In your face

Det är inget bra att inte sova nu. Av olika anledningar tänker jag på att a l l a mina ungdomskompisar är förlovade eller gifta. Eller nästan alla. I princip alla de i mitt högstadietjejgäng. Och vi är fortfarande små kära nån. Men vad säger det om dem, och vad säger det om mig? Att de är mycket snyggare, smartare, intressantare, attraktivare och spännande än jag? Att jag är fröken livrädd och kärleken? Att jag är krossad och förevigt dömd till kärlekens ickebrinnande låga? Eller att jag är kräsen och därför kommer få en prins därför att Gud tänker så? Jag ogillar skarpt att jag tänker om detta, men låt mig se det positiva: Det positiva är faktiskt att jag tänker på det och delar med mig av tankarna. Det visar på att jag inte är desperat. Om man är desperat gör man antingen allt för att dölja det eller så skriver man inte om det. Man gör något konkret och handfast åt det då. Jag måste sova nu. Har tenta imorn.

Kärlekfan

Det brukar vara så att kärlek aldrig kommer i små lagomportionerade doser. Idag kom en bröllopsinbjudan med posten. Tror det är min favoritpost. Igår följde jag hela viktoria&daniel-förlovningen på tv. Man kan säga att jag riktigt frossade i det. Tillslut kunde jag alla repliker. Så gick det med min och pernillas pluggdag. Det är ju typiskt att kärleken ska komma och förstöra allt.. Jag älskar bröllop!! Mer bröllop åt folket.  

Se och hör

Jnytt vill ha mig. Som vanligt. Börjar förstå papparatzo-problematiken.
Trodde jag kunde gömma mig i anonymiteten av vara i en massa, men icke!
Mais-Hif 4-4. Nyhemshallen.

Pappa bortklippt. Jag biter på naglarna. Farbror är mest brun.
Resten mullsjöbor eller pingstvänner (med maishjärta).  

Lyckopiller

Bra helg. Bra folk. Bra händelser. Angenämt. Livet är gott.  
En helg där otippat både karro och petter ingick. När hände det senast?? Det är liksom old times hardcore. Petter var såklart på innebandy-matchen idag när mais invigde nyhemshallen. Jag säger det igen: Vad är en mais-match utan petter?? Och jag var där med lagets huvudsponsor, min farbror, och det faktum att han kände a l l a spillde över lite glans på mig, inbillade jag mig iaf! Jag tycker om folk som har naturlig pondus. Det är något visst med dem.. (Vilket alla diktaturer och demokratier är bevis på). Jag längtar efter nyhemsveckan. Nyhemshallen ger mig, utöver svett&gympa&testosteron--vibbar, även vibbar av något som bara påminner om amerikanska väckelsemöten, och det vill jag se på riktigt.

Har träffat många tjejer i helgen men en var speciell. En sån tjej som jag skulle bli kär i om jag 1) var kille 2) var lesbisk. Lite spännande sånt där ändå. Vet tre sådana tjejer i jönköping. Vill du ha heta/fina/bra(??) tjejtips? hehe!

Efter många böcker och efter filmen Lady Chatterleys älskare undrar jag varför klassiker är klassiker.. Åt fanders med den filmen. Om du mot all förmodan vill se århundradets mest sensuella film så skippa de första 40 minutrarna, om du vill ha många sexscener se följande 90 minuter, vill du ha det bästa ur filmen kan du se den sista kvarten. Däremot är jag helt förälskad i Beatrix Potter. Lova mig att ni hyr filmen om hennes liv, Så fantastisk! 

Men. En författare som bara vill skriva positiva saker tröttnar man på, så för mig räcker det nu med att konstatera att de 2-3 veckors sociala avbrott jag tog var välbehövliga. Sociala avbrott rekommenderas alltså. Fast bäst mår man ändå av att träffa folk man tycker om. Som ger positiv energi. Det och promenader och livet är gott! 


