Illusion.

En dag som helt och totalt till nästan 100% ägnats åt att plugga. Har väl tagit några pauser dåochdå.. Men. När jag väl har pluggat, då har jag vart kusligt effektiv. Nu har jag bara 6 sidor på kp 27 samt kp 28 kvar att läsa. Tror jag har kommit in i skuggläsrytmen. 

I förmiddags hade jag en tentadate med tjejerna. Som brukligt. Dessvärre blev jag väl inte så extremt mycket klokare efteråt. Jag blir snarare orolig då de andra ansåg att denna tenta kändes lätt, för det tycker verkligen Inte jag. Det udda är att de tycker bäst om konstdelen, jag tycker bäst om arkitekturen (som vanligt..). De måste helt enkelt ha blivit hjärntvättade av Tomas. Puuh jag har klarat mig! Eller ännu värre, enligt dem iaf, -jag har blivit hjärntvättad av Henrik.   
image41
 
Och nu, nu sitter jag här och pluggar -dessa ord är bara en illusion för er. 
Faktum är att jag höll på att dö av energibrist, så nu har jag käkat äpple och polarknäcke -överdoserat med smör på, för ni vet väl om att smör är lugnande?, men min mage knorrar ändå. Synd att jag inte har något annat att erbjuda den. Jag håller, bokstavligen talat, på att äta mig ur huset. Kanske får sticka och handla lite nödvändigheter sen, innan vänner. För ni ser, jag belönar mig med en timmas vänner -tittande.  
Dax att fortsätta plugga, illusionen är slut.

Jag upplever flera jack sparrow nu alias jag.

-jag vill inte plugga
-jag måste
-nä
-jo
-ähmen tjejer lämna mig ifred, ingen kan tvinga mig att plugga
-ju mer jag pluggar idag desto mindre behöver jag plugga imorn etc
-sant
-vill inte
-nä precis, se, skit i det!
-måste
-kom igen, ta tag i det
-jag vet att jag får adrenalin när jag är inne i det
-jamen orka
-jag orkar

-jobbigt

-ett pust närmre slutet

-ja det blir skönt, tänk sommarlov

-i en vecka ja..

-jag hatar verkligen de som loggar in och heter "sommarlov!" på msn

-slösa inte energi på det nu

-kanske borde fixa min tvätt ...

-LINNEA

-ja??

-SKÄRP MIG

-yes sir

-ska
-nångång
-NU
-comprendre?
-och sluta leka jack sparrow
-vadå leka?
-suck
-jaja jag ska


Ja det är nog sant.

Det finns två kyrkogårdstyper. De som är rädda att våldtäktsmän gömmer sig bakom gravstenarna och de som tycker om att gå på kyrkogårdar för att man kan gömma sig bakom gravstenarna. Iaf enligt jon.

Överreligiös

Drabbades nyss av en överreligiös musikkänsla. Du vet. När man lyfts uppuppupp. Aaaah så nice.

Dax att plugga kanske.

Varför lyckas man alltid få massa andra saker i ens skalle när man egentligen måste ha allt fokus på en enda sak och det är tentan. Det är som om tankar bara hoppar på en, och blir dubbelt upp viktiga, bara för att sabba mitt tentaplugg. Undra om det är undermedvetet. Låter inte helt orimligt.
Tenta-teman som jag funderar över är; vem för vem?, individen, dröm vs verklighet, tema tema, struktur vs rörelse (hm den är bra), tidsanda. Men inget känns helt klockrent. Är det någon därute som kan slå samman alla ingredienser till en kaka och ge mig?
I övrigt blir huvudvärk och tankar tillsammans en ytterst trevlig soppa.. Det är som om de har en strid om vem som ska vinna linneaslaget. Ah de slåss om mig såklart. Hoho. Tankar kan sprida sig i hela kroppen och koppla bort allt som gör fysiskt ont. Men huvudvärk gör ju ont. Jag fryser sen det älskade regnet öste ner och gjorde allt så underbart grönt. Finns inget bättre ställe än kyrkogården då. Men nu ska jag sluta skjuta upp på pluggandet. Det gäller att ha allt på spjärn. Hm ivory passar ju skitbra till mitt humör.  

Trevlig helg.

