mitt gillande ska inte inkludera er, men allt har väl sin tid



Jag har a l l t i d tillhört de som ogillar djur skarpt, och speciellt hundar. Så varför har jag fått en favorithundras, varför vet jag att den är en släthårig foxterrier, eller mer specifikt jack russel,?

Diagnos:
1. Galen?
2. Uttråkad?
3. Omvändelse?
4. Accesoar?
5. Längtan efter Svensson?
6. Psykiskt sammanbrott?

Jag har aldrig behövt umgås med hundar, men å andra sidan har jag aldrig behövt umgås med.. idel extremmoderater heller. Betyder det att om man sätter mig i ett rum med en extremmoderat så blir jag en sån med? Har jag ingen karaktär? Hjälp!

Jag får skaffa mig ett gosdjur och tala ut med en hundägare.

Gul

Sitter och inväntar dagens händelser. Under tiden: Beskriv dig själv med tre adjektiv, och jag kan säga din favoritfärg.


Jag kan inte komma på något som är gult och ondt. Gult är vackert och Gult är liv. Gult är energi och Gult är positivt.

Och så en fråga. Jag vill skapa. Vet inte hur jag ska överleva i vår, om jag inte får skapa. Jag behöver strukturerat skapande. Finns det någon slags skapande verkstad i Jönköping? 

Har en oslagbar känsla inför 2010

Är det 2010 snart? Längtar efter det året!
Tjuvstartade 2010 med att fira in sommaren med sommarpsalmsspelande och med att beställa två prenumationer på DN och Bang, för mina sommarjobbspengar-10.. Men nu måste jag nog hålla mig i skinnet så jag inte beställer min traditionsenligt tunga sommarjobbsbelöning i form av skivor. Önskelistan är ganska lång. Skivor och böcker tillhör livets nödvändiga, och de säger väldigt mycket om ägaren.
Jag låg vaken i nattas, inväntade den nya dagen i tystnad. Funderade på det som Stefan Einhorn sa i P1 Vinter. Han gjorde ett vetenskapligt test. Testet bestod av att du under 10 sekunder skulle stänga av allt. Bara 5% av mänskligheten kan detta. Jag kan det. Så i natt låg jag i bäddsoffan och inväntade den nya dagen. Kände efter att jag var där på riktigt och bestämde mig sedan för att nog får vara nog -i handling. Från och med idag är jag åter igen med på banan. Det är dax att flyta i symbios med livet igen.
Det är fantastiskt skönt att att vara tillbaka i en storstad med mycket folk, och även om ängarna inte är lika stora, skogarna lika djupa, sjön lika isig och himlen lika fri här som vid sköna Nybo, så finns en annan frihet här. Min lättnad är total. Idag slapp jag den tröttsamma julmaten och åt massa thaimat, ja jisses, som jag åt.. har nog inte ätit mycket mat i jul. Mitt Halmstadsällskap underhöll mig med historier om hennes kollektiv. Hon bor bl.a. med en landslagsgymnast och en konståkerska. Tre av fyra är massörer. Det är det jag säger, om man ska bo med folk får man se till att man kan utnyttja dem. Om man ska ha vänner så får man se till att de kan bidra med något i ditt liv (borde jag ha en smile-gubbe jämte detta som varnar för ironiinslag?). Snart kommer jag vara oslagbar. Halleluja på det.

ps1. år 2010 är året då jag fyller 25 år..! Häftigt va? Fast först måste jag få vara 24 år i 10 månader till, tack.
ps2. detta är nog årets bästa låt Regina Spektor – Laughing With

God jul era töntar

Idag har jag vart på skolan. Nu åker jag till Nybo. Så då blir det lov.


Inväntar förväntan

Så här dagarna innan jul känns det mest som man fördriver tiden i inväntan på det som ska hända. Tänker besluta mig nu för att bli barnsligt förtjust i denna julväntan. Men i den olidliga väntan på julen och Jesus, och dessutom med vetskapen om att det räcker med att se två Skavlan i rad ikväll, går jag tillbaka till ett gammalt hederligt.. vad heter det? Frågeformulär?

