Inredning

Igår tog min lägenhet små men stora steg mot hemtrevnad.
Gardiner, gardinergardinergardiner, Gör skillnad. Mitt första inredningstips.
Tunga potatiselefanthudfärgade sammetslängdgardiner hänger nu i mitt ena rum. I köket ska jag fixa till en rullgardin i ett småblommigt glatt klassiskt tyg. Ett tyg som även ska finnas på min hallpall som jag målade igår. Det är verkligen roligt att inreda och sen känna den besynnerliga glädjelycka av att det blir suveränt. Som en smäck på väggen. Den enda smolken i bägaren just nu är köket, det är inte rikigt klart. Ska sätta upp en hylla, tavla, lampa, och tillslut hitta den perfekta matbordsplatsen -om den finns? Ska iaf ut till vittarydsauktionen och ljungbyloppisen och leta, och kanske finna? Med andra ord; Nybo kallar och jag vill ha sol så jag kan gå och slänga mig i vattnet och bli brun så jag slipper gliringar inför hösten! (Snart augusti).   

Sommar på riktigt

Barn kan ju bli barnsligt förtjusta, sådär sväva på molnen-aktigt.
Barn kan inte heller stava.

JaG haR lOv!! fRi! JobaR inte, om JaG inTe viL. Obetalld semsTeR. Jag sKa badda Och soLa och spARKa boll oc Läsa Massa böker. Så ska JaG njjuta och äta GLas och legga miG på GRäseT, som i baRfottavIsan. JaG ska inte Tänka på vöxenpRoblem som pänGaR elleR KäRleK elleR tid eller fRatid eleR städa eller andRa matRilisTiska saker. Bara njjuuuta och ta dagen son den komer! Tils JaG bliR Rastlöss.
   


Bröllopsattack

Lina på jobbet har ett favoritämne; hennes bröllop i augusti. Jag vet vad hon ska ha för klänning, jag vet vad den har kostat, hur hon har sytt om den, allt om pärlbandet, om hennes skor, om att hon mååååste ha slöja (once in a life-time), om hennes smyckestänkande, bilen, gästerna, prästen, tärnorna, mannen, det mesta alltså (fast inte maten, faktiskt), men också (och framförallt) hennes tankar om äktenskapet, och om hur hon och hennes blivande man förbereder sig inför bröllopet med bl a ett tjockt häfte som innehåller olika frågeställningar om äktenskapet. Du kan läsa mer om Lina och Mattias i JP nästa lördag. Jag är säker på att journalisten har skruvat intervjun åt det mer extremt frikyrkliga hållet. Det måste vara en journalistisk dröm att träffa personer som dem, för de är utlämnande och vill alla väl, och tror så "hårt" och vill nå ut med sin tro till alla, och tror alla andra om gott. Typsvar på journalistens frågor Vad är din favoritmusik? Lovsång. Vilken är din favoritbok? Bibeln.
Min inställning till Lina & co är en blandning av beundran och usch vad pinsamt.

Och imorn gifter sig Petter och Louise. Jag tvekar inte på att allt är noggrant genomtänkt och att de båda är vackra. Jag vet inte om jag helt vill åka ut och titta men det känns bra att göra det. De är så unga och de kommer vara lyckliga!

Vill inte sänka bröllopsyran med lite krassa faktan men enligt tidningen Dagen är det fler kristna än okristna som skiljer sig. Jag vet inte hur de har räknat ut detta. Med detta sagt kan vi andra, som är kristna, gå rakryggade långt bort från altaret.

