Vissa går i shorts och linne

Kylan har intagit min kropp och sommaren misslyckades, återigen, med att värma min kropp tillräckligt. Jag kommer frysa konstant i åtta månader. Bara att ställa in sig på det. Men jag kan inte bo så här, i Nordpolen. Jag var inte ens varm när jag tränade. Jag fryser!

Kärleksbud

I omgångar hyser jag stor kärlek Fjällstugan. Fjällstugan i sin tur innehåller enormt mycket kärlek. Därför skulle jag bli svinförbannad om det visar sig att det finns en klick idioter med högljudda röster där som får majoriteten att säga nej till detta. Klicken får naturligtvis ha sina åsikter, se det är det fina med mitt samfund, men Gud nåde dem om de anser att deras åsikter är större än kärleksbudet. Redan nu överväger jag på hur jag måste agera vid ett eventuellt nej, och kommer fram till att jag inte behöver fundera över det, för en församling av kärlek kan inte säga nej till fin kärlek. Right?
Måste citera pappas kusin "Det var allt tur att vi satsade på framtidens Fjällstuga, för annars hade vi blivit Immanuel. Det vill vi ju inte." När jag frågade hur illa det hade vart stirrade han på mig och lyfte på ögonbrynen ironiskt men det var mycket allvar bakom gesten.
Och jag tror Immanuels unga har fått nog. Mycket konkret visar på det. Jag tycker det är sorgligt för Immanuel är en citykyrka. Men allvarligt talat får de skylla sig själva, alldeles för konservativa för sitt eget bästa. 
På församlingsmötet tog pappa, naturligtvis, tillfället i akt och skulle berätta om hur glad och stolt han var över att tillhöra en kyrka som satsade mot framtiden. Han i sin tur citerade en artikel (säkert från Hemmets vän) "Det var en kyrka uppåt landet som höll på att dö ut. Speciellt ungdomar var det ont om. De beslutade sig för att börja be om mer ungdomar. Sagt och gjort, efter bara några veckor ringde rektorn från den intill liggande skolan. Han sa att skolan var överfull med sina 500 elever och ville låna kyrkans lokaler. Pastorn var påväg att tacka ja men kom på att han kanske skulle fråga styrelsen, för säkerhets skull. Så frågan kom upp i styrelsen, först var alla glada, men sedan började de betänka allt negativt som skulle kunna hända. Till saken var att deras kyrka var nyrenoverad, och plötsligt hade bilden av 500 unga vandalister målats upp. Färg skulle härjas liksom golv, möblerna skulle kladdas på och rivas sönder. Nä, de fick allt lov att tacka nej till skolan och de 500 ungdomarna. De insåg hur farligt det var att be om ungdomar lokalt och beslutade sig istället för att börja be för deras missionärsarbete nere i Afrika. På säkert avstånd." 
Idag är min kärlek stor till Fjällstugan. Högt i tak och låga trösklar är deras melodi. Fortsätt så.    

Vad gör man när man är sjuk?

