Jag vill inte skryta, sånt anses ju inte fint...

...så istället är jag grymt stolt över två BRA saker.
jag var och tränade idag, brände 200 kalorier.
samt min tenta.
gryyymt.

Bortprioriterad?

Känner mig plötsligt och lustigt bortprioriterad. Pratade med pappa i telefonen, han skulle hjälpa mig med en datasak, när min syster ringer på hans mobil och han svarar i den. Jag och maja fick prata med varandra genom en tredje part...hm hursomhelst så säger pappa hejdå till mig, mitt i "jag-behöver-hjälp-nu-tack", och istället dyker mammas röst upp i luren. Pappa åker iväg för att hämta maja. En maja som tydligen har JÄTTErött/gult kort hår. Bilden av tuppmaja växer fram hehe, men det är säkert läckert, får hoppas att jag får en bild skickad. Snart. (jag vill också klippa mig!). Samt att jag får hjälp lika snart.

imorn ska jag ta åt mig ett råd. kör hårt och fokusera mera.

det känns nästan som om jag har haft lov, vilket inte är sanningen. jag var peppad idag. social. föreläsningarna drog igång igen och det var gotländskan som undervisade. jag tycker om gotland väldigt mycket, likaså dialekten men, ett stort Men, dialekten är f ö r hamonisk. man kan sjunka ner i dialektens rytm och därmed missa massa nyttig och intressant kunskap. illa. så då föredrar jag att lyssna på en gnällig stockholmare... hm nä det var inte sant. karolingisk och ottorisk konst stod iallafall på schemat. de i klassen som tidigare inte har insett hur mycket kristendomen har präglat och format vår tid, sedan Konstantin gjorde den till statsreligion år 312, måste ha insett det nu. som kristen sitter jag väldigt kluven. jag småmyser när allas hjänor blir inpräntade med (borde vara) allmän kunskap om  evangelisterna, kristna symboler, kyrkorummet ( i n t r e s s a n t ). vi gick även igenom klosterordrar och det känner jag att jag har stor koll på sen i höstas. dock kristensdomens historia är RUGGIG och väldigt fast i normer och borden. avskrämmande och hjärntvättande läskigt. konstvetenskap innebär otippat 2/3 samhällsvetensap och 1/3 konst, och även om jag önskar att det vore tvärtom så känner jag att kursen ger en väldigt bra grund för fortsatta studier. fortsätta studier ja just det ja så var det med det ja. för övrigt kan jag meddela att jag numera har kataloger från linköping, karlstad, gotland, växjö, umeå, borås, jönköping, örebro, kalmar, malmö och uppsala. inte luleås (men den låg hemma, adresserad tilt maja dock) -till skillnad från alla ni andra. intressant. om jag enbart skulle gå på katalogens utformning och innehåll är det fortfarande karlstad som gäller. dock det är så mycket som spelar in. sånt som jag inte hade räknat in eller räknat med för bara ett år sen. det är väl den respektabla åldern och erfarenheten som talar (muha). jag säger som så många gånger förr, mellan ålder och erfarenhet finns det inget likamed-tecken!, även om förhoppningen är det. trots att de tjugoett åren inte låter så mycket, så har jag ändå blivit klokare med åldern. det har hunnit gå circus 7700 dagar då jag har kunnat lära mig något nytt. det är häftigt. 7700 kunskaper. finns det så mycket och många?
eller så är "klokheten" är ett ytligt skynke för en fegare, dummare linnea som är trygghetsnarkoman? 

aropå kunskaper. vet ni hur mycket snor man snyter ut när man är förkyld? och då menar jag rejält förkyld, när man går och snyter sig konstant. kanske några deciliter? ja det känns så. faktum är att det bara är några gram. gram är väl inte så mycket -njet. men om man betänker att det oftare kommer ner/finns mer snor i lungorna, när man hostar och harklar sig, än det man snyter i en näsduk, så blir det otrevligt. med andra ord så har jag flera gram snor som simmar runt i lungorna. jag kan inte sluta tänka på det. vareviga gång jag hostar blir jag så påtagligt påmind om det. jag är inte äckelmagad men jag har märkligt svårt för naturliga vätskor såsom snor. snor som är så bra!..     

hoppas jag kan somna ikväll. låg och skrev brev. märkligt vad pennan blev tung och kom längre och längre ifrån mig och bokstäverna blev otydligare och otydligare. snark. dumt. jag hade behövt gå en promenad. var finns promenadstråken? var finns naturen? 