Njutning

Nu börjar jag komma i fas med nuet-livet. Skön känsla kan meddelas. Med Elton Johns musik och massa kursplaner framför sig mår man som bäst. Brukar tänka att jag borde ha blivit syo-konsulent. Jag hade vart strålande!
Som vanligt tycker jag om att planera. Det har sin charm att bygga upp tankarna och se hur planerna tar form. Ena dagen vill jag utomlands, andra dagen vill jag byta studieort, nästa dag är jag redo att ge upp mina drömmar, nästa dag är jag redo att läsa en termin extra. Eller varför inte emigrera till ett land i sydligare delarna av Europa, eller bli volontär i sydamerika eller asien? Alla planer är synnerligen levande i huvudet, och känns genomförbara. Jag pratar vida om dem, antagligen för att bearbeta dem för mig själv och sätta ord på dem. Jag har vänner som säger att det finns ingen som planerar så mycket som jag, jag har vänner som säger motsatsen. Mitt planerande är som en saga som jag bygger upp i huvudet. Fantasin är det ingen brist på.
-När folk är kära (eventuellt redan vid första förälskelsen) ser jag deras barn framför mig, på ett roande och icke-skrämmande sätt för mig.
-Jag har planerat mitt bröllop typ tusen gånger.
-Jag har inrett min lägenhet i alla stilar som går. Jag har målat väggarna i pornorafisk röd. Den har vart svart. Guldig.
-Jag har byggt mitt drömhus miljoner gånger.
-Jag har planerat "alla vi som inte vet ifall vi vill bli lärare"/rock/jazz-band.
-Fotbollskorplag.
-Syjunta.
-Och nu det (nästnäst)senaste med bokcirkel (vilket jag planerar att ta tag i).
Mitt planerande är gränslöst och ganska lösflytande, mest för att jag faktiskt är bra på att ta tag i saker. Planerandet är hysteriskt roande för min hjärna! Nu frågar du dig säkert vad jag har kommit på denna gång? Haha..!! Haha! Ja just det. Ibland är facebook bra. Utöver den roande grejen som min hjärna faktiskt förbjuder mig att skriva här så har jag precis planerat klart min höst (för denna gång och det känns bra. Nu alltså). Jag träffade min gymnasie-karro idag. Mycket trevligt och mycket länge sen! Hon totalinspirerade mig med sina finska vemodskonststudier till att fortsätta med bilden som jag vill. Så i höst tänker jag läsa bild! Nu vet ni (iaf de närmsta timmarna). Bild antingen i kombination med teknik (kvinnligt föredöme lockar) eller med drama (jag vet, jag passar men hur flummigt?). Eftersom jag får för mig att det kan vara hyfsat lätta kurser (vad är 15hp bild mot 3 år på gymnasiet?) tänker jag läsa mellanösternkunskap samtidigt. Eller fri målning. Men. Det är bara 2 månader kvar tills jag måste ha gjort mina val och tills dess finns det tid till att komma på nya planer. Nu ska jag röra mig mot saras näste. Eller vi ska hyra film först, och vad det blir för film blir intressant efter tidigare filmval som Wildhogs.   

I want the love that don't break me down

Alltså. Sinnessjukt. Männen finns. Även i Jönköping. Tyvärr är de ofta gifta. Men det är ju inget som hindrar möjligheterna att undersöka om eventuella bröder finnes. Har gott hopp om detta år. Har väl redan upptäckt flera fina män detta år än på hela förra, vilket säger mer om bristen förra året än om överflödet detta år. Addera mansbrist med kräsenhet, vilket jag inte tänker sluta vara nu, och det blir ett komplicerat resultat. Men resultat, eller hur?  

Tisdag och det är nostalgi på schemat, nästa pass leva i nuet?