Efter en efterhängsen förkylning i snart tio dagar så har jag svaren och min lovprisning går till olika sorters medier.
Först och främst till internet med facebook och bloggar. De här bloggarna har vart flitigast besökta: niotillfem underbaraclara och monchéri . Tro mig, jag har försökt att finkulturella min bloggsmak med politiska inslag, men sådana bloggar är bara tråkiga. Jag har även ägnat mig åt att gå igenom hela länklistor av favoritbloggar. Kontentan är att bloggvärlden är ganska tråkig och förutsägbar. Men vissa goda ting får man med sig genom bloggar. Jag tog en bokrekommendation till mig och läste boken Silke av Alessandro Baricco. 
Den var läsvärd.
Sedan är jag mycket tacksam över att det finns tv med fantastiska program som Skavlan, Hollywoodfruar, Ellen Degeneres och Efter tio. Sen ska vi inte glömma alla musikvideor på mtv. Typ Jay Z's nya. Förstår inte poängen med musikvideon. Det känns som om jag kan hela tv-tablån nu. Inte bra. Inte heller att jag analyserar programutbudet och kan hänvisa till källorna.
Det brukliga har varit att ta frukost vid halvnio med svt och jp, en riktigt nyhetsfrossa, så jag är ganska påläst om vad som händer i världen nu. Utöver tidningen jp så är jag glad att ELLE magasin finns. När man är sjuk har man verkligen tid att frossa i den. 
När förkylningen hade slagit ut både öron och hals så upptäckte jag hur bra sms-möjligheten är. Skicka sms och tracka folk mitt på dagen när de är i skolan kan ju vara kul. 
Vidare har jag skrivit på skolarbeten helt frivilligt, för man har ändå inget bättre för sig och bara för att man blir sjuk så innebär det inte att energin är slut jämt. Efter några mail framochtillbaka med min favvolärare om komplettering av missat seminarie, så ställde jag mig själv frågan om hur personlig man får bli i ett sådant mail. Det är ett stort frågetecken efter det.
Musiken ska vi inte glömma. Jag är ju en av få människor som inte har spotify, därför har jag lyssnat mycket på skivor som jag har som är bra t.ex. salem al fakir och francoise hardy. Däremot inte p3, för deras klämkäcka glada stämmor skulle kännas som ett hån mot den vitlöksdoftande zombievarelse jag har vart i veckan. Länge leve p1. 
Msn ska inte glömmas, eller just glömmas. 
Men inga medier kan göra en frisk.
I torsdags tänkte jag att det var dax att börja ta tag i mitt liv och sluta vara sjuk. Detta yttrar sig genom att jag tar på mig snygga kläder och fixar till mig, sminkar och sprayar, tar hundra kort och vips så har man fördrivit några timmar. Sen inser man att man lika gärna kan gå till skolan och sätta upp de förfärliga trädsteliseringarna och konstruera lite, samt gömma sig för lärare. Det är inte klokt vad lite kläder kan göra för ens självkänsla. Och igårkväll var jag på tomtegrötsfest med kanel, vanilj och sirarp! Sedan blev det ut och dansa med ett gäng som fördubblades. Det intressanta är fenomenet frikyrkoring. Dessa bildas alltså också ute på dansgolv. Hm. När jag kom hem var jag trött, varm, glad, och min återfunna röst var borta. Dansa är härligt och det som är härligast är att se folk dansa och släppa loss som inte tror ska släppa loss! Men var det tur att jag hade vilat tidigare på dagen tillsammans med Elin. Det är så man borde umgås med ens vänner. Vila. Tänk om man skulle införa eftermiddagsvila en dag varje vecka och så kunde man ha eftermiddagsfrukost på det. Vilken hit! Idag är jag trött och vilar och jagar min bror hemma hos mina föräldrar i jakten på kola. Jag är nog sockerberoende.  


Tillfällig apskit

Här sitter jag. Med filt, byxa, linne, scoutskjorta, långkofta, grovstickad sjal och bomull med vitlök i öronen. Och för en gång skull tycker jag att livet suger. Det är inte ofta jag känner så men nu ha jag fått lite för många dåliga besked på ungefär samma kväll. Dumt att jag tar allt som tecken. 

Min värld här känns väldigt liten. Allt känns väldigt långt bort men speciellt känns Örebro längre bort än vad det brukar vara. Min syster ska ha sin kollektiva inflyttningsfest och jag har insett att det skulle vara festligt att åka dit (och träffa Miriams bror haha!). Se deras fjärilsformade gardin. Kolla väggarna. Åka bort från Jönnet. Men nejdå, då är både SJ (naturligtvis) emot mig liksom resten av medmänskligheten som har köpt upp biljetterna. Trodde inte att biljetterna dit kunde ta slut.. Apskit! Jag vill inte ha en apskithelg.

Sen äter fel personer middag med fel personer. Det stör mig fastän jag inte vill att det ska störa mig. Det är väl det mest irriterande. När man låter saker och personer påverka en fastän de inte borde det. Grrrrr.

Och ikväll var scout, och jag är härmed bevisad som en ond människa. Trevliga människor brukar antingen vara tråkiga eller onda. Jag är ond. Fastän jag ler mot dig, beter mig artigt och kanske ger dig en kram så betyder det ingenting. Om jag gör det så är det bara för att jag tänker utnyttja dig. Fast jag tycker om fastligt många människor, och det bör kanske tilläggas! Ja, jisses, det finns många människor som har rum i mitt hjärta. 
 
