Inget blir som man tänkt sig

Denna jul har blivit allting annat än jag har tänkt mig. Vi bestämde oss med röstningssiffrorna 3-2 att fira jul på Nybo. Sagt och gjort åker vi dit, upptäcker att vattenledningarna har frusit, börjar arbeta för att tina upp dessa som befinner sig någon meter under jorden. Pappa ser ut som en dränkt katt, jag försöker koka snö, ledningarna under vasken ska skruvas bort, ljus behövs in under vasken, filma med ljuskamera, ge upp några timmar senare så vi åker hem. Men då har bilarna naturligtvis fastnat i snön. Knuffa så min bror kläms (han klarade sig) mellan bilarna och jag lyckas få känningar av min gamla handledsskada. Hem kommer vi. Allt går som det brukar tills julklappsutdelningen. Då har nämligen min bror beslutat sig för att inte köpa någon present till min syster för hennes önskelista var "alldeles för krånglig", detta sänker hela julstämningen. God jul liksom. Efter lite suck och stön får det bli spelkväll där vinnarskallarna presenterar sig i lagom tid för julnattsmässan i fjällis där jag äntligen får träffa en person som jag har längtat efter att träffa. Så kan det gå när ödet ska verka. Och nu ligger jag i min säng och längtar mig fördärvad efter London eller New York, vilket som går bra, allt utom kalla vinterpromenader i ett vitt snöfyllt Sverige. På riktigt så pallar jag inte detta snöduntäcke, och efter jul så suger det ännu mer rejält. Speciellt om man lyssnade på Håkan Nessers vinterpratarprogram på p1. Det gjorde jag. Ajaj. Gör inte det om du är glad i själen över att befinna dig i en sån här vinteridyll. Överlevnadsstategier någon? Var det någon som sa fly landet? Tro mig, det ska jag. Skolka? Det kan jag ej mer.

Väntan på osug

Det. Suger. Att. Bli. Besviken. Det är dan före dan och jag borde va på strålande humör, det finns så många bra ting att se framemot. Men jag känner mig lite överkörd av en truck, känslomässigt. Om det beror på att jag har kommit ut ur uppsatsbubblan, att jag inte fick ett jobb som jag verkligen vill ha, eller att det är julsmällan som kommer låter jag vara osagt. Men det suger och det spelar ingen roll hur många fina ord som sägs när trucken kör över dig. Det är nu i juletid som glädjen ska va på topp.
Ringde nyss till mitt vårjobb (och om någon undrar så är det på en förskola, 10 minuter bort med buss), och okej, personalen verkar mysig. Ringde sen hem till min familj och undrade när sjutton vi ska fara iväg till nybo. De är sena, som vanligt. Om någon har problem med att jag ofta är sen, så kan jag skylla min uppväxt för detta. Så nu ska jag packa ner datorn, och sen planerar jag att börja städa lägenheten och vattna blommorna. Sen kanske familjen kommer och sen är det jul; God jul!

Inkassering av vuxenpoäng så det skriker om det. Snart.

Jobbintervjuer som ger jobb. Uppsatsskrivande som ger examen. Och just det, jag fick vg på min praktik vilket tydligen ska vara nästintill en omöjlighet. Trevligheter som ger trevligheter. Och vuxenpoäng i att göra saker som man inte vill men kan se fördelen av att göra. Vuxenpoäng i att ta en helg för sig själv med vinterstudion som enda sällskap. Nästan. Jag kan checka av vissa saker och det är fint det. 
Men jag undrar en sak; Hur tar man ledigt från ett jobb för att åka till London?

Alice klackar, jo jag tackar

Det är visst min namnsdag idag om jag inte minns helt fel. Då är det också exakt tre år sedan som jag gick med i min församling. Konstigt att jag återigen har tillåtit mig att bli kär i en församling, det som inte skulle få hända. Min bästa vän från tonåren har blivit mamma. Jag har skor med en klack som låter som trä om man slår ihop klackarna, men inte blir det någon Aliceeffekt av det. Jag är grymt förvirrad. Insåg nu att det är lätt att bara bita ihop och hoppas att man har tillräckligt ond is i magen. Många nyheter, liten lust att be om råd. Samtidigt så går man sönder för att man väljer att vara tyst. Men tala har sin tid, fly har sin tid.

Ofta tror jag inte på eva, idag hatar jag henne.

Bra
- vaknar effektivt av smärta.
- allt får ta tid.
- jag fungerar.
- får duscha länge utan dåligt samvete.
- behöver inte gå ut i 20 minusgrader.

Dåligt
- allt annat är dåligt.

Alternativ
- bli gravid. Fördel: bebis.
- sluta äta. Fördel: smal.
- bli en man. Fördel: ekonomiskt, får jobb enklare.  
- dö. Fördel: Jesus.

RSS 2.0