; i form av ta hand om dig och sluta tänka för mycket.


vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?

den som kom på idén bussen vill jag mörda. eller ännu hellre stänga inne i en buss full av folk. ack ja. jag var hemma i helgen. det var väldigt, väldigt skönt. nog för att jag träffade familjen för bara en vecka sedan, men det var här och jag var sjuk, så det räknas inte=). skönt att komma hem till hemmet, ja tom till jönköping. a6 hanns med fastän jag inte handlade något. maja tjatade och jag gick på känslan (vad var det jag sa? stan!). jag tror aldrig jag kommer bli kär i a6, det enda som är bra med det är att det ligger på lagom gångavstånd från huset. spelade badminton. badminton är riktigt roligt och jag fattar inte att jag har glömt bort hur roligt det är. villvillvill spela igen och det snart. mycket lättare än tennis... alla kan vara duktiga på badminton. dock träningsvärk i vissa muskler (observera plural) som jag inte använder så ofta annars. idag var jag på gudstjänsten i mullsjö, det kändes också väldigt bra. kändes lite hemma. älskar att känna mig som en del av ett större sammanhang och vad kan då vara bättre än en församling? (men de får ta och lägga ner sina återkommande "finbesöks"kommentarer...). en del av trysil-gänget hade hand om gudstjänsten och när de berättade och dramatiserade om typ-trysil tänkte jag "been there, done that" men jag myste lätt med ändå. gudstjänsten var faktiskt en sådan som jag behövde idag och nu. lisa var där och jag blev väldigt glad av att träffa henne, lite sådär smålycklig ett tag. linnea och jag lyckas jämt pricka in varandra, undra vad det betyder? och lilla lina fyllde 18 år, det är ju toppen (muha), hela församlingen sjöng för henne och det, det är ju något för henne att minnas. upptäckt en ny dahlqvistare -tar de aldrig slut??, kopierat noter (passar på i kyrkan hehe), ätit mat (glömde ta med -åååh nej!! och åååhnej glödlamporna..), samt eventuellt kommit till ett... vad ska man kallat? genomslag? break through? öh? i mina tankar. det är ju bra. jättebravo.
nu får jag stålsätta mig. ladda. kötta. och jag får en köttramsa i huvudet. hehe. äh jag är trött.   

Längtan efter vättern

Det är konstigt. Först nu har Vättern fångat mig. Inte sen jönköping men absolut efter vasstena. Vättern är levande, fast platt och långt. hrm=). Jag tror minsann att jag drar hem. Trots de 6 timmarna i buss. Trots att jag hatar att vara instängd. Men jag vill inte sitta här, på mitt rum och müggla. Koka makaroner till middag. Sitta i de bakteriefyllda sofforna. Det känns inte så lockande. Ska gå och låna mig en bok bara. Fffyyyy!!! för åka buss. Vad händer i jönköping då, kärt folk? Fast vem vet, kanske har jag tur. Om jag har tur kanske jag kan få åka till Nybo.  

"Rita gärna!"

Jag vet inte med er, men så ofta står det inte på en tenta att man "väldigt gärna får rita!". Min handled är trött efter 4 timmars tänkande och skrivande. Konst och arkitektur. Grottkonst. Metsopotanien. Egyptisk. Minoisk. Grekisk. Etruansk. Romersk. + samhälle+ genus + religion + historia. Mitt kurs är så mycket mer än vad den utger sig för att vara. Det låter smidigt med bara två uppgifter... Men de två uppgifterna var inte alls som jag trodde de skulle vara. Vi hade fått läsa tidigare kursers uppgifter, arkitkekturuppgiften hade vart likadan år efter år, men inte nu. Jag fatttar inte varför man inte kan skriva en uppgift rakt, enkelt och tydligt. Men usch. Nu ska vi sluta tänka på det här. Borta.   

Jag vill ha en till kofta, sen länge.kan ju vara tröst/belöning.  

Test är skoj.


http://expressen.se/index.jsp?d=2583&a=824918&d=2583&qindex=0&a=824918&qstate=0

www.teol.lu.se/vemardu.html

http://www.svensktnaringsliv.se/ung/

http://afi3.ams.se/afi3_portal/PortalHandler.aspchFrameCenterHexURL=687474703A2F2F616669332E616D732E73652F496E747265737365746573742F64656661756C742E61737078

http://www.jobbkoll.se/

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=315&a=51596

vissa är faktiskt väldigt seriösa. intressanta. andra är bara tidsfördriv.
jag behöver två glödlampor. det är mörkt på mitt rum.
och käka. mat? makaroner? suck.

Barndomskoj!

Jag tyckte det var roligt att tänka på barndomsminnen. 
Roligt hade jag minsann med kusinerna -oftast- på nybo. Kottkrig, fiskande och hitta andra fiskar i fiskarnas magar, gasbomben. Dessutom brukade gustav hänga på mig och rebecka på johannes, så det var oftast vi mot maja och annie = vi vann. fåren. spela kort. jaga grodor. paddla kanot. andra sidan sjön. massor av kalle anka och auktioner med glass. midsommar. blommor. Springa runt runt vid husen på gunnarsbovägen vid muren (inte fastna i spiken, inte skära sig i glaset(...), tujjorna, vita ärtbuskarna, lerstigen, gamla växthuset och... buren! med urge, ståhl, claesson och gran. runtruntrunt, inte vilja gå och lägga sig. dumma vattenkrig (de hade mycket bättre vapen). mamma, varför skulle jag alltid gå och lägga mig först?Gå ner till växthuset och kolla på alla växter och solros och oskar. känna dofterna. gå ner i den hemliga källaren med pappa, hitta gröna konstiga mossaker. Bygga upp hemmen åt trollen och ponniesarna (stina hade många fler än mig...orättvist), gossedjuren, lego och barbies. antingen i boken, bland stenarna eller... bara bygga. köpa sidentyg för att det var vackert, det skulle passa som säng, vägg, soffa ed. byggandet var mycket roligare än själva lekandet. jag minns när jag fick min favoritbarbie (hon hette anna fast jag och frida bråkade varje gång om vem som skulle få ha det namnet. ja det och fredrik/peter), rosa hjärtiga sängen, hästen och bilen. då var jag lycklig. Va hos urge, komma hem med massa saker och bli tvingad att gå tillbaka med sakerna fastän vi hade fått dem! fy vad elakt och tarvligt! (fast jag har kvar en liten vit plastporslinig kaninmedunge-prydnad nånstans). de hade det hemliga rummet.. jag blev aldrig riktigt klok på det, det var mysteriskt in i det längsta. Smyga upp till mammas arbetsrum och försöka designa egna kläder. men inte ta av de fina tygerna, inte så det syntes iaf... Bli ivägtvingad till nyhem... åka till hönö med gunnarsson! få en trähäst. nyår med gunnarsson. käka tandkräm. åka skridskor när föräldrar är i rom. Bråka med maja om den blåflätadehängmattan på kanarieöarna. Älska äppelteet i turkiet. Åka S -rutchkanan på lekis och hoppa högst. springa runt på stadsparken. sparka boll med pappa. springa stafett, runtrunt och bli kallad symaskinen.

