Va en regnbåge i någons moln

Utanför fönstret är det grått på det allra gråaste vis som finns. Det speglar inte mitt väsen men därför är jag också rädd att det ska smitta. Men min schänkförälskelse håller i sig, och så har jag haft några intensiva känslofulla dagar. Det är i dessa känslostormar som man känner att "jo jag lever".

Två töser smög runt på biblioteket, iklädda bruklig dräkt. Med sig hade de gåvor ätbara, eldbara och mysbara. De konspirerade ihop med alierad på andra sidan för att leta sig fram till måltavlan. Väl framme tänkte de ta måltavlan med storm. Ja, de förutsåg tom hans reaktion, ett lysande ansikte följt av ett "Ja!!". Offret ifråga gav ifrån sig en annan reaktion, typ ingenting. Det var då de fick ta till den drastiska och desperata åtgärden.. gå ner på knä och böna och be snäääälla! Molokna men inte helt tomma på hopp gick de därifrån. Till nästa offer. 
Jag gillar att bli positivt överraskad. En tös har överraskat mig. Jag gillar att hon gör personanalyser och jag gillar att hon också har missat något i bilden. Men framförallt att skrattet ligger närmre till hands när bitterheten knackar på.   

Scout igårkväll var Precis som det ska vara. Det gav svar på Varför.

Ska strax återgå till Bara Tsatsiki. Den är rolig. Jag gillar denna del av kursen då vi läser massa barn&ungdoms-böcker! Tom Sawyer, Nalle Puh, Pippi, Mio min Mio, En ö i havet mfl. Jag kämpar med min läslust. Jag älskar att läsa, men jag får kämpa för att inse det. Finns så mycket annat som drar. Jag minns när jag tappade min läslust. Jag kan skylla allt på boken Agnes Cecilia och barn&ungdomslitteratur-kursen jag läste på gymnasiet. Klagan! Läsan, och alla liknande upplevelser, ska enbart vara lust och njutan! Inget sönderanalyserandet, det finns inget uppbyggande i det. Och Agnes Cecilia är tyvärr en väldigt seg bok. Med lila omslag.

Det känns som Indiska ropar på mig. Jag har dagdrömmar om klänningar. Den ena är mörkt grön i ett mjukt, möjligtvis siden, material. Den andra är röd. Min garderob är fattig och har slutat överraska. Har inte köpt kläder på 2-3 månader.
Morgondagen har har fö alla föutsättningar för att bli en till bra dag.

En ö i havet

Jag är glad över kör! Kul med den (faktiskt) växande gemenskapen, sång och dans! Sitta vid killbord på fikat är tjohej! Men sur över scout. Ordspråket Bättre fly än illa fäkta har lagt sig som ett mantra. Jag undrar om det är så. Jag är bitter på min mage och den har dålig aptit. Igår hade jag en riktig matbakdag. Chockladkaka och tortillas med svarta bönor, kyckling bacon, fetaost. Idag äter jag liksom pannkakor med vindruvor och det smakar skit. Däremot har jag hyfsad läslust. Min kurs innebär läsa mycket. Denna vecka har jag läst Tom Sawyer och Nalle Puh. Tills nästa vecka måste jag läsa bla Annika Thors bok En ö i havet, men jag får inte tag på den. Är det någon som har den?   

Scout

Jag är fortfarande en uppgiven scoutledare. Jag fattar inte om jag missar något i bilden. Jag går på hoppet att det blir bättre till hösten. Om jag är kvar då alltså. Om det inte vore för scouterna så vore scout kört för mig i fjällis. 
Kanske är jag skadad av tidigare scoutkårer? Har jag en slags utopibild av hur scout borde vara? Av hur ledarna borde vara? Hur engagemanget borde vara? 
Jag vet! Jag bryter mig ur och skapar en ny scoutkår! Jag skulle lätt hitta ledare och scouter. Sen kunde vi vara utomhus jämt. Muha.  


