Rå på din vilja

Det är ohälosamt att vilja något som man inte borde vilja. Jag försöker men jag kan inte för jag vill inte. Jag vill inte! Så jag får fortsätta att inte vilja men vilja, tills det känns bra att inte vilja och kunna inte vilja. För en dag så kommer jag inse att jag inte vill, att jag inte kan och inte får eller borde. Fast borden vet man ju redan om. Borden och måsten. Jag antar att det är ett måste. Att jag ska vilja en dag. Jag vill ju. Eller inte. Dumt men fint.

Stackars Leo

Jag är antagligen förstörd för evigt. Min lärare är ju otrolig. Hade lektion om Leonardo da Vinci, samt om Sigmund Freuds teorier om honom.
Kontenta; Leo är drabbad av incest från sin mor, "Mona-Lisa" föreställer hans mamma (hennes leende ska vara ett av de mest erotiska genom tiderna), liksom alla hans andra kvinnliga porträtt också gör. Hon var den enda kvinna han någonsin älskade.
På tavlan "Anna den tredje" föreställer Leo sig själv som Jesusbarnet, och på Jesus ansikte kan man se en "gams" rumpa. Detta tillsammans med Leos lite udda anteckningar jämte gör att...Hm. Vilken sjuk person skulle inte ta det för sexuella avvikelser?? Sanningen måste helt enkelt vara att Leo är bög. Han har alldeles för stor fascination för den manliga kroppen, läs; anatomistudier, och han vet inte hur den kvinnliga kroppen fungerar. 
Enligt Freud så kunde inte Leo leva ut sin sexualitet, därav alla dessa tekniska maskiner som Leo uppfann, tex helikoptern. (Med min lärares liknelse "om någon samlar frimärken så bara måste personen ifråga dölja något stort. det är uppenbart".). Dessvärre är min lärare bra på att klä ord... "Leos helikopter är i själva verket tecken på orgasmer. vibreerande, ångestladdande, fladdrande händer och kött, återhållna orgasmer". Så nu är det så kört. helikopter, flygplan, fåglar, flygfän, myggor. You name it. Körtkörtkört. Jag är skadad.
Hm det var svårt att återge vad vi fick höra idag. Alla satt och stirrade, gapade, fnittrade, vred på sig, suckade, längtade efter riktiga lektioner, men jag tror nog att ingen slutade lyssna. Det är ju som skvaller. Göran Persson som Gustav Vasa. Leonardo da Vinci. Uppenbart.


Ska till Linköping i helgen. Jag hoppas staden gör antingen ett skitbra eller skitdåligt intryck på mig. Har bara vart på stationen tusen gånger. Och på hockey som HV vann =). Jag hoppas få vara riktigt tjejig tillsammans med emelie och prata bröllop! Ska bli såå kul att träffa henne, äntligen. Men. Huvudsaken är. Jag är ganska rejält väldigt mycket extremt kluven inför höskolevalet. Jag vet men jag vet inte. VAR tar jag vägen. Var vill jag bo. Kanske kan jag få en vink om det.   

Hålla tummarna

Jag är aptrött. Mina ögon trillar samman, minst sagt. Hur kan man ens bli så här trött? Snark. Gnurff.
Kanske är det solen. Eller så är det alla lektioner idag. Den sista leddes av en gubbe som såg ut att trilla ihop när som helst. Ni skulle se han. ("Shake it"). Han trillade tack och lov inte. Han hade maaaassa kunskap, men kunskapen kom på tok för snabbt. Efter en snabb koll runt omkring mig så insåg jag dock att jag inte var den enda som satt med hakan i backen, stirrande ögon och allmänt såg ut som frågetecken. Har ingen aning om vad han pratade om.

Ikväll spelar HV. Okej? Dax att spöa modo.

Jag ger er va ni vill ha, fattar ni väl?

Tihi.
Jag vet inte hur det kommer sig, men mina lärare verkar tycka om mina ordbajsande tentor. Särskilt arkitektursnubben, och därmed får bildsnubben vika sig..=). Naturligtvis tar jag tacksamt emot, men omtyckandet är trots det inte ömsesidigt.
...Eller så blandar de ihop mig med någon annan.

