Aropå

Aropå Kina. Måste jag säga att jag har klaustrofobi och ska sitta instängd i ett flyg i avskyvärt många timmar..? Inte ens en fallskärm får jag, så att jag kan gå ut och få luft när paniken tränger sig på. Detta faktum börjar göra mig aningens nervös. Nej föresten inte nervös men skrämd. Låt mig få sitta vid ett fönster. Helst inte mer än 7 platser från en nödutgång. Snälla.
Det är nu logiken ska ta vid. Hjärnan min säger

"Jag har en plan, linnea, du behöver inte tänka mer, för det här sköter jag. inget att sätta större fäste vid. i ett kick kommer du vara framme i kina, och dit vill du, det är ditt enda mål. bara njut av all tid. läs.skriv.lyssna på musik.kolla på mnsk.tugga tuggummi.ät.gäspa.sov...".
Hjärtat säger
"...det är inte så trevligt att sitta instängd i ett litet overkligt flygplan, som trotsar naturlagar, ett miljöovänligt flygplan som kan störta, eller värre, jag kan/får inte komma ut, jag är fast! fast med massa människor på ett utrymme mindre än hönornas tillåtna enligt eu"

(Nedrans att känslobanken oftast vinner över logiken men är det inte så att logiken faktiskt brukar ta över kroppen när det väl behövs så att man blir som en robot?). 
Jag kommer vara så trött på...fredag blir det väl? åtta timmars flyg från helsingfors, och sju timmars tidszonförändring. haha galet. Jag kommer flumma ur med min familj. nice=).

Aropå HV. De vann inte, men de förlorade heller inte. Påminde ganska mycket om förra hv-Lhc-matchen. Hv gör mål, Lhc reducerar snabbt som bara den. Med skillanden att Hv vann förra gången. usch.

äh jag dör nu av trötthet. Måste sova. nästa gång blir ju trots allt om 2 dagar, minst. 
 
(trodde det aldrig men) Visa mig herre din väg och gör mig villig att vandra den.


Tada!

Ikväll; HV-Lhc (av nån skum anledning ser jag "jämt" deras matcher). och det ska bli så underbart att få komma till kinnarps arena, där taket inte ligger platt som betongen i cloetta, utan inger rymd. Skrika och dansa och uppfyllas på läktarn i princip. En otrolig hvkänsla. Tänk om våra kyrkor skulle vara så?

Imorn och framåt (5 jan); Kina! Jag får inte bara utforska Beijing och Kina, Drömresa, jag får även mellanlanda i Finland, vilket innebär att  jag får lägga till två länder på min "landreselista"=). Överleva, överraskas, bli överfylld av intryck, och folk överallt. Man kan nog komma på massa "över" om kina. Åh.
Så nöjd. 

och återigen.

Ta ställning på www.livsviktigt.se   


Traditionell juldag med julfika á la min släkt.

Juldagen =släkten Ekström kommer på "julfika" till oss. Hur skoj det är, det vet jag inte. Men många ur släkten utbrister "åh, det här är det bästa med hela julen!". ähhm. Varpå jag och maja funderar "var är skruven? är de helt dumma i huvut? tycker de så frivilligt?".
Det bästa är nog alla små härliga kusinbarn. Fast det är inte sant, att de är så små alltså. Mitt äldsta kusinbarn är 18 år (vilket får mig att tänka på att mina kusiner är gamla). Mitt yngsta några veckor. (En kändiskåt släkt resulterar i namn som phobiex (?som hon i "vänner") och jolina)  Jag var lektant stora delar av dagen. Jag är helt och totalt kär i noa och tilda, och faktiskt, jag tror de är lite kära i mig med (de kom ihåg mig.de var glada att se mig.niklas sa att de tycker om mig). De är underbara barn, som barn ska vara. Deras pappa är också underbar (skulle kunna skriva massa positiva adjektiv om en man som jag knapp känner). En sån man vill jag ha, nån gång i framtiden
Jag tror att min släkt anser att detta nångång i framtiden närmar sig dramatiskt för mig, för tjena mors vad de är på mig om gossar. Påpassligt, nu när jag ska till kina, säger de lite skämtsamt (men fullt allvarligt) att jag inte får komma hem med en kines, eller ännu värre bli fast där. Nä, det blir så jobbigt, "fast vilka söta ungar..eller alltså sööta?". Jag har säkert fått 20 kommentarer bara idag, min syster har fått...noll. Min syster som är knappt två år yngre, minst lika ärbar, äktbar, vacker och intelligent... noll. Noll. Nämnas ska också att jag har 2 äldre (kill)kusiner, den yngre +5 år, men dem har de andra slutat tjata på. De har ju trots allt kommit hem med flera flickvänner i flera år, och ja... de är hopplösa.
Gosh. Insåg att jag på allvar och i princip är nästa på rad för pojkvän/stadga mig, i båda mina släkter. jaaaha. Då lär de ju få vänta lääänge, det är mer troligt att min bror hittar någon än jag. Samt förlovar/gifter sig. Skaffar ungar. Leker Svensson. Och han är 14 bast.
Skulle vara så fruktansvärt roligt att dra hem något otippat en jul med all släkt, inte en pojke. Bara för deras reaktioner.  
Och till er alla, för guds skull och min (vi samarbetar=), snälla sluta nämn alla grabbar i uppsala. Jag vill inte höra det. Lika ogärna som jag vill höra om alla miljarder kineser som jag kan kära ner mig i. Dock, det kan jag ju inte säga till släkten.