Uuuh. När  jag gick in på ica idag så stank det såndär söt barndoms hostmedicin. Allvarligt så var det fruktansvärt, jag fick nästan spyreflexerna att fungera vilket är stort för en person som inte kan spy. Jag övervägde att gå till willys istället. (Doftfenomenet måste jag fråga en vän som jobbar där om!). Jag hatar hostmedicin och särskilt sådan som är "draperad" i något sött och sliskigt. Det är likadant när man skulle gå till tandläkarna och flourlacka. Jag hatade banansmaken! Det är faktiskt likadant med mina "du är kvinna och behöver därför extra järn"-tabletter. Varför göra något äckligt äckligare? Nä tacka vet jag genuin flour eller en vanlig alvedon. De smakar som de ska utan att dölja smaken i en käck färg, en käck doft eller en käck och förfärlig smak. Uuuh. Likör och Baileys. O'boy. 
Iaf fick den där avskyvärda doften på ica mig att bli nostalgisk, och eftersom mina plugga på fik-planer blev inställda så har jag riktigt kunna förkovra mig i nostalgin. Läsa saker som man hade glömt eller förträngt. Se saker, foton och inte minst Mullsjö smu:s hemsida.


        
Back to my life.

Jag gick in och kollade scoutlägret Händer-albumet. Inser hur otroligt kluven jag känner mig till allt som har med Mullsjö att göra. Då trodde man att det var en helt normal tonårstid. Lycklig och mest olycklig kärlek, folk och vänner som mådde dåligt, massa kompisgäng (vilka ska jag umgås med denna helg? vela med dåligt samvete), och tryggheten av att befinna sig ofta och mycket inom kyrkans väggar. De väggarna är väl de som jag mest känner att jag skulle vilja slå ner idag. Att jag på något vis hade kunnat åka tillbaka till den tiden och slå på väggarna hårt, och skaka om mig. Det absurda är att jag ärligt talat inte tyckte att jag var insnöad. Jag var ju estet, gick på kulturella evangemang, hade homosexuella vänner, avvikande åsikter, ifrågasatte bibeln och kristendomen, och hade "annorlunda" drömmar. Insnöad,  jag? Icke!
 

Det ännu mer absurda var att när jag började på bibelskola tyckte jag att livet på folkhögskola var en insnöad bubbla, och att friheten var att komma därifrån -gärna hem till mullsjö. Det är nu jag kommer in på avgörande relationer som jag har mött i livet. Jag mötte en Ida där. Jag tror inte att jag fattade vad hon betydde för min frigörelse från de kristna banden. Det är okej att inte tycka, eller tycka som andra -i praktiken. Det är okej att ifrågasätta det mesta som går. Det är okej att ta plats. Per däremot är (o)lyckligt vetande, tror jag, om vad han betydde för att få mig vilja göra en robandsknop av mig och tro.
Så okej slutet gott allting gott. Men precis som en tös, som jag en gång i tiden hade den djupaste respekt för, sa så är det är något med mullsjö som inte får mig att må bra. Än idag. Trots min 96åriga farmor där, ryfors, skuggan, och sjöar. 
Jag undrar hur jag kommer att titta tillbaka på min jönköpingstid. Och jag undrar vad jag gör då. För livet är spännande! Men nu har jag tänkt och bearbetat tillräckligt för denna gång, fast övertygad om att jag måste ändra syn och pespektiv på min tonårstid. Men NU måste jag göra något vettigt för nostalgi är inte vad jag behöver nu. (En liten röst inom mig säger att jag faktiskt har gjort vettiga saker idag, typ städat och pluggat, och inte minst handlat). Nu ska jag läsa antingen svindlande höjder, den oemotståndliga revolutioner eller i taket lyser stjärnorna.
Måste bara kort nämna att Elton John ämnar att förstöra alla Jane Austens romaner, tex stolthet och fördom ska han göra till en rymdfilm där aliens kommer och istället för bröllop i slutet blir det masslakt. Det är K a t a s t r o f mina damer och herrar! Och Elton John av alla! 


Söker litterära sammankomster

Efter kulturavhandling, om litteraturens (icke)varande i skolan, i allt för många timmar vill jag ha en bokklubbscirkel. Typ inte för ofta men tillräckligt för att det ska vara utmanande och utvecklande. Dricka och diskutera. Vill också du ha litterära sammanskomster? Hör av dig. (Borde dock ha som krav att du bor i jkpg). Annars så hör väl jag av mig till några väl utvalda personer är risken, haha! Fast i en bokklubb vill man väl inte känna alla personer? Jag får sätta upp en lapp annars!

