Jag har ofta många frågor men så sällan har jag svar

Förlåt men jag kan inte låta bli att tycka om schmidttan, min lärare. Nog för att hon har tuffa krav på oss och förväntar sig att vi ska vara ambitiösa och minst tio steg före det egentliga schemat. Hon har koll. Äntligen en lärare ovan lekisnivå som vill att vi ska få ut det bästa ur vår utbildning. Sen är det en annan sak att man i och med schmidttans inkommande kommer få duka ner resten av livet och duka under av stress och prestationer.
Jag behöver bestämma mig om jag ska byta kurs till våren och lägga om hela min plan och filosofi. Vill jag satsa på lärare eller på ett senare yrkesval? Ska jag byta ut samhällsgrunderna till svenska och därmed ta bort lärande 2 i vår? ELLER varför inte pracka på programansvarige nya kurser i form av skapande verksamhet för yngre åldrar eller en hel bildkurs? ELLER kanske gå en rolig praktisk idrott, lek och hälsa-kurs i vår så jag slipper tänka?
Jag har så himla svårt att ta beslut ibland. Jag gillar att ta beslut. Motsägelsefullt.
Det närmsta i framtiden, som ligger mig tätt om hjärtat, är om jag vill engagera mig mer i fjällis som nattvardstjänare eller i UR. Viss risk för insnöing. Viss risk för för mycket engagemang. Risk för brist på inspiration från andra inputs. Men likväl; påverka! Få insyn i församlingen. I like. men problemproblem. Ett problem kommer aldrig ensamt sägs det. Det fnns andra viktigare saker att ta tag i. Tur att jag har Jesus och den röda tråden.       


Konstanterande från göteborg och bokmässan

Helg med syster.
Ombyte av atmosfär.
Jag har fått en skön semester betald av andra, antagligen ni skattebetalare. (Alltså. resa t&r, boende, frukost, turkos tshirt som det står "Riv gränserna -öka förståelsen" på och som jag aldrig kommer använda igen, och jag får fyra biobiljetter. Sketans att jag inte har två dejter att se framemot. Men då kan jag ju lyxa till min vardag med att gå på bio själv).
Mycket kultur.
Trott att jag har sett min kulturmorbror femton gånger.
Många sötisar.
Många kändisar.
Massa böcker och tidningar.
Alla ni som har ifrågasatt min religion har rätt, enligt sensus test är jag inte kristen -jag är tydligen jude mest, med inslag av angnostiker och hindu.
Föredrag.
Smarta tankar.
Jag har representerat fnuf's monter för sista gången, och med största säkerhet minglat med dem för sista gången.
Jag har ont i fötter och vader.
Återigen slagits av mitt utomordentliga luktsinne. 
Ny skön klänning med trevlig urringning haha. Men det är omööjligt att hitta ett par jeans.
Nefertiti med jazz och dans (Tove hade rätt redan då så varför inte här nu?).
I fortsättningen vågar jag kräva min rätt på restaurang.
Blivit av med mitt paraply.
Göteborgska tröttnar man snabbt på. Göteborg är dock trevligare än jag trodde fast jag är väldigt trött på bokmässor nu.

Klockren lingonekumenik

Min hemliga fästman (som varken är min eller hemlig eller fästman) höll en kort, suverän och enkel andakt som måste nämnas.

Ta ett lingonlock. I mitten av lingonlocket befinner sig Jesus. Runt om på kanterna så samlas olika samfund och församlingar. Ju fler som kommer med desto större blir lingonringen och vi kommer längre ifrån Jesus. Men om vi alla däremot skulle gå in mot mitten istället för att vidga ringen, så skulle vi komma närmre varandra och Jesus. Hur bra skulle det inte vara?!   


onsdag

jeSuss-suss-suss-suss-suss. En komma-kväll. En trevlig kväll. Däri har vi den stora skillnaden mellan komma och komma hit. Onsdagen är bättre. Folk pratar med okända folk för de tvingas, och folk kan fortsätta hävda att påtvingade relationer aldrig är bästa sättet att lära känna någon, men se däri har de fel. I kyrkans värld kanske påtvingandet är bra ibland. (Kyrkan vill vara öppen och góåglá men finns det något svårare ställe att ta sig in i gemenskapen?). Jag blev klokare och gladare (och ännu tröttare) av ikväll. Alltså tipptopp!
Sen vet jag inte vad jag ska göra, det är inte bara att börja snacka på begäran. Ibland stöter man på en vägg som är omöjlig att ta sig igenom med ord, och ord Är slagkraftiga. Om väggen hade en dörr skulle det vara enklare.

