Slagen med häpnad

Det är väldigt intressant att träffa sin gamla klass från lågstadiet-högstadiet. Vissa av dessa människor har jag inte träffat sen vi slutade nian. Det intressanta består i hur folk förändras respektive inte förändras. Vissa mognar, smalnar av, blir ödmjuka och liksom blir tillfreds med sig själva. Andra fortsätter som de alltid har varit, och sen är det inte mer med det (eller dem om man vill vara rå). Den som överraskade mig mest positivt var faktiskt han som hade köpt min farbrors hus! Han var supertrevlig och... hjärtlig liksom. Jag tror han tyckte att det var kul att prata med mig om deras boende eftersom jag har koll på hur huset ser ut. Dessutom är han nybliven farsa så jag fick massa föräldraråd haha! 
Nä men det är märkligt, det kändes väldigt... naturligt att träffa klassen. Det är alltid denna klass som jag kommer att se som Min Klass. Alla var trevliga, vissa övertrevliga på grund av alkoholens verkan. Det var mycket roande att se vad den gjorde med mina gamla klasskamrater. Hur någon hängde lite för nära en, eller pratade i ens ansikte, uppenbara nattragg, släppa-alla-spärrar-effekten, eller hur vissa inte nöjde sig med bara en hejdåkram. Men samtidigt är det synd, för vissa borde verkligen inte behöva dricka så mycket. De är bra som de är. Det är de sannerligen! Alla har en fin plats i mitt hjärta. Det känns inte alls jobbigt att bli inbjuden på fler återträffar. 

Kontenta; Klassåterträffen var trevlig och ja ibland var den till och med rolig!  

8 år senare kläcker någon idén..

Idag är det den där dagen som så många fasar över. Det regnar ute och jag ska på klassåterträff för min 1-9-klass. Back to Mullsjö. Tack och lov att emelie, alex och tina ska dit med. Det gör rädslan lite mindre påtaglig! Jag är så rädd att jag ska börja skratta rakt ut åt några, av vad jag anser, tragiska livsöden som vissa har hamnat i. Typ den mullsjöiska mardrömmen. När någon har köpt en villa av min släkting, eller någon som sitter fast med två ungar med olika föräldrar. För mig låter det inte som en dröm man hade när man gick på högstadiet och allt var möjligt. Så nu gäller det att jag skärper till mig och behandlar alla med den respekt som de förtjänar. Det finns säkert saker att skratta åt när det gäller mig också. Men bara inte så tragiska. Tänkte komma överens med emelie, innan vi gör vår entré, om ett hemligt tecken ifall situationen blir jobbig. Om jag drar i örat så är det dax att fly. 
Läste att brännboll och kubb stod på "programmet". Som sagt, det regnar och jag har dessutom klänning på mig. Tänker låtsas om som jag inte har sett denna information och sen får jag väl gå runt brännbollsbanan, för slå är kul! Men fattar inte varför det alltid är lekar som dessa som leks, när det finns andra roligare! Typ prinsessan och draken är jätterolig! Särskilt om man gör den på scout och alla går in för ljudeffekter och rörelser, då blir det hysteriskt.    

Fröken livräd och Kära livet

Jag har tänkt väldigt mycket på livet de senaste dagarna. En på skolan har begått självmord. Det är sorgligt, jobbigt och framförallt orättvist.
Livet är inte rättvist. Livet är kort. Det är god tid att hylla livet. Vi måste hylla livet och göra det bästa av det. Sluta upp med att gå runt och vara rädda och nojiga. Jag måste börja på afrodansen! Jag måste våga ta fram mina penslar och återgå till något som jag en gång älskade: Måla! Jag måste på dejt, om jag så ska behöva gå på blinddejt. Jag måste skicka in anmälan till fredsbygget. Jag måste skaffa ett piano och måla det i färg. Jag måste ta det lugnt, jag måste andas och jag måste slappna av. Jag måste klippa mig, jag måste ha högt huvud på lördag, och jag måste plugga för att jag vill det. Jag måste spela tennis. Jag måste sänka garden och jag måste gå på en vanlig gudstjänst -i fjällis. Många måsten men det är måsten för att Jag Vill och för att Jag Kan och för att Jag Lever.  