...Jag skrattar med minnena idag. det är fantastiskt roligt!

Något annat som är roligt är att tänka sig per helt blåsig efter alla brännnässlor, ja förutom där tshirten och shortsen var förstås. det är en fruktansvärt hemskt rolig syn. bilderna i huvudet vägrar lämna mig.

Nu är jag stressad. Men det gör inget. Fast jag är stressad och jag får så skylla mig själv. Jag lär mig på mina misstag. Någon som v e t hur pyramiderna var uppbyggda -inuti? tanken? PLUGG imorn tills jag stupar. 

Pappa och jag är inte som ni andra

För varje dag som går i mitt liv inser jag hur lik jag är min pappa. Jag är 21.
Pappa pelle är 55 och en väldigt cool, social och rolig snubbe, enligt mig. Tänk. det finns hopp för mig också. Men bland vill man annat. Nu.

Något rött, lite liv, något onödigt

Mina klar-röda tulpaner är på övergångsplanet mellan det perfekta och för mycket. Prunkande. Här är jag - se mig. Och vi ser, vi inspireras, du får oss att hoppas på att du ska smitta oss med ditt liv. Gör det.
Tulpaner är vår, och oavsett hur härlig vintern kan vara så är våren härligare. Liv. Inte finns det väl någon underbarare blomma än tulpanen?
Jag saknar naturen.



något onödigt; Jag badar i svett. Vaknar i svett. Visst är det skönt att bada men det här är överdrivet. Är du intresserad av en något mer deffinerad känsla så säg till, då jag kan kalla mig expert efter denna vecka ;jag sa att det var onödigt.

FYRE kan dra dit pepparn växer likaså korridorssjukan

Kunde sova hyfsat okej i natt utan att hosta upp mina lungor, och sovandet skulle ha vart trevligt om det inte vore för den där himla återkommande drömmen med FYRE... Himla obehaglig dröm. Ni vet sådana som sitter fast psykiskt även efteråt.
Jag tycker inte om onda FYRE. Han tar sig in på Nybo på något sjukt vis, fångar min bror, och jag måste rädda honom. Eftersom jag är den överlägset smartaste av kvinnorna i familjen ekström, så innebär det att jag måste ha kontroll på allt och alla, så inget går fel. Dessutom kan den sliskäckligt onda FYRE dyka upp igen och fånga någon mer. Jag var medveten i drömmen om mitt sjukliga tillstånd, vilket gjorde att jag kände mig ganska modlös...fast det kunde jag inte avslöja för de andra. Då skulle de antagligen också tappa modet. Som tur var vaknade jag, och vad jag vet så är gustav och de andra hemma. Nybo ska också finnas kvar. Dock det kunde vart intressant att veta vad som hände de 5 herr-proffesorerna (tänk poirot och agaton sax -typerna). De var väldigt artiga.. tänk vilka kontakter. Flyktbilen behövde vi inte använda.. men den var ändå "bara" (hmf) en citroën (vad annars?) så det kändes inte som jag missade något.
Någon drömtydare?
Jag vill gå till en astrolog. Vissa är skeptiska, och andra tror att det finns kunskap från tidigare generationer som vi bara låter gå till spillo. Gud vore bra smart om han lät stjärnorna vara en kunskapskarta, och lät oss få kunskaper om tex människan. En möjlig möjlighet finns, till otrolig kunskap -sån som borde vara omöjlig- och det faktumet är så makabert att det antagligen inte kan vara sant.då. Men varför skulle Gud begränsa?

Jag måste bliva frisk, nu, ty denna vecka har jag tenta och jag har inte kunnat plugga alls denna vecka. Så jag känner stressen flåsa i nacken. Åååhja. Med plugga menar jag att jag ska förstå vad jag läser, kunskapen ska fastna, samt inte gå på massa smärtlindrande. 