Efter utfrågningen om alla potentiella pojkar, så kommer uppsala+konst >vad har du gjort i höst? >mer framtids"planer" >kallprat.. jag inflikar naturligvis något, men det är himla svårt att prata med dem om deras jobb. Vad ska jag säga? "Hur går det på jobbet...som lärare var det va? nähä inte det?" eller "niklas, kul det här med fotboll, jag hejar på er vet du, hur är zlatan? era ungar är urgulliga" eller "bosse, skitbra med sponsringen av mais, men hejar du inte lite på jik? de är ju i knipa. du har vart mycket i kina, kan du lära mig lite kinesiska?". Bosse han är bra. "madde, tandläkare? jamen ni är ju jättebra, jo jag har erfarenhet. och aah tänderna måste ha med arvet å göra än annat" "rebecha/sebbe/anton vad gör du? säger syon så? han har heeelt fel, bli estet!". kul mönster=). 
Vidare kan jag konstatera att kvinnorna på denna sida av släkten är vääldigt extremt smala, och hyfstat långa. Blonda och blåögda. Jag, maja och mamma (samt monika) är fettona. De svarta fåren. Korta, brunhåriga, och aningens mer tantfläsk. Seriöst.
I övrigt så var det fyra nya ansikten i år hos oss. Nästa år blir det fler. Och fler och fler och fler.

Nu är det full fart som gäller. På torsdag så smäller det inte bokstavligen talat. Men nästan. 

och ja.igår var det midnattsmässa.bäst å roligast att se var idaerikpetter.lätt.
   

Naturligtvis


God Jul!!

För att verkligen sätta krona på julen så är det midnattsmässa i kyrkan (m.k 23.15)som gäller. Annars blir det ingen riktig jul. Helt enkelt.

Vadå?

Jag tror inte att jag har vart tillräckligt snäll i år och jag tycker inte tomten är snäll

Men jag vill inte vara snäll
Jag vill ha ändå

Bor jultomten i Kiruna?

Jag tänker på det här med jultomten.
Det är ju trots allt dan före dan före dan före dan före dopparedan.

Tror ni att jultomten bor i Kiruna? 

Posten skickar obestämda brev till (metropolen) Kiruna. Tänk vad miljövänligt. 

Kan min försvunna post tillslut hamna som önskelistor hos tomten?
Kan det vara så väl?
Svek mig inte Herr Jultomte.

Isf, jatack, okej. Hemskt gärna.
Men trots min naivitet så föredrar jag att posten kommer fram till adressaten.


Ingen tid att förlora, ingen tid att förklara. Jag är helt insnöad på Emil Jensen.  

20/12 Onsdag

Himla mysko det här. 
Jag har inte tänkt på att teknik kan vara så överväldigande. Massa ljud, massa bilder. Ögon blir ju alldeles "wooh...". jag får vänja mig vid detta samhälle, igen.

