Frihetsberövande

Nä, det är sant, du har ingenting att förlora på att säga hej till någon. Oavsett töntstämpling. Oavsett hur mycket drömmare du stämplas som, för drömmarna kan gå i uppfyllelse. Kanske inte just dessa men kanske nästa. Och jag behöver hitta på något vecka 29-30. Så vart det med det. Förslag?? Jag blir inspirerad av och trött på alla människor som flyttar till spännande ställen. Jag sitter i Jönköping och just nu vill jag iväg och återerövra mer av min frihet. Inget hindrar mig efter hösten. Är det då jag ska söka jobb på en utländsk skola?

Fredsprojekt

Här är en länk som jag tycker att du ska klicka dig in på.

Sommarplanen.

Försommarplanen med israeler och palestinier och scouter är avklarad. Istället har jag blivit påhoppad av massa bakterier, så nu är jag nere för räkning. Detta erbjuder istället betänkestid gällande resten av min sommarplan. Jag vill ta mig till london och köpenhamn och stockholm. Dessa planer sprängs av bröllopsyra och ekonomi. Hur ska detta lösas? Om jag åker till stockholm först, sedan tar flyget till london, och sedan flyget därifrån till köpenhamn och sen.. ähm missar kära Lisas möhippa (det går ju inte!) -då går det. Jag vill verkligen utnyttja mina lediga veckor så det vore grymt om det fanns en lösning. Jag utformar naturligtvis en konkret plan i huvudet redan nu. Hosthost och nu ut och njut i gräset.

Danska tankar i en internationellt uppmixad hjärna

När jag och min magkänsla vill nånting så ska det gå fort fort fort, och helst på mitt sätt, för jag vet att mitt sätt funkar när magkänslan är med. När min magkänsla vill nånting på tok för mycket, sådär mycket att mina elevers vitsord om mig "du är allt lite galen.. Nä, mycket galen" blir absolut sanning, då ska plötsligt hjärnan lägga sig i. När hjärnan lägger sig i tappar jag modet, och det galna som kunde bli galet bra blir bara galet och korkat. Men när hjärtat och magen resonerar ihop så inser jag att jag är hellre en galen människa än en människa som bara var. 

Var är min budapestbakelse?

Jag har fått svenskt sommarlov. Min syster är i England. I helgen kommer vännerna från landet nedan och besöker oss.

Min vän prästvigs på söndag och jag kommer inte vara där. Min barndomsbästis är gravid, och det är inte jag. Jag har huvudvärk och förbereder mig mentalt för huvudvärkssäsongen med stort H. Men tänk att jag har sommarlov! Fattar inte hur det gick till. Mitt sista egna sommarlovsavslut. Ikväll ska en väns examen firas och imorn en annans, dvs om inte H:ået kommer i vägen vilket den har en en tendens att göra. Jag börjar jobba på tisdag och har inte en aning om hur dagen ska se ut, sen är det scoutläger. Och då ska jag fråga vad som är din hemlighet.

checka drömmar

Ett tag gnäller man om hur vansinnigt tråkigt det är att plugga. Nästa över hur segt det är att ha vfu. Nu när jag har jobbat merparten denna vecka, och så kommer det att fortsätta i sommar, gnäller jag över hur jobbigt det är att jobba. Jag är behörig till mina jobb för första gången i mitt liv, på riktigt. Frågan blir då: Vad vill jag??
Jo det här vill jag: Jag vill ha ett lärarjobb där jag får betald semester. Jag vill ha en liten stuga eller ett radhus med en litenliten trädgård där jag kan odla rabarber, smultron, tomater, vinbär, rosor och morötter. Dit jag kan åka hem med min egna bil från jobbet för att koppla av krypande i landet eller i den givna hängmattan. Jag vill ha ett ljusgult kök och ett vit-grönt vardagsrum. Inte så himla svårt va? Men tre ganska stora steg från där jag är idag. Då ska jag berätta det bästa för dig. Om ett år kan jag vara där.
Lärarjobb.
Stuga med trädgård.
Bil.
De bara väntar på att bli avcheckade, så att jag kan skaffa mig nya drömmar.

Idag: Visstidsanställd på kortidsfritids och förskola, lägenhet med gul-vitt kök, sommarkort och cykel.
Förresten idag är det Sveriges nationaldag. Fint att jag drar in skattepengar till vår nation då. Dax att åka till jobbet!

Från heltidsjobb till heltidsstudier är skillnaden avgrundsdjuup

Att återgå från att ha jobbat 150% i till att studera på heltid fungerar inte. Heltidsstudier innebär 40%, med hyfsat mycket hemmastudier denna vecka iofs. Igår morse var det skönt att gå upp klockan åtta och ta det lugnt. Idag var det också skönt att ha en lite sovmorgon, men den där välbekanta rastlösheten knackar ändå på. Så imorn jobbar jag på två jobb. Få fredag ett, på lördag ett, på söndag två. På tre olika jobb. I need cash och tillfredställelse. Men det som jag behöver på riktigt är ett riktigt jobb som jag har för att jag är utbildad för det. Läs: Linnea är trött på att plugga och vill vara klar lärare.

RSS 2.0