Öresundsäventyr: Ven


Fredagens Öresundsäventyr stavas än Ven. Planen var att cykla runt hela ön med Fridas syster Lina och Linas vänner som hette bland annat Anna, Pete och Erik.

Åka båt är underskattat.
 
Det är så käckt att när man kommer fram till Ven går man uppför backen i fem minuter och så fnns det ett enormt cykeluthyrningsställe med enbart gula cyklar. För 90 spänn blir cykeln och en korg din. Bra tycker jag!

Bakom styret. Tycker minsann att jag utvecklade vissa fotograferaochcykla-skills ganska snabbt. Tyvärr samarbetar inte vissa bilder med internet.

Tid för picknick.  


Stonehenge är alltid en favorit.

Smörgåskastning.

Bad.

Min favoritblomma Vallmo fanns överallt om än lite överblommad, men ååh känn färgen!

Hittade en trappa med magiskt ljus och glasservering.
Så en sista fråga: Vilken tror du är godast -himmelskt gott eller -sagolikt god äppelmust? Jag tror mest på himmelskt gott och det grundar sig i att gott låter godare än god.

Köpenhamnsäventyr blir Öresundsäventyr

Först ringde vårat hostel åtta timmar innan vår buss till Köpenhamn skulle åka och sa "vi har dubbelbokat er och 65 andra, ni kan inte komma och bo här dvs om ni inte vill campa i trädgården". Fem minuter innan vår buss skulle gå fick vi ett sms där sweBUs hälsade att bussen var sen med 90minuter. Först två timmar senare kommer vi iväg. Det är märkligt att sweBUs kan skicka sms om försenade bussar men inte om extrabussar. Tillslut hamnade vi på en buss som gick genom alla småhålor på e4:an, tur i oturen för oss för den tog oss hela och raka vägen till Lund som blev vår B-Bättre-Plan.

Frida underhöll alla andra resenärer med friserande inspirerad av en Beauty-tidning.


Det gick ju typ! Efter många gapskratt och blickar från han och han där, och hon och hon där. Nästan.


Mot Copenhagenäventyr med Fredsfrida

Bland det bästa av många bra egenskaper med tösen Frida är alla planerade och oplanerade äventyr hon är redo att hoppa på -med mig! Ni hajar grejen. Fredsfrida och jag kom i förrgår på "just det vi är långlediga på torsdag ju! Ska vi dra iväg? Okej." Så nu åker vi lite lätt och lagom till Copenhagen, där det tydligen pågår en 100000-personer-festival. Vi ska bo i ett konstnärshem 2 km från havet men det är allt jag vet. Flummigt och konstnärligt är vår just nu inslagna melodiväg. Fint är det! (Förutom en elakbotad förkylning som slagit till grovt). Förra gången vi var i den danska huvudstaden demonstrerade vi i COP02. Så kan det gå, hejdå!




Releasefest


Jonas, som för dagen ser ut som Irlands euc-bidrag, och Pelle flyr staden och sitt fängelsehus för andra länder och städer. Som tur var ville de fira sin nyvunna frihet med ett fyrtiotal andra fria medfångar. Låt oss kolla runt lite! Och kolla lite extra på de äkta medaljongtapeterna.

Det var knytis och fullproppat av goa ting och goa människor.

Det fanns mycket att titta på tyckte Frida. Johan tyckte mest om att bli fotad.

Frierier till exempel. 

Och poserande Jonatan flanerad av AS och Linnea.

Peace.

Peace. Joel är lärarmaterial och han gör det enda logiska med det -förnekat, tills hjärtat tar över. Min åsikt.



Här var alla fina utom en som ser förvånad ut, men se! Luggen är tillbaka. Himla trevlig Releasefest på många sätt om man bortser från att det var en utflyttningsfest, sånna är sällan en trevlig anledning till fest.
Insåg precis att på a l l a foton har folket, med undantag för mig och Jonatan lite Joel och lite Johannes (tihi alla de pojkarna har bibliska namn), inga färgranna kläder på sig. Vad är detta för färgbrist??

RSS 2.0