Själen smäller av av vacker kortslutning

Jag önskar jag hade en kamera. Då skulle jag lägga ut min senaste förälskelse här. Den är mörkt brun med ljusa inslag, runda vackra beslag, ca 150 cm lång och 30 cm djup, och från 1940-talet. Det är den efterlängtade schänken jag pratar om. Igår gick jag ut och in ur köket konstant och njöt av den vackra. Jag avslutade dagen med att sitta och beundra schänken i 20 minuter. Har fortfarande svårt att hålla mig undan köket. På schänken ställde jag mitt andra vackra inköp nämligen en spegel med en fantastisk guldram. Ack. Vackert! 

öhka!

Familjen var ute och åkte bil. Vi kom in på sidovägar där vägen kringelkrokade sig fram. Vägen var inte längre en bilväg utan mer skogspromenadväg med rötter, jord och stenar. Jämte vägen så var ett vattenfall med en söt men farligt vinglig träbro. Från träbron så hoppade några vackra, viga och graciösa människor bangyjump. Eftersom de blockerade bron som vi tänkte åka över gick pappa, självklart, ut och skulle snacka med dem. Där och då hände något. Plötsligt så befann sig jag och pappa i en lokal, en slags mysig stuga med missionshuskänsla, fast det var som en skola eller som en skidstuga. Jag tyckte att pappa betedde sig märkligt och liksom gick igång på stämningen där fast han försökte dölja det för mig. Jag var tvungen att vakta honom. Människorna fyllde mig med stort obehag, de kollade på mig och väste fram "öhka!". Särskilt en person med vinrött hår och ögon i samma färg gick mig på nerverna. Då visste jag att jag skulle bli deras nästa offer om jag inte fort tog mig och pappa därifrån. Väl hemma vaknade jag en natt upp av att pappa gick omkring nere i köket och sa "öhka!". Hur hade de lyckats få min pappa till detta? Min pappa som är den starkaste person jag känner. Det var då jag insåg "öhka!-folkets" enorma makt. Han var på allvar i deras klok. Jag behövde återvända till stugan, så det gjorde jag... Jag kommer aldrig glömma deras ögon när de såg mig..  

Sen vaknade jag upp och hela fredagen var förstörd. Hatar hemska drömmar. Varför vill man fortsätta drömma drömmen då? Man tillåter sig ju inte att vakna. "Bara en liten stund till, det måste ju hända något gott snart".
Kan iaf meddela den glada nyheten att jag är godkänd på höstens kurs. Det är en sann glädje!

Men eller hur vinner det Goda tillslut?  


Tecken

Ni som känner mig vet att jag är en tecken-människa. Alla tecken pekar i en enda riktning nu, och det gör mig skitskraj! Min plan är, som vanligt, att hålla tyst om mina planer, men som vanligt sprider jag mina planer med vinden.

1) Ser en viss flagga hänga i fjällstugan och kyrkan är full av folk av denna nationalitet.

2) Träffar på massa folk som bara har gott att säga om staden i fråga. 
3) Träffar på folk som har pluggat på skolan i fråga.
4) Linnea får ett välbekant "klick" när hon gick in på skolans hemsida första gången. 
 
Just nu känns det som om jag bara får positiva kommentarer om min hemliga plan: "Åh helt underbar", "Givet", "Passar dig bra". Denna är också vanlig "Men det är klart du ska åka, du har ingen kille som binder dig fast".   

Äh jag får väl testa att söka. Eller inte. Eller. Fattar inte hur antagningen går till. Därför ska jag till internationella kontoret imorn. (Hör du det K? haha).


En lättnads suck

Imorn kommer pengarna från csn, äntligen! Då kan räkningshögen börja betas av. Det är lite roligt det här med pengar, eller snarare bristen av dem. Studentlivet är materialistiskt. Som student vet man massa saker som man önskar sig och dessa saker sätts automatiskt upp på "När jag får min första lön..."-listan. Andras listor och min lista är ganska långa nu. När jag växer upp hoppas jag att jag vill ha en trädgård där jag kan odla min mat själv och vara totalt omaterialistisk. Idag låter listan mer så här: Resa långt och längre, handla tavlor direkt på vernissage, shoppa kläder utan att tänka vad kan jag dra in på istället denna månad, gå på restaurang Och köpa dessert, gå på dyra konserter, köpa mig en bostad precis som jag vill ha den, skaffa en vattenkokare och ett badkar, beställa hejdlöst med skivor, köpa en tjock skön säng, sidenlakan, gå på kurser, städhjälp, premunera på tidningar, köpa en kalender i tid trots att jag får den för halva priset en månad senare, köpa massamycketmer frukt, en dator vars tangentbord skriver alla bokstäver vore antagligen första köpet. Haha! Jag vill ha. Sen får jag inte glömma att jag vill bygga mig mitt eget hus någon gång, då när jag har växt upp. Lycka kunde köpas för pengar va? 