Våra hjärtans förlorade slag

Kan inte göra tillräckligt med reklam för överreligöskänslan som psalm noll noll ger mig. Jag sitter och lyssnar på den om och om igen. Trots att de små kidsen på bongo gjorde sitt bästa för att förstöra och distrahera mig från musiken i fredags (genom wmca-"dans"). Var påväg att gå fram och skälla ut dem som en gnetig gammal lärarkärring. Men det goda vann. Helgen beskrivs då bra med väntan. Väntan på musik, och jag vill bara ha musiken, inte ni. Väntan på att få sova. Kamp med att ett översvämmat badrum och därmed väntan på ett lyckat resultat. Skön väntan efter det bättre i en bil ensam i mörkret, skratta med sven wolters mörka stämma eller sjunga med i förra årets hits. Väntan och läntan efter att nångång fira en riktig alla hjärtans dag (som bara är kommers.. eller religiöst). Och nu infinner sig tanken på att ta tag i kulturavhandlingen tills imorn, men den är än så länge bara en pressad tanke som jag väntar med.

En hand i himlen

Imorse när jag vaknade var jag moster! Till lilla sötnosen olvar, majas dotter som hon hade fått med sin journalistkille. Jag var olvars favoritmoster. Olvar var fin. Majas kommentar om nattens dröm "Olvar är inte ens ett riktigt namn!", som om det hade hjälpt. Men jag har insett att det vore en himla smidig lösning om något syskon skaffade ungar, eftersom jag inte är i närheten av det. Som om de vore närmre.   
Men glad var jag ändå. Glad tills jag läste ett irriterande mail (att folk aldrig lär sig!), och sedan fick jag översvämning i badrummet. Jag behöver något som gör att det låter swisch i rören. Tills swischet så får jag ta minikorta duschar. Med ministråle. Inte min grej. 
Och så till de senaste 9 månadernas stora nyhet: Linnea har återskaffat sitt körkort! Det var bara att sätta sig på bussen, hoppa av bussen, gå in i byggnad, gå uppför trappan, ringa på ringklockan tre gånger, prata, snurra på pallen, le, prata. Klart! 

Jag ser framemot och längtar efter veckans och helgens Glädje! Så länge henke låter bli att kraftigt dränka sina sorger och ida ragga upp någon främling så att jag blir barnvakt, kommer jag fullkomligt studsa av glädje. Haha! 

En kursansvariges svar

"Lättast är väl att byta studieort". 
Lättast som i enda möjligheten eller lättast som i att det kan gå att lösa på något annat vis om vi går runt reglerna? Lättast för dem eller lättast för mig? För ack vad enkelt det vore att byta studieort.. det är det jag verkligen drömmer om nu. Längtar. 
Ett tecken på att man blir äldre är att tänka mer på vad man har att förlora och som binder fast en på en ort än vad man har att vinna av att flytta för att ta konsekvenserna av ens drömmar.  

Uppgiven på livet utan bitterhet

Har av någon outgrundlig anledning fått för mig att det är viktigt att systematisera allt.
Jag tror det är skolans fel.
Generellt: Måndag-2, Tisdag-2, Onsdag-4, Torsdag-3, Fredag-4, Lördag-4. Söndag-3.
Bearbetad: Måndag-2, Tisdag-3, Onsdag-4, Torsdag-4, Fredag-3, Fredag-5, Söndag-4.