Idag var det jättevarmt och skönt ute. Tänkte börja gräva i vårgarderoben, tills jag insåg att den har jag inte. Varken här eller i jkpg. Betyder det att jag måste bege mig ut i shoppinghysteridjungeln?.. Jag skulle nog behöva en alex här, han är (iaf var), bra att köpa kläder med. Jag kom alltid hem med något. Nu har jag inte köpt kläder sen kina, och då köpte jag en turist-tröja från kinesiska muren, för 15 yuan... jo förresten har köpt ett par byxor i sthlm. Jag behöver en personal shopper! yes please, thank you! 

Efter Lugnet kommer stormen..

Jag var genuint lycklig i fredags och halvlycklig igår, för första gången på länge. Hemma, familj, tonårsbror, Nybo med beskärda trädsamtal, kyrkan, halvdålig konferens, lång mullsjönpromenad för första gången på typ 2-3 år, massa folk som jag håller kärt...glad. Idag känner jag mig genuint kluven och oroad med aningens bedrövelse i själen. Delvis är jag ganska rådvill och skulle behöva en smart mnsk.
 
Snart kommer maja och hennes betelfolk på middag, borde ta och gå den klassiska promenaden här för att bli på gott humör, eller dra upp till ikea och skaffa växthuset.. måste även packa, plocka lite mat och sånt där som man behöver lite extra av när man är tråkig och fattig student. Snart drar jag upp  till uppsala, och vi befinner oss i halvlek. Det är väl skönt.

Rejäl hårlängd kortare

Nu är jag nyklippt, efter orden "kort, estetiskt, passande, fixa luggen". Håret är kort, typ en centimeter¨på sina håll, håret kan inte fladdra i vinden, jag behöver inte använda balsam, jag behöver inte bry mig om jag inte vill, ja det känns skönt. Det tar dock ett tag att vänja sig. När jag satt där och klippte mig tänkte jag "så kul är det inte att klippa sig, känns som om jag redan har haft alla versioner av kort hår när jag var yngre". Mitt hår liknar kanske åttans? variant? Jaja, what ever håret växer ut -om jag vill det hehe. Men det är uppfriskande att klippa av sig håret, det måste britney ha insett också. 
Sen träffade jag henke som passar på att avnjuta(haha) jkpg också. Det var längesen. Kom på nu att han såg mig ganska direkt förra gången jag klippte mig också, och då spårade hans kommentarer ut, vilket han inte fattade då och antagligen inte nu heller=). 

Jag fattar inte? ska megahertz slå igen? kommer inte jönköping ha ett musikhak? må vara att jag inte tycker om dem, men det måste ju finnas ett ställe att köpa musik på utöver åhlens ed... Fick tag på en skiva med toni holgersson för mycket mindre pengar än på cdon(!), har älskat hans låt  "den jag en gång var" sen nån gång i höstas och en radiogtj. Nice.    

Nu förstår jag min hatkärlek till jkpg. Folk är genuint sura, och fruktansvärt rädda för stämpeln som jönköping har fått, "Smålands Jerusalem", folk är ensamma, folk är rädda, folk är slitna av vättern...

Borta med vinden

Har precis blivit rånad av tandläkarna. 5 minuter á 160 spänn. Inte klokt! Får räkna ut minutavgift snart. Men det är ju vuxet att betala tandläkaren.. Hmf. Ska snart till frissan, aurevoir pengar.

"kaos vs harmoni"

Mihrab, quibla, maqsua, haram, minaret, iwan, córdoba, isfahan, kaaba, klippdomen, katteklemer, natrex, nav, kor, tvärskepp, sidskepp, mittskepp, masverk, kryssribbvalv, italien, flamländerna, von euck, brunnellesci, donatello, masacio, dela francesca, giotto, massa bröder, reim, chatres, pompeji, kapitäl, arkad, triforium, klerestorium, karolingisk, ottorisk, medeltiden, romansk, gotisk, tidig renässans, och allt innan 1000. Är det sånt här jag ska kunna?? "Uppmärksamma hur strävbågarna smyger sig spöklikt uppåt, till en massa, fast som individer, men bildar ett mönster, ett mönster som vi skulle kunna sammankoppla med den islamska konstens ornament.". Är lösningen ordbajsa? förresten inte bara ordbajsa, tekningsbajsa också. Bäst att lägga ritningar och detaljer på minnet.
Jag får för mig att en del av lösningen är glass. Eller rättare sagt sias kakaoglass. Den är god och jag behöver lite godhet. Strö godhet över mig tack. Hrm tolka gärna rätt. Infinner sig en känsla av otillräcklighet, och en läntan efter och till torsdag. Låt morgondagen vara förbi. Jag har inte gjort allt jag kan, men mera hade jag inte pallat de här dagarna.  Nä jag vill inte. Men jag vill. Låt det vara en bra dag imorgon.

Mörkrädd

Om jag springer och gömmer mig härborta, slipper jag er då?
Jag blir så ofantligt mörkrädd när jag kollar runt på olika kristna och okristna sajter angående homovigslar. Så fruktansvärt, fruktansvärt, fruktansvärt mörkrädd. Arg. Besviken. Ledsen. Frustrerad. Jag hade på något vis fått hopp om den nya kristna generationen(undra varför?)... men vad finner jag? fundamentalister och "bibelordtrogna". Som jämför "fel" sexuell läggning med mördare, pedofiler etc. Hallå! Snälla vakna upp, inse att vi lever i ett helt annat samhälle än då Gt skrevs.. aaaaaaah panik. Krångla inte till allt så mycket. Fyyyyy vad jag är glad att jag inte ska jobba i en inskränkt kyrka, och vad glad jag är att jag kan välja att umgås med inskränkta kristna -eller inte. Jag typ smiter ifrån er men hoppas likväl stöta på er..(Så jag kan få banka vett i era skallar grrrr! med bibeln..grrr;) burr.).  

HV dansar, ler, jublar och vinner!

HV71 det är alla vi, vi som bekänner oss som troende på HV71. Vi är såååå nöjda. Jag kan så smått börja andas ut. Nerverna börjar släppa. Fick i mig lite mat. Det bästa av allt, förutom att vi vann med 4-3 över brynäs i den avgörande och sista kvarten av sju, är att vi får möta Modo i semin!!! (för er som inte vet så hejar syster maja på modo(hmf). Jag och pappa på HV -vad finns det seriöst för alternativ?). HV kommer spöa skiten ur Modo, de ska semidööööööden dööööö!! Ååååhå så bra!! Jag ser fram emot det, tills döden skiljer oss åt.

Misstänker att kajsa kan få sig ett gott skratt när hon kommer hem. Behövde avreagera mig. Hehe...eeh. 

Om jag får höra om någon mer av mina vänner som håller på totalt fel lag, så blir jag livrädd. Här är omvändelse och frälsning högprioriterat. Ojojoj...  

Hockey är religiöst.

Mååååste mås-te mås-te

J A G   M Å S T E   P L U G G A

(måste är ett vädigt lustigt ord, mås-te, som man kan haka upp sig på och tycka är skoj, om/när man undviker allt som har med tentaplugg att göra.jag är vansinnigt sur på mina lärare som inte har gett mig den kunskapen som jag anser att jag behöver till tentan.så här sitter jag, en lördagseftermiddag, och försöker få poletten att trilla ner, så att jag ska förstå att det blir Jag som måste ta reda på all den kunskapen själv.tex olika arkitekturlösningar och massa "varför det?"-idéer.känns kul.lätt att jag längtar till hösten (inte tiden hösten), har minsann hört om slappheten och om vfu:n.supernice.). <---Bara massa ordbajs för att fördriva tiden som rusar förbi och jag gör ingenting. Som jag borde göra vill säga

PLUGGA annars blir du stressad som aset, när du inser att du inte har pluggat tillräckligt dagen innan... eller dagen innan det... och dagen innan det...och dagen innan det. And the story goes on. Tills tentadagen. Kabboooom.  


Morbror & Moster

Båda har bloggar! hahaha. Hääärligt. Jag kan ha ännu mer koll på min släkt. Scary. 
Morbror -om kulturlivet och politik. Han brukar vara pikande rolig annars, undra vart det har tagit vägen? ;)
(ingift) Moster -väldigt intressant! Religion och politik.
Jag skulle naturligtvis inte uppmärksamma detta om jag inte tycker att man borde ta sig en titt där. Båda har i sin tur jätteintressanta länkar. En länk är till macus birro och (Tyvärr) så insåg jag plötsligtochrättsåintensivt att det är skillnad på bloggare och bloggare. Många av oss tillhör de tragiska studentbloggarna, som egentligen inte har så mycket att komma med, men vi gillar att skriva och vill bli lästa och därmed uppmärksammade.

Men tänk vilken släkt jag har i stockholm=)

Homoäktenskap är härmed mer eller mindre godkänt i Svenska kyrkan. Bra. För det kommer att ske förr eller senare och varför inte? Kärlek som kärlek och Gud är kärlek. Jag tror att det var erika som framförde tanken om att alla föddes bisexuella som barn, och sen formas vi av vår miljö etc. Varför inte? Den tanken fastnade iaf i min hjärnbank=) 

Vill också

Vill se och kommer att se. Om en månad. Vadå har jag en förkärlek för en viss (film) genre? Jahaaa säg något nytt=).

(Patetiskt? har jag anledning att vara avundsjuk/svartsjuk på angelina jolie (jag vet att ni vet vem hon är, försök inte)? för det är jag, delvis. men mest sur är jag nog på hur kändisar tar sig/får vissa rättigheter och förmåner. som andra också vill ha men inte får.).

Nä, kanske ska gå å handla lite curry, slänga ihop lite mat, och plugga tenta. Ja, det borde jag.

Tycker bara om

I morgon av B.S

Solen bär sin skönaste dräkt.
Hon går med barnen över skogen.
 
Hon rodnar och sjunger snett.
Alla fåglar skrattar i solen.

Hon är sjuk, och de skrattar.

Säg skrattar de, är du glad?
Hur går det med strålar idag?

Solen svarar att hon är glad.


Vårskrik

Idag är det den 15 mars. vad betyder det? det undrar jag.. hm låter det bekant? kristoffer och christel har namnsdag, men utöver det?? Tänk människa, tänk!

Skön dag. Känner mig ganska nöjd med min dag... nu ska vi inte ta i, men tillfreds med en okejig dag. Kanske beror det på att jag har vart ute i våren och låtit solen värma mig? eller att jag har haft ett socialt humör? kanske för att jag går med rak rygg och inte tänker visa upp en annan syn förrän jag kan sjunka ner i min soffa själv? 
Hade två skolpass. Först ett arkitektur-pass, där jag fick, ve och fasa!, se Mohamedbilder samt muslimska glorior (faktum är att det är först runt 1500t som kyrkorna/moskéerna kommer med alla sina idéer om förbud, suprise..), och sedan hade vi ett bildanalys-pass i domkyrkan. Jag kommer nog ha sönderanalyserat den kyrkan när jag slutar och flyttar härifrån i juni. Någon som vill bli guidad?=)
Har även "träffat" två pojkvänner idag. Intressant vad folk faller för för folk... den ena var en överraskning (undra varför hon faller för honom? undra vad det säger om dem och om mig nu.) och den andra såg ut som en typisk estet(bild/teater)kille, och det var inte någon överraskning. De var lika. Åhnej! De kommer poppa upp och ut nu. Grrr. Alla vårkänsliga människor. "Vårkänsliga" är sååå fel ord.
Har tenta nästa vecka, inga mer föreläsningar om medeltiden, ingen koll på vad det är jag ska kunna, eller hur den kunskapen ska se ut. Om jag känner panik? Beror på. Om jag känner mig stressad? svar jaa?
Dessutom vill jag läsa i mina sju nya böcker! Det känns fantastiskt bra att få gå och hämta ut paket på posten/uppsala livs.
J.Hassen.Khemiri - Montecore- en unik tiger, A.Trotzig -Blod är tjockare än vatten, K.Ingemarsson -Inte enklare än så, A.Coelho Ahndoril -Stjärneborg, S.Stridberg -Drömfakulteten, B.Setterlind -Jag ligger i mörkret hos dig, E.Robild -Första trädgården. (<----- hehe, om typ vadå? 179 år? hmf).
Vilken ska jag börja med? Ska jag ens börja med någon nu när jag måste läsa i massa konst-tenta-böcker? Åh beslutbeslutbeslut. Förresten beslut är ju en jättebra ledtråd till vad det är för dag idag!    

Om jag säger en månad till? 
Om jag säger min favoritlänk? 
Om jag säger den börjar på S?
Om jag säger jag kunde knappt hålla mig undan i natt när jag låg i sängen och mobilen slog midnatt?
Om jag säger rangordna?
Om jag säger lång tid?
Om jag säger framtid?
Om jag säger väntan?
Om jag säger förväntan?

Om jag säger "räcker mina betyg?"

Om jag säger "är det rätt för mig?"
Om jag säger oro?
Om jag säger ångest för någon och inte för någon annan?
Om jag säger höst? 
Om jag säger var? När? Hur? Jag? Kan? 
Om jag säger äntligen?
Om jag säger 14 kataloger? 

Nu har framtiden öppnat, nämligen Studera och det gör mig go och gla, trallala. Ett mål på vägen. Jopp. 


Varför dissa?

Vaknade  kl.06.45, behövde inte gå till skolan förrän om en-två timmar. Vaknar kl.10 och inser att min lektion börjar om en kvart. Det tar 15-20 minuter till skolan.. Jag som trodde att allt skolk, försovningar, slarv, "orka bry sig", etc hörde till det förgångna. Vilket tragiskt misslyckande och hemsk erfarenhet..! Jag som tänkte plöja igenom universitetet, nu i vår, utan en enda frånvaroplump. Så gick det med det.
Som "straff" tänker jag gå upp kl.7 imorn och gå på mässan i domkyrkan (om det är någon då och där vill säga). Har inte vart på mässa sen förra året. Nästa "straff" blev att ta fram mina böcker och verkligen plugga. Kollade igenom 1000kiloboken (iaf i sidor-minst)...tungt... Men sen började jag läsa i "konst, kön och blick"-boken istället, den absolut mest dammiga boken i min bokhylla och fantastiskt -den var bra! Det tar emot att erkänna. Det är såå mycket text och jag vill inte tycka att den är bra. Därför gick jag och käkade och sen dess ligger den orörd...inte så smart kanske. Temat på kapitlet är fö "Varför har det inte funnits några stora kvinnliga konstnärer?". Bra feministiska analyser. Inte som du tror. Nu sitter jag här och undviker jag vet inte vad. Tänkte gå ut i vårvädret innan men det tog emot. Tycker inte om när vädret inte speglar ens humör. Men nu kanske...nu är det skymning, så jag kanske borde passa på? Dock, jag kan inte dissa våren för evigt. Jag älskar ju våren, finns inte en bättre årstid, och det vore rent linneaplågeri att undanhålla henne våren.   
       

Kill your darlings.

"Man måste leva så att man vågar förverkliga sina drömmar, 
MEN man måste också våga ta konsekvenserna av dem.".
 
(citat mamma)

Sluta smyga!

Tentan smyger sig närmre och jag har ingen aning om vad tentan ska innebära. Det känns skiiitbra. Jag tror att det står medeltiden som rubrik i mina schema-papper och jag tror att det är tiden mellan 300 och 1500-talet som gäller. Meeen. Snälla lärare, skärpning. Ge mig något konkret. Får väl bli till att ta tag i mina konstböckerna. Hehe böckerna ser mhm ut. Riktiga status-böcker. Trots dammet. De på svenska är skittråkiga och de på engelska är svåra.

Tre dagar kvar innan studera öppnar. Måste jag säga att det kliar i fingrarna?  

Andas

Jag står helt oförstående till att nationalarenan i bandy finns här i uppsala och ännu mer till att nationalarenan är studenternas. Värsta rishög. Dessutom, har du hört talats om något bandylag ifrån uppsala? don't think so! Så varför? Jag försöker komma på något positivt från min långpromenad, genom "stadsparken", men den där arenan har verkligen naglat sig fast. Men. Jag såg snödroppar och krokus. Det var härligt väder. Jag fick gå runt i mina halvsunkiga vårkläder bland alla uppklädda uppsalaiter. Det kändes bra. Jag såg omgivningar jag aldrig har sett, bla Hallsjös trädgård. Tänkte jag kunde gå in och handla lite trädgårdssaker tills jag insåg "jag har bara 20 kr på mig och om jag hade mer skulle jag inte orka bära stora jordsäckar i, iaf, en timme till, innan jag kommer hem.". Har gått över en bro jag aldrig vart på innan. Spanat på husbåtar. Ån är skitskitig. Slottet är verkligen rosa. Det skulle vara fint gult...som en sol. Trots att alla andra hus i uppsala är gula. Fått ännu mer bekräftat att denna stad verkligen är "parens stad". Folk går inte omkring som vänner här. Det funkar inte så. Jag tror inte de vet vad vänskap är. Samt att med våren så kommer alkoholen ut med människorna på bänkarna. Insåg då att jag inte vet vad som är knarkkvarteren här. Tänk om det finns en allmänt känd "knarkgata" här, och att det bästa och framförallt säkraste vore att hålla sig därifrån..? Jag har fått motion, frisk luft och andats in en annan anda sen igårkväll. Min väggiväggkorridorgranneläsjon hade fest. Jag trodde att det bara skulle vara en förfest, så då kunde jag väl stå ut med att de förstörde min deppkväll och invaderade mina utrymmen, en kort stund. Jag kunde väl leka acceptabelt trevlig, trots att de rusade ut och in ur tvrummet, utan att stänga dörren, där jag låg och kollade på en dålig b-film och inte alls kände mig iaktagen. Den korta stunden utvecklade sig till fest. Efter 01 nångång så drog folket någonannanstans. Tackochlov och jag var glad och samlad. Inne på mitt rum med musiken på, nä inte högsta, nivå.   

Tranor!

Tranorna har anlänt till Sverige!! Det vet vi alla är ett vårtecken. Jag vill ha vår nu! Jag är grymt avis på de boende i södra Sverige, har förstått att det är vår mer eller mindre därhemma.. Det är det INTE här. Kommer inte bli heller förrän tidigast... maj kanske? 

Mina fingrar är trötta efter smällande på sånna där man smårundaluftgrejeriplastöhtyg som kommer med varor ibland. Trodde jag aldrig skulle roa mig igen. Men det gör det haha. 

Jomen visst är det HV71

(Världsligt ------>) YES GÖTT MOS... HV71 vann äntligen!!! Segersiffrorna för dagens kvart skrivs till 4-3 efter sudden, sista målet; Niklas Hjalmarsson. HV71 jämnade därmed ut till 1-1 i matcher mot Brynäs. Jag är så himla sugen på att åka och kolla på match. Hur svårt kan det vara att ta sig till gävle nästnästa match, och, öh, till arenan (den är nybyggd så jag vet inte vad den heter), där? Annars får jag väl hoppas att det går bra hela vägen ända fram till final, så kanske jag kan gå på match i jkpg... Tänk. Det finns kanske hopp för ett lag som underpresterar hela tiden och som är kassa fastän de borde vara bäst.
HV71. Nice.

Med barnslig kärlek

Jag gick över kyrkogården hem. Jag älskar att gå på kyrkogårdar. Friden finns där. Kolla på gravstenarna. Tycker om att läsa namnen, åren och titlarna. Sen vid en grav så stod det på en minnessten "med barnslig kärlek" ...osv. Jag började fnittra lite (eller kan man säga att man kucklar lite sådär nöjt för sig själv?). Eller hur är det fint? Det är fint. Jag blir nyfiken på historien bakom. Det var iaf en kvinna som var död och en man som hade satt upp minnesstenen, det får min fantasi att spinna. Åh. Tänk! Tänk om de aldrig fick varandra... Eller tänk om de fick varandra, naturigtvis efter många om och men. Eller kanske dog hon tidigt och han älskade henne livet ut?.. Tänk om hon var för blind för hans kärlek? Tänk om han var för blyg? Tänk om de levde och var lyckliga i alla sina dagar. Tänk om
Min hjärna romantiserar och drömmer men jag kan inte hjälpa min personlighet. Dock, jag tror knappast att det hjälper att jag sitter och lyssnar på det här . 
Och, o c h, OCH jag fick mina Stolthet & Fördom -noter idag!! Det måste jag säga var snabb leverans, och enbart därför så måste jag rekommendera www.tonlagret.se . Noterna är svåra... Men den som vill, den kan. På något vis. 
Igår var jag på uppsala slott. Tänk bara på vad som har hänt där genom tiderna! Men vissa människor är bra dumma... hur kunde de riva ner slottskyrkan?? Finns bara en vägg kvar.. De förstör det kuturella arvet! Bruno Liljefors fanns det massa konst av, vilket inte är konstigt då han kommer härifrån. Det är sjukt vad vissa människor är konstnärligt begåvade. Fast egentligen är inte hans konstspråk i min smak, men jag blir ändå imponerad. Skulle inte tacka nej till en tavla av honom. (Dessutom har jag nu rört vid ett antal av hans tavlor...man säger inte "rör inte" för då är det det man gör, per automatik hehe).  Sen fanns massa keramik som tyvärr bara blev sämre ju mer man iaktog den, uppsala universitets konstsamling (den är stor och imponerande), högst upp fanns massa kort, som jag tror att jag missade poängen med. Fotografen var iaf besatt av lastbilar, i huvudsak blåa. Men det va riktigt trevligt att gå runt på slottsmuseet med per -Nu vet jag hur det är att gå på museum med dig, det har jag ju undrat sen hjälmared=). Hm.. trots den där hissknappen (och ja jag kommer smyga mig tillbaka och trycka på knappen när du minst anar det, trots hiss-innebärandet), och kalla blöta fötter.