VAD HETER DU
: Anna Linnea.
VAD VAR DET SENASTE DU SA: snälla Gustav gå.
TILL VEM DÅ: gurran.
VAD BEHÖVER DU MEST JUST NU: en hårklippning, datafiler från skolans datorer och pengar.
VAD HAR DU PÅ DIG IDAG: svart tunika, röda strumpbyxor, grå raggisar, blå stickad långkofta, stickad sjal.
VAD HAR DU GJORT IDAG: bakat julgodis (de bästa består av dumle, mashmallows, nötter och chocklad), tvättat och kollat på Skavlan.
NÄR FICK DU SENAST EN PRESENT: rena present-presenter fick jag på min födelsedagsfest.
DIN STÖRSTA TALANG: jag är bra på att se folk, inklusive mig själv (och nu tänker jag "haha vem försöker jag lura" fast det är sant).
VAD HAR DU PÅ VÄGGARNA: hyllor, tavlor, bilder.
ÄR DU SVÅRFLÖRTAD: inte om det är rätt person som flirtar.
HAR DU NÅGON ANNANS GREJER HOS DIG: ja
ÅRETS HÄNDELSE: Gotland slår högt. Coldplay-helgen med. Fast det jag kommer berätta om för barnbarnen är om Hopenhagens-demonstrationen.
SENASTE LÅT DU HÖRDE: Robin Williams nya låt i Skavlan.
VEM VET MEST OM DIG: mamma/Ida/Kajsa kanske.
VAD HAR DU I DITT FÖNSTER: lampa, ljus och växter.
VAD GÖR DU PÅ FREDAG: är det juldagen på fredag? Är på Nybo och spelar Go!, Alphapet samt Skit och president. Äter julmat och sjunger julsånger för resten av familjen antagligen.
NÄR GJORDE DU BORT DIG SENAST: skickade fel sms till fel person för några dagar sen. En mycket Dålig ovana.
MINNS DU DIN FÖRSTA STORA KÄRLEK: jag fattar inte varför, men just detta och han har jag tänkt på mycket de senaste dagarna.
VAD HETER/SKA DINA BARN HETA: namnen börjar på O, A, I och kanske M, beroende på hur många ungar. Kan inte avslöja vilka namn då det medför risken att någon annan tar dessa underbara och vackra namn. 
HUR MÅNGA TIMMAR HAR DU SOVIT INATT: 10.
HUR MÅNGA KUDDAR HAR DU I DIN SÄNG: tre.
VEM DRÖMDE DU OM SENAST: den som jag kommer ihåg är bonde-thilde i fredags. Var helt övertygad om att hon hade skickat ett sms till mig där hon berättade att hon hade hittat den perfekta bröllopstårtan. Nu när jag tänker efter inser jag att senare samma natt fick jag ett annat, riktigt, sms på samma tema. Funderar på om det är dax att börja öva på ett svårt pianostycke..
VEM PRATADE DU I TELEFON MED SENAST: Josef.
VEM VAR DU KÄR I SENAST: Skavlan-Niklas haha. Allvarligt, han och Fredrik Strage är fantastiska. Men kär kräver lite mer. Om frågan hade vart "Vem var du senast förtjust/förälskad/intresserad av?" hade svaret varit ett helt annat.
FAVORITFILM: jag är helt besatt av marie-antoinette, och det beror på att jag inte har sett den filmen än men Vill!
DAGENS ÅNGEST: den stora -och årets första snackis- nyårsfesten som ska va på fjällis, och jag ska inte va där. Jag kommer ha ett trevligt och bra nyår, problemet är att jag äääälskar stora fester, och hatar att missa saker. Den där tanken "att man missar något" har tackochlov avtagit med åren, men likväl är detta dagens ångest. 
NÄR VAR DU SENAST ÖVERLYCKLIG? idag när jag kollade på scoutlägerfoton från Miljonär09. Jag bara överfölls av en myspyslycklig känsla!
VAR VILL DU VARA NU: Paris eller Maldiverna.
VAD LÄNGTAR DU EFTER: kärlek och skratt och syfte.

På det sjunde smäller det

en sak jag önskar jorden
-ett bra klimatavtal

två saker jag önskat mig i julklapp
-ryggsäck
-tidningprenumenation

tre personer jag saknar
-erika
-maja
-marilise

fyra saker önskar jag dig
-en relation med Jesus
-se det vackra
-få landa
-kärlek


fem saker jag vill ha

-jag vill ha en kyrka som inte kan ha homofober. Inte kan ha för att vi tycker att det vore förskräckligt att vara homofober för det finns så mycket annat att förfasas över. Gud har skapat alla och Gud dömer inte. Just det, Du finns.
-ett lärarjobb i verkligheten.
-just nu vill jag ha en unge. Ja men alltså läs en liten söt familj.
-ett klimatavtal med och av råge.
-ljusrosa förvaringsboxar till min garderob. 