Kl.10. Jag sitter och äter en långsam, underbar frukost. Hönökaka. Stark ost(brännvinsost). Riktigt smör(ja bregott). Kaffe. Redig juice. En apelsin. JP, varenda rad genomsöks av mina ögon, bara för att möjligheten finns. Pyamas och ser allmänt goodmoorgoon-aktig ut dvs inget ser riktigt vettigt ut, sunkigt härlig. Kollar ut genom fönstret. Ser en blå jacka komma mot dörren. Det plingar på dörren. Hinner tänka  "herrejessus det är onsdag.onsdag. redan.vadgörjag?".
pAngpOngpAngpOng.
"Ååh, hej Maria!".
Dax att tjyvlyssna på mamma&maria skvaller, även om jag naturligtvis låtsas om att vara upptagen med annat. haha. Vad trodde jag? men pAngpOngandet har suttit i sen dess. Varenda gång. Jag tror seriöst att det är något fel på den fula gula rektangulära lådan, på den vägen, i vasstena med hämtning 16.30 varje vardag. hallå? Jag tänker stämma den. Just precis. Det tänker jag. Den hindrar mig från att få leva mitt liv. Den misshandlar mig ju..! 
Du fula, gula låda kan glömma min tillit. Du får ingen tredje chans.

Hursomhelst frukosten var underbar och underbart är inte alltid kort. Såärdet.

Oavsett om man vill det eller inte så knyts det band

Idag tog alltså svenska kyrkans grundkurs slut. Och det var väl på tiden? Som jag har gnällt på denna kurs? Jaaa du. det är inte så enkelt alltid. Oavsett om man vill det eller inte så knyts det band till ett ställe. T o m till vasstena.
Jag kommer att sakna saker och personer. Som Pc -jättemycket! Tomas. Bosses lektioner. Göran -mer speciell och underbar person får man leta länge efter. Han är sin egen. Eller han skulle nog föredra att säga att han är herrens=).hanorsakadeklumpenihalsen. Kommer sakna att dricka glögg tillsammans med b-paviljongen på kvällen. De 95 stegen upp till tornrummet. Tävla med (en tjyvstartande) erika upp till postfacket. Erikaerikaerika jag säger som du skrev på(om) våra positiva adjektivlappar=). Jag kommer sakna möjligheten att säga godnatt till pernilla, eller att bara sitta på hennes stol och se tragiskt komisk ut med massa osammanhängande ord strömmande ut ur munnen...åbarafåvara.varameddig. Jag kommer sakna estetmaja, å bara vi som är esteter inser värdet i att vara estet. kopplingen. Sen kommer jag sakna prinsessan eriks vridna humorblickar, toves spikkommentarer... och konsum!! alla "biträden" där! och möjligtvis mitt rum, men rum är utbytbara. jag kommer inte sakna tycklingerundan och jag kommer inte sakna vasstena och jag kommer inte sakna kursen eller klassen.
Jag kan konstatera att mycket av det jag tyckte, tänkte och skrivit ner från början (dvs augusti/september) stämt väl. Och eftersom jag inte kan uttrycka det bättre idag sååå...
"det är ruskigt skönt att denna kurs bara är ett halvår.jag skulle aldrig stå ut med att gå ett helt år.folk överallt, och ständigt med ett flygvärdinneleende på läpparna.hujeda mig.jag behöver tid själv och jag längtar mig till döds efter en lägenhet.ja du anar inte.sen måste man ju lära känna folk.men vad trodde jag?".
Fast jag skrev också

"annat?vadstena är underbart. Vadstena var underbart så länge jag stavade och uttalade vadstena som vaadsteena. Sen blev det vasstena. med allt som det innebar. men inte hata. 
här kan man verkligen kulturböga...(en helg iaf)...vättern ligger 10 meter utanför/nedanför mitt fönster.jag måste ha världens bästa utsikt, seriöst.(fast det blåste förbenat svinkallt).rummet är skitbra.det är en hall med stora garderober, bra toalett med dusch, och ett stort ljusblått sovrum.man kan sitta i fönsternischen och läsa.men sen hör jag på tok alldeles för mycket från köket.åhja.just det i mitt hus bor 2 operakillar.skitskoj och läskigt och jobbigt(tänk dig att ständigt höra opera och klassiskt musik nästan 24x7).jag har fått lära mig operatekniken och vad som urskiljer en bra och en bättre operasångare.". 
och så rätt jag hade "...egentligen finns det inga snygga killar här. inte på rätt sätt.. ögonen saknar detdär.". musikarna var, är och förblir snobbar...det gick i princip inte några killar i nån annan kurs. Fast på sistonde har musikernas musikaliska förmåga minskat, jag har hört flera falsktoner, hehe.
Hata opera.
Hata delande.
och hata är ett starkt ord. 