Har haft en mycket trevlig helg med Rebecha (& jordgubbar & pingstkyrkan & äkta 1700tals bröllop & pirates 3 med de 3 snyggisarna -kan det bli bättre??), men nu vill jag bara sucka. Någon som kan sucka i kapp? Gah. Gaah. Huvudet spränger ballongaktigt, som vanligt. Oro. Ge dig. Fokusera.

Jag inbillar mig att allt kommer lösa sig om en vecka. Ha. Ha.  

Avslut för vissa men inte hejdå.

Varför är jag högst medveten om att folk slutar skolor idag? fick en idé igårkväll att jag skulle kolla igenom kort från hjälmared och vasstena, för att komma in i Major mfl-move. Detta var en dum idé. Det borde det inte vara. Jag har knappt saknat vasstena överhuvudtaget, och hjälmaredsaknan gick ju över för mer än ett år sen. Det som man kan sakna är folk och gemenskap. För det kommer aldrig bli samma sak igen, och det kan tyckas orättvist när man lever i en sån bra gemenskap. Hur ska man finna en sådan gemenskap igen? det undrar jag än. Det går nog inte. Fast man kan ju hoppas! Men jag är tacksam att livet går vidare. 

   
Hjälmared (mittenbilden: om det är ngt jag ska sakna är det vi). 
   
Gotland (T.Boström i mitten woho, har hans autograf på cd,
i övrigt så föll jag pladask för gotland).
   
Vasstena (mittenbilden P:gode gud ge mig massa kraft! haha).
   
Paviljong B (mittenbilden: våra mysiga, inte farliga, grillpartyn;).

Jaja. Vad jag vill säga till Maja mfl är att livet går vidare. Välkommen till världen utanför bubblan. Det kommer att bli Tomt inom dig. Kanske lääänge. Nu ska du lära känna folket utanför skolan, det kan vara jobbigt. Men ytterst trevligt. Tappa inte folket du vill ha kvar, dumt. Även om det aldrig är försent. Så länge du andas lever du livet. 
Hm vilka kloka råd till vem bad om det? Det är bara jag som blir nostalgisk. Ha! 

Jag Vill ha avslut. Mina tankar cirkulerar runt sista(!) tentan och ev baciller som hoppat på mig, men det kan jag inte tänka på för jag ska få trevligt och roligt besök i helgen.   

Amerikansk konst!

Efter halva föreläsningen, som handlade om amerikas kulturarv, så började läraren prata om konst och gav flera exempel! Överlag en ganska intressant lektion (om det inte vore för min huvudvärk..).
Njut av amerikansk 1900t konst! 

 Andrew Wyeth.
Den andra, "Kristinas world" är en ikon i amerikansk konst. Konstigt men sant. Att veta om att Kristina var förlamad ger tavlan ytterligare en aspekt.  

   Edward Hopper. 
Den första älskar jag. Den andra älskar alla andra. Jättekänd.
         
   Jackson Pollack.
Okej måste jag säga något mer? Jättejättejättekänd. Hans konst brukar jämföras med musik. Pulsen. Pollack var inspirerad av Picasso, vilket syns väldigt tydligt i hans tidigare verk.   

 Helena Frankenthaler.
Hennes konst gillar jag. Hittar dock inte de verk jag gillar mer.
  
  (Andy Warhol).
Jag gillar inte hans konst. Men jisses vilken framgångsrik konstmagnet.  
   
(Jag vill till N.Y)

Konst-iga citat.

Jag somnar nästan på seglektionerna, jag antecknar inte ens längre för lärarna (särskilt tomas..) pratar bara strunt. Exempel på min lärares knascitat (som säkert var citat från någon annan, typ idiotfreud) "Kvinnan måste förlika sig vid avsaknaden medans mannen måste förlika sig med rädslan för att bli kastrerad.".
Idag gick lektionen i psykofreak-sexbesatta-Wiens (österrikes) anda, i form av tex Egon Schiele (dessa två är snälla bilder, "tom" jag som är konstigtkonstvan tog illa upp av vissa bilder, men naturligtvis länkar jag till flera bilder=) lägligt att den blev blurrig här..) och Klint (inget illa ment om honom mer än wien-andan).         
Däremot gillar jag Helen Schjerfbeck målningar. De är eleganta. Men hon är finsk.