Idag dök det upp två sms från okända personer. Fast sen visade sig att det ena var från hallelujaelin och det andra från en person som vill åka med upp till bröllopet nästa helg. Till det bröllopet har jag lyckats fixa egen bil, och tänkte åka dit med lagom hög musik, som JAG väljer. Jag tänkte även åka utan något sällskap. Hur säger man nej till en person som man inte vill ha som sällskap dit? En person som kommer prata nervöst konstant ständigt.
Men den helgen blir kul! Då kommer jag få bo på hotell! Gå på bröllop! Mysigt.
Jag har så många saker att se framemot, främst att bryta min sociala isolering. Om jag inte har möjlighet att åka till Öret imorn så får jag väl åka dit på deras nästa fest (och kanske fixa en bliddejt då). Jag kan sitta hemma i helgen och rita, eller gå till skolan och bygga mig en flytande konstruktion. Jag kan läsa en kärlekshistoria. Tända massa ljus, köpa godis och se framemot nästa helg.. 
  
Nu börjar det kännas trist att klaga, men då var det ju tur att jag klagade ur mig min klagan. Klagan är dock bara okej om man vet varför man klagar. Efter klagan kommer solsken.

Jag får gå in och kolla sista minuten på SJ imorn. Sen får jag forma min helg efter det. Oavsett vad det blir så är det säkert meningen det som sker.

Israel och Palestina - snartsnart är det vi!

Trots att snart halva min värld vet om det så måste det ändå sägas här;
JAG ÄR ANTAGEN TILL PROJEKT FREDSBYGGE!! RÄTTVISOR, KONSULTIONER, DEMOKRATI, KONFLIKTHANTERING OCH ISRAEL OCH PALESTINA - HÄR KOMMER JAG!
Och Frida K kommer också! Hoppas Frida S kommer dit med. OoooH.

Sånt där viktigt meddelar man genom massviss av kommunikationsmöjligheter som sms, fb, telefonsamtal och t.o.m. msn. Men alltså msn, jag lyckas alltid göra bort mig där. Speciellt när jag är förkyld. T.ex. nyss lät det som om jag hårdraggade på en person (ja, just det våren såklart). Alltså inte lite oskyldig gullig flirt (som det heller inte går med våren, längre), utan mer kom till min säng NU! Det hela var egentligen mycket komiskt, men som jag tyvärr inte kan skratta bort helt, är för förkyld för det. Så jag lyssnar på Brigitte Bardots Je t'aime, ignorerar msn och tecknar träd istället. Det går bra att teckna träd genom att trycka på dessa tangenter. Vilka lövverk.      

Överironiserad värld

Måste bara fråga om vår värld är överironiserad? Min generation är ironiexperter. Men ironi är väl inte speciellt vackert egentligen. Ironi är ett sätt att skydda sig från djupet. Jag älskar ironi men kanske borde sluta älska den. En vän tänker sluta använda sina converse tills hon fyller 30, för att samla vuxenpoäng. Jag kanske skulle sluta använda ironin tills jag fyller 30 och sedan får jag om jag vill börja använda den igen. Shit vad min värld och min humor skulle gunga. Tänk vilka nya humoraspekter jag skulle kunna upptäcka. 
Fast det går nog inte.

Drabbad

Jag känner mig som en himla uppsväld blåsfisk och det enda jag hör är det som jag tuggar på i munnen. Jag hör inte vad du säger, och varken du eller jag hör vad jag säger. Jag kan inte andas. Mina måltider består av ipren, otrivin, hemofer, honungsvatten, yoghurt och glass. Min näsa "smakar" ostbågar och så har jag dessutom aptit på gossar (bara så... passéblassé). 
Och detta i examinationstider. Idag tentamen och redovisning. Imorn litteraturseminarium, redovisning och fältstudieinformation. I'm loosing control men jag vill bara vadda mina öron med bomull, proppa dem fulla med vitlök, ta en långdusch och sedan gå och lägga mig i en säng med massa täcken och krama en kudde typ. Comprendre? Comprendre!

2000-talets plugg är inte så effektivt

Ur en pluggaspekt skulle jag levt på 1500-talet. Överflödet av kommunikationsmöjligheter är det allvarligaste hotet mot min pluggdisciplin. Jag har suttit och skrivit på min hemtenta mycket ivrigt sen imorse. Men så upptäckte jag nyss att jag fick in internet på datorn. Ivern bytte visst aspekt. Typ fb-plugga. Illa.