I övrigt är det plugg som gäller. Håller på att skriva en rapport om matematik och lärande. 13 sidor har det blivit hittills, den skulle vara typ 8.. Har inte ens påbörjat analysdelen. Ska bli klar med den imorn är den optimistiska planen. Lite äkta "kniven på strupen", positiv stress och enda in i kaklet för du har inget val -känsla, för sen ska jag till bokmässan och stå i monter!! Att få pass och tshirt var asgrymt tills jag pratade med en kompis och det visade sig att hon hade presspass, vilket är skittufft..! Statusen var hög och intensiv men ack så kort.
 

Vi skjuter det på framtiden

Frågan är nu, efter tredje måndagen, hur länge ska det funka att göra två saker samtidigt? Samma tid, samma plats. Olika uppskattningar, olika givande, olika roliga. Idag gick det att kombinera i en halvtimme knappt. Inte speciellt lyckat, men som alla jobbiga beslut så är det lättare att inte ta ett beslut ibland.

Kilometers luftombyte

Jag håller på att få en social knäpp. Jag känner mig bitter, cynisk, kritisk och fruktansvärt tråkig. Jag vet att (nästan) alla har sådana dagar så då kan ni ju säga hur ni trollar bort de känslorna. Mitt sätt blev att fly till föräldrarna för att försöka förhindra en överaktiv helg (gick väl sisådär).
Jag satt tom på gudstjänsten idag och muttrade fram ord som "meningslöst" när de små barnen fick förklarat för sig vad en pärla är (addera med min förmåga att prata för högt vid dåligt valda tillfällen). Som tur var sa mamma åt mig att på gudstjänst är man inte kritiskt, då tar man emot. Så är det ju! Jag ska alltid vara så himla kritisk. Då slogs jag av tanken "tänk om jag skulle ha en helt okritisk vecka den som kommer?", det vore något! Men i samma andetag insåg jag att jag ska skriva en åtta-sidorsrapport om matematiskt kunnande med analys och vision och då måste man vara kritisk. Eller?

Gudstjänsten blev underbar, det behövde jag. Fick mig att inse fjällstugans faktiska värde trots allt.
Dagens Baståsvishetsord; Gräv där du står istället för att springa till grannens grönare gräs och gräva där.

Män/mans?-skämt väckte mig

*Vad har män och moln gemensamt? När de dunstar blir det en bra dag.
*Vad är en man i saltsyra? Ett löst problem.
*Vad säger en man som sitter i vattnet till midjan? Det här går över mitt förstånd.
*Vad är skillnaden mellan en man och yoghurt? I yoghurt finns det kultur.
*Vad kallas män som mist 90% av sin intelligens? Änkemän. 
*Varför finns män överhuvudtaget? För att vibratorn inte kan klippa gräsmattan.


Första gången jag läste det tyckte jag att det var det tråkigaste jag någonsin läst, andra gången skrattade jag.

... Skicka detta till alla tjejer som behöver få sig ett smile idag och till alla killar som har humor nog att hantera "sanningen"!

Jag skickade till... ingen, för den som jag omedelbart kom på att jag ville skicka till är en såndär tråkig som inte ger omedelbar respons, och då ville jag inte skicka till någon, haha!  

Jag är inte där

J a g   g å r   å t !
(Påminner skarp om en vit sommarkväll för två år sen, föörbaannat).


test

Den gör mig lite.. nästan avundsjuk; blogg.
Där fanns ett test, och test gillar ju jag! Så om jag inte kunde det innan så kan jag nu beskriva mig själv med tre adjektiv; kraftfull, orginell och känslig. Fint. Yrkena känns trevliga, blev ingen hemmafru som min syster ev blev.. Varför ger man inte sådanadär test till nior och treor?

Försöker fö läsa en bok om minoritetselever på nätet från skolverket. Ingen bra arbetsmiljö.

har ni barnasinnet kvar

Visst är det för få timmar på ett dygn? Det gäller att utnyttja dygnets alla timmar på effektivaste sätt och inte slösa energi på något onödigt. Sen måste man ju hinna leva däremellan vilket nog underlättas om man inte tar sig själv och livet på allt för stort allvar, även om det kan vara en gullig egenskap. (Jag vet att jag är en sån som tar mig själv och livet på för stort allvar ibland, det är en.. kamp varje dag=).  