Det trevliga i min febervärldsvecka; min famlj vart här, vilket kanske var ett tillfrisknadsknep, massa kärlek, fick se uppsalas ruggiga ikea, the queen, gratis mat, och enorm framtidsångest -vilket är bättre i deras närvaro.tror jag.     
Aropå framtidsångesten har jag den senaste tiden blivit tillsagd "Bli inte bibliotekarie!" flera gånger, bla från en bibliotekarie själv. Fem sekunder och sen kommer klassikern som jag fullkomligt hatar, (den som säger det nästa gång mördar jag), "Bli sjuksköterska!". Ja, för det är sannerligen lösningen på allt. Bra lön och lätt jobb. Det är ju det som jag drömmer om... När jag var liten drömde jag. När jag var tonåring drömde jag. Hejdlöst.  

Banan och havregrynsgröt är typ samma sak. Samma mat.    
HV måste ta sig samman.

Kollade årets Trysilbilder... Samma fjäll, samma hus, samma attityder, samma känslor, samma grupperingar, samma upplägg, chaffis, buss, icaindianen. Ett lyckat koncept. Jag längtade mig tillbaka till en ålder av..jag vet inte, 15? Det var en bra ålder. Jag är gammal som stryk. Jag är purung. 


och så bröt den ut

Ibland vet man mer än vad man tror. Igår, innan jag gick och la mig, så kände jag på mig att jag antagligen inte skulle kunna sova. Så sant. Kändes som jag hade en radar i hjärnan, högvarv, hög puls och ett krampande hjärta.
 
Stackars helén. Jag har legat vaken hela natten mer eller mindre. För att trötta ut mina ögon och hjärna har jag skickat små meddelanden till henne. Skyller det första på att hon var den enda jag tänkte var vaken då, med tidsskillnaden och sådär. Dessutom räddade hon min dag i förrgår. Så hon kunde förbli min hjälte lite till. Förlåt...=)
Jag har legat och hostat (och målbrotts-sjungit) hela natten, magen har kurrat, jag har vridit mig som en svettig mask i sängen, men huvudet vart ju tvunget att ligga på den tjocka kudden, så jag kunde andas, det hela blev lite väl omständigt. Vattenflaskan i hörnet, och mobilen på andra sidan. Den har alltså brytit ut. Sjukan. Jag trodde länge att jag skulle klara mig undan korridorssjukan. Men se du, så fort orden "jag blir inte sjuk så lätt" sägs så kommer du att drabbas. Det är alltid så. Jag har en intressant "röst". Det slutar väl aldrig fascinera människan, när rösten inte existerar. Slängde mig på mobilen exakt klockan sju och ringde hem. Ville prata med någon efter denna långa natt. Beklaga mig. De kommer imorn och jag är sjuk. Nu äter jag hallon. Får väl käka glass sen, har inget val nu.Ginza-teet ska vara bra också. Om jag hade vitlök skulle jag stoppa det i öronen. Klockan tolv har jag sista föreläsningen innan tentan, så jag måste gå. Jag verkar ganska pigg.  

Bröllop tre!

Jag är lite sådär smått chockad. Eller ganska mycket. Men väldigt kärågalengladgalet chockad. Jag fick inbjudan idag. En ljusgrön fin inbjudan.
- Emelie och David ska gifta sig i sommar!
Den 30 juni! I Bjurbäck!  Aaaah de ska gifta sig! Naturligtvis är detta även skrämmande. Men Åh! Jag kommer precis ihåg hur det var när jag fick reda på att hon var förlovad. . . jag fick en lyckoknäpp och hon (samt jonatan) blev nog aningens (o)roade, gudars. Nu stirrade jag på kuvertet helt borta med maten halvvägs inne och jon stirrade på mig. haha. stackare.



Idag kom katalog 4, 5, 6
Gotland, Jönköping och Växjö

vill

Min längtan efter att resa kust till kust i de amerikanska staterna intensifieras. I sommar? augusti kanske? Nån?

Orange trött varningstriangel

Jag är trött.
trött på hur himla stökigt det är på de olika stationerna i mitt rum. trött på att jag måste plugga. trött på tentatänk. trött på att jag måste dras med plugg i kanske 5 år till. max. trött på mat. trött på folk. trött på att jag inte fick se vänner. trött på uppsala. trött på att vakna och trött på att gå och sova. trött på att inte ha en lägenhet med normala planlösningar. trött på att mina ljus är slut. trött på att det inte har kommit fler kataloger. trött på postens tider. trött på trappa. trött på luft som syns. trött på mina möbler. trött på att jag inte har hockeylag här. trött på att det är vardag. trött på trixande. trött på att tiden går så sakta. trött på februari. trött på snö. trött på mina skor. trött på min musik. trött på att jag inte tillåter mig beställa musik från cdon. trött på min odisciplin, men inte tillräckligt trött. trött på mina torra händer. trött på att jag förlägger grejer och inte hittar dem. trött på kinesiska. trött på alla hyperintlligenta människor. trött på den himla datorns ljud som inte fungerar. trött på sladdar. trött på det stökiga köket. trött på lägenheterna mitt emot mitt fönster. trött på 20 minuters vägen till skolan. trött på bakterier. trött på halvsjukdomar. trött på tjöt. trött på gnat. trött på artigheter. trött på att ingen kan vara lite elak tillsammans med mig. trött på att jag inte får köpa godis. trött på drömmar. trött på cyklister. trött på upptagna människor. trött på james morrisson. trött på mina snea kort. trött på antiken. trött på min armbåge. trött på mitt piano. trött på p3. trött på alla sk kändisar. jag är säkert trött på dig med. trött på att jag inte har någon h ä r som jag kan klaga för. För jag är trött.
    