Däremot måste jag inte ha någon fest men Jag Kan ha en fest. Och jag överväger vad jag vill ha för fest. Det känns fint att ha fest för fest betyder att man hyllar något. Livet är inte en fest men livet består av flera fester, och desto fler desto bättre.  

Förlovningstider!!

Vill bara säga att man kan börja Tro och Hoppas på Kärleken igen.


Bild!

Idag bildades bildstudiegrupperna i skolan. Efter omröstning så föll valet på egenvalda sådana. Jag var inte alls för det, vilket jag uttryckte, men nu inser jag att min snabbt bildade grupp är så fantastisk som den kan bli i den klassen. Det är jag, Annelie, CJ och Albin. Det vill säga att jag la beslag på samtliga killar i klassen!
Sånt här sysslar vi med i skolan. Har suttit hela dagen med Anneli och pysslat med våran reklamaffisch. Vi tyckte att idén var svinbra till en början. Nu fattar jag ingenting.

Visuell bild




































Vad jag faktiskt vet är att jag har en hemlig förtjusning. Han är kreativ, bildmänniska, lärare, diskussionsbenägen, spelar i ett rockband. Han har barn och är 44 år gammal. Och förresten så är han Min lärare! Om du undrar ifall jag kommer se framemot att ha Klas som lärare denna termin så är svaret jaaa.

Torsdag kräver plan B

Alla förstår inte att livet ska vara lite knäppt för annars blir livet bara en lång rad av torsdagar. Därför kanske planen bara förblir en plan. Planen är för stor för att jag ska sjösätta den själv. Jag befinner mig tillsammans med planen på havets bottendjup. En torsdag på djupet. Jag vill ändå ha planen på något vis.. Men var hittar jag plan B?

Mycket av huvudstaden

Stora, välbesökta, rika bloggare har en tendens att skriva "Paris var fantastiskt! Moskva var fantastiskt! NY var fantastiskt!" Men jag kan tyvärr inte säga att Stockholm var fantastiskt, för det skulle per automatik innebära att jag frivilligt sätter en lantisstämpel på mig.

I fredagsförmiddag åkte jag och Frida upp till Stockholm. Vi startade resan genom att sabba resan för alla andra i dubbeldäckaren genom att prata oavbrutet i fyra timmar. I sätet framför oss satt en uppenbart irriterad man som ville och försökte få tyst på oss, men sådant gör bara situationen mer komisk och då kan man bara inte sluta prata!
Ett av mina syften med helgen var att jag verkligen skulle känna in stadens atmosfär och anda, eftersom jag har tankar på att flytta dit efter examen. Jag gick därmed in i rollen som stockholmare. Jag blev en dryg storstadsbo med ny dialekt. Jag önskar att jag kunde säga att allt där uppe tilltalar mig nu.

På festkalaset i fredags lärde jag mig mycket om de olika stadsdelarna. Detta gav mig nya fördomar, och jag införståddes i vad olika stadsdelar innebar för ens livsstil. När jag berättade att vi skulle på söder nästkommande dag fick jag höra att de som bor där är avslappnade prettoesteter. Detta sagt negativt. Men jag tycker numera att söder är härligt, med en atmosfär, natur och miljö som tilltalar mig! Där ska jag bo om jag ska bo i Stockholm. 

Festen var hos min vän Marilise som fyllde år. Äntligen skulle jag få träffa alla de människor som jag har hört talas om i flera år. Det är en väldigt märklig sak att träffa folk som man vet för mycket om. Överhuvudtaget är det väldigt intressant att träffa en väns vänner, och se vilka det är som har format henne. Kvällen började bra med att lantisarna Frida och jag blev kvällens underhållare och satte igång en lyckad charadlek. Nångång framåt midnatt började mitt energiförråd tryta och festen var långt ifrån slut. Nu började folk visa sina onyktra jag. Det roligaste var att Frida blev till ett litet köttigt lamm för några överförfriskade vargar där. De stod nästan i princip och dräglade över henne! Jag flydde tidigt ifrån dem, efter några analyser av ögon och knän, till lite drägligare marker. 
Ibland när man besöker Stockholm gör man det som turist, men denna fest var verkligen inte turist nånstans. Vi var inne i svängen, så att säga. Vid fem somnade vi äntligen. Då sov jag djupt. 


Jag och två fina vänner.

Lördagen spenderade vi på söder och gamla stan. Jag köpte två klänningar på omtalade Beyond Retro och lyckades även totaldissa kassören där pga. sällsynt rå ärlighet. Det är för övrigt något speciellt med alla manliga kassörer och anställda i Stockholm. De ser likadana ut och har brunt lockigt hår i en mohikan. 
På söder bor Fridas vän Cissi, så vi hängde lite med henne och hennes vänner. Skillnaden mellan nyinflyttade och genuina stockholmare är stor.
Hur som haver. Det var faktiskt för en sak som vi var i stan denna helg: COLDPLAY! Återigen en fylld arena med massa fans. Jag hade sittplatsen närmast scenen! Jag var en halvmeter ifrån att highfiva Chris Martin & co. Du förstår att detta var mycket coolt. Konserten var grym, ljudet var bra, och det var en intimare känsla än när U2 spelade på nya Ullevi. Dock. U2 är U2 och tyvärr är Coldplay bara Coldplay. Därför kan konserten inte nå upp i samma toppbetyg. Men ack vad bra de var!!! Det blev mycket dans på läktaren och det blev dans efteråt när vi gick till utestället Strand där vi mötte upp några av Cissis killkompisar. Nu skulle det naturligtvis vart så att vi var medelpunkten om det inte vore för en kändis som strosade runt där med en fjäder på huvudet nämligen... Amanda Jensen! Utöver henne såg vi Johan Palm omringad av fjortisar, Nalin Pekgul, hela Coldplay och White lies. Sååå många kändisar! Då blir jag glad.


Jag har väl vart lycklig hela helgen egentligen, bara att det tog lite tid för kroppen att vänja sig av med det sura och höstinställningen och återhämta sommaren. Men tillslut blev det happydance i både kropp och sinne!

Efter två nätter med alldeles för lite sömn, en bussfärd, och några trötta timmar hemma, ställer jag mig nu frågan om Stockholm är fantastiskt. Om Stockholm är så fantastiskt att jag vill flytta dit?


Tänk om vi aldrig mer skulle ses Jönnet

Nu ska jag släppa det sura denna vecka och bli glad. Och varför inte?? Jag ska till Stockholmo! Där kommer jag ha en fenomenal helg! Allting talar för detta: Frida. Marilisekalas & Stokholmbrats. Coldplay. Sa jag att jag slipper Jönköping och ska till Sveriges tilltänkta metropol Stockholm, och där skall sitta på ett utefik och kolla på människor?

Överlevnadsövergång

Overallångesten har startat! Usch! Spring och göm er någonstans där jag inte ser er.
 
Tekniken har börjat. Trevligt socialt. Dessvärre visar det sig, efter fem minuters föreläsning, att läraren använder sig av samma föreläsningar som i en annan kurs som några av oss hade läst. Han säger då åt oss att vi inte behöver komma på resten av veckans föreläsningar.. jaha, kul.

Bilden då? Jag har den bästa läraren. Jag beundrar honom skarpt. Om vi befann oss på lågstadiet skulle jag bli förälskad i honom. En magisterförälskelse! Tyvärr känns inte folket alls roligt men det kan alltid förändras. Det är bara att köra på.


Det är denna filosofi, "köra på", som jag förknippar starkt med skolterminer. Det är en överlevnadsstrategi. Jag tycker inte om den. Var och när hinner man njuta? Ungefär där nånstans längs med höstterminen tappar man humöret i ett dike. Sen står man där och gräver. Hela terminen.  


Man kanske skulle börja träna istället för att gräva i ett dike? Jag tycker det är kul att röra på mig, men att ta mig till en träning är bland det svåraste jag vet. Jag är bra på att köpa träningskort som jag inte använder. Men här kommer några alternativ som jag överväger 1: Börja på f&s afrodans och core. 2: Spela tennis regelbundet denna terminen. 3: Åter börja simma. 4: Börja på jitterbugg. 5: Cykla typ varje morgon. 6: Gå med i kårpen och spela badminton.
Jag spelade tennis igår och slog fyra bra backhand i rad. Det var kul. Jag har bättre kondis och byxor har vuxit i sommar. Ganska trevligt. Men jag är ändå inte tillräckligt motiverad till att slå näven i bordet och svära på något, att diket inte kommer få besök av mig. Hjälp.


Jag vet att det finns en blå himmel bakom de grå molnen.

Intressant att detta (kompremerat) kan göra mig så pass förbannad, frustrerad och arg.

S: jag ska faktiskt åka till sthlm nästa helg!
L: aha men jag ska åka dit denna, men det löser sig, jag får väl åka buss annars.
S: buss är miljövänligt.
L: min plan var att göra någon annan som åker bil själv lite miljövänligare, typ du.
S: jag har inte sagt att jag är miljövän. Ibland händer det att det råkar hamna en sån där konstig mjölk, ekologisk, i kassen. Fattar inte hur.
L: det är klart du är miljövän...?

Jag hade mycket gärna viljat åka med S upp till sthlm, för då hade jag haft tillfälle att prata mer med honom. Jag hade kanske hunnit finna hans knappar som gör honom förbannad. Det vore banne mig inte mer än rättvist. Ska minsann bjuda han till "planen". Planen är alltså i rullning. September.

Nedräkningarna
- Imorn börjar skolan. Kan bli både flip eller flop.
- Stockholmshelgen! Kalas och Coldplay kan bara bli fest!
- "Planen"! Kan inte bli annat än pinsam succé!
- Bröllop! Ja!

En spontan utflykt som kan sluta i stockholm

Idag cyklade jag fem mil till Rogbergasjön och tillbaka med Frida. Sen trodde jag att det skulle vara skönt att ha en hemmakväll, äta godis och läsa klart min deckare. Det visade sig att det inte alls var en bra idé. Jag mår pissapadåligt av den boken. Det är därför jag inte gillar böcker/film som är äckliga. Jag vill må bra av det jag upplever, och inte förstöras till ett psykiskt nervvrak som funderar på om det har smygit sig in en änglamördare i garderoben i ett obevakat ögonblick. Ett nervrak som vänder sig om var tjugonde meter utomhus och kikar efter en våldtäktsman/kvinna. Nä, jag vill känna mig lika fri, tillfreds och glad som under och efter cykelturen (dock inte i uppförsbackarna). En cykeltur som potentiellt kan innebära att nästa helg blir till en jag-sticker-från-stan-och-har-en-underbar-stockholms-helg. Så nu laddar jag upp/ner med musik synonymt för nästa helg och försöker överrösta grannarnas festmusik. Allvarligt. Mina grannar har fest ofta! Tror i och för sig att jag kommer att sova så gott i natt oavsett nivån på basen.

Hej jag heter Linnea

... och jag har en käft som glappar för mycket.
... och jag har en fantastisk idé, det är därför käften glappar för mycket.
... och jag räknar särskilt med att en eller två kommer kommer älska denna fantastiska idé som min käft glappar för mycket om. 
... och jag räknar med att utöver dessa en eller två kommer resten av folket som idén vänder sig till att älska denna fantastiska idé som min käft glappar för mycket om.
... och om en eller två och resten av folket inte kommer älska denna fantastiska idé som min käft glappar för mycket om, så kommer jag bli besviken, sur och förvånad och tänka att folk är för trista, rädda och har för lite intregritet. För idén är fantastisk, briljant, och rolig med nyckelord som nyfikenhet, spontanitet, öppenhet och mod. Helt enkelt är det tid att bjuda lite på sig själv!  

Livet ler

Jag kanske inte förtjänar att sitta här nöjd, men det känns som om livet ler åt mig. Jag tänker fortsätta pressa ur så mycket nöjdhet det går av nuet. För även nöjdhet tar slut, lika säkert som att sommaren övergår till höst och att plugget tar vid i samma veva. Lika säkert som att terminens aktiviteter startar, och lika säkert som att jag blir stressad vid tanken på det. Men i nöjdhetens flow så ser jag mer möjligheter än svårigheter i vad jag ska få möta. Det är spännande att leva vänner! 

Fast det är inte sant att jag inte förtjänar att vara nöjd. Jag förtjänar det. Och det har tagit tid. Många, många år. Och kanske är det egocentriskt och självprofetiskt, för jag är så ung och liten och naiv och ombytlig och framförallt... ung, att tro att jag har lösningen till hur man blir nöjd och tillfreds med livet i mångt och mycket. Men här kommer lösningen ändå!! Jag tror det handlar om att rensa bland energierna som man omger sig med. Det må låta new-age-flummigt eller väldigt kärleksfullt, men jag bryr mig inte för vem är det som sitter här nöjd? Om du rensar bland dem kan nya, bättre, energier komma till. Du behöver inte negativa energier. Varför ska jag umgås med Denise om hon bara ger negativ energi? Då spelar det ärligt talat ingen roll om vi har vart barndomsvänner länge, om jag behöver henne eller om hon behöver mig. Bort, bort, bort och snart har något bättre kommit till mig, jag mår bättre och blir just nöjd. Nu ska jag lägga mig och läsa en deckare. Jag läser av princip inga deckare.


Intryck, avtryck, uttryck

Nu är jag hemma och jag är påfylld med många nya intryck. Visste inte riktigt vad jag skulle göra med alla tankar och känslor så jag åkte till mina föräldrar som hade besök av moster och morbror. Jag är inne i en period då det känns som om jag älskar allt och alla, men att påstå att jag älskar att samtala med dessa två är inte långt ifrån sanningen. De säger kloka saker, livsglädjen är påtaglig och humorn och djupet ligger lika nära till hands. Jag har eventuellt fått min moster att komma hit till Jönköping i höst, för att hålla i ett seminarium om bibelns starka kvinnor samt livsstärkande och kulturella danser. Mer info om det kommer i så fall senare, såklart! 

Min vecka har vart... osannolik. Skön. Härlig. Behövlig. Mer om det en annan gång, kanske, men veckan avslutades med ett bröllop med äkta paret Skogsberg. Bröllop är underbart på alla goda och dåliga sätt. 
    

Du också

U2 är grymma live. Det är väl ingen förvåning. Riktiga fullblodsproffs är de. Scenshowen de hade var inte att leka med, i alla färger, i alla möjliga storlekar och indelningar och styrkor. Så nu sitter jag här lycklig, för att jag vet att jag var där. Jag var där och kunde smälta det visuella, vifta med min vita kofta, känna basen vibrera och sjungskrika med i musiken.
Jag vet inget annat band som jag hellre vill se live, och då har jag nog kalkylerat bort både döda och levande. Det enda som skulle slå U2 live i en arena är en liten intim lokalspelning med U2, typ i mitt vardagsrum eller på Nybos ängar! Men visst hade konserten kunnat vara bättre. Jag hade viljat vara närmre scenen, men när det gäller liv och död så föredrar jag liv, och vid liv hålls jag bäst borta från området närmast scenen. Dock är jag lite död nu... efter konsertintryck och dubbel sömnchock. Men. Konserten gav deffinitivt mersmak och jag kan med gott samvete fortsätta älska mitt band, som av vissa kallas för den musikaliska goda smakens död. U2 är bara för bra för att låta bli att njutas av! 

RSS 2.0