Har läst en 50 sidor lång artikelseminarium på datorn ikväll. Om mediapedagogik. Där poppade det ibland upp små klokheter. Läste "Skolan ska förbereda oss för livet". Vissa säger att hela livet är en skola. Vidare "När är livet då?". När blir vi vuxna? Det mest intressanta från seminarieartikeln handlar om att å ena handen träder vi in i livet mycket tidigare idag än på 1870talet. Kvinnan fick sin första mens vid 16 års ålder då. På 1970talet vid 13 års ålder. Idag redan vid 12 år (stackars dem). Å andra sidan anses vi idag inte vuxna förrens vi är klara med utbildning, har skaffat familj -vilket blir mycket senare idag än på 1970talet, har egen bostad och har börjat pensionspara och betala på lån, så typ vid 30 år är vi kanske vuxna. Är det då livet börjar? Eller alltså jag fattar inte. Vi kan så mycket idag. Vi kan de rätta möbelklassikerna och modeplaggen, vi vet vad som gäller och vad som är så totalt 1990. Vi kanske kan en ekvation och några språk. Vi vet vem blondinbella är och vi vet vad en cosmopolitan innehåller, men det är inte livet! Jag är alltså liten uppgiven ikväll vad som är livet. Har ingen någon klokhet att delge mig?
Tänk om det kunde vara som på väckelsemötena; Att Jesus ÄR vägen, sanningen och LIVET. Och bara vara nöjd. Tänk på mig, har nästan två år kvar på högskolan och sen förevigt dömd till skolans värld. Om nu sanningen är att skolan ska förbereda för livet, så ska jag se till att mina elever är väl förberedda. Jag ska berömma dem så de känner att de kan omfamna livet. Jag fick beröm idag av min lärare. Hon sa "Bra Linnea, mycket Viktig tanke!". Då kände jag mig nöjd. Däremot fick jag en annan obehaglig "läraren-skäller-ut-mig-inför-hela-klassen"-upplevelse av min gnällgranne idag. Det är mänskligt att glömma. Och förlåta. Allt jag har att säga. Jag säger dessa rader utan bitterhet för jag vet inte bätttre.


Lördag

Min brist på kamera gör sig påmind. Det riktigt gnater i mig när jag tänker på det. Jag skulle behövt dendär kameran igår. Såg en riktig manlig fullträff, och jag är verkligen inte den som blir helt bragt ur fattningen av män men h a n! Förstå mitt dilemma. Ack. Började med stora ögon, blev till fnitter som blev ett fånleende hela vägen hem. Så min drömman har ljusblå chinos, tandmönstrad jacka, svarta blanka skor, mörkt hår och ganska lång. Fin bil. Till detta kan vi addera, efter fikapausen på hlk och alla pojkvänsredovisningar, att han ska ge mig blommor, spela gitarr för mig på min födelsedag (helst egenskriven låt), ge mig frukost på sängen. Då hade jag behövt dendär kameran! Den obehagliga listan, som inte existerar, blev plötsligt konkretare.
Och ja, jag vet att mannen i mitt liv inte är som jag tror han ska va. 
Och ja, vet ni vad? Alla säger att han dyker upp när man varken letar, känner behov eller vill ha någon. Någon som minns 8 april? För isf kan det vara aktuellt att boka det haha! (nä)

Idag var jag på biblioteket och lånade böcker. Fast först ville apparaten inte låna ut några böcker till mig. Tänka sig, jag hade en skuld.. Fast inte så dyr som systern hade räknat ut i julas, för att visa på mitt ekonomiska oansvar. Vilket inte stämmer. Bara när det gäller bibliotek och boklån. Om jag var biblioteksägare skulle jag inte låna ut böcker till mig. Eller jo, jag höjer deras utlånesiffror och jag betalar väl en timlön nångång ibland. Tillslut sprang jag och elin runt på bibliotekets ostrukturerade barnavdelning och kände oss förvirrade. Fick med mig hur mycket böcker som helst.


Måste säga att jag blir förbannad på (skåne)polisens rasistiska uttalanden. Så himla sjukt och onödigt. Men det är bara ytterligare bekräftelse på vad vi lärarkandidater redan konstaterat, smygrasismen är utbredd. Den är mer hotfull idag än under andra världskriget. Då kunde man skylla på Hitler. Idag är det ett eget val. Vilket bara får mig att känna att jag utbildar mig till världens bästa och viktigaste yrke.  


