Titulera mig som

Jag kan numera kalla mig för Andlig coach / Spiritual leader. En helschysst titel. Som jag innehar.


Trendspaning

Den starkaste trenden nu är rätt uppenbar. Reflexvästen! Så nu ska jag ta min gula hippa och helt rättiga reflexväst, -man vill ju inte vara helt ute-, och cykla uppför backarna till stina och scoutledarknytiset. Ladda.

Godafton sverige

Tänk vilka fantastiska kommunikationsmöjligheter som datorn erbjuder. Och den möjligheten är inte landsbunden utan jag kan kommunicera med hela världen om jag vill -inte illa pinkat! Men ibland blir jag så trött på all denna teknik, och speciellt idag kan datorerna gå å dö. Vi (vi innebär ofta studiegruppen) hade suttit hela dagen med vårt grupparbete om den emotionella utvecklingen, ord jag vill spy på (fast jag kan inte spy), och vi var nästan äntligen färdiga med allt, när datorn bestämmer sig för att inte spara arbetet korrekt utan på en ickeexisterande E:fil-sak och stora delar av arbetet försvinner. Där sitter vi snopna, helt tomma på luft och kraft, och många hade inte ätit sen tidigt imorse. Då var många redo att mörda hela datauslingen. Men, efter de första frustrerande ordklagandet -där svordomarna haglade tätt hos de flesta-, och en "dataexpertis hjälp", så tycker jag att man kan bara ta tag i eländet och köra på och bli klar, dvs vända all vredesenergi till någon banneannemannekänsla. Jag kom hem vid fem efter att alla andra, utom beyan, droppat av, eftersom alla "har bussar och annat att passa"... Jaja. Vad mig beträffar kunde de fått gå långt tidigare så hade jag blivit klar långt tidigare (är det hemskt att tro att man kan göra saker bättre själv? hm), samt så hade jag sluppit all denna negativa energi. Jag börjar bli allergisk mot negativ energi. Eller snarare jag vill inte umgås med sån längre och jag kan välja att låta bli det för jag missar ingenting ändå. Fast det är skillnad på negativ gnööblöödöönegativism klagan och jag-måste-bara-få-det-ur-systemet-klagan-men-jag-är-inte-en-levande-klagomur-för-det-utan-ganska-positiv klagan, den senare är ju bara "trevlig". 
Sen kan jag återigen konstatera att studier på högre ort innebär att man inte har något socialt liv. Eller så är det det som man har konstant? Men man får lägga prioriteringarna på några få saker. Dvs skola, scouter, vila och helst nån vän däribland. Tyvärr är mina bejbs drabbade av min oprioritering och det är en galen prioritering.. Som ikväll, jag vet att jag ska plugga men jag behöver lika mycket vila huvudet. Och imorn har jag min nästan olagliga dag med föreläsningar från halv nio till halv fem, och en scouthajkutvärdering(och de som inte vet hur det gick med den...ha!)/ledarträff/knytkalas-sak, som jag måste gå på eftersom jag har lite åsikter att dela med mig av. Hahaa det finns många roliga scouter och scoutledare. Förstår du -Henke?!             

25 november

Om det är någon som undrar så kan jag säga att jag faktiskt pluggar nu. Mer eller mindre. Har läst igenom alla förra årets tentor, kan faktiskt en hel del och har även koll på det som jag inte kan, vilket jag måste ta tag i. Vet inte riktigt hur, men.. ska läsa de sista kapitlena idag, och sen tar jag tag i det som jag som sagt inte kan, dvs Vygotskij, Piaget, utvecklingsstadier och konstiga ord. Hoppas att jag har bra anteckningar från föreläsningarna.. Sitter hemma hos mina föräldrar, det är ganska tyst omkring mig, jag har massa kvadratmetrar, jag får mat i mig, jag kan gå och fördriva tid och (få) energi hos min bror. Jag saknar ida och vill att hon ska komma hem till lägenheten. Allt och alla är jobbiga, om vi generaliserar. De senaste dagarna har varit tokiga och jag känner mig störtfjantig men inte med all rätt. Imorn är det scouter och jag vet inte hur det ska gå, vill mest kidnappa mina scouter och åka till friheten, alternativt ett kalas eller liseberg. Jag är stressad men så satte jag på carolas nya julskiva och då blev jag lugnare. Det kallas bra effekt. Och det är inte ens en månad till jul.

Krypa till korset

Fakta om att krypa till korset(läs be om ursäkt);
Otrevligt men nödvändigt och sedermera skönt. Oftast.