Jag hade besök av maja f i helgen. Maja är en speciell person som känns äkta rakt i genom och hennes skratt är ärligt avslöjande. Sånna egenskaper uppskattar jag. Sen pratar hon i ett och det är fascinerande att det finns sådana människor som knappt behöver andas utan orden bara forsar ur oavbrutet. Vi hade en mycket rolig helg och det roligaste måste, trots stark konkurrens, vara museumbesöket.
På john bauer-avdelningen får man klä ut sig till prinsessor och troll, vilken chans att släppa fram barnasinnet! Underbart. När jag hade tagit på mig den vita klänningen som prinsessan har i sagan kom det plötsligt in folk och skrattade åt oss (fast de var nog bara avundsjuka). Jag var avslöjad i alla små flickors drömklänning. Efter nödvändigt ombyte för min del till en grönsiden&brunsammet-klänning så strosade vi runt på museumet. När maja var helt uppslukad av mönsterkonstruktionerna och dess mönster till bergakungen lekte jag stel modell i fönstrerna, stackarns barn.
Jag trivs alltid på museum men om jag jobbade där skulle jag se till att byta ut konstsamlingarna och skippa det naiva måleriet till förmån för vermeer och matisse, går det bra?

hörsel

-jag
-mina tankemönster
-jkpg
-trupperna
-vädret
-kultur
-trevlighet
-telefon
-städa
-skolan

jag har en bildlärare som heter leif. han är det närmsta estet och kultur jag kommer här. jag tror att man kan sniffa sig till andra likasinnande även i en skog med massa träd. han sniffade iaf sig till mig och min inre kokande frustration och frågade hur det var. han som knappt kan skratta och som känns lite pretantiös. amen! 
snart kommer estetmaja. amen igen!

blonda frikyrkotrupper belägrar örebro idag

Är du en "riktig" frikyrkomänniska? Vet du inte? Kan du svara ja på följande frågor så är du nog det. "Grattis" till dig.

-är Du i örebro idag?
-är gospel det bästa Du vet och Du blir fysiskt påverkad av den "underbara positiva energin!!!" på ett välsignat vis?
-ska Du på konsert med kirk franklin i örebro ikväll?
(jag fick erbjudandet att följa med, men bara tanken på det fick mig att rysa, även om upplevelsen ur en psykologisk aspekt vore intressant..).

Om du är blond så får du en stjärna.
(vill du veta något apropå mina känslor gentemot dessa blonda trupper? en N hälsade på mig idag, det var stort. sen kom jag på att hon är allt annat än blond om än väl infiltrerad bland de blonda trupperna. jag skulle nog kunna skriva ett helt inlägg om blondiner, ett speciellt släkte, ja även om brunetter, rödtättingar och svarthåriga. men blondiner är det släkte jag har mest svårt för, beror väl på inbyggda fördomar Och erfarenheter).

Seendet

Ibland vill man så gärna se något att man tillslut kanske gör det. Man lurar sin egen hjärna. Sen när man kommer på självbedrägeriet är det inte lika kul längre. Det kan vara en gräsligt ful tavla som alla andra säger är intressant, vacker osv. Själv tycker man inte det rent instinktivt men om man börjar analysera och umgås med tavlan kan man finna det intressanta. Frågan är om man kan börja tycka den är vacker? Svar ja.  
Och frågan är v a r f ö r man så gärna vill se något och inte bara kan stå för sin första grundmurade åsikt. Speciellt eftersom alla andra redan beundrar tavlan, en kritiker mer spelar väl ingen roll..? 
Jag känner mig frustrerad, det känns som om jag missar något. It´s all over me. In my face. Men två jobbiga saker är iaf avklarade den här veckan; seminariet idag och scoutmötet igår.  

En matematikens lördag

Åh Gud, som ett nödrop. Seg-seg-seg-seeeeg dag och vad är klockan? 12? 
Idag är en såndär dag då jag m å s t e plugga, men jag ogillar den tanken så skarpt att jag föredrar att säga att det här är en såndär dag då jag måste bliva själv. Det är ju inte sant. Eller jo men nä.

Och det enda jag har i huvudet är "alla vill väl stoppa handen i godispåsen" (men även andra triviala saker som nötter och (flug)svampar), vilket är ungefär lika irriterande som sångerna "jag är en tandborste" eller "korrkorrdodoobalooloo" som även de av någon märklig anledning slåss om utrymmet i min aningens begränsade hjärna idag. Ack! Varför? Inte vill jag läsa om matematik nu.

Min hals kittlas och vill inte andas.

Himla skola. Alldeles för mycket att göra. Jag inväntar kniven-mot-strupen-känslan och inser att egget är nära, men sånt är inte mysigt att tänka på. Idag har jag iaf läst ut en utav seminarieböckerna. Men inte kan man andas ut för det. Varför läser jag teoretiska ämnen? Problemet är att man längtar efter helg, men inte hinner man andas ut då. Veckorna går snabbt. Jag kollar i min kalender och inser att 85% av mina helger är mer eller mindre bokade fram tills jag fyller år. En insikt som är rogivande, inte.
Jag lyssnar på Kent, vad betyder det?  