Jag vill dansa afrikansk dans.

Jag vill gotta mig i schlager. Och ja, ikväll börjar schlagern! Jag kommer kommentera dans, musik, kläder, framträdande och va riktigt obehaglig ifall någon får för sig att börja prata om oväsentliga saker. Schlager är som hockey..!
Nu ska jag gå och göra något gott som både gluten och laktos-mnsk kan äta. Sen får jag drömma vidare om dans och kamera.


Läskiga typer

Enda sen jag var ca 8 år har jag haft en mardröm som jag fortfarande drömmer ibland. Det kommer en stor kvinnogestalt mot mig. Hon har en svart lång klänning och svart långt hår. Hon är väligt ljus i hyn. Hennes ögon är mörka, blixtrande och farliga. Hon kommer glidande på isen. Runt om är det snö, berg och ännu mer is. Sen har hon massa små slavar som blir svarta av hennes ondska. Allt bara utstrålar kyla. Enda tills idag har jag inte fattat drömmen.. 
Idag diskuterade vi Narniaböckerna i skolan. Då trillade det äntligen ner en polett hos mig. Häxan/den onda drottningen är kvinnan i mina drömmar! Narnia gick på tv för ungefär 15 år sen. Då började mina mardrömmar. Känns skönt att fatta det nu! Kanske kan Aslan börja dyka upp nu.  
Ett tag drömde jag mardrömmar om Casper det snälla spöket samt Ariel sjöjungfrun. Läskiga typer alltså.   

Kletigt värre

Linnea gillar frukt så därför tänkte hon när hon var och handlade på coop att "åh jag ska göra massa smoohie, jag köper massa fryst frukt". Vad hon inte tänkte på var att hon inte har någon mixer. Menmen. Om viljan finns så tar man till gaffeln och mosar den frysta frukten. Nu förbannar hon smoothieingivelsen med smoothie överallt på skrivbordet, datorn och jordgloben i färskt minne. Jag vet inte vad detta är för dag (antagligen en såndär skitdag) med huvudvärk, illamående, och när allt går åt skogen. Jag är trött på att alltid vara social och inte kunna säga tillräckligt med nej till folk och sociala betingelser. På söndag ska Linnea på omsorgsgruppmiddag. Det är verkligen ett jättebra intiativ och därför kan hon heller inte med att säga nej - fast hon bara ville skrika NEJtack i luren och lägga på. Som socker på moset var hennes plånbok borta sen i söndags vilket gav deja vú-plånboksångest. Den är återfunnen tackochlov. MEN. Nu ställer jag mig frågan: Hur kommer resten av Linneas vecka utveckla sig?? Det blir ju lite spännande när man vänder på resonemanget. Tänk vad som komma ska! Puh. Jag vill ha smoothie. Posiiva tankar finnes.       

Kom in, stå inte kvar, för det kvittar inte

I alla filmer så dyker det upp en spännande och oväntad person på verandan. Kan den personen dyka upp i min trappuppgång nångång?? Hmm. Det ser faktiskt ut att vara en gubbe på månen. Men det är inget söt-möte. Annars tror jag faktiskt att jag måste rymma. Fast på rymmen är man väl hela tiden. 
Och även om jag är socialt (s)liten, särskilt på kyrk-folk, så är jag glad för att jag gick på gudstjänsten idag. Tom mycket glad. De möten som jag orkade med var oerhört... tillmötesgående och förstående. Jag tror verkligen att den frustration man känner är ett tecken på något, som man bör ta på allvar. Frustration är ett tecken på något Gud vill säga med och i ditt liv. Frustration är alltså en gåva. Om Gud har gett dig denna gåva så kommer han även ha vett att ge dig lösningar. Gud vet alla mina önskningar och all min längtan. Han kommer att gå mig till mötes. Den spännande och oväntade personen ikväll blev alltså Gud. Inte illa. Han stannande inte i trappuppgången.           

RSS 2.0