Jag&Tv=Sant

Alltså förlåt men... http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=977565 är en nödvändighet att se! Notera speciellt första intervjuoffret (det är jag!). Kan tillägga att jag sa att jag inte "ville" vara med, men de föll väl för min naturliga tv-utstrålning, samt att de inte tar med hela intervjun, för isf skulle alla få höra en tös som har stora samvetskval angående vad hon ska svara på "är du nöjd med din utbildning så här långt?". Men tihi! Och. Det är helt okej att vara sån här nu (dvs trakassera alla levande i min närhet med detta).

Inget mer bananglidande!

Jag har suttit med halva min studiegrupp idag, detta eftersom resten var borta (en var i skåne -vi pluggar hallååå, en "sjuk" -om jag hade en förkylning, vilket jag fortfarade har kvar i kroppen, skulle jag gå ändå, och en på vårdcentralen -gå en annan tid än mitt på dagen tack). Det "börjar" sprida sig en viss irritation där (ja läs ovan), jag skulle lätt kunna räkna upp irritationsdrag hos samtliga. Därför vill man inte tänka på vad som kan sägas om mig när jag inte är där. För det finns lätt saker att irritera sig på hos mig, jag borde t.ex börja komma mer i tid. Men folk blir förlåtna olika lätt beroende på hur mycket de bidrar till gruppen, så är det ju, det är ett logiskt faktum. Det var i och för sig skönt att vi bara var tre men vi kan ju knappast slänga ut de andra ur gruppen, dock bananglidandet är slut och därmed basta..!
En lustig sak är att trots att jag insisterar och nästan rycker mig i håret för att få gruppen att inse att jag inte är lika påläst som de verkar tror, jag har stressångest över hur lite jag har läst -vägrar de tro mig! Fattar inte hur jag (miss)lyckats med det. Galet! Däremot hänger jag med ganska väl på föreläsningarna, och jag antar att det är det som är min livlina. Just nu sitter jag och försöker läsa och förstå ett abstract av Mia H om barn och icke verbal kommunikation, eftersom vi håller på med ett arbete om barns emotionella utveckling. Smått kämpigt att få en kontenta, måste koncentrera mig mer. 

Hajk

Så var hajken över och vardagen kallar. Har fått "vila huvudet" eftersom man ändå inte kan göra något där ute. Det är väl därför som det är skönt att vara borta, avskiljd från allt som vi kallar vardag. Helt befriad. Bara scoutliv, ni vet hur det är; ren luft, skog ute i ingenmansland, kyla, blöt snö och lervälling, spårningar(två!), rädsla, trötthet, skratt, ickeexisterande toa, haltande organisation, känsloutbrott, pikar, hängande, eld och rök, djuriska matinsikter, lägerbål, halvtaskig sång, improvisation, funky chicken, bäckmörker, sovljud, social trötthet, kortspel, eldiga diskussioner och personligheter. Sen ett perfekt avslut när vi travade in i fjällstugan klockan tio imorse, trötta, svettiga och rökluktande, och scouternas "det kommer bli så pinsamt" ersattes av ett stolt småfnittrade istället. Scouting har sin charm. Scoutliv är att vara i nuet. Insåg jag nu=).

hm. och bristerna blir uppenbarare. orka jobba på dem.


Saknad

Jag har vart ute på fältdagar igår och idag, då jag och Beyan har gjort observationer och intervjuer. Igår var vi på hennes dagis(där jag var i 2 dagar..), roliga, intensiva barn minsann. Idag var jag i min vfu-klass men fy vad en kan vara blödig.. Det är skönt att känna sig välkommen, se hur glada de blir -deras leenden, och att det innebär något positivt, att jag står där inne i klassrummet och väntar på dem. "Nej, jag kan inte börja jobba här", "jag måste ha min utbildning", "jag har saknat er med". Jag pallar helt enkelt inte att ha praktik. Jag tycker om barnen för mycket.

Som en smörgåssten

Vi har väl alla lärt oss nån gång hur totalt värdelöst det är att försöka återberätta något som är roligt. Vi hade tårtbakning med varor-auktion på souterna. Mina scouter ville ropa in varorna till högsta pris på en gång. Dum strategi. Mina scouter ropade in chockladsåsen, denna chockladsås blev huvudperson i vårt tårtdrama. Haha! tårtan bestod i övrigt av marängbottnar, grädde, banan, daim. Ingridienser som faktiskt får en att hoppas på ett bra resultat. Men som sagt...chockladsås! Ingen del av tårtan kom undan den, så heeela tårtan var alldeles grå/brun, förutom toppningen som var en grönslajmig jaguar-signatur.. När jag sedan gick runt för att jämföra tårtan med andras så.. kontenta; man ska aldrig jämföra sig med andra! När sen mina scouter kom ut och såg de andras skämdes de ögonen ur sig, haha! Men, klyschigt men sant, domare josef konstaterade -ärligt- att vår tårta var godast (och fulast) och därmed är det väl insidan som räknas.