Estetfåglar

"Det är bara för att vi är esteter. Vi esteter är som fåglar. Vi måste flyga vidare trots att vi kanske är jättenöjda där vi är. Vi måste flyga vidare fastän vägen till nästa ställe kommer vara jobbig. Men om vi inte flyger vidare så kommer vi vara som fåglarna som kraschar i bilfönster, eller undulaterna som kvittrar ledsamt instängda i buren. Det vill vi inte. I fåglarnas medvetande existerar vetskapen om att nästa boplats bara kan bli bättre. Estetfåglarna har en förmåga att göra allt till det bättre, och de klarar allt."
-Håååkan tröstande till en uppgiven, sjuk och trött jag

Släng dig i väggen eller res dig upp och gå.

Jag är så trött att jag bara vill gråta.
Jag är så stressad att döden verkar som ett skönt alternativ.
Jag funderar ofta på vad jag kan göra för att få lite mer tid och energi till bara mig. Just nu verkar det hetaste alternativet vara att ta mig bort från allt det som jag antingen kan känna som krav eller som mitt liv som jag valt själv och som jag trivs med. 
Har suttit på skolan till klockan nio ikväll. Försov mig imorse. Slängde mig på cykeln. Satte mig på biblioteket med en bok om bild och utvecklingspsykologier. Slängde i mig mat. Slängde mig upp till tekniken, fick en härlig genomgång om strömledningar. Slängde mig på cykeln till afrodansen. Slängde mig tillbaka till skolan med takeawaymat och sofie. Byggde en spindel med lysande gröna ögon och stängde in draken i sin borg. Cyklade långsamt hemmåt med trött kropp och sinne. Inser att jag har fältstudiedag imorn och vet inte vad jag ska intervjua människorna om. Öglar igenom kurslanen, fastnar här vid datorn och tänker: Jag får skriva frågorna i sängen. Eller på bussen imorn.
Jag är så stressad att det känns som om jag kommer gå i tusen bitar. Det vill säga om det inte vore för det att just nu bär inte jag mig själv, utan någon annan bär mig. Han gör mig till någon som klarar av detta. Men för säkerhets skull funderar jag på att fly hem till föräldrarna i helgen. Livet ska inte va så här stressigt det vill säga om man inte har en lön på minst 40000 kronor och kan ta en välförtjänst semester lite då och då. Men knappt ens då.  

Simon says no-ho, but I say yea-hey

Åh dessa underbara scouter, som vet hur man angör en rolig hajk. Vi hade både nya och gamla scouter med oss! Några av dessa scouter tyckte att vi behövde ha en eld tidigt på morgonen. Jag: Visst får ni gå upp och tända en eld på morgonen! Typ sju, halv åtta tidigast. Scouterna: Anders, när får vi tända elden? Anders: Ja, ni kan väl gå upp vid fem? Scouterna: Jaa! Så scouterna var uppe klockan fem på lördagsmorgonen och tände en eld men väckte samtliga genom att hugga ved och diskutera hur de skulle tända elden.

    
   

Idag är jag dödens. Om jag följt med och dansat disco i nattas så hade jag vart död. Svininfluensa någon? I alla fall har jag kanske fått en blinddejt. Om jag bara ger klartecken. Och jag har en intervju imorn. Och jag har massa plugg. Men kan i alla fall njuta av en skön helg.


Stressad men hallå stanna upp för livet är bra

Igår natt ute på ekehagens forntidsby såg jag ett stjärnfall. I samma veva och efteråt hände det massa bra grejer! Nu är det upptill mig att leva lite mer i nuet, sluta stressa och sluta göra vissa saker som tar för mycket energi och tid. För med alla goda ting som händer borde jag vara en outhärdligt nöjd flicka nu. Istället är jag bara trött och stressad och vill att helgen ska vara över. Men om en timme ska jag ut på nästa hajk, och jag ska minsann börja tagga nu!! Scouterna är ju underbara. Om jag sen dör på kuppen är det bara att ställa in alla andra roliga saker i helgen och ta det lugnt. Men på måndag, då smäller det! Låt oss säga att jag är ett steg närmre en stor dröm. Det är helt fantastiskt.
Och det känns himla bra att en ida är tillbaka i Sverige typ nu. Det är så mycket som känns bra. Jag måste smälta detta.

två av mig?