Jag har lärt mig mycket om mig själv. sånt är alltid intressant. vissa ska ha mer tack än andra. jag har fått ordentliga varningsexempel, men jag har också fått förebilder. Tack och lov går livet vidare mot nya mål, och jag tänker inte missa målet. jag längtar tills jag blir gammal och känner mig själv som bara en gammal linnea kan göra. då ska jag sitta i min trädgård med knotiga päronträd, precis som jag drömmer om.  


Boende!

Och så har man (ev) rum på j-lund. Fy bubblan så bra. Tack Per för tipset. Det här är fööör bra för att vara sant.

Och ja ännu mera för bra för att vara sant, är att nu har det ringt en snubbe(med släpig röst) från waldenströmska studenthemmet, och erbjudit mig boende där. Gagagaaah. tjingtjong hur gör jag då?
Det kommer fixa sig innan kina! 
Ren och skär glädje.
(vad kommer skita sig härnäst? snääälla inte det jag tror).
Tack Gud.  

Weiho

Nästan sista dagen här . Imorn --- good bye Vasstena! hello and solong Jönköping! And bonjour Uppsala. (Och jag kommer känna en sån stress över nada fixat boende där.  Men sånt löser sig ju alltid. Dock, jag vill gärna ha sådant löst innan jag åker till kina). 
Nu ska jag packa, städa, snacka med tomas-präst, och käka. Sen är det tisdag den 19/12.  

Kändisar i vasstena!! =)

Hahaha, det här måste vara roligaste vasstena-lördagen i mannaminne.
Vi har kändisar på torget!!
Inte vilka personer som helst heller, nejnej Martin Stenmark samt Andreas och grännabonden från "Bonde söker fru"!!! Att inte digga Martins musik, när något äntligen händer, vore slöseri med musik. Däremot att som erika digga hela paketet, kunna sångerna och ta kort på han, det vore att gå för långt. Men visst, Martin måste vara sveriges snyggaste man, helt klart, och han har en grym röst. Gosh. Jisses. Halleluja.
Jag som hatar hans rimsånger. Det har gått så långt att pernilla och josefin står utanför mitt rum och gallskrik/sjunger "jag kommer inte hem ikväll, om jag känner mig själv" etc... OFTA. 
Ska strax spana in våra kära bönder, de ska ju sälja sin skiva=). Haha, säg mig får ni i storstäderna tex i sthlm, besök av bönderna?? skulle inte tro det. 
Wow vasstena har kändisar som ni inte har. Fy vad stolt jag känner mig.
 
Nattens sömn var mycket underlig. Särskilt när jag vaknar vid fyra ruskigt pigg. Jag visste redan när jag gick och la mig att "jag kommer vakna i natt". Vad gör man då? Sen vaknar igen man vid sju och inser, "jag kan gå upp om en timme, ja min väckarklocka ringer då".... med vetskapen om att då kommer det vara en plåga att gå upp istället. Knas. 

Happ. Ikväll går vi ut, och innan dess är det rimstuga.kanske. Jag har ju inte pratat med jultomten i kiruna ännu. 
   

Sista torsdagen här

Sanctus real fight the tide.
Idag till fyren omgiven av stormande hav(...okej sjö). På Mullsjös virriga gator. Runt Färgen.
Likadant som Delirious var en gång i tiden för mig. Tills Nybo och Gudrun.

Vi har haft julmiddag idag. Vad är vitsen med "julmat"? eller ursäkta ska jag säga påsk/midsommarmat? mat är för vår existens, inget annat, och så tragiskt är det. Frukt är undantaget. Men sen är jag ju fruktoman vilket osökt får mig att tänka på igår när jag gick till (efterfesten på)konsum, efter utekväll med klasen. Jag handlade 2 stora juliga apelsiner, massa clementiner och så juice. C-vitamin är viktigt hörreu'ni. Och två mintlakrits pingvinstångar vilket är mitt senaste begär. Innan dess reisen, ahgrens bilar, m&m, söta björnar.

Jaja. Min klass kollar på Luther, men den har jag ju redan sett miljarder gånger så...ville inte se den 1 000 000 001 gång. Kändes onödigt liksom.


Jajust det. Igår var Lucia, det bästa luciatåg jag någonsin vart på. Ingen opera. Bara proffsigt, men med några falsktoner och fel text. Härligt, musikarna är mänskliga. Humor! Vackert.