Fasligt vad roligt jag har på scouterna ibland, trots att jag hostade upp lungorna idag, men det berodde ju bara på att jag skrattade för mycket. Så jag får skylla mig själv. Och jag inser vilket ta&ge allt är. Ibland undrar jag om det bara är jag bland ledarna som tycker scouterna eller ledargänget är roligt. Men det orkar jag inte bry mig om idag, 

Så jag börjar tillfriskna idag. Jag kan ju tala. Och jag känner att jag skriver för mycket här och nu. Men mina fingrar vill skriva och jag tänker inte hindra dem.

Jag och mina syskon besökte Röhska och stadsmuséumet i gbg. Jag har fruktansvärda minnesbilder på hjärnan och de vägrar släppa taget. Jag mår fysiskt illa av att ha sett det. Förintelsen och hemlöshet var teman. Och jag borde kanske beröras mer av hemlösheten för den beskriver sverige idag, men det enda jag ser för min inre blick är smala skelett vars ben slår samman och hur kropparna slängs ut ur lastbilarna som ett plockepinnspel. Må det aldrig hända igen tänker man men det händer ändå. All den glädje som jag kände över tårtbakandet känns så överflödig, när jag tänker på kropparna, det var ju inte det som var tanken. 


Tecken

Gör havregrynsgröt på havregryn och mjölk
Gör honungsvatten på honung och kaffe
Kaffeperiod
Jag glömmer bort när man stavar med två konsonanter eller en


Stum, igen..

Jag drack aldrig upp den där dunderkuren. Den stank och smakade förfärligt. Resultatet av detta finner ni här; en halvdöv, halvblind och 95% stum tös. Så kul vart det. 
Mina förkylningar sätter sig på halsen, vad innebär det? Och seriöst så var det inte längesen jag hade en liknande jobbig förkylning, det var ju när jag höll scouttal. Dvs inte alls längesen. Det oroar mig. Jag tar gärna saker ting som tecken. Jag är stum igen.

 

Barnvakt

Jag är barnvakt åt min bror. Min bror är 15 år. Vad betyder det att han behöver en barnvakt? Fast jag tycker att det är ganska skönt och roligt, om än extremt påfrestande. Men han har fixat mina datahögtalare och det är obetalbart..! Nu läser han kalle anka, vad annars? Är man uppvuxen i min famij så vore det bra konstigt om man inte är förtjust i KA eller bamse. Jag har minsann fått mycket användbar kunskap ifrån de serierna! Och tänk vilka barndomsminnen man har från när pappa/mamma läste för en. Jag hävdar å det bestämda att föräldrar läser för lite för sina barn idag. Tänk på det ni.  


Dunderkur

En liten kulturell syskontripp till Göteborg väntar i helgen (dvs om maja köper mat). Nästa helg försvinner till hajken (och iaf fm-spårningen kommer vara grym!). Sen har jag även intervju och observation, examination och skriftlig tenta att fixa och sen är det första advent. Jag håller på att bli sjuk och det har jag verkligen inte har tid för. Ska dricka mammas dunderkur strax och hoppas på det bästa.  

Marta-Anns antisjuk-dunderkur (blääää)
varmt vatten
honung
svart vinbärssaft
hackad vitlök

Blanda och Njut  

Lida pin

Okej. Kom igen. Positiva tänkandet! Spring inte iväg. Rinn inte ur mina händer. Vi har en liten dragkamp.
Skola. Litteraturseminarium är ju riktigt okej. Du sköter dig. Fick en läskigt äcklig kommentar från en om att jag var lik mina kusiner, och speciellt en som börjar på cr och slutar på ter. Burr. Maja fattar du?? BURR.  
Efter skola. Falla ner i sluskhålet och bli den sluskande person som jag vill vara när jag inte orkar vara fin (men tack vare mamma ser jag mindre oanständig ut än normalt). Så det blidde ingen i-bandy.

Psalm 121

Jag ser upp mot bergen:
varifrån ska jag få hjälp?
Hjälpen kommer från Herren,
som har gjort himmel och jord.
Han låter inte din fot slinta,
han vakar ständigt över dina steg.
Han sover aldrig, han vakar ständigt,
han som beskyddar Israel. 
Herren bevarar dig,
i hans skuga får du vandra,
han går vid din sida.
Solen ska inte skada dig om dagen,
inte månen om natten.
Herren bevarar dig från allt ont, 
från allt som hotar ditt liv.
Herren ska bevara dig 
i livets alla skiften, 
nu och för evigt.  


Vissa fascinerar en så mycket att man bara faller ner döds-kär*

Det har vart en bra, intensiv helg. Man skulle kunna se den i tre perspektiv.