Hon smider planer, igen. (she's back on track)

Jag sitter och tänker som så, i min överdrivet positiva höstfilosofi, att då ska jag göra allt. Jag kommer hinna göra allt. För om vi jämför sommaren och jobb med höst och skola så är det sistnämna a piece of cake. Då har man massa tid över. Massa energi. Livet orkas bestå av mer än jobb, pendla, äta och sova. Ha! Hjärnan har tagit lov tre arbetsdagar för tidigt. Lureri på hög nivå hela vägen. Nu kollar jag upp pilates. Var sjutton kan man träna Pilates i Jönköping? Jag vill träna Pilates. Alla träningsgurus tränar det. Så skall även jag (detta beslut tillkännages efter att bla tennis, klättring och kampsport dissats.. hittills, haha!). 
Åh vilka planer hon smider. 
Och åh vad hon ogillar att hon jobbar torsdagkväll.  
Å hon funderar över detta med inflyttningsfest igen. Om någon som absolut vill (och bör) vara med men vet att den inte kan vissa dagar, ge förslag på datum till mig, för just nu ligger det hemskt eventuella provisoriska datumet sent i agendan. 

(En liten parantes. Av det vetenskapliga matematiska slaget kanske).

Bud

Sluta prata i plural när det gäller singular! Skärpning! På riktigt, det gör mig förbannad.

Bättre chans att dra radiotjänsten vid näsan får jag inte

Väntan på maja f samtal.

Rrrrrrrrring ring!!
-Ja det är hos polisen!
-Hej det är sara från radiotjänsten..
-åh hej! (hörde jag fel?)
-jag söker en linnea?
-..det är jag, vem sa du att du var?
-sara från radiotjänsten, sa du att det var hos polisen?
-haha, ähm, jag väntade på ett annat samtal.
-haha okej. HAR DU EN TV?

Istället för ett chockat och förvirrat JA skulle jag sagt "nä vi har ingen linnea inne för tillfället". Nu ska jag betala tv-avgift.  

Viva la Hönö

Egocentrismen flödar när du är i tonåren. När du blir vuxen ska egocentrismen försvinna och bara dö ut. Istället ersätter de vuxna ordet egocentrismen med andra fina ord. Sanningen är att egocentrismen inte tillhör en viss ålder, vilket psykologiutvecklingsböcker påstår, utan det tillhör tiden idag, min generation.
Men jag tror att jag förväxlar de goda och de onda delarna av egocentrismen. Är det egocentrism som i att ta hand om sig själv? Gör-som-du-vill-bara-du-är-lycklig-och-mår-bra? Oavsett vad andra tycker om det? Köra över folk för att må bra? Hyckla inte med dina åsikter? Jag tänker inte hyckla med mina åsikter bara för att tillfredsställa någon annans ego. En gång sa stina att jag var "trevlig utan att ge upp din intrigritet, eller böja dig för någon annan, men du respekterar dens åsikt". Fina ord det. Hela min text flödar av egocentrism som en slags prolog och ursäkt för det som jag egentligen vill skriva.
Jag vill skriva om det som sitter i mina nerver och i mitt huvud och i mitt hjärta. Som paraply-ord har vi Hönö. Ibland får jag för mig att Gud är den ende gode personen på jorden, sen kommer jag på att Gud inte är en person på jorden. Det är fantastiskt att tänka på att Gud på något märkligt vis har lyckats ta en så stor plats i mitt liv. Att Gud Har lyckats med det är konstigt. Det trodde jag inte. Men att Gud har tagit en så stor plats är samtidigt oerhört skrämmande, är det någon som kan känna igen sig i det? 

Jag måste reda ut vad jag tycker är roligt. Det är inte roligt med 20+ folk som har glömt bort vad det innebär att ha SKOJ. Det är inte roligt med kärlekspar. Det är inte roligt med trötta huvuden och det är inte roligt med sjuklingar. Det är roligt att lyckas sitta jämte en ytterst sympatisk kille på ett bra kvällsmöte och faktiskt bli glad över att hans tjej är härlig också. Det är skoj med folk som inte hoppar tillbaka av vulgär humor utan fortsätter driva i samma spår. Det är roligt med utmaningar. Det är roligt med folk som går fram till en helt okänd person och spontanfrågar något roligt där pengarna flödar på gatan. Det är roligt med folk som söker upp en direkt efter att man skickat desperata hjälp-mig-härifrån-nu-sms. Det är roligt med ansikten som lyser upp. Det är inte roligt med folk som tvingar en att gå mitt i något. Det är roligt med folk som är uppmuntrande och folk som vågar släppa loss i hönö-mecka (de fanns typ inte). Nyhem är alltså roligt. Hönö not. Eller jo. Jag hade det mysigt. Vill man ha det mysigt i sällskap med en bra bok och bra sällskap (dvs inte gräligt, trött, sjukt, surt) så fine. Fredagen var riktigtriktigt fin med fina återseenden.