Idag möter ni en vandrande zombie.

Sitter här i min kinesiska muren tröja. Känns bra att använda den. Denna onödiga mening visar bara på min nivå idag. Jag försöker samla mina tankar. Vilket inte går bra. Huvudet värker och jag önskar verkligen att jag var hemma och kunde få bädda ner mig utan att bry mig om (o)väsentligheter som mat eller någonting. Gosh. Jag är utslagentrött. Har lekt social hela helgen, och ibland är det skitskoj, meeen jag inser mer och mer hur ickesocial jag vill vara, och tillslut kan vara när jag slutar bry mig. Så det här med socialisation är jag högst kluven till. Tror mer och mer att jag skulle klara mig ganska bra med att bo i ett torp, tom under min studenttid. Bara jag får närhet till bio, musik, kyrka, sportevangemang, träningsmöjligheter, bibliotek, café. Jag räknar med att ha naturen som granne. Och några trevliga grannar. Ett bra liv, ett bra boende. 
Fredagens middag var varken eller, och hur kul är det?
Lördagens Vg var en pos överraskning. Särskilt teatern. Jag var med och improviserade filmer. Improvisera är skoj, synd bara att jag hade sett hälften av filmerna -högst. Bye.
Och kvällen hade kunnat bli mer pos om jag hade orkat. Men det var ju sketans bra vilka som gick vidare i schlagern..hehe. Särskilt några konstiga torrbollar till teologer (gaah jag var omgiven av 80% blivande präster ett tag) fick jag ett bra första positivt intryck av, de som spelade ma---chkl---?(har ingen aning vad spelet heter, men de bokstäverna var med, och det var som drakborgen-hatar såna spel), samt två till -bibliotekaren och hon som heter likadant som jag. Vad ni har för nytta av att veta detta vet jag ej. Varför heter alla linnea nu??...det var schysst.

Jag har tappat bort mitt tvättmedel. Var är mitt tvättmedel? turkiska yoghurtburken. Var har jag ställt den? behöver den. Är det eva-maja som har vart i farten nu igen... 

På rymmen

Maja, kommer du ihåg när vi lekte på rymmen med anna och stina (det var dem va?), i mullsjö?=) det var roligt.  

Jag rymde i princip ifrån middagen (okej inte i middagen, mellan middagen och film ed i korsyrkan). Det var För trevligt (jag testade nivån i början med att komma med en "elakhumorpik"...aj-aoutch den gick inte) så det blir besvärande, För tjejigt (tycker inte om att deffinera ngt negativt som "tjejigt", men finner inget bättre uttryck för utropande "Åh!" när man kollar på amerikanska flingburkar, eller äter amerikansk chocklad som är så "Ah!" och allmänt babbelkackel med snabba bedömningar) jag känner mig som en mask i sådana sammanhang, usch!, samt med en konversation på engelska som inte gjorde min mun tillfredställd. Nä. Fy. Farao. Så jag gick. Det är en dag imorgon med. Jag trivs mycket bättre på mitt rum med min kinesfilt, en bra bok och frysta hallon. Lätt. Ska bara komma ihåg det. Men jag fick upptäcka nya delar av uppsala, tex fyrishov och villakvarter, och det var trevligt.
 

Frågor&Svar och nr 3

-Hur vet man om man har gått vilse?
Svar; det vet du inte, förrän du tvärnitar och gör en U-sväng på den största gå-gatan i stan.

-Hur vet man att man har köpt rätt tekniska prylar, när man inte har någon koll på vilka sladdar man behöver?
Svar; du frågar den otroligt trevliga tjejen jämte som pratar mobil med sin tekniskt kunniga lillebror, samt kollar upp hur länge det är öppet köp på varorna.

-Hur vet man om man ska köpa färsk koriander eller ofärsk?
Svar; du köper färsk, den är finast.  

Hur gör man när någon vän är dum och pratar på ett språk som du inte förstår?
Svar; du skaffar dig en ny hobby som innebär att du sitter och översätter massa ord till kinesiska.

-Hur kan man plugga på optimalt till examinationen?
Svar; du köper och läser böckerna som rekommenderas. 
-Hur gör man om man inte får tag på böckerna? 
Svar; du känner dig nöjd med att du har försökt att få tag på böckerna, ja, tom gått i flera affärer och letat effektivt, och istället går du och köper godis, mat, och annat för att du plötsligt tror att du är rik, vilket inte är sannigen.


Kontenta; gå på känsla. 

På tredje plats Borås.  
 