Fick veta vad tentan skulle ha för tema. Temat blir vad vi vill. Vi ska redovisa en eller flera teman i konsten och arkitekturen från 1800-talet till idag. Jag är inte alls förtjust i det. Nä! Detta innebär att jag måste läsa allt i alla böcker för att få mig en uppfattning. Det vill jag inte! Eller så bestämmer jag mig bara för ett tema och kör på det... Uppmaning; Brainstorma massa förslag till mig! jatack gärna. Inga förslag är för dumma. Dagens sanning. 

Kungen är i stan!

Kungen, drottningen, kronprinssesan och det japanska kejsarparet är i stan! Allt tack vare att mitt namns upphovsman, Carl von Linné, fyller 300 år. Han bodde här i uppsala en stund av sitt liv. Må så vara att de flesta här i uppsala verkar ganska trötta på allt tjat om hans blommor och bin (typ) -system. Jag är det, har fått min beskärda del av Linné, från småland, sedans barnsben.
Däremot är jag inte trött på våra rojaliteter. Vilken majestätisk känsla vi har i stan. Ujujuj. Verkar kanske lite konstigt att jag inte är på plats utanför universitethuvudbyggnaden och inväntar kungen. Men, det har jag redan gjort. Tiden gick sakta/snabbt, jag blev otålig och insåg att jag hade böcker som väntade på mig hemma. Är dock lite kluven till det här med majestäter. Det är sjukt att folk föds kungliga, utan frihet. Men ändå, europas kungligheter motsvarar hollywood, och så länge jag inte är kunglig så är det väl okej. Hann även lägga märke till (hm) alla poliser och de extremt många polisbilarna här. Oh my God så att säga. Poliser. Poliiiser! Det är poliser och hantverkare som gäller. Rent generellt alltså. Läkare enligt annat. Japp.

Jag blir glad av att få

Urbota ovanligt trevlig post har jag fått idag!! Två skivor som blir till en film (Science of sleep) och 63 album (ähm vilka? glöm det). Känns som om jag fyller år, men jag är så långt ifrån en födelsedag man kan i princip. 
SuperduperTack kajsa och daniel.

Näe, jag gillar banne mig inte kärlek.

"Är det det här du kallar kärlek, då vill jag inte längre va med!". Väldigt trött. Var på bröllop igår på tok för länge. Min kusin karolina gifte sig med sin fransk/kanadensiska eric. Ett sött par. Ett internationellt bröllop. Kindpussande, massa kära par, magar i vädret, och grov osocialisation -vilket borde vara otillåtet på internationella bröllop. Vilken taskig bordsplacering jag hade! Till höger satt "åh alkohol! och gos med frugan och kanske en åh helga natt emellan åt" tråkiga, knepiga kusinen crister och till vänster satt fotografen tillika filmaren niklas (tror jag) som försvann mest hela tiden eller diskuterade kameror med crister. Där satt jag och himlade med ögonen och visste inte var jag skulle ta vägen. Inte kom det någon snygg fransman och räddade mig heller, vem det nu skulle vara. Hmf. Synd för jag var söt igår. Jag har tom hellre gustav som bordsherre som maja fick, än genomlider en kväll med hm tråkmånsar. Jag har ALDRIG vart på ett bröllop som jag har viljat försvinna ifrån så fort. Min bordsplacering utvecklade sig till ett internskämt i bilen hem, vilket inte säger er något, men det faktum att alkoholen blev min bästa vän igår, det säger antagligen mer. 
Jag är fruktansvärt trött på all kärlek som alla andra träffas av. Det finns inte ens ett uns av kärlekstendenser i mitt liv och det är orättvist. Vilket jag aldrig skulle få för mig att säga, och verkligen inte här, om det inte vore så pass (olidligt tråkigt) klockrent sant. Jag misstänker att dessa tankar är en eftersläng av släktens tjat. Ni skulle bli förvånade om ni insåg hur mycket tjat som jag utsätts för om kärleksfronten, igår naturliigtviiis så långt draget som till bröllop!.. aaaah! Vilket iofs får bieffekten att jag aldrig vill gifta mig, och om det mot all förmodan skulle bli så, finns det ingen chans att släkten skulle få vara där. Jag flyr landet. Punkt slut. 
Släkten får helt enkelt gå på gustavs och majas bröllop och vara nöjda med det. Vet dock inte vem av dem som gifter sig först. Det sjuka är att jag inte skulle bli förvånad om det blir gustav. Fast om maja fastnar i nätet så är hon väl snart så gott som gift.
Ser fram emot övriga bröllop i sommar, det blir skoj. Inget kan bli värre..! 