Märkliga sånger man förknippar med händelser. Hönösången (men tillika disksången) blir helt klart delfin-sången med trazan och banarne.

Jag tror mer på idas tes att man har roligare med nytt folk, och om man ska umgås med gammalt folk ska man inte umgås med det på ett gammalt ställe.
Jag tror mer på linas tes att jag är alldeles för kräsen. Vilket för in mig på egocentrismen och kluvenheten som jag känner inför den.

Som sagt, en text flödande av egocentrism, som kräver utlopp. Hoppas ni missuppfattar texten rätt. Hönö var toppen när det inte var botten!=)

Nedklottrad kyrka!

Någon har alltså klottrat ner min barndomskyrka. Jag tycker det är underbart!!

En kyrka/församling ska provocera. En kyrka/församling ska utmana. En kyrka/församling ska inte vara stilla, trygg, tyst och tråkig.

Gud är inte stilla, trygg, tyst och tråkig. Gud provocerar och utmanar.
Såklart kan och ska och finns dessa egenskaper också i kyrkan/församlingen/ hos Gud... men förhoppningsvis på ett positivt sätt.  

En kyrka som lockar till visst nedklottrande (läs petters blogg för förtydligande)... det är också ett sätt att möta Gud. Kanske det ultimata. Jag skrattar åt det. Förutom när jag tänker på stackars Mullsjö Missionskyrka ekonomi. Kanske dax att göra ett återbesök och offra lite?


Vuxenpoäng

Jag ska jobba hela helgen med start om 45 minuter. Jubel och glädje. Nog för att det är hyfsat trevligt att jobba, men vill jag att helgen ska vara över? Ja, för nästa vecka blir suverän! 
Men tills dess kan kvällens arbetstimmar ses som botgöring för mina nyin(ut)kasserade men väldigt ovälkomna 400 vuxenpoäng. Vem ser en skylt typ 25 meter bort om att det är förbjudet att parkera på samma gamla vanliga hederliga p-plats den första torsdagen i månaden mellan 9-13? Inte jag. Kanske var denna p-bot den ingrediens som jag söker i livet nu. Lite otippad spänning och förvåning och känslostorm. Muha.     

Roliga lådan

Jag vet att det inte var tanken, ida, men nu blir det såhär.
 
Jag har haft tankar på att gå ut på stan och utge mig för att vara reporter på tex jnytt eller jp och fråga folk den simpla frågan -Vad brukar du göra när du ska ha roligt i Jönköping? Och du får inte svara supa huvudet av dig.

Eftersom Jönköping inte är Stockholm så skulle folk då med största säkerhet svara; träffa vänner, och vissa kanske spelar spel (av olika slag). Men om man vill vara mer kreativ än så? Det är oftast de spontana sakerna som är roliga, men problemet med spontana saker är att de är -just det- spontana.
Projekt nummer tre för sommaren blir alltså att jag ska skaffa mig en rolig låda för tillfällen då huvudet står still och man vill ha roligt. Det är inte en så himla dålig och fjantig idé som du nu kanske tänker. Problemet är vad jag ska fylla den med..

Hittills har jag kommit på; gatukritor, sandslott, såpavatten, papper och penna och sax, picknick, f&s-utepass, kalle anka, minigolf, cykel, strandtennis, bowling, kinesiska fjäderbollarna, dansen i stadsparken (muhaha), museumbesök, kortlek. Jag borde lägga i en gitarr och ställa mig utanför någons fönster och sjunga också, det skulle vara skrattretande, men eftersom detta är en seriös lista så går det bort.

Ni får hemskt gärna hjälpa mig med roliga idéer att fylla min roliga låda med! Enda kravet är hyfsat gratis och hyfsat snabbfixat. Vilken utmaning. Vilken uppmaning. 

RSS 2.0