Imorn är även kursstart i svenska för tidiga åldrar. Önskar jag kunde tagga till lite så att jag kan flytta tanken "Det blir skoj!" från hjärnan till omvandling i hjärtat.   

Jobb

Jag vikade idag. Ursäkta men jag bara undrar, skepptisk till framtida jobbutsikter, är det den vägen som gäller de närmsta fem åren? Jag är nämligen inte beredd att vikariera såpass mycket och länge. Det betyder alltså att måste jag flytta upp till tjottahejti i norrland för att få ett jobb. Dumt då att jag har dragit min "flytta gräns" víd stockholm och örebro. Jag kan i princip bo varsom under det sträcket. Sa jag att jag aldrig har vart längre norrut i sverige än uppsala (vilket gjorde min uppsala-tid extra spännade)? Fy skäms på mig. En fördel med att bo i delen av sverige där det går isbjörnar på vägarna, är att man fryser och om man fryser blir man smal. It's a fact. Alltså, lägg ner träningen. Fast frysa, det gör jag så bra ändå. Nä men då så, då kan jag inte komma på ett bra argument till en norrlandsflytt.  

En inte insnöad frikyrkomänniska försöker försvara hennes insnöade aktiviteter

Kursen är slut!! Hade så himla kul med studiegruppen när vi gick ut för att fira det efterlängtade kursslutet. Det hela slutade med att zara helt ogenerat och mycket tydligt satt och pekade ut den ena killen efter den andra åt mig. Det var bara att dissa eller hylla lika öppet. Om det inte är kärlek och killar som diskuteras så är det kristendom. Nu ska vi, tre kristna med olika åsikter och två inte alls kristna följa med mig till fjällstugan nångång, och sen ska vi ta en rejäl diskussion efteråt. Kul!

Jag har vart så rädd att bli insnöad och det snöar rejält denna vecka. Jag har en teori. Jag är uppvuxen i en tradition där man engagerar sig om man kan. Jag ogillar att inte ha något att göra och känna att jag inte bidrar med något. Jag tycker om att ta ansvar och jag är nyfiken. Men framförallt så gillar jag att göra de saker som oftast finns i en kyrka. Så vad är problemet med att jag befinner mig så mycket i kyrkan? Ack det klingar så illa i mina öron! Men alla har olika perioder och behov i livet. Jag har vart i kyrkan och utanför kyrkan. Utanför kyrkan-perioden var inte lika roande. Ser inte nöjet med att ett (observera)hejdlöst drickande som enda nöjet och enda sättet att släppa loss. Desto äldre man blir desto mer mognar det beteendet (förhoppningsvis), och ju äldre jag blir desto mer nyanserad blir jag (förhoppningsvis).
Kristna kan: Dricka hejdlöst
Kristna kan: Hångla upp ngn
Kristna kan: Snacka dynga
Kristna kan: Inte vara duktiga
Kristna kan: Må fruktansvärt dåligt
Kristna vill: Släppa loss, hångla, lätta sitt hjärta, sänka kraven, vara lyckliga.
Vem vill inte det?

Från mig till dig en liten rekommendation

Jag hade opponeringen idag. Examinatorn inledde med orden "Ja, ni är ju en väldigt ambitiös studiegrupp, så det här kommer bli intressant!".. Det var fantastiskt kul! Givande! Tiden flög iväg. Jag menar detta utan en minsta gnutta ironi. Sen dess har jag svävat på små moln. Fick tom höra att min opponering var utmärkt, med konstruktiv kritik och mycket genomtänkt! Kul! Det trodde jag inte igårkväll när jag kom hem från sara. Men efter några justeringar runt midnatt, då jag pluggar märkligt bra -min hjärna är som mest mottaglig då.., så var jag förberedd. Nu har jag bara en skoldag kvar denna vecka! Min första rekommendation blir alltså opponering

För att belöna min ypperiga opponering lyxade jag till det med att gå till atlantis och fixa mitt träningskort samt köpa en Elle. Alltid bra reportage och intressanta artiklar och bilder. Tom reklamen är vacker! Inte så himla sexfixerat. Min andra rekommendation blir därför Elle!
 