Fö. Har jag i princip blivit blivande kombo. Med ida och en cristoffer. Tror jag. Det skrämmer mig men känns samtidigt spännande och skönt. Ja vi får se.    
We all need somebody to lean on spelar de på radion, tur att den handlar om vänskap. Snark och godnatt.   

Fredag fm

Kom hem. Kollade igenom min post och fick se mina sommarjobbspapper. Mitt schema hade kommit och det är alltid lika roligt, om nu roligt är rätt ord? Förstår dock inte hur de har tänkt de sista veckorna, då jag jobbar mycket konstigt och framförallt korta dagar. Men det kanske inte gör så mycket då jag jobbar mycket de första veckorna. Dessutom kommer de behöva ta in extra pass, om de inte har omstrukturerat hela arbetsplatsen. Jaja. Det blir nog bra. Det bästa med jobbet är att det är så omväxlande, samt att man verkligen känner sig uppskattad..=) Så se upp alla åldringar och andra som behöver hjälp, för den 16 juni är jag på plats.
I övrigt blir jag lika chockad varenda gång jag kommer hem. Alla ljud, alla mnsk, allas behov av att få göra sig hörda och säga konstiga saker, gustavs sångskrikande på morgonen som jag automatiskt tar över när han tvingat upp mig, men då har han såklart tröttnat... fast nu har han börjat igen. Och jag har slutat.  
Igår var jag på a6 med mamma, vi skulle bara handla mat och göra några småärenden. Småärendena utvecklade sig till en köplusta i några timmar, plötsligt var klockan tre och vi hade ännu inte handlat mat, stress. Men vi skulle ändå bara äta äckliga ajvarrelishbiffar, som jag nästan i mer än teorin spyr av, så... jag och pappa for iväg på lght-visning. Egentligen var mamma sugen på att följa med också, men någon måtta får det ändå vara! Pappa hade med sin kamera och den använde han flitigt, och på så vis blev alla nöjda. Vad ska man säga om lägenheten? På söndag ska jag veta. En fyra eller inte, det är frågan. Komma in eller inte, det är frågan.

Nä. Sår kan inte läka.

Läk

Kan alla sår läka?

Långsam inväntan

Dammdadamm. Jag är utråkad. Rastlös. Ska gå på lektion snart. Fördriver tiden. Hmhm. Tiden går sakta. Jag vill att tiden ska gå snabbt. Det gör den inte. En kvart kvar. Det är så rent runt om mig så jag kan inte ta en snabbstädsryckfunderare heller. Städade igårkväll. Jag har börjat tycka om regnet ovanligt mycket. Det är bra. Ett estetiskt behov för alla sinnena. Jag kanske skulle gå lite tidigare. Hmm. Så kan jag gå dubbelt så sakta. Om det går vill säga. Tror föreläsningen är om Dada och Duchamp. Jag funderar på om jag ska laga pannkakor till middag idag. Har ägg hemma för en gångs skull. Nämen fy här kan jag inte sitta. Tiiiiiid. Ska sitta instängd i en buss imorn em. Jag kunde sitta på ett tåg nu. Jag skulle egentligen det. Men på den platsen sitter per, hoppas han inte har något bra sällskap. Eller alltså. Jaja. Nu kan jag börja gå. Sakta. I ett makligt tempo. Inte speciellt sugen på skola idag. Somnade igår nästan. Tappade pennor. Trots en henrik-lektion. Idag en tomas á la anekdoter. Nu. Hejdå.

Jenny

För ett dygn sen låg jag och sträckläste boken Jenny av jonas gardell. Fruktansvärt. Fy farao. Ingen må bra bok direkt, men verkligen något som alla (speciellt nior) borde läsa. Otroligt berörande. Skrämmande. Aktuellt. (Och jag föll pladask för "det var en gång två tomater" -tolkningen.). Dock läs inte Jenny på kvällen, strax innan du ska sova, det är dumt.

Värnamo

Dagens tv-gtj var från Värnamo missionskyrka. Den kyrkan skulle jag antagligen vara medlem i, och ha mina vänner i, om vi inte hade flyttat därifrån. Jag måste sååå spana in folket. (haha det hade mina föräldrar gjort, suttit och pekat ut alla, ja, så kan det bli).

Sugen på finland någon?

Jag gjorde ett schlagertest på internet. Hade 9/10 rätt. Nedrans -ett fel. Ja, så kan det gå. Jag tror att jag och mina syskon har blivit uppfostrade i en väldigt schlagervänlig miljö, vilket inte innebär att man tycker om musiken per automatik. Men för mig (oss) är det inte ett alternativ att; 1.missa esc 2.inte få uttrycka ens bubblande åsikter 3.inte totalsåga hela tävlingen om sverige loosar 4.våra grannländer inte ska rösta på oss.
I år var esc fruktansvärt dåligt och tråkigt. Burrmusik. Trots att Sverige skickade ett av de bästa banden i världen dit (vill inte låta som en nationalpatriot men så är det). Jag skrattar bittert när jag tänker på "underhållningen" och de finska före-musiken-reklamfilmerna. Nu har finland sålt sig dyrt. Sugen på finland någon? Uschuschusch. Jaja, trevligt sällskap hade jag iaf. Jag befann mig extremt långt upp i vårt avlånga land hos braiga Gunnarssons. De bor jämte gränby ishall. Som ligger i uppsala. Så långt upp har jag aldrig varit i sverige och jag skäms. Sov över där, vaknade tidigt och rotade igenom deras kyl efter mat och rusade iväg till löten (09.30!) där det var scout-gtj. Jag har aldrig tänkt på hur vackra blåskjortorna är men när scouterna stod jämte den svenska flaggan var jag 100% redo att överge grönskjortorna till förmån för deras. Alla svenska scouter borde ju ha samma! Per predikade, och eftersom min bänk var terroriserad av små, tjatande och gnälliga barn hade jag svårt att koncentrera mig. Tack och lov var per smart nog att göra en snabb kontenta av hans 4 huvudpunkter, så tom jag kunde knyta ihop allt. Bra grepp. Fikade lite med hm bekanta kan jag nog kalla dem och det var trevligt. Läskigt att man kan dömma folk så snabbt. Särskilt positivt. Jag tycker om lötenkyrkan, synd att den ligger några miljoner mil från där jag bor. Sen tillagades och åts den äckligaste stuvade potatisen någonsin, faktiskt. Umgicks och gick hem. Gick inte på helles predikan, eftersom hennes kyrka låg ytterligare några miljoners mil i fel riktning. Tyvärr.

Dessutom loosade sverige i hockey.  

Men trots det är jag på gott men trött humör.

Shoppinglycka

Jag är en tjej som ytterst sällan känner "den där lyckan som alla andra verkar känna" efter att ha shoppat. Om det ändå finns tendenser till lycka så dränks det rätt snabbt i dåligt samvete. Är inte överförtjust i att shoppa. Idag köpte jag böcker, mat (sånt jag glömde igår), present, och bröllopsskor. Bröllopskorna var det avgörande som fick mig att börja le så barnsligt. Ytligt. Biträdet var så trevligt. Ja det var han, proffsig. Jag gick på hans snack och leenden. Shoppinglyckan var min och det absurda var att jag då kände mig som alla andra. Så skönt. Så "normal". Vad betyder det? Det låter hemskt! Men jag är iaf på bra humör nu. 

Skorna, pappersarksvita, bianco, jag blir max 2cm längre. Men det var tillräckligt högt för att jag skulle gå och vingla runt i affären=).

Just det, gråjackan var i skoaffären. Hybris.

Ikväll blir det väldans otippat Gunnarsson. Alltså de är bra de. Sen laddar jag (hm?) för två predikningar imorn, pers och helles. Min gtj-kvot ökar dramatiskt.  

Vem är boven bakom min mammas återkommande humorterrormail?

 fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too
Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe in a hdeurnd can.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it.



ONLY FORWARD IF YOU CAN READ THIS...


