Finaste hjärta

Låt ditt hjärta dränkas av helig ande. Och så går det till när den gråaste sten blänker till för den blir smekt av vattenvågorna. Så alla vi som ibland känner oss som gråa stenar vill bli smekta och dränkta. Stenar som ständigt är gråa behöver dock ett mirakel.

Säger som Laine: Fucking awesome är det

Ingen kan väl ha missat helgens stora händelse?? Det var inte att en fiskmås sket på mig eller att en man kom springande efter mig med en blomma. Nej det var att tillslut, efter några timmars dvala och firande kom dom till stan! För det kan ju inte ha undgått någon att HV71 har tagit SM-GULD!

Det var en lång natt och nånstans i mitten i folkhavet av långa människor på andra bilden står jag. Jag är död nu men tänkte återuppstå lagom till en 'Årets fest'-fika ikväll. Då ska vi fira kärleken.

Allt har sin tid

Efter en angenäm jobbdag i en lokal som ger mig vibbar av förflutet hamnar jag nu här. Här sitter jag med en färdig diagnos på mig själv. Det där med diagnoser är något som vi har diskuterat flitigt i skolan denna vecka. Att sätta diagnos eller inte är frågan? Förstör eller förbättrar det? Blir man sin diagnos? Men med en diagnos kan man hitta lösningar och bot på "bristen".
Jag behöver bli supernyfiken på livet. Igen.
Jag behöver därför:
- åka på vinprovningsresa till Frankrike. 
- åka till ett slott och känna rojalistiska vingars anda.
- flytta.
- överraskas.
- träffa nytt folk, men jag fattar inte varför. Kanske snarare träffa gammalt folk som jag inte umgås med speciellt ofta nu för tiden? Njae. Jag behöver komma ut-ut-utåt.
- rita i ritblock & fetmåla på fetstora dukar.
- för en gångs skull slippa ufo-minen och bara se in i det fina.
- åka till stockholm och besöka maja&marilise, örebro&maja, skottland&kajsa.
- ha en trädgård med en basketkorg i.
- klippa mig.  
- sova ute under bar himmel. Men jag kan ha minst tre hajker att se framemot i maj!

Inte dricka flaskor vin vilket jag får för mig. Oftast på måndagar. Inte heller att ta mig för långa sovmorgon. Inte heller att fundera för mycket. Inte heller att undvika ringa vissa samtal och inte heller att dra alla över en kam. 
   
Jag fick två inbjudningar i veckan. En var till ett bröllop. Det gör mig så glad att en fin matchmaking (av moi) blir till något så fint som ett äktenskap. Den andra inbjudan var till en prästvigning. Jag har gått och väntat på att han ska bli riktig präst. Hans kall blir stämplat på papper och verklighet. Det är en finfin grej det. Alla tre tar steg mot nästa fas i livet, och det är grymt häftigt. Och jag vill också ta steg mot nästa livsfas och därför skriker mitt inre stumt. Det finns inget som jag ogillar lika skarpt som känslan av att ofrivilligt sitta fast i något. Och inse att planen blir att vänta ut tiden, då allt har sin tid. Allt har sin tid. A l l t  h a r  s i n  t i d.  

Vem är du när grannen förpestar kvällen?

Jag haaaaaaatar mina grannars himla skitvårsommarfester. Från april till september. Tidigttidigt till sentsent. Minst två kvällar per vecka. Ute på deras balkong snett nedanför min lägenhet. Jag får ryck. Jag dör. På riktigt. Jag tror de har vänt högtalarna inåt väggen dessutom, för basen och rytmen slår i väggarna och gör att min lägenhet och jag vibrerar. De ska dööö. Aaah! 

Medans jag i en hyfsat behärskad iriitation inväntar Sara så kommer nu en Vilken typ är du-övning. Sådant som jag tycker är intressant. 