Engelska middan

Nu börjar jag seriöst lipa. Ska på den där middagen imorn, och då undrar jag varför, v a r f ö r??, drabbas jag av utländsk värdinna?  Varför blir det jag som behöver gå på en middag som kommer utspela sig på ett internationellt språk dvs engelska? känns så typiskt att jag inte är förvånad. Jag kan läsa engelska -fine, jag kan skriva på engelska -fine, jag trodde jag förstod engelska -gjorde jag inte när jag pratade med meg på telefonen (gurka? paprika?), och jag vill inte käka en första middag med folk som jag inte känner och känna att jag har ett begränsat ordförråd. Ska jag behöva tänka på grammatiken och hur jag beskriver ord bäst som jag inte kommer på..? jag måste ladda inför helgen, så in i norden. Humor. Dö. Imorn måste jag plugga.   

poetry slam

jag och linnea var på poetry slam. en viss ida i korridoren hade talat sig varm om detta. vi kom dit, vi såg och vi segrade inte. det gjorde en viss jimmie från amerikanska staterna. aggrot. båda linneorna satt så här huff (dvs tänk dig att bli upptryckt av en vind som blåser hårt framifrån och allting bara åker bakåtuppåt, ögonen, ansiktet, ryggen, tårna). njet. inte min smak alls. ingen variation. måste alla vara så deprimerade och hatfyllda? och jag tänkte herregud fräls honom. det låter det. ida och hennes syster försvann i första pausen. linneorna försvann i andra pausen. men ändå kan jag tänka mig återvända. det kan ju inte bli sämre. jag trivs i finkulturen, sa linnea.     

Påminnelse

Imorn är det pläd och en termos varmt te som gäller till skolan (synd att jag inte har en termos här..flaska). och långkallingar. lätt. tänk vad gulligt det skulle kunna va.  


Och på andra plats

Jag är så mätt! Är det såhär det ska kännas? verkligen? jag tycker att riktig mättnad ska vara som den är i kina, behaglig och skön och lagom. Nu är jag svenskmätt och det är obehagligt. Middagen gick i svampens tecken. Svampsoppa och varma mackor med svampstuvning. Med clementin och nötter som efterrätt.

Dagen idag har känts helt okej. Jag vaknade trött som vanligt, men kom ihåg hemoferen direkt, och sen var jag faktiskt lite solstrålig, glad och trevlig! tro't eller ej...=) Kursarna var trevliga, jag pratade med maja och malin och några till.. (nämen se, de första som blir nämna i min blogg), sen gick jag och malin till studentbokhandeln, vi skulle handla;  
M.Trachtenberg & I.Hyman´s Architecture; from prehistory to postmodernity
L. S. Adams' The methodologies of art: an introduction
A. L Lindbergs' Konst, kön och blick: feministiska bildanalyser från renässans till postmodernism 
men de fanns inte inne, eller jo den sista men den kan gå och dööö. Jag kommer aldrig orka läsa den, iaf inte utan att somna. Dammig. Imorn är en ny dag. Det skulle underlätta om jag faktiskt läste i den boken jag har. Tex nu.    

Och tomas pratade på. Hyfsat intressant. Tex om figurerna/statyerna/montiklos som ser ut som fioler/gitarrer. "Finns fiolen om inte strängarna finns?"  var en av frågeställningarna som han väckte. Tänk på den ni. Samt, bara en intressant iaktagelse, klädmodet går som bekant i cykler, när kvinnans mode är avklätt så är mannens påklätt. Det stämde på 1000-tale fkr och stämmer idag.

Hehe jag hade planerat att träna senare idag, men det kom något poetry slam på Ovhandahls (känns igen kanske?) i vägen. Seriöst, det här är illa. Jag skulle kunna gå och träna nu... Det är inte bra att jag berättar om min odisciplin och lathet här, men när man stotserar med ett problem brukar det ses som ett rop på hjälp. Iaf ibland=).  

Ja och så var det katalogen.
A town with a lot of men. The most popular name in the town, is Charles.  

Andasandasandas ut och in

jag bryter ju samman...
Av VM!
Anja tog guld! Jag finner en sån tjusning i att kolla på...ja sånt. Hela jag blir alldeles skakig. Nervös. Fingrarna och stämman darrar. Det är svårt att förklara tjusningen för en oinvigd. Jag saknar pappa lika mycket varenda gång svenskarna/ett speciellt lag är i farten. Gaaaaah. Pust. Nu är det dax att återvända till jorden. Bildanalys om en timme.    

Lagom matematik

1 sommarjobb fixat, samma som förra året, känns bra men den som lever får se...hur det blir 2 bröllopinbjudningar har jag fått hitills, ett svenskt-kanadensiskt och ett svensk-palestinkt 3 brev skrivna 4 dagar kvar till en otippad middag med 5 andra mysko människor som jag inte känner 6 dagar tills jag får utforska nästa kyrka och det vill jag 7 dagar kvar tills en ny måndag med ny nedräkning 8 eller 9 högskolekataloger kvar som ska dimpa ner i brevlådan till rum 10 gånger tio plus trettiofem.


Vad har orsakat mest gloande och himlande med ögonen? 1. När jag kollade på tv-gudstjänsten idag. Det var mysigt. Tyvärr kunde jag inte stå för det, när folk kom in och gjorde som ovan. Den va från ryttargården i linköping, jag skyller på daniel -då jag vet att du går dit- och jag ville kolla vad det var för ställe. 2. Den tryckta stämningen och stöket i vårt korridorskök . 3. Att jag som vanligt fick stressa som en idiot och småspringa till skolan och jag har en såå snygg löpstil.