Ett som helgen då jag fyllde 22, jaaaaaaa! äntligen lite äldre! Jag känner att kraven på hur man borde vara blir "mindre" ju äldre jag blir. Skönt. Det finns några människor som man ärligt skulle bli ledsen ifall de glömde ens födelsedag. Imorse, på hans födelsedag, fick jag ett grattis-sms, och i det fallet var det absolut bättre sent än aldrig. Jag talar naturligtvis om Alex, så om du har glömt att gratta honom har du två timmar kvar på dig (här skulle det vara skoj om hans nummer stod). Jag har förstått att en gemensam tanke för helgens presenter verkar vara att jag behöver lyxa till det. Omsorgsfullaste presenterna var helt klart rebechas. Mest förvånande var majas, ett hasch-blad-smycke. Haha. Mammas Jonas Gardell-biljetter bäst. Per var roande.     

Två som helgen då jag lärde mig uppskatta att brodera, en mycket trevlig mix av meditation och besatthet.

Tre som helgen då jag insåg att jag känner hyfsat många frikyrko-mnsk i jerusalem(jkpg), om det nu är något att eftersträva?. ja det är det.
Det var ungdomskonferensen smaka & se i Imanuelkyrkan. Jag var där alla helgens kvällar, plus idag på gtj, och i min ålder så kan man faktiskt ärligt säga att man är där för predikanterna. Jag tycker det är ack så fascinerande med homiletik. Tycker det är intressant att se hur predikanterna uttrycker sig och formulerar sig, "oavsett" om budskapet suger eller inte. Niklas Piensoho var där, och även om predikan inte tilltalade just mig, så är han en mycket bra predikant. Linda Danielsson predikade igår och jag börjar tro att jag har något emot kvinnliga predikanter. Hade svårt att hålla med maja och en emanuel(som jag äntligen(? men det är en annan historia) fick träffa) i deras dämpade och djupa jubelrop. Idag var det Jacob Hallström och den predikan var precis vad jag behövde höra, det var som om han predikade mina tankar. och då ska man självklart gå fram och tacka=). Kanske svårt att förstå min tjusning i predikningar. Jag behövde den andligheten.
Men alltså dessa människor som jag uppenbarligen känner eller har något slags samröre med.. Jag visste knappt att de fanns. Typ. Men de finns och det är roligt. 
Nu är jag rejält trött i huvudet, och jag märker på kroppens reaktioner att den behöver sova. Men jag har inte pluggat och jag vet inte när jag ska ta mig tid till det, det gör mig stressad. Men tid ska jag väl finna nångång imorn mellan elinfrukost och scouterna, perfekt! Nemas problemas. 


*Per citat


Dagens(/veckans?) roligaste

Ur en Solstormrecenssion (Fredrik Strage, DN, s.10)
"Regissören Leif Lindblom utnyttjar också det faktum att svensk frikyrklighet hör till det läskigaste som finns. Vi lever i ett hypersekualiserat samhälle där halleluja-rop skrämmer mer än dödsskrik. Likt Carola eller Kristi Brud sätter "Solstorm" skräck i publiken med hjälp av ett saligt leende.(...)". 

Haha!   

Det är vackert när det skymmer, all den kärlek himlen rymmer, ligger samlad i ett dunkelljus, över jorden över markens hus

Jag måste bara tipsa om min mors (just nu-)favoritskiva;
Den lyckliges väg (efter dikter av Per Lagerqvist?)
Bo Sundström & Frida Öhrn

November!

Det är november! Min positiva anda har klarat av hela oktober. Nu kommer en av de bästa månaderna på året, månaden då min dag är, ja det är dan före dan före doppare dan!
Är egentligen lite sur på min syster som stack och tränade utan mig. Hmf. Men annars! Spyr jag nästan på alla utropstecken. 
Har vart extremt duktig i veckan, har skött skolan, gått många och långa promenader, cyklat, samt som grädden på moset spelat tennis i två timmar med far min, den andra timman var kul. Scouterna känns, som sagts tusen gånger?, positivt (haha, igår på hajkplaneringen var stina helt.. jag vet inte. Jag tappade hakan och det roliga är att hon själv trillade av stolen, mycket roande. Var återigen i en avundsvärd bostad). Ida är tillbaka. Lägenheten har fått ett galleri, känns mycket kulturellt. Tvättmaskinen är lagad. Så vad bra allt är.

Varför fascineras jag av fel personer.

Jag tänker ha ett positivt tjugoandra år, där jag säger vad jag tycker, står för det och inte bryr mig om vad alla andra ska tycka om mig. Om någon har önskemål tex om att jag ska sluta vara barnslig eller va en extremtidsoptimist så kan jag tyvärr inte uppfylla de önskemålen. Jag ska blomma som mitt namn.

RSS 2.0