Liknande dimper ständigt ner i mailkorgen.

Hopp

Ibland måste man få hopp. Jonas Gardells blogg brukar kunna ge mig hopp och muntra upp mig. Jag undrar det idag.

Förfall

Blurk.
Jag hade (har, linnea, du har) planer för idag. Jag kommer banna mig själv om jag inte tar tag i dem. Borde verkligen. Jag måste handla mat. Min frukost bestod, till en början, av mögligt bröd. Måste fixa massa inköp och presenter. Annars ångrar jag mig. Aktiv medlem av -vill mörda eva-klubben. Jag vågar inte bege mig ut i köket, eftersom jag kanske eventuellt möjligtvis har en känsla av att jag inte har vart så tillmötesgående. Jag vill hem och lägga mig på gräsmattan. Ja, det vill jag. Världen är emot mig.   
Blurk.

Partyy

Tänk ett sunkigt tv-rum på 18kvm. Tänk ett litet lågt bord på 0,50mx1,20m. Tänk dig detta bord översållat och ännu mer därtill med massa flaskor halvtomma på alkohol. Tänk doft. Tillsätt människor som ser ut att ha riktigt tråkigt, och du får min korre. Det enda som var bra var musiken, men trots den är detta "party" faktiskt inget att ha, nej tack.

Måndag

Jag är beroende. Rekommenderar verkligen inte detta. Skyll dig själv! (Psst det är inte bara jag som är beroende... men jag är typ sämst (fast jag ska inte vara det länge till) och det är hemskt orättvist.).

Något annat som inte rekommenderas är filmen Dreamz. Se inte den. Hade alla förutsättningar att bli ok och så blir resultatet bara blurk. Det är i n t e en linnea-film. Icke.

På föreläsningen pratades om 17-1800tals -romantiken. Kolla in William Turners målningar. Perfekta exempel på den stilen och rekommenderas därför att ses och intas med alla ens sinnen. Tänk om man kunde måla så. Eller iaf måla tillräckligt bra men inte sådana motiv. Har inte kommit fram till vem jag skulle vilja kunna måla som än. Men jag tycker om Veermer´s konst, sedan länge (nästan 10 år?? hm nää).

Avslutade dagen med att glädja och berätta för kajsa att jag förutseende skrev ner hur sista avsnittet av Sunset Beach slutade, ifall jag skulle glömma det senare livet, haha! Så om du har glömt bort det, så kan jag ta reda på det åt dig. Bara säg till. Det är ju bara för retligt att glömma sådana livsviktiga saker.   


Kartpromenadstönt

Det är lite knepigt det här med att bo på okänd ort (typ). Jag tycker om att vara ute och gå i naturen, eller slå mig ner i en park och bara avnjuta en dag. Men när man bor på okänd ort så vet man inte var man ska gå, vilket kanske borde vara en anledning till att gå ut och se sig om. Eftersom risken är överhängande att jag går vilse, pga mitt taskiga lokalsinne, så måste jag ha med mig minst en karta ut. Hur kul är det att gå med karta? (jag är en sån där tönt som inte vill gå med karta, för jag ser vilsen ut, däremot frågar jag gärna folk som jag möter på vägen om hjälp.). 
Jag har gått en underbar promenad idag. Natur, djur och massa härliga dofter som bara slår emot en. Gick förbi en okänd kyrka, och även en prästgård -kan man bo på en bättre plats undrade jag då. Bättre blir det inte. Ska väl sägas att jag hade råstuderat kartan innan jag gick så jag visste ungefär hur jag skulle gå, sen gömde jag kartan i bakfickan. Även när jag inte hade en aning om var jag var, så vägrade jag ta upp den brinnande kartan, då gäller det att bara gå på och tillslut, nångång, så bör man se domkyrkotornen. Då blir man glad. 

Ske vår vilja..