Jag är glad. Jag vaknar pigg. Det är väl sjukt? Tredje rekommendationen är sena kvällspromenader.

Efter att ha blivit bjuden på kvällsmat med mexikanska bönenchiladas så är denna rekommendation enkel: Böner i stark sås. Finns på tacoavdelningen. Smakligt.
 
Om du vill ha något meningsfullt i ditt liv ska du lyssna på min femte rekommendation. Bli scoutledare! Har ikväll träffat mina ledarcompadres och planerat hela våren. Den innehåller allt, men på något lustigt vänster ska jag ha hand om första gången då vi ska... plantera frön!?! Äta och riva pepparkakshus täckta i glasyr och godis. Kan bli en fin symbolik. Men vad planterar man i äggkartonger?
Vi har storslagna idéer som vanligt, och som vanligt kommer något skita sig. För att förebygga detta satsar vi i vår på ledarfika, ledarträffar hemma hos varandra, och ledarhajk. Jag hoppashoppashoppas verkligen att allt vårt arbete, våra förhoppningar och böner ska ge resutat scoutmässigt också. 

Sjätte rekommendaionen: Kalender

Den sista rekommendationen är vad som står i mitt skorpion-horoskop: Det är ditt liv och du bestämmer över det, visa det! Jag vill ta tag i saker, hur då? Jag vill förändra, hur förändrar jag? Jag vill utomlands. Hur kan jag ta mig utomlands? Och vips får hon en plan.


Vilken helg!

Sannerligen. Den enda som saknades var du. Du i soffan, du på second hand, du på vernissagen, du på festen, du på gudstjänsten, fast det var bra att du höll dig undan hos sara idag. Nu saknar jag en mikro så jag kan värme min riskudde för min mage protesterar mot opponeringen imorn. Känslan just nu säger att den kan gå åt hvete-hållet. Jag ersatte dig med iprem. En av tjugo ting jag är tacksam över nu: Familj, vänner, ny kurs & kursavslut, musik, snö, täcke, känslor, csn, frisk kropp, gud, nytt år, drivkraft, tandborste, skratt, ljus, vila, morgontidning,optimism, och vackra ting.

Splittertime

Allting är splitter. Splitter här och splitter där. Till vilken nytta? Vad gör det för nytta?
Om en vecka har jag avslutat denna kurs och det ska bli ofantligt skönt! Ljuset i tunneln. Så det är nedräkning som gäller i klassen. Just den där klassbiten är väl det kruxiga. Det känns som om jag går i en gymnasieklass där alla känner varandra, eller åtminstonde känner till varandra. Det mest sura är att min (överambitösa) studiegrupp har fungerat så bra och där jag har trivts. Jaja. Med en veckas studier har jag kvar seminarium imorn (med texter jag bara inte orkar ta tag i), opponering, vfu 4 redovisning, bildspelsredovisning och normala obligatoriska föreläsningar. Men. Idag damp det ner ett mail från kursansvarige i min nya kurs! Men alltså hallååå. Ingen lättnad där precis.. Vill ha en lättnads flumkurs. Iaf ett tag.        
Lösningen på allt splitter är långa kvällspromenader. Fast man får akta sig. Torpa är farligt numera. Våldtäktsmännen smyger omkring. Fast det är vinter. Trots att det är vinter. Det är kallt? Jag menar, inte bara vanligt korkade utan dubbelt korkade våldtäktsmän.  