Och så några funderingar;
4.Varför äter jag inte kronärtskocka oftare?
+2.Borås vs Växjö -> pest eller kolera?
-1.Hur kan jag få disciplin på mig själv?
+3.Varför köpte jag detdär F&S-kortet? dåligt samvete.
=8.Hur när var varför vem jag kan vad

Och segraren är...

Bättre än se&hör! Bättre än veckorevyn!
Katalog ett har anlänt. 

...

Frågan vi alla ställer oss
-Vem var snabbast?
Vilken skola ansåg det viktigt att få ut sin information snabbt?
Segraren
är;
 Linköping!! 


Det här kan lätt bli en följetong. 



F.ö. Jag vill så hemskt gärna vara elak mot någon och riktigt få hånskratta. Inte på ett elakt vis men ändå. Comprendre?  

Planerad impulsivitet av klassen vardag...

Idag har jag vart impulsiv, fast planerat impulsiv, flera gånger. Ja det kanske låter motsägelsefullt... men icke!
Först gick jag till missionskyrkan. Jag visste att jag skulle gå till en kyrka men inte till vilken, jag bestämde mig först i korsningen. Jag trodde att det skulle vara ngt bra där.. hade kollat in kyrkan tidigare, och då blivit vansinnigt förtjust i kyrksalens väggar. Men tyvärr motsvarade inte gudstjästen väggarna. Fast vi sjöng "Nu öppnar vi ringen, kom hit och hör och se. På jorden finns ingen som ej får vara med. Gud har gett oss öppa händer, dom vill vi sträcka ut, folk i alla jordens länder Guds kärlek når till slut. Nu öppnar vi ringen kom hit och hör och se. Vi trivs med varandra, vår far vi lyssnar till, att leva för andra, är något som vi vill. Gud har gett oss öppna händer, dom vill vi sträcka ut, folk i alla jordens länder Guds kärlek når tillslut. Nu öppnar vi ringen kom hit och hör och se"... den är ju mysig... Och jag fick ett ljus weei. Missionskyrkan är verkligen en familjekyrka, det är så uppenbart. 
När jag ändå var neråt staden, så insåg jag att jag lika gärna kunde gå till friskis&svettis, och skaffa det där jobbiga, bannade, behövda men jag vill inte ha det ändå -kortet. Så jag gick dit, enbart med hjälp av mitt existerande lokalsinne, hade ingen karta... visste inte vad vägen hette...eller hur byggnaden skulle se ut. Jag hittade dit. Det tar typ en kvart-tjugo minuter dit. Då är man lagom uppvärmd=). Väl där blev jag guidad, det var bra! mycket var fint tex lokalerna. Dock 1300kr fattigare, men imorn får jag massa pengar. som ska till pappa. dessutom får jag inte pengarna, det är ju lån...
Har en känsla att i samma takt som pengarna kommer "trilla in" så kommer skivor som jag vill ha också börja trilla in. Här gäller det att behärska sig!
Nu spontan-äter jag ica cookies med ljusa och mörka chokladbitar. Jag tror inte att de är så nyttiga, också en känsla som jag har.
En annan känsla är att schlagern igår var kass. Sämre än brukligt. Det enda som var bra var Jönköping, jag längtade hem kopiöst då, eurostop-trollet, och luuk var okej.Tvåans tema däremot var intressant. Men filmen Amelie de Montmatre har jag sett tusentals gånger.
En sak till igår var kass. Okej inte bara en när jag tänker efter. Jag försökte koppla in skrivarn... känner mig så himla teknisk nu för tiden... men det sakandes en usb/ubs?-sladd. Så här stod jag och slet med massa sladdar och makapärer och vad fick jag för det? ingenting. Jag behöver skriva ut min sammanställning som jag gjorde igår. Åh det blev himla snygg. Haha. galet. Är det så jag spenderar min tid?=)   

Jag vet inte vad jag lyssnar på men... Kött! kött. kött av vårt eget...

Det borde inte vara tillåtet nu

Ibland är det så skönt med en lugn helg. Bara få vara. För sig själv. Inget att bry sig om. Men. Jag är uttråkad.  Korridoren är tom. Jag är extremt rastlös. Just rastlösheten gör att jag kan inte sätta mig i lugn och ro för att tex läsa, skriva eller sova. Kroppen vill träna. Överskott av lathet. Vill prata utan några reservationer. Ingenting är lagom. Helt enkelt. Det här är nästan värre än vasstena. Nästan, och bara ikväll och nu=). Jag försöker få bort lite energi från fingrarna och vips så har vi ett patetiskt inlägg. Bli trött människa, gå och sov, vakna tidigt -otippat för en gångs skull- och ta tag i uppsala...Kan man städa nu?

Majaexplosion

Måste a l l a heta Maja? Innan har det bara funnits en Maja i mitt liv och nu finns det miljarder... kanske lite väl överdrivet, men systermaja, estetmaja, majaJ, majakonst. För mig innebär detta en ökning på 300% major på ett halvår (okej ni mattegenier kommer väl säga att det inte är 300% ökning, procentenheter då?). Kan ni heta något annat, please? Det skadar inte. Om man räknar antal kontakter i ens mobil så har namnet Ida haft täten i en evighet. Men nu leder Maja. nästan, iaf om det fortsätter i den här takten. Muhahaha Maja, hör du det?=) Fast bokstaven E leder. Sen M. Sen L tror jag.