Jag har hört talas om min gengångare. Jag vet vänner som har sett mig på bussen, på stan och i skolan, men sen har de insett att det inte är jag som de försökt heja på. Idag hittade jag min gengångare. Låt mig presentera Bodil! Detta gengångsmaterial är sjukt likt mig, och det äckligaste är vårat kroppsspråk och våra poser. Vi går likadant, vi för händerna på samma sätt, vi står likadant. Jag var självklart tvungen att föreviga oss!   

här

och här

Bodil till vänster och jag till höger. Alltså om ni inte ser det.

Säger hon med en blink..

Hum. Vet inte riktigt hur jag ska säga detta. Eller om jag ens vill säga det. Men det liksom trycker på och vill ut, och när jag har något som absolut måste komma ut och inte skadar någon annan än mig - då kommer det ut. Jag har tydligen ingen kontroll över min kropp längre. Jag har uppenbarligen, fast helt omedvetet, flirtat med min lärare idag. Huja. Vi satt och tecknade flirtkulor (såklart) och cylindrar. Då kommer denna man och samtalar, och det är intressanta saker han säger, och vad säger och gör jag då? Jag vet inte! Men vad mitt kroppsspråk sa vet jag däremot av hans kommentar och resten av mitt bords reaktioner. Skratt skratt suck. Så när han i fortsättningen kom förbi (och det var ofta!) såg jag till att vara djuuupt koncentrerad av min konst. Konsten var för övrigt noll inspirerande. Jag känner mig som en liten, liten flicka som vill gå till godisaffären men inte gör det, för då skulle hon köpa alldeles för mycket godis och det har hon inte råd med. Kvinna ta dig själv i behärskning!
Alltså en knasig dag. Det är farligt att gå och lägga sig klockan nio dagen innan om det ska ge sådana här konsekvenser.
Och jag undrar, vart ska man vända sig om man är en frusterad lärarstudent som är uppgiven över skolpolitiken men som inte vill engagera sig i ett politiskt parti, men känner att skolan och skolpolitiken går käpprätt åt helvete. När jag diskuterade dessa politiska problem med supersara slog tanken mig.. det borde finnas någon på hlk som är politiskt medveten. Den mest naturliga att fråga vore då flirtoffret.   

Det var ingen blink!!


Slut på helgen, äntligen?

Jag gillar inte schenkers leveranser. Jag har suttit och väntat på en sms-avi sen den nittonde, men det har inte kommit någon. Så nu tänkte jag skicka ett klago-mail och då står det att de skickade den aviseringen den tjugoåttonde, och det är inte sant och jag blir arg. Tänk om Linneas tobak fått för sig att skicka tillbaka mina böcker och så står jag där och får ta skiten fast jag inte har gjort något. Fast de har inte heller gjort något men det är ju det som är problemet. Så imorn ska jag bli en hänsynslös Linnea som tror att hon kan få ut böckerna genom att beskriva problemet, annars får jag väl ringa schenker och det vill jag Inte. Dumma schenker. Lita inte på dem.

Jag hade verkligen behövt vila ut denna helg, det har vart väldigt intensiva veckor sen skolan började. Vem hinner andas? Jag längtar tills nästa sommars lugn. Men det har å andra sidan vart en väldigt trevlig helg fast jag kommer knappt ihåg vad jag har gjort. Jag minns... många vänner. Några väldigt nya och andra relativt nya. Trevliga middagar, fikan, bio med bollywood-tema. Sen nånstans bland resten av lösa minnen minns jag en secondhand runda där en vacker mat-våg inhandlades, sen införskaffades gympadojor som ska användas på friskis där jag har köpt träningskort, och sen köptes blommor! Blommor är det som gör mig lugn, att arrangera små hörnor av blommor och kronbladens olika färger och material är fantastiskt. Jag kommer bli en blommig tant. Men jag är stressad.
Jag gillar inte att jag, trots att jag är så rikt välsignad, saknar något och jag vet inte vad det är. Det är då jag får för mig att jag ska flytta ut till landet, där jag kan få måla golv vita eller betsa dem riktigt mörka. Sen ska jag ha massa pelargonier. Och p1 ska gå på hög nivå och jag ska inte vara rädd för mörkret. En köksoffa vill jag ha och en hängmatta och massa rabarber. Och trevliga grannar dit man kan gå och dricka ett glas rött. Eventuellt får jag skaffa mig en katt som sällskap, men det är mycket trevligare med en man.
Det är så här, genom att drömma mig bort, som jag blir lugn.
Och ändå är jag mycket tacksam för det liv jag har.