sex saker stör jag mig på
-vart jag än tittar, vart jag än frågar, vart jag än undersöker så ser jag tecken på en kyrka full av homofober, och det skrämmer mig. Av någon anledning är homosexuallitet och kristendomen en hjärtefråga för mig. Det svider varje gång jag inser att jag omger mig med folk som tror på en lika god Gud som jag, men som förfasas. Deras förfasade åsikter tar sig in under mina bergfasta åsikter. Men det är väl så det blir när man har ett utbyte av åsikter och när man är beredd att offra lite mer? 
-det är lov och jag håller på att bli rastlös redan. Vad sjutton ska jag ta mig till med detta lov? Ska jag läsa Svindlande höjder, Stolthet och fördom, eller den oemotståndliga revolutionen? Ska jag gå och simma, gå och träna, åka skridskor? Träffa vänner från förr? Baka en kaka? Kolla på alla Skavlan på svtplay?  
-min avundsjuka.
-att hundmänniskor inte fattar att det funkar ungefär likadant med bilar som med hundar. Det krävs körkort för bil. Att jag numera kan ta ner handen för äckliga slickar är stort.
-politker. Allmänt skolpolitik.
-att folk inte kan få dö i tid.

Recept på perfekt dag

Igår var så nära det går att komma känslan perfekt. Vad innehåller en perfekt dag?

Recept på perfekt dag
-dramatiserat plugg
-hejdåfika
-chili mumsiga thai
-afrodans
-kommas julavslutning
-löfte om en arrangerad fika
-bsf"final"-party
-Tillsätt härliga människor som du håller nära hjärtat.

Förenklat blir receptekvationen för en perfekt dag syfte + mat + träning + socialt umgänge.


Idag har jag ätit en långfrukost för idag får allting ta tid. Har ju bara 40 dagar att fördriva, så jag har verkligen all tid i världen. Har dock en viktig sak att göra och det är att ringa vikarieansvarige i Habo. Men eftersom jag inte vet hur det går till när man ringer en sån, så drar jag mig för det, och tänker... hm jag kan städa och jag kan göra tacos istället. Ständigt dessa tacos. Fast hellre tacos än julmat. Har inte ätit någon slags julmat, förutom tomtegröt, glögg, vörtbröd, pepparkakor och lussekatter, hittills bara för att inte behöva tröttna sen i jul. För man tröttnar snabbt på julmat, och det blir så tråkigt (tråkigare) att äta då! Insåg nu att det det bara är en vecka kvar till jul, och jag har inte införskaffat någon julklapp. Måste ha en bil först.. ojdå, blev lite lätt stressad nu.


COP02

I helgen har jag befunnit mig i vårt grannland Danmarks dejlige huvudstad Köpenhamn. Där gick jag med i den 50 000 man stora demonstrationen för bättre klimatpolitik. Detta var en mycket trevlig och fredlig karnivalmanifestation! Men frågan är varför jag måste försvara att jag engagerar mig, och frågan är varför engagerar du dig inte?? 
demonstration


Sololycka

Jag är himla duktig att bjuda ut mig själv. Kom därför hem i natt vid två, vilket ledde till max fem timmars skönhetssömn, men jag somnade i glädje och nöjdhet över att jag åter kan säga hejhej till jättemycketsingellandet. Förstår ni hur bra vi har det i det här landet som singel? Vilken frihet! Jag ser verkligen framemot vad det absurda livet har att erbjuda migmigmig. Ååh jag är trött, men åh vad jag mår bra!
Men om jag om ett år resonerar annorlunda kan jag ju faktiskt verkställa min plan (eller det var min plan tills jag fyllde typ 22 år iaf), nämligen att ställa mig i adoptionskö, vilket man får från 25 år.

Ljusglimtar

Jag känner mig så nöjd med den här helgen. Någonstans bottnar sig den känslan i att jag har fått sova ut. Att jag hade en ledig dag. Att jag har kunnat vara spontan.