Jag var och handlade mat innan. haha. Galet. Köpte kronärtskocka, tonfisk, bakgrejer, lök, äh en pizza och en äcklig kokos engelsk lektyrstång (vill ngn ha?=) ..och många andra saker som jag inte planerade att handla. Det blir så när man vaknar 10 minuter innan man ska gå till lektionen, slänger i sig en macka och hoppar iväg till skolan, går i den fasansfulla farten av en kvart -vilket är hyfsat snabbt. Alltså man dör av hunger.
 
Fö. fattade inte sååå mycket av lektionen idag. Är det en konstkurs jag går eller en historisk filosofi -kurs? Läraren kommer ut på stickspår hela tiden. Bl a pratade han om glidandet i den Egyptiska tiden. Hur allt flöt fram. Tiden flyter fram. Nilen! Nilen flyter fram. Äh? Egypten var en dagkultur. Vilket betydde att man dyrkade solen, vilket ledde till mono, en gud-dyrkande. Om man kollade in i solen så kunde man se en tunnel. Fast det ska ni inte göra. Skadligt. Men om. Ifall. Då ska ni stoppa sotstup i ögonen..eller höjöj näjnej, skyddsfaktor 38, minst! fast nej det är ju en kräm... sånna där solglasögon, dom kan ni ta på om ni ska kolla i solen. Fast det ska ni ju inte.. Och så hade de simpöler, där de kunde glida fram..det heter ju inte simpöler, vad heter de? bassänger? tack ska du ha! vad heter du? josefine? tack josefine. Den bästa omslutande miljön och bilden måste vara en kropp i vatten. Hur vattnet tar sig in överallt! inte ett enda ställe förblir oberört. Det är s å fint med all beröring. De tar på varandra hela tiden. Kolla in den här kvinnans armar tex hehe, hur handen så fint och tjäckt sticker in där jämte, vid hans sida! Det är så vackert. Hon måste ha jättelånga armar! Undra hur långa de är. Och om vi kollar på kläderna..egypterna måste ha det finaste plagg som nånsin funniits, ja kvinnornas, vitt fint tunt...bomullstyg. Som följer den böljande formen, framhäver kvinnan. Nästan genomskinligt. Mannens däremot är ju bara en stor plåtkjol, man undrar ju vad som föregår därunder. Det kanske finns en motor där under hoho. 

Konkret/abstrakt/nonsense/sense.

Han är verkligen ingen mansgris. Han lyckas säga allt på ett så Ove-fastabsolutinteOve-sätt.

... Fick iaf lära mig varför kvinnorna inte blev faraoer så ofta. Det är ett ekonomiskt och genomtänkt system, som går ut på att faraon åker ut i strid och dör, så tar sig frugan en ny man som blir farao. Men faraofrun förblir densamma. jaha. okej. Hejdå.     

Spice up your life.

Imorse när jag gick till skolan så var jag verkligen uppe i det blå. Jag tänkte på allt och ingenting, jag behövde liksom inte ens "försöka komma på" något. Jag kom ihåg att jag tänkte på det här med att fok drömmer att de går nakna ute på samhället. Och insåg att idag var en sådan dag när jag kände så, plötsligt fick jag för mig att allt, hela livet, var en illusion. Kanske inte erat liv men mitt liv var en illusion, så tänk om känslan var mer pålitlig än logiken?..
Det är intressant att se hur kursgrupperna formerar sig. Det första som mötte mig i sofforna utanför Ihre-salen var den där tjejen sitter och läser en bibel(?!) med guldsidor. det var ju också ett sätt. undra vilket samfund hon hör till.. fördomarna sa svenska kyrkan, jehovas vittne eller livet ord ytterst ev. Jag får fråga henne. Hon såg fö ut som att vara hämtad ur en jane austen -bok. Det var även en ny tjej och jag känner igen henne. hm. var? peset. estet. lotta hedlunds kompis. trysil. Emma var hennes namn. Jätteblond och söt. Då vet ni vem va?  
Hursomhelst denna tankefulla människa, alltså jag, kunde sen inte koncentrera sig på lektionen. Läraren såg ut som en grubblande pajas. Med händer som flög runt och en rygg som böjdes och vreds. Vad? mesopotanska? sa du det? eller neo? vilka stammar? venus? jag hänger inte med. Kan du upprepa dig tack.

Riktig mat. Är så fruktansvärt trött på mina makaroner, pesto, ris, tomatsås, köttbullar, ketchup, korv, köttfärs, mjölkstuvning, gurka... Vill ha mat med stort M! Inte så att jag skulle slänga i mig mat om det stod framför, men jag saknar dofterna. Funderar på att köpa ett paket kaffe enbart för doftens skull. Åhh. Tänk ostig pizza, tänk kladdig kladdkaka. åhmenåh. Det går ju inte. Ur flera synvinklar. Skärpning. Tänk massa exotiska frukter, godis. Jag förstår inte det här. Men imorn får jag gå och handla.. ett träningskort.

Men om ni har recept så skriv ner de till mig snälla!!
Jag förgås ju. Oregano. åh. Skicka mig mat på posten som de gjorde på den gamla goda tiden, för 50 år sen. Ni minns väl den tiden? 

Och jag har ingen musik..


RSS 2.0