Jag vet inte om det beror på att jag inte är Trött när jag går och lägger mig, som jag vaknar om nätterna, eller om det bara är en oro i mig. Det är varmt och det är tyst, förutom några fåglars kvitter, beror ju på tiden. Men när klockan är mycket/lite så hakar man lätt upp sig på vissa tankar. Jag har insett att det inte är självklart att jag kommer in i höst där jag vill (bla eftersom de har tagit bort 20 platser..). Men man hoppas ju ändå. I natt så fanns det inte en chans att jag skulle komma in. Oh jag förbannade mycket.
Sen skulle man kunna lägga allt i Guds händer, "ske din vilja", men jag har svårt för det. Tänk om vi inte vill samma sak.. varför Gud nu inte skulle vilja det? Gud kanske vill retas med mig. Prövar mig. Men ärligt talat så tycker jag att det räcker med prövningar. Jag vill iaf inte ha en sån prövning till. Detta är ju det jag Vill. Jag vet vad jag Vill. Gud borde väl vilja det med. Om man nu utgår ifrån att Gud bestämmer allt. Fast hellre leder mig. Vandrar tillsammans med mig. Så varför lyser han upp detta uppenbara hinder. Omöjlighet, låt det vara en möjlighet. 

För att lugna mina nerver så blev det till att baka bröd. I korridorsköket. Läbbigt. Bröddoften spred sig överallt. Sånt är mysigt. Sånt är trygghet. Hoppas jag kan äta brödet med gott samvete sen bara.   

Nu då?

Nedmontering av mitt bristfälliga sociala liv påbörjat (eller snarare det brukar kännas så innan jag landar). Först fick jag reda på att Linnea skulle åka hem för helgen, det är väldigt illa. Sen avbokade jag mina vasstenabiljetter för nästa helg, och det är superduperilla. Jag vill träffa Maja. Josefin. Och annat folk. Men tyvärr styr yttre saker min vilja.  
Vad jag behöver är projekt!! I höstas hade jag gitarr och sticka -projekt, i våras hade jag sy och spanska -projekt. I vår har jag vadå? Jag och kajsa har haft ett hjärt-projekt, men nu? Det här är inte likt mig. Tips mottages tacksamt! Sen är det inte säkert att jag slutför dem, en dum ovana jag har. Men det är kul.. ett tag, tills jag tröttnar. Vilket jag gör. Oftast.
 
För den som inget har att göra ikväll vid tio så kan man ju kolla på efterlystspecial. Handlar om Mullsjö. En av få saker som Mullsjö är kändt för, nämligen Mord. Idiotpolitiker. Nyhem. Ryforskolor. Mais. Damella. Mattias Claesson (snart iaf). Hm missat något? Vilken saligt härlig blandning. Muhaha.

Alla kommer hem

Så kommer man tillbaka till ett rum. Som är tyst. Ack. Jag är hemskt ovan. Har vart hemma och firat valborg. (Vadå firat?). Min rastlöshet är abnorm. Extrem. Det är därför jag inte skulle palla en sommar utan jobb.
 
fredagen satt jag på ett tåg i flera timmar. Förstå min chock när jag går av i nässjö och upptäcker en kursare där. Samma gråa jacka och samma mörka hår. Fast jag sa inte hej till honom, jag tror nämligen att han har fått mani på mig, haha! Han är överallt där jag är, det Är läskigt. Sen såg jag honom idag i ihresalen. Men jag sa inte hej idag heller. Jag får fixa idéer är ibland.

I lördags träffade jag pernilla, vi drog till ung kraft. I efterhand har jag svårt att förstå varför vi drog dit... vi kunde gott umgås utan den festivalen och alla småbarn! Men medeltids-mnsk fascinerar mig. Jag älskar deras värld. Vi är elaka jag och pernilla. Det är skönt att få vara elak. Fast mest är vi ju snälla...när vi måste=).

Söndagens
bästa var bara få bara. Jag, pappa och mamma drog upp till öxnehagas naturområden. Helt underbart. Jag saknar ju som bekant naturen här i uppsala. Där pågick en fotbollmatch som jag och pappa följde ivrigt med fina små tilläten, men det var ju inte för fotbollsmatchen som vi åkt dit. Så vi blev tvungna att lämna matchen åt sitt öde. Under promenaden diskuterade vi höger vs vänsterseende, vilket slutade med att alla gick och pekade framför sig på träd för att ta reda på vilket man är.
(Peka på en punkt framför dig med båda ögonen öppna, fortsätt peka men blunda med ett öga i taget, förmålet flyttar sig när du kollar med ena ögat. Det öga som ser samma föremål med pekande hand, är du...).
Jag är högerseende liksom pappa, mamma är vänsterseende. När vi kom hem så fick Gustav peka också. Han är högerseende aswell. Det som man vill vara är vänsterseende, för det betyder att du är smartare och kopplar saker och samband snabbare. Det är ganska konstigt att vi har, iaf, tre osmarta personer i min familj, eftersom det är mycket vanligare med vänsterseende. Sen kom Rolf förbi och naturligtvis tvingade vi honom att peka på något. Alla satt runt matbordet och pekade mot dörrhandtaget, hehe. Det roliga är att pappa vägrade erkänna att han var högerseende! Han är värre än mig. 