Imorn är det måndag och jag har en pärs till vecka framför mig, upptagen samtliga kvällar med två hajker som knorr varav jag ska planera en. Skulle kunna sova i några dygn nu. Be för mig snälla.  


The wedding planner

Igår fick jag höra något som aldrig slagit mig tidigare, nämligen att jag borde bli festplanerare. Jag är idag helt fascinerad av den tanken. Det är kreativt yrke, festligt med massa, aldrig samma, människor. Det som talar emot denna karriär är min "icke" erfarenhet av större evangemang. Fast det värsta argumentet är ändå att jag har sett vad det innebär att vara egen företagare på nära håll, och det är därför inte helt lockande. Men grejen är att jag kommer på tusen festidéer varje vecka! Jag älskar att planera. Jag ser detaljer, färger, ställe, sysselsättning, tema, folk.. Problemen är att jag inte kan ha alla de festerna själv, så jag väljer ut den bästa för mitt humör och syfte, och snartsnart kan det komma ut en inbjudan till nästa fest. Fast det är nog lite för tidigt att skicka ut den nu. Några veckor till får minsann gå. Om jag fick tummen ur så skulle jag börja extraknäcka som festplanerare redan nu, för tänk vad många människor omkring mig som gifter sig..! Åh bröllopsplanerare.. Ja... Jag skulle nog passa utmärkt som festplanerare. Fast det, det är bara en tanke.

Rostad kärlek men likväl vacker kärlek

Jag ringde precis till min ht08-handledare för att fråga henne om jag kunde få göra min fältstudie i hennes klass. Efter många om och men, gambia, munkeskog, (icke)schemaläggningar, problem, teknik vs bild, johny, lärare på skolan och klassen, så kom svaret att självklart var jag välkommen, och faktiskt tidigare än jag planerat! Och detta är som en gammal kärlekssaga som rostat och hela mitt inre blir varmt och rosa av kärlek till denna klass. En kärlek som gör ont, för sådan är kärleken. Den gör ont och den ger glädje och man får fjärilar i magen och den berör.

Jag är rädd att jag snart måste efterlysa en blinddejt. Observera att jag inte efterlyser det men om du känner någon lämplig fin man så måste du nog fixa en blinddejt till mig och han. Inte av desperation från mig utan bara för därför. Annars måste jag gå med i sjunde himlen. Så hallå. Inte mitt val men likväl därför. Jag saknar de omtalade förälskelsefjärilarna. Fjärilar av andra sorter har jag gott om. Men nu är det väl ändå tid för att jag ska kunna få lyssna på en kärlekslåt och tänka... ah, han.


I övrigt är det för mycket tjat om kärlek och i frikyrkliga kretsar, och därmed även om äktenskap och bröllop. Nog för att jag älskar att prata bröllop, men nu har till och med min bägare skvalpat över. Jag är trött på folk som presenterar sig som singel, gift, förlovad, tagen. Så, vad ska jag göra åt min huvudvärk? Någon som har förslag? Jag lånade en bok på bibilioteket om migrän för att se om jag kunde undersöka mitt huvud bättre än de läkare och de andra, så kallade, kunniga, som redan undersökt det. Migrän ska hålla på konstant minst ett dygn. Jag har inte migrän. Idag när jag jobbade kändes det som om jag hade en mjuk elvisp i huvudet där en dimma vispades. Efter flera år av ständigt iprenbärande i väskan, där tabletterna tappat sin verkan, så känner jag att nu får det banne mig vara nog med huvudvärk! Vad är det för huvudvärk? Vem kan veta det?


Nu ska jag gå och se ett tv-program som helt och hållet talar emot vad jag skrivit. Det är sista avsnittet av the Bacheorette! Äntligen. 


RSS 2.0