När du
1. Lär dig v) Läser du helst själv, vill se diagram, bilder a) föredrar muntliga instruktioner, föreläsningar och diskussioner k) praktiska erfarenheter, deltagande, projekt och rollspel
2. Talar v) talar komprimerat, ogillar att lyssna för länge a) tycker om att lyssna, men är otålig att själv få prata k) överväger dina ord, gestikulerar mycket och uttrycksfullt. 
3. Läser v) gillar beskrivningar, stannar upp för att "se" a) föredrar dialoger, "hör" hur prsonerna uttrycker sig k) vill helst läsa böcker med mycket action. 
4. Stavar v) försöker att se orden a) uttalar orden högt eller tyst k) skriver ner orden och känner efter om det känns rätt.
5. Får tillbaka ett prov v) läser igenom och noterar felen a) frågar "Vad är fel här?" k) knycklar ihop papperet.
6. Koncentrerad dig v) blir lätt distraherad av rörelse och oordning a) störs av ljud k) distraheras av rörelser. 
7. Slappnar av v) ser på tv, läser, leker a) lyssnar på radio, skivor och musicerar k) vill röra på sig eller spela spel. 
8. Glömmer v) glömmer namn men kommer ihåg ansikten a) kommer ihåg namn men glömme ansikten k) kommer ihåg vad man gjort. 
9. Är arg v) blir tyst och sjuder invärtes a) får verbala utbrott k) rusar iväg, hackar tänder, knyter nävarna. 
10. Skapar affärskontakter v) vill ha ett direkt personligt möte a) föredrar telefonkontakter k) samtalar och gör andra saker samtidigt. 
11. Uppskattar någon v) skriver ned lovorden a) uttrycker dig högt k) ger dem en klapp på ryggen. 
12. Försöker förstå dig på någon v) ser på deras ansiktsuttryck a) lyssr till deras röster k) ser på deras kroppsrörelser. 
13. När du är inaktiv v) ser dig omkring och fokuserar på detaljer a) talar med dig själv eller till andra k) rör dig, känner dig nervös, irriterad och otålig. 

Räkna ihop om du har mest v/a/k. Denna är din dominanta kanal.
Flest v=visuell stil
Flest a=auditiv stil
Flest k=kinestetisk stil
  
(Jag trodde jag skulle bli v, men jag är ett överlägset k. Jag försöker behärska mig att inte skrika ut genom fönstret till idiotgrannarna).


Vårjag

Mitt vårjag är väldigt aktiv! Och det tenderar inte att bli mindre hälsoaktiviteter - snarare tvärtom!
Här är favoriterna just nu:
Ki-jympa är roligt för det är inspirerat av qiqong men samtidigt extremt intensivt och du får slå ut dina aggressioner i luften.
Löpning är mest jobbigt om du har fel skor och byxor, men med rätt byxa och sko kan det vara oslagbart att flyga fram utomhus.
Yoga är krävande. Det krävs styrka för den statiska belastningen. Att anstränga kroppen med sin egen tyngd och kunna kontrollera sin andning samtidigt är en utmaning. 
Basket utomhus är glädje, kondition, koncentration, flyt, gemenskak och naturligt. Lagsport är roligt när man inte är sämst (och det är man aldrig). Det är vackert att spela basket med vättern som plangräns och solen som belysning.  
Och snart är det tennissäsong och snart är det longboardsäsong.

Men egentligen är jag mest förbannat frustrerad idag. Jag fick inte polisjobbet. Det känns okej och var en bra erfarenhet. Men det som gör mig ilsk är hlk.

Jag har jagat kursansvarige, programansvarige, kursvalsansvarige, studievägledare och klaskalas. Alla dessa personer för att kunna få något slags hum om vad jag kan forska om, OM jag kan forska, och när. Mitt bland all okunskap som jag möttes av bestämde jag mig för att ändå anmäla mig till ickeobligatoriska lärande 4 med en d-uppsats som grundar för vidare forskning. Jag ser mig inte som något forskare-material. Däremot ser jag mig som en person som vill vara med och förändra.
Så vad blev resultatet av min jakt? De flesta av dem hänvisar vidare till någon annan, men på torsdag tänker jag gå och träffa Högskolan i Jönköpings mest kända professor (aaah spännande!) och få klarhet i mina funderingar. Sen tänker jag leta upp klaskalas för han kan nog reda upp lite av mina tankar bättre än guldfiskleif-bildäraren. Jag har noll förståelse för varför guldfisken är lärare, för han är inte direkt uppmuntrande eller inspirerande att samtala med. Däremot förstod jag av samtalet med honom att han sannerligen har utforskat bildämnet. Det skrämde mig, för om det krävs sådana meriter som han har, så kommer jag aldrig att kunna undervisa på en högskola (fastän jag anser mig vara en bättre lärare än han..). 
Nåväl. I den förbannade frustrationen frågar jag mig vem som egentligen vet något på hlk. Ingen vet något. Med den medvetenheten så är det ingen idé ett bli arg. Sorglig tanke va?