Måndag
var det Valborg, och frågan är var ska man fira vaborg om inte vid frlufs i Mullsjö? Någon som har ett bra svar? Näjustdet. Tal av Carlsson (87:a!), jag skulle älska att få en sådan kick som han måste ha fått av att vår-tala, kören sjöng, (den faktiskt ganska lilla) elden tändes, kvicksilverfyllda fyrverkerier avverkades (jag hatar dem av hela min kropp). Missat något? Alkoholfyllda ungdomar. Svenssonfamiljerna med barnvagnar. Hm. Hela mullsjö var där. Det är konstigt att valborg har blivt en sådan tradition. Det är som jul. Alla är där. Alla kommer hem till valborg.  

Tisdag
-åka tåg. Extremt rastlös. Och säg mig, det var en kille som satt bakom mig och pratade mobil, jag hörde varje ord detta eftersom han i princip lutade sig fram och pratade i mitt öra, nästan, varför gör man så? Han ringde fyra samtal och sa samma saker till alla. Fast han undvek/ljög för någon med. (Han skulle käka hamburgare, ja det var trevligt hos maja, de chillade mest, hennes andra hands 2a var jättefin med 2 balkonger, nära till naturen, viktor fyllde år så han skulle dit och käka tårta, hans syster och hennes polare skulle kolla på film på kvällen, men han skulle nog skippa det, och han hade faktiskt inga planer för imorn (läs idag), vill du veta mer så säg till).
Inne på centralen (som jag hyser hatkärlek till, men jag älskar alla betydelsefulla mnsk där, alla har ett mål iaf för dagen) hann jag också bli bli förvånad och småchockad, men denna gång av ett intressant boendeerbjudande. Känner oavsett vad hopp inför hösten. Fast det är långt till dess.
 
Idag har jag haft lektion där jag viljat döda min babblande lärare. De har gjort om schemat katastrofalt!! Jag har bokat tågbiljetter! De förstör! Jag ska/skulle? till vasstena och sedan dra direkt till jkpg och bröllop, pga en lång "ledighet" men nu måste jag ta mig en rejäl funderare.. Gaah. Fick dock tillbaka min tenta idag. Jag skulle önska att jag kunde få kommentaromdömen så jag vet vad jag kan förbättra. Jag vill ha det där A.et. Jag får "bara" b:et. Vg igen. Hahahaha. När ska de genomskåda mina lögner? Men om de inte tänker göra det så kan de väl ändra bokstav till A. Men mitt slutbetyg borde vara finito och klart.
Var och storhandade. Jag handlade en broccoli -maja du borde vara grymt stolt. Broccoli är inte gott men heller inte äckligt. Bara tråkigt. Men iom att det är såååå nyttigt så kan jag väl tvinga i mig lite av det. Aropå nyttigt. I skolan fick vi delta i en studie om kost. fråga 1; Kan du ge exempel på en onyttig maträtt som du äter? fråga2; Kan du ge exempel på en nyttig maträtt som du äter? svar1; snabbmakaroner svar2; chili con carne (jag försökte verkligen tänka och komma på något smart men huvudet stod still!). Nu lagade jag till en kycklingcurrygryta och inte ris..hm burgus kanske?, linnea kom in och pratade av sig samtidigt. Jisses. Hon har intriger i sitt livssammanhang. Ska man vara avis? Nä.

Övrigt?
Det är maj!!
Den bästa månaden på hela året!! När jag var yngre ville jag ha födelsedag i maj. Maj är bra. Ambulansen låter utanför. Hejs!     

RSS 2.0