Skulle kunna kalla rubriken erik men det vore bra dumt

Ja ni måste ha hållit tummarna hårt=). För det var precis som jag inte kom in på mina andra alternativ. Men tack och lov för tummar och Gud. Konstvetenskap i uppsala blev det. Det var så nervöst, spännande och riktigt krisigt när jag skulle kolla upp studera och resultatet imorse. Antagen. Helfart. Så bra. Det är kul att ta beslut. Påverka sitt liv. Det enda som kan skita sig är boende, men sånt löser sig alltid. Kul att flytta. Jag blev så glad, så jag svävade in i arken och kramade om erik. Hur ofta kramar jag denna erik? jag måste säga att han har börjat fascinera mig på sistonde. Vi har börjat klicka, sent så sent. 
Han är värre än mig när det gäller romantiska filmer! haha, det trodde jag aldrig, meeen det är han. Gissa vad han gjorde igår? Jo han sprang vadstena runt i jakt på "En prinsessas dagbok 2". Hahaha. Han hade den redan på vhs, men vart tvungen att skaffa den på dvd. Så vi kollade på den på kvällen och varenda gång det blev en romantisk scen suckade han högt och vände sig om mot mig och maja. Självklart satt vi buttra då, för inte skulle han få se hur det glimtade till i våra ögon och hur vi drömde oss iväg med filmen. Jag tycker inte om filmen.. iaf inte första halvan. Mitt feministiska hjärta säger stopp och belägg. Men sen bättrar sig prinsessan (sedermera drottningen) och Genovia blir jämställdt. Då blir filmen bättre=).
Eriktyckeromhighschool-filmer.Eriktyckerblivandekungeniovannämndafilmärsnygg.Dettyckerintejag.
Vi har inte samma smak men det är kul att diskutera (diffusa)sånt med Erik "var?vem?!vardå?". Men han tycker inte om stolthet&fördom...

Annat? Jag lekte Simson på bibellektionen. Det var himla skoj. På något vis så får jag en himla kick av att spela teater, att äga strålkastarljuset, få agera ut känslor ur mitt eget inre, koda mitt språk liksom. Även om jag inte tycker om tanken på det en minut innan jag börjar. Jag har hatat teater tidigare, nu vill jag ta lektioner för skoj skull. Om det inte vore för att jag trots allt visste mina begränsingar(typ talang) skulle jag säga att jag vill bli dramatiker, nu, haha. Skådis som lena endre eller johny depp. Någon seriös och omväxlande.
Men tyvärr Underhållnings-Sverige, ni missar mig=). Uppsala är en bit på vägen mot mitt mål. En liten bit, men också en stor bit.
  
På kinesiska betyder tecknet för kris både fara och möjlighet. Tänkvärt. Inte sant?

Högskola!

Jag tror bestämt uppsala.

högskola?

Vi väntar på högskolans officiella intagning. iiiiih. idag fick jag svar från johannelund så jag vill jättejättejättegäärna ev komma in i uppsala. jag går runt och är livrädd för att jag ska komma in på ngt taskigt alternativ i gbg, för det vill jag Inte. aaah. nu damp det ner ett mail som det står att urvalet är klart till högskolan, men jag kommer inte in på www.studera.nu så jag kan inte kolla mina resultet. vansinne.

lektioner

Om 5-6 timmar kommer min syster hit. Det är minsann på tiden=). Hon byter ut sjaskiga Bromma till underbara vasstena. Åh men åh viilket uppköp. Det blir skönt att få hit henne, så kan jag få umgås med en person utan att ständigt behöva tänka på vad som hoppar ut ur munnen. Inte så att jag tänker på det annars mehen ändå. Hur ska jag underhålla henne??? Shit. Jag måste städa, annars kommer det första hon gör vara att anmärka på hur stökigt det är, och jisses badrummet. Fast jag kanske borde spara den till dig? hehe. 
Jag är himmelskt trött på de flesta här. Jag skulle verkligen behöva en glädjekickspark i baken. Någon som är villig? Gnäller jag lite mycket? Borde kanske ta och ändra inställning. Det är ju trots allt bara 12 dagar kvar här, tror jag.
Jag hade min småprats-lektion med Maja f igår. Jag vet inte om jag har blivit så mycket klokare faktiskt=). Smalltalk är tydligen ett av livets nödvändigheter. 
Nästa inbokade lektion blir min och Toves operalektion med regina och richard. hahahahahahaha. En av oss sjunger som en kråka och det är inte jag. Vilket gör det hela så mycket roligare. Vi kommer skämma ut oss det sista vi gör på skolan. Men jag blir hellre ihågkommen än blir en whiteboard. Hellre väcker känslor än ingenting.
Jag har haft ganska mycket samtal med tove på sistonde. Mitt tycke om henne varierar sig ständigt, men på det hela taget är hon en väldigt intressant, verbal och rolig person. Allt gott kan ju likaväl bli äckligt. Och tex det faktum att både maja och tove är äckligt verbala, kan föra något gott med sig. Gott på mig.
Det är faktiskt himla bra att ta lektioner av andra. låta andra lära mig deras extraspecialbraiga kunskap. Har även haft lektion med erika, å jag med henne(även om den var väldigt trött, improviserad å kort lektion), erik ska kanske ha en med mig också. och de lektionerna är absolut mer intressanta än skolans!      