Varje dag tänker jag att jag ska gå och lägga mig tidigt, men sällan blir det så. Nu kommer jag vara helt död imornbitti på yogan. Och inte har jag pluggat. Sammanfattade denna text mitt liv just nu: Motion, skola och sömn?


Fnissiga beslut

När jag öppnade min mail idag fanns ett mail från min favoritklädaffär som jag har trackat det senaste året. Affärens personalansvarige(!) rekommenderade mig att söka jobb i deras affär som ska öppna nångång framöver. Hahaha, mycket roande! Jag har inte ens på något sätt antytt att jag vill arbeta för dem. Jag är ju färdig lärare om typ ett halvår.. Men naturligtvis ska jag söka! Ibland när jag inte vill jobba som lärare vill jag ju arbeta med kläder eller annan konstart. I övrigt går jag och väntar på sommarjobbsbesked, missade ett 'dolt samtal' idag, usch. Det gör mig nervös att gå och invänta sommarens dom. Fy-fy-fy-fy. Det känns som om dessa dagar är avgörande, många beslut ska tas. Var ska jag jobba i sommar? Vill jag ens jobba i sommar? Vad ska uppsatsen jag (och cissi) skriver i höst handla om? Vill jag forska en termin extra för att utforska mina favoritämnen ytterligare? Borde jag gå och och samtala/bolla med favoritläraren? Var ska jag bada i sommar? Vad vill jag ha för livsförändring? Hur gör jag förändringen? Vem åker ut ur top model ikväll? Avgörande beslut.

Vänner

Det är tussilagos det! Några tussilagos vill sitta i flera timmar och berätta om samma eländiga män, andra vill spela basket nere på playan, andra vill kolla på svensk film, vissa tussiligos vill ha fred. Vissa vill berätta allt, andra säger en sak men menar något annat och vissa säger ingenting. Vissa tussilagos slänger sig över dig, andra ger dig en highfive och någon bara är en tussilago. Vissa tussilagos ger dig energi, andra ger och tar och vissa tussilagos bara tar, nej förresten.. de tussilagos som bara tar är inte riktiga tussilagos. Inte heller är de mina vänner. Men tussilagos är fina de och hör till mina favoritblommor. Och jag älskar våren för då kommer det massviss av blommor ute på fälten.

I polisens förhörsrum

I polisens förhörsrum satt jag omgiven av tre kvinnor. En med extremt skarp kajalblick och samtliga tre med undersökande ögon, anteckningsblock och laddade med frågor: "Vem är du? Vad har du för erfarenheter med dig? Vad kan du bidra med? Hur hanterar du stress? Konflikter? Kritik? Sekretess? Om det är fullt av t.ex. invandrare som har fått sin asyl avslagen i receptionen och känslorna flödar och det kan bli våldsamt, vad gör du då? Vad gör du om det är fullt av folk som vill ha din hjälp i receptionen, samtidigt som en polis behöver din hjälp med ett vittnesmål och en annan kollega behöver din hjälp, vad gör du då? Varför vill du jobba hos polisen? Är du ensamstående eller har du sambo (vad det nu har för relevans vet jag inte)?" Ungefär så är det att gå till polisen för en sommarjobbsintervju. Grillning på hög nivå. Och jag var först ut. Jag har inte speciellt höga förhoppningar om att bli den som polisens fängslas mