Fyra ljus till, fyra år till

Idag är det advent och det är ju fantastiskt. Gick på gudstjänst i fjällis, kyrkfikade och åt middag. Middagen var synnerligen trevlig med familjen och fredsfrida som standin för majsan samt moa som extra sällskap. Blev grymt imponerad av pastor john som på något märkligt vis lyckades få gurrans godkännande utan att gurran nog riktigt fattade hur det gick till. Sen är jag rädd att fjällis vill sticka till mig med något slags londonansvar. Hör du hur det kan gå majsan om man har en idé? All skuld på dig.
Men jag gillar sådanahär dagar. Full rulle av sådant som känns viktigt. Och dagen är inte slut! Galet bra.
En annan galet bra sak är bion jag såg igår.
Jag brukar inte gilla svenska filmer. Faktum är att jag verkligen ogillar svensk film skarpt. Jag brukar definitivt inte gå och se svensk film på bio. Men igår tog jag en dejt med mig själv och gick och såg Fyra år till. Jag blev alldeles kär, och nu när jag tittar på trailern bli jag alldeles kär i magen igen. Erik Ericssons kanintemedåskriva ögon är fantastiska. Jag tror att jag vill se den igen. På bio. Åh..!

Kolla in trailern på: 
http://www.youtube.com/watch?v=PvedXm2a9uI

Linkanpinkan

Så himla fint avslut på en finfin helg hos detta fina par


är http://www.vimeo.com/15979633

Oberoende

Idag var jag på scout för första gången på fem veckor. Igår var jag på min pianokurs för första gången på fem veckor. Likaså har jag hunnit umgås med vänner som jag inte hunnit med på typ lika många veckor. Jag ser ett tydligt mönster. Det är inte klokt vad man hinner med när man inte har ett åtta-fem-jobb. Frågan är då om man verkligen borde vilja jobba då. Var på en jobbintervju idag. Känns som om jag ljög rektorn rakt upp i ansiktet när jag sa att jag verkligen brann för att komma ut till verkligheten. Jag brinner väl ändå inte. Jag brinner snarare i smyg för min b-plan som jag hade tänkt vänta med tills en fyrtiokris skulle uppenbara sig. Jag kommer inte gråta krokodiltårar om jag inte får jobbet. Om jag får jobbet kommer jag bli glad och sen kommer jag behöva fundera. Äh. Klart jag vill ha ett jobb! Jag längtar efter oberoende.

Det undre medvetandet försöker visst säga något

Jag drömde att jag var med i andra världskriget. Jag var på de ondas sida men jag var egentligen god och i slutet började de onda upptäcka mitt förräderi. Jag gömde mig på de vajande åkrarna, rädd att de skulle hitta mig eller på måfå skjuta några kulor på fältet. Jag var inte själv dessvärre utan jag hade med mig ett liten pojk, och han ville jag verkligen inte skulle bli dödad.
Jag vaknade vid åtta och insåg att min väckarklocka hade ringt flera gånger utan min notering och jag var dödstrött i psyket men pigg fysiskt. Det var en skadeskjuten Linnea som för första gången sen september gick till högskolan för att jobba med sin uppsats. För så är det. Jag har bara 15 högskolepoäng kvar på min utbildning. För övrigt kan jag räkna hem 50% av bortsprungna vänner i ett svep igår. Och jag har haft fem bra dagar i rad. Det är novemberglädje det. November är inte jobbig. Inte december eller januari heller. Februari och mars däremot, hujeda mig. Då kommer jag väl vara årsskjuten.    

Hjälp läraryrket har kallat på mig.

Hjälp. Det känns mig övermäktigt. Läraryrket.
Och idag fick jag en till arbetsintervju. Så karman från tidigare avböjda intervjuer är visst god. Till denna tjänst är det bra om man har erfarenheter av barn med speciella behov. Hjälp. Det har jag. Därför hjälp. Jag är inte redo, men inte blir jag mer förberedd av att gå mer på högskolan och läsa massa menlösa kurser. Jag blir aldrig redo. Jag kan fortfarande hoppa av, har två månader på mig att hoppa av. Hjälp. Framtidens skola ser ut som gårdagens. Inte ett dyft är vi närmre de korridorlösa skolorna med stora klassrum med myshörna och bra ljus och egna bänkar, med flera pedagoger och mindre klasser som är anpassade efter individerna, som jag drömmer om. Vi är inte ens nära. Så varför väljer man att stånga sig blodig och frustrerad mot något så oföränderligt som skolan? Ja inte är det för lönen. Hjälp.