Ljusglimtar 
-När frida och jag skulle ha en ta-igen-oss-myskväll. Tänkte att vin skulle va trevligt, men vinflaskan var inte så trevlig mot oss. Efter mycket berått rått våld får vi upp flaskan. Allvarligt. Man var svettig efteråt. Mycket humoristisk scen och därför skulle det passa med ett foto om jag hade haft ett.  
-Jag sov till klockan ett igår, som en stock, vilket aldrig har hänt.
-En mycket intressant filminspelning. Absurd. Jag har blivit nästan mördad och nästan mördat, sparkat david i skrevet, skrikit. Det är väldigt roligt att spela in film, men det tar på ens krafter.  
-Jag har skakat hand med min uppsatskompanjon, och vi kommer ta oss till Thailand i fem veckor i höst.  
-Ikväll är det 25-årskalas, och jag har faktiskt spännande förväntningar på det.
-Jag är glad att en person som borde ha dissat mig vid det här laget, inte har gjort det.
-Sen har jag upptäckt hundvärlden. Jag är ingen hundperson och har aldrig umgåtts med hundar, men i höst har jag inte haft något val. Denna värld är mycket.. fascinerande. Jag vill veta mer om den. Jag kanske inte tycker om den, men jag vill ändå undersöka den.
-Jag älskar vinterstudion! Jag är uppvuxen med tv-skidåkning på söndagar och lördagar, och därför får jag en väldigt gemytlig känsla av detta. Och än bättre än skidåkning är skidskytte, mycket spänning! Tv:n har nu varit på i några timmar och bättre sällskap hade jag inte kunnat få idag. Det enda som skulle kunna bräcka det vore väl en söndagsmiddag med ida. Om ni inte visste det sen tidigare så är ida en väldigt bra person. I all min frikyrklighet så är det mycket bra att ha en ida där som säger åt en att nu får det vara nog med frikyrklighetstänket/agerandet.


...Nu ska jag på söndagsmiddag med ida!


Skådespel

Så här i väntande juletid faller det sig naturligt att ta fram sina skådespelartalanger. Detta tar sig uttryck i två kommande produktioner, nämligen en skräckfilm samt ett julspel.

Skräckfilmen är en skolproduktion på tre minuter. Klassiskt uppbyggd men folk ska bli så rädda att de kissar ner sig och hoppar högt ur stolarna. Det är min förhoppning. Hur svårt kan det vara? Det är svårare att göra ett romantiskt drama som ger feel good-känsla än en skräckfilm som ger isande känslor längs med ryggraden. Så imornkväll kommer jag befinna mig någonstans i Jönköpings skogar, och skjuta massa skräck.

Julspelet är ett modernt juldrama i mycket fri tolkning. Denna paradoi kommer bli år 2010 första julspel. Julspelet sätts upp av en ensemble på ungefär 10 personer, som alla har humor och självdistans. Manuset är så himla roligt! Så håll dina öron och ögon öppna i januari i jakt på en biljett till en föreställning!


Till något annat mer deprimerande. Jag är rädd att jag har fått ovälkommet, om än inte ett helt oväntat besök, i form av ett smygande grävande magont, och jag känner igen det. Magkatarr. Vill inte. Så jullovet måste bli min räddare. Ledig tid. Just nu har jag inte många lediga kvällar, och ofta är jag dubbelbokad. Det är då det är skönt att ha rutiner som scout och kör.
Ikväll var vi och bowlade med scouterna. Förstå att mina scouter är de bästa! Jag får positiv energi därifrån numera. Det är något som har hänt de senaste veckorna, något har förändrats till det bättre. Och i vår kommer det blir super. Nya ledare i Fredrika, Johan och kanske Richard och Elsa. Planering av scoutläger. Fortsätta bygga på gemenskapen och göra roliga saker tillsammans. Det blir finfint.

Igårkväll var jag på komma. Det var en diskussionsgång, och de gångerna brukar vara de bästa. Det intressanta var att jag satt vid ett bord med folk som jag inte visste direkt vad de skulle svara. Jag har ofta fått höra att mina åsikter är fel, men igår hade jag en hejaklack till vänster om mig och det var förvånande och angenämt. Diskussionerna handlade bl.a. om vad en kristen är, varför man är kristen, vad tjänande innebär, om man kan tvivla som kristen och då automatiskt vad man gör när man tvivlar. Lösningen på alla troendekriser är att gå ut och dränka sina sorger för då blir omdömet lite sämre och allt blir vackert, och det är det vackra som gör att man inte kan tvivla på Guds existens. Dessutom mår man skit någon dag efter och efter det kan allt bara bli bättre. Så då vet ni..!

ps. det mest oattraktiva med en man är en man som vet om att han är snygg, och alla kvinnor sänder suktande blickar efter honom. vad kan göra honom attraktiv då? 


RSS 2.0