JVM

Om jag hade en väckarklocka skulle den ringt kl.02.45 i natt. Iaf då ringde min mobil. Då var det tid att kolla på hockey. Juniorvärldsmästerskapen. Hade kompromissat mig fram till att bara se en och en halv period. Vuxet. Men det gjorde inget. Skitkanada. Om man tror att man ska få spela rättvis hockey mot kanada i kanada så har man landat på fel planet. Vadå regelbok?? Domarna var säkert både mordhotade och mutade. Jag var tvärförbannad när jag gick och la mig vid fyra, så jag somnade inte på någon timme. Jag känner igen mig i Wikegård (scary). Han ser ut att explodera, hans ögon säger allt som han lägger band på sin mun för att inte säga, komiskt är det! Kanada vann tillslut med 5-1, varav två mål kom i öppen kasse sista minutrarna när Sverige förgäves kämpade för kvittering. Kul start på dagen. Nu sitter jag och funderar på om jag ska orka ta mig till skolan för att vara duktig och kopiera och leta böcker. Eller baka. Eller laga mat. Handla? Ringa samtal?       

Vissa har tur och i år är det min tur.

Nytt år. Vem vill inte då göra en resumé av förra året? Det gör ju alla viktiga människor i vårat samhälle (eller de som tror sig vara viktiga). 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Köpte ett par löparbyxor. Hör ihop med planerat nyårslöfte för år 2009.   
Höll du några av dina nyårslöften? I nyårshysterin brukar man inte komma på något.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Mjo.
Dog någon som stod dig nära? Nej.
Vilka länder besökte du? Danmark en blåsig dag.
Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Åh längtar efter mycket, typ en skola som tillåter ett liv jämte studierna. 
Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 24 maj.
Vad var din största framgång 2008? "Min" största framgång är en församling som jag känner mig hemma i.
Största misstaget? Tips: Ta aldrig med en väska med mycket innehåll till en privatfest, göm den inte under massa jackor, lita inte på människor.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Tappat rösten några gånger. Traditionell Linnea-förkylning alltså.
Bästa köpet? Lägenhet.
Vad spenderade du mest pengar på? Möbler och studielitteratur.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Inflyttningsfesten och provocerande vänner.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Årets låt är Are we human or are we dancer, eller någon av coldplays! Annars är det stor risk för någon veronica maggio-låt, tingtinglåten "my name is...", duffy, amanda jensen eller han den där mraz-gitarr-pojken(??). Betyder inte att de låtarna är bra.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Tröttare.
Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, pluggat mer strukturerat, gett mig hän.
Vad önskar du att du gjort mindre? Velat.
Hur tillbringade du julen? Med familjen på Nybo.  
Blev du kär i år? Blixten slog inte ner pangbom iaf.  
Favoritprogram på TV? Guds hus! Top model! Haha! 
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hatkärlek och ren avsky finnes här.
Bästa boken du läste i år? Anna Gavaldas, åh hennes böcker är så bra!
Största musikaliska upptäckten? Hmm. Hm. Eftersom årets låt är med the Killers så måste de nämnas antar jag.
Något du önskade dig och fick? Lägenhet.
Något du önskade dig men inte fick? Ett annat sommarjobb, ekonomisk oberoende och ett modigare hjärta.
Årets bästa film(er)? Tillsammans är man mindre ensam, och såklart den där med sara.. wildhogs? (Twilight).
Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Pluggade och var på scout.  
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Äh.. ja!
Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Diggas. Klänningväxande garderob.
Vad fick dig att må bra? Nödsamtal till mamma. Ansvar. Vissa vänner. Eva-kören.
Vilken kändis var du mest sugen på? Jag är lik frodo och harry potter. Så ingen av dem iaf. Logiken är hög.
Vem saknade du? Rummet intill mitt gamla. Längtan är stor efter mycket och många.
De bästa nya människorna du träffade? Åh det måste vara hurt-emmisarna. Alla elever och handledare. Lennart och Eje. Skojiga scouter.  

Eftersom jag bara har fem bildmappar på denna dator (och säkert inte fler på den andra då jag saknar en kamera) så får dessa kort representera förra året och början av detta.   

  
Kära nyårsfamiljer. Denna gång även med silverfirande.

Ett hem. Två hem. Tre hem.

Fina scout. Oftast. 

Parafras som innebar hysteri.

Fester = mycket Disk! Synd att jag inte fick timlön...

RSS 2.0