...det är tisdag

Usch dagen suger. jag ler. jag drar ner mungiporna. jag är ledsen. jag drar upp mungiporna. jag vill en sak, jag vill en annan. jag är glad, jag är ledsen. jag är optimistisk, jag är pessimistisk. jag får ett ryck, och sedan ett till. jag vet inte vad jag tänker. fast å andra sidan vet jag precis vad jag tänker. jag är ambivalent. och jag finner ingen tröst i ordet.

Har precis haft hand om en lång lektion med erika. vi pratade om miljön och klimat, och framtida naturkatastrofproblem. det är svårt att lära ut saker som man inte kan ordentligt själv. vi satt hela dagen igår från 14 till 22 med ytterst små uppehåll på sammanlagt + en timma kanske. strukturera upp. fixa ett pedagogiskt grepp(dvs teori varvat med praktik). förstå sig på erikas hjärna. trots det(hehe) så tror jag att det gick bra. jag vet att jag var rörig när det var saker som skulle beskrivas, tex ozon, miljögifter, växthuseffekter, men när jag fick vara fri i ordet så lät jag tydligen riktigt övertygande. jag visste inte riktigt vad jag sa, men det är då som man tar fasta på att kroppsspråket säger 80% av budskapet. 
vad innebär det när folk säger "det var fint"..? det var nämligen omdömet efteråt. ett föredrag är inte fint. en person är fin -stor skillnad och tyvärr är "fin" ett förbrukat ord.
men jag är trött nu. såtröttsåtröttsåtrött. och då ska jag ändå skriva brev, göra "simson och håret"-berättelsen levande, samt kolla på film(elizabethtown=) med maja iaf. haha, ja det är jobbigt. eller så går jag och lägger mig. 
ser ändå inte framemot kvällsmaten "mat ur frysen". burr. fryst kyckling kanske det blir. som en annan gång. det var inte gott. 

jag kommer få ryck på erika haha. kom inte nära!
 
där ser jag hur länge adventskicken höll i sig. jag går snart och trösthandlar på konsum=)
    

Bojkott!

Seriöst så är det bojkott av 2 företag som gäller. 1) den här himla bloggsidan, som inte sparar vad man skriver. Jag blir vansinnig. Särskilt då jag har skrivit långt och länge. 2) posten! Jag skriver brev som aldrig kommer fram, vad är det för stil?? Seriöst skulle jag vilja spöa skiten ur dem. Vansinnig blir jag.
Utav detta kan vi ta lärdom att vi varken kan lita på statliga företag och myndigheter, eller privatiserade egna företag. Vilka kan vi lita på då? 

Helgen har vart så underbar. Jag är ur kontroll och helt i extas och har ett sprittande glädjerus inom mig som antagligen kommer att vara dött och begravet imorgonbitti. Det värsta är att ingen vill dela min underbara anda. Låt mig få säga några ord om min helg; 
Advent, bil, chock, daniel, emelie, familjen, glädje, hedlund dahlqvist helgegren m fl sköna familjer, inerverande, ja, kyrkan, lisa, maffia, nytt men "oförändrat", psalmer, q, reva, saknad, tyst fotboll, uppskattat samtal med alex till 1000, välbekanta ansikten, wow, x, yrsel, z, återträff, äh, önsten. 
Vad blir roten ur q, z och x?   

Dax att dra vidare med min nyligen inköpta röd/gula tandborste, glömde min gul/vita hemma. 27 spänn är ju inte klokt det heller! Vi bojkottar konsum i vasstena också, tycker jag.  

/Le

RSS 2.0