Scoutmåndag

Min gårdag ligger i ett töcken av förvirreri och frustration men samtidigt var det en dag som var väldigt rolig. 
Frisör klippa njuta (hm inget av mina föralternativen direkt), I kommer otippat dit, får flumsamtal där jag vrider mig i skratt från H&P -saknar dem mycket, johans med I, G negativ, hmm G negativ i över en timme trots intensiv positivattitydinsatskur, G chockar, scout befinner sig i kris, jag börjar ifrågasätta mer, jag avreagerar mig på en ny trevlig H&H, S ringer och jag får leka klok, jag ringer I irriterad, E kommer över och får ta skit men lyckas vända mina tankar, J kryddar min sena kväll med himla roande samtal pga sjuk hjärna. Kul dag liksom.

Kanske blir detta det sista jag skriver om scout, vem vet. Känner mig uppgiven och trött på dessa ständigt återkommande kriser. Jag fattar inte att det aldrig kan bli en bra balans där. Problemet är bristen på scouter och på helhjärtat engagerade ledare - hjärtligt&tidsmässigt.
Om G slutar så finns det inte så många heltidsledare kvar, jag vill inte ta mer ansvar, det är inget betalt heltidsjobb direkt, nä detta är på frivillig basis en kväll i veckan. Jag vill känna att jag gör ett viktigt arbete i församlingen och i scout, att det är uppskattat och värt de tankar och den tid som jag lägger ner i det. Jag vill inte vara osynlig och jag vill inte att scoutverksamheten ska vara osynlig. Intressant nog så vet inte alla i församlingen om att det finns scouter i kyrkan. Vi har inget eget utrymme, trots att kyrkan nu bygger till och ut och upp så är heller inget scoututrymme inplanerat. Vi får inget stöd från församlingen, vi har ingen egen budget fastän vi får in stålar i församlingen. Vi får i princip ingen hjälp av anställda i församlingen eftersom de är lediga på måndagar. Folk kollar inte upp sina ansvarsområden. Det kommer heller inga scouter på måndagar eftersom det är fotbollsträning då. 

Jag skulle orka kämpa mer kanske om det inte vore för något annat som lockar.

Det är kör samtidigt. Evakören med över 30 medlemmar i min ålder. 30 medlemmar är 30 nya människor som jag kan lära känna. Jag vill åka på körresor. Jag vill skratta och njuta och inte kämpa i motvind. Nu är jag grymt lockad att börja i kören, och om G hoppar av, ett flertal ledare bara kan komma varannan eller var tredje gång, och det inte kommer fler scouter så tänker jag ta ett break. Men det beslutet måste komma snart för kören drog igång igår. Jag vill inte missa det.

Men OM vi byter dag på scout, får in folk som är helhjärtat engagerade och slänger ut vissa andra, byter kårchef, får stöd och uppmuntran av församlingen, samt lyckas locka till oss massa scouter, DÅ är jag på. För scout är roligt och givande när allting flyter på och alla sköter sitt. 
Om du kan -be. Be för något.  

Helgen hinns aldrig med

Någon annan som såg dokumentären om jenny igår? Jag bara går och väntar på att det ska bli en stormig debatt men hittills är det tyst, vilket är ganska skönt. De endas åsikter jag har hört är sara och mattans, eftersom de kom hit och lagade mat åt mig igårkväll. Tack för det och tur att det var de, för jag har ingen vidare röst (vilket är ganska irriterande vid det här laget, plus att jag hostade upp halsmandlarna på gtj igår) och de vet vad jag tycker. Känns bara som om debatten är som ett långt Irlandskrig, det kommer tyvärr aldrig ta slut och ingen kommer "vinna". Vapenvila, respekt och någon slags acceptans är väl det önskvärda. 

Dagens glääädje; Idag ska jag till frisören!! Ääääntligen!
Alt1) Permanenta 2)Klippa Robyn-frisyr 3)Kort 4) Lite 70-tal med sneklipping av topparna i olika längd med lugg 5)Spara längd och klippa kort lugg 6)Fortsätta med mitt tidigare Amelie-spår.
Mina ledord är; ladylike, estetiskt, respektabelt i skolans värld och smidigt. Oavsett frisyr så ska jag få liv i håret och slinga och verkligen skämma bort det. Kosta vad det vill typ. Nästan. Ska bara kolla mitt konto först.

Inflyttningsbilder(med mycket roliga kommentarer) finns av någon besynnerlig anledning på här

RSS 2.0