Sista dagen ty imorn kommer ett nytt år.

Om det är nån som har missat det så fyller jag acceptabel ålder imorn. Tydligen är 25 åldern när ens åsikter räknas som vuxna, genomtänkta och övervägda av stor erfarenhet. Så idag är sista chansen att säga barnsliga ting!
Jag fick ett telefonsamtal idag som bevis på att jag inte tänker särskilt strategiskt alltid. Nu har jag bokat en jobbintervju i rena rama vilda västern: Malmö. Annonsen lät intressant men Malmö är inte intressant. Fundering krävs.
En viktig inför 25-notering är att jag imorn kan ställa mig i den adoptionskö som jag har drömt om sen jag var 13 år. 
 
1.Önskar: att mina icke helt genomtänkta spontana funderingar får fortsätta även i nästa kvarts liv.
2.Hoppas: att nästa kvarts liv kommer vara ett lyckligt kvarts liv.
3.Vill: fortsätta att utmana och utvecklas, men inte bli en tant med läppstift i smårynkor runt munnen bara för att tantlivet i övrigt verkar frestande. 
4.Gjorde du något helt nytt i år: Åt bara godis på lördagar och sedan gjorde klackarna entré.   
5.Blev någon av dina vänner föräldrar i år: Min bästa tonårsvän blir mamma om en månad.
6.Kom döden på besök: Ja. Och jag fick bära kistan. Fint.
7.Vilka länder besökte du: Danmark, England, Israel, Palestina, Österrike.
8.Saknar: Ständigt och ofta en trädgård, ett par trebenta stolar och vänner som befinner sig på fel plats. Doften av het torr damm, smaken av nyplockade apelsiner från träden och värmen.   
9.Mest minnesvärda datumet: 6 mars. Tror jag. Då var det den grandiosa 'Årets fest'! Och vilken fest det var sen..! Tack vare den har vi ett par som planerar för bröllop.
10.Största framgång: Jag har gått och blivit ett riktigt läraress.  
11.Största misstaget: Missade kronprinsessans bröllop på plats... för ett scoutläger. Det grämer mig än. kommer gräma mig när jag ligger på min dödsbädd också.   
12.Absurda: Jag och en person skulle lära ut om vänskap och respekt när vi ställer oss frågan 'men hur blir man vänner då?'. Inser att vi inte vet hur man blir vänner om man inte dricker te och äter scones. Absurdt.
13.Bästa köpet:
 Har inte köpt speciellt mycket. Jag är nöjd med mina smyckesinköp. Och min äkta palestinasjal till min bror av en riktig palestinier som kunde förklara alla färgskillnader.  
14.Glädje: Vänner, familj och mitt sommarjobb. Hela sommaren (med något jobbigt undantag) var ren glädje. Våren med. hösten inte lika mycket glädje. Mest ovetande.    
15.Musik: Fembot med Robyn.   
16.Göra mer: Sova och resa.
17.Göra mindre: Tro att hela världen snurrar runt mig. Oroa mig. Plugga!  
18.Gör ständigt: Terapibakar kakor och gott, bröd och smått.   
19.Kärlek: Jag tror något mycket gott väntar.  
20.Hat: Vissa erfarenheter, faktiskt. Snälla ta bort vissa, någon?
21.Bästa bok: Vad fan är kärlek? Bob Hansson. LÄS.
22.Något jag fick: Hushållsmaskin.   
23.Stil: Fick den beskriven häromdagen som tjejig. Klänningar, strumpbyxor, sjalar med själ.  
24.Må bra: När man tar sig för av något som man ror hem mår man bra. 
Lev ett gott nytt modigt år nu. Ta för dig. Stå upp för den du är. Var inte rädd. Våga dröm. Sluta inte drömma. Baka mycket men glöm inte att träna. Du är fin som du är.

RSS 2.0