Fö. Finner inget mer oinspirerande än mina lektioner just nu. Jag vill ha nästa tenta och nästa och nästa så att jag kan få gå vidare. Mot, för och med mer kunskap.   

Dagens rikemansunge

På något konstigt vis har jag, just idag, denna eftermiddag, ansett mig rik. Det är bok-rea, sådant är farligt. Så här har jag fördrivit en eftermiddag med att shoppa böcker. Via internet! Hur dum får man vara? Halva grejen med bok-rea är ju att gå i affärerna och känna vilka fynd man gör. Meeen det är ju så smidigt att sitta vid datorn, och upptäcka den ena boken efter den andra...farligt är bara förnamnet. 
Men glad av det blir man ju. Och ännu mer av; jag har äntigen beställt Stolthet & Fördom -noterna!!! Det har vart en ren plåga att inte ha dem innan...men snart, snart så finns de här hos mig. Det känns väldans bra!=).


Den ekonomiska självmords -chocken kommer senare...   

Partisk religionsskildring

Jag har precis haft konstföreläsning. Nej, förlåt!, den utvecklades till en skum religionsföreläsning. Åter igen blev jag arg på den otroligt subjektiva och ensidiga skildringen av kristendom, igår och idag. Jag förstår kritiken för igår, men jag blir förbannad på hur folk generalliserar och gör antagande om dagens kristendom och kristna och därmed sätter alla kristna i ett fack. Snälla, det gör kristna så bra själva!.. Om alla religioner blev påhoppade/kritiserade vore det en annan sak, då vore det mer objektivt, men det är alltid/bara kristendomen som blir det. Kritik är bra. Men då missar du min poäng. Tyvärr tar jag detta personligt. Känner mig som petrus..(hm ujuj). Det är väldigt svårt. Vet inte vad jag ska göra. Religion är farligt, det vet vi ju alla.   

Visst, jag är partisk, men det är inte något emot den andra partiska världen, den sekualiserade värld vi lever i. Nu. Tänk på den du.

(Fö, lärare ska vara objektiva och lyfta fram en mångsidig bild av ämnet de presenterar, samt ha behörighet inom ämnet de undervisar i. ytterst viktigt.). 

Islam får ganska mycket kritik... men missa inte min poäng för det.

Camp Jesus.burr.

Någon som såg "Camp Jesus" på tv:s temakväll igår? Handlade om högerkonservativa kristna i usa. Det vi fick se mest av var barnlägren där 8-14 åringar skulle lära sig guds ord, lära sig vad som var rätt och vad som var synd, vilka som är goda människor (de som älskar Jesus) och vilka som är onda (de som inte älskar Jesus -och de skulle de inte umgås med), om abort, evolutionsteori etc. Många av ungarna undervisades hemma, väääldigt subjektivt. Jag kan lätt säga att dessa ungar blev hjärntvättade och det gjorde så förfärligt ont att se. Vissa av er får negativa vibbar av nyhem (jag tycker nyhem kan vara riktigt trevligt ibland), hm om du tar och multiplicerar det värsta frammanande nyhemsmötet med hundra samt adderar detta med små, faktiskt lättmanipulerade ungar, så svider det rejält i de flestas hjärn/hjärtbank. Dessvärre får dessa grupper av människor allt mer makt i usa, Och här i sverige växer det fram allt fler grupper med ungefär samma värdegrund. Är det denna kristendom vi vill ska växa fram?..då emigrerar jag.hm. Jag finner egentligen inte ord för "Camp Jesus". Men det var Ruggigt. Tvitvitvi. Känner mig riktigt taggad att bli lärare på en kristen friskola och verkligen få ungarna att tänka till, och inte låta någon hjärntvätta dem. De ska bli själständiga, ifrågasättande och tänkande individer. Gärna kristna men inga (gaah) krigare (om du såg filmdokumentären förstår du). (Fast jag skulle väl få sparken...).

Jag och maja har haft högskolefrossa till och från, framförallt idag. Jag funderar som bäst på höst-stad. Linköping, Örebro, Jönköping. Ja jkpg, jag vet vad jag har sagt och det står jag för, men..jag vet inte. Det är åldern. Jag känner faktiskt att jag gjort saker som gör att jag kan återvända dit, om jag vill, utan att känna det som ett tragiskt misslyckande.. tänk OM jkpg är trevligt? hatkärlek. Lkpg vore grymt skoj, kanske. Känner folk där, det är inte hemma men lagom långt bort. Lagom stort. Lagom utbud. Örebro är ju min stad! även om jag inte känner någon där, där är det trevligt må du tro. Men det är svårt och jag vet inte. Det är då det gäller. Så känns det. Då ska jag satsa. I höst. Där ska jag bo och finna ett hem. Vad ska vi säga?   
Men i övrigt så tänker jag faktiskt inte så mycket. Känner mig lugn.

Jag är nog beroende av vissa spel på spela.se. Andra borde vara det med. hehe.
Och HV71 möter Brynäs i kvartsfinalen (också en världslig sak som ni bör notera=).

Superduon

Jag har min kidnappade syster här (vi är superduon, inte elmander och  Zlatan-som är tillbaka i landslaget (var tvungen att skriva detta eftersom vissa av er inte har någon som helst koll på världsliga ting=). Så skönt att inte behöva prata med kudden på kvällen. Att prata med en levande människa, här i mitt rum, det är lyx. Aropå lyx, jag lyssnade på ett radioprogram igår där de pratade om skillnaden mellan lyx och lycka. Vad är vilket och var går gränsen? De kontaterade att generellt är svenskar ganska blyga i sina önskningar om vad lyx innebär. Det är lite småintressant...om du tänker efter.
En annan intressant sak som fastnat i mitt huvud är frågan "om jag är en hammare så är du en...?". Jag brukar se folk i färger eller i frukter men som verktyg?! Den är ju så ny! Måste fundera här...=). Vad är du?.. 

Vi besökte korskyrkan igår.  Igår var nämligen världsböndagen, vilket bör uppmärksammas, och som de unga engagerade kristna vi är, så skulle vi naturligtviis gå på "mötet". Mötet var utformat av Paraguays ekumeniska kvinnoråd och trots att det låter bra och väldigt intressant så skulle låten "kom och ta mig långt härifrån" passa perfekt. Jag och maja suckade i mun "kan vi gå nu? Nä!..". Mötet  var mer uppträdande och halvtaskig tråkig "show", än deltagande, gud i fokus och glädje. Jag vill inte såga den präststuderande som talade och ledde alltet (jag har en tendens att såga allt för många prästkandidater på sistonde) men hon var stel och hm ja mindre bra. När det äntligen tog slut så upptäckte vi en annan prästkandidat i lokalen och då var vi tvugna att ta oss därifrån snabbt och smidigt så vi inte behövde ta sällskap med honom.hehe. Vad har vi för prästkandidater i detta land?? Ja herre gud, säg du det. Jag blir faktiskt arg på det. Men det har väl inte jag rätt till. Som tur är så finns det positiva undantag.. Korskyrkekontenta; dit återvänder inte maja. Inte jag heller. Dock jag försöker övertala maja att följa med till livets ord imorgon. Dit vågar jag inte gå själv. Gör jag visst. Men jag föredrar sällskap=). Jag har aldrig besökt livets ord och dit vill jag. Men övertalningskampanjen går inte såå fantastiskt bra.
Over and out. 

Sökes;

1. Barn/ungdomar under 18 år, som vill offra sig för ett slottsbesök. Jag vill in och snoka och smyga i de hemliga vråarna på Uppsala slott, meeen får jag det tror ni? nä, inte utan en klass. Därför tänkte jag att jag får väl arrangera en klass. Och leka lärare. Eller elev. Så att jag kommer in. Vill.
2. Hemtjänst. Har lite för mycket hemsysslor som behöver göras.  
3. Kloka och stabila politiker till Mullsjö kommun. Jag blir vansinnig på de styrande. De är idioter, hela bunten, men då är det väl som vanligt... Mullsjö kommer att gå under (och habo kommer blomstra, habo bygger massa skolor). De felprioriterar så vansinnigt! Man gör inte friskolor av kommunens samtliga skolor. Man säljer inte ut skolor för att kunna driva de så billigt som det går. Kommunen har vissa plikter, iom att de driver in skatt, däribland ingår utbildning för barn och vuxna. Satsa på framtiden för annars finns det ingen framtid för lilla Mullsjö. Politikerna kan gå å dö. Varför bryr jag mig? Tack och lov tänker regeringen rätt, för en gångs skull. Ha!
4. Ah lagat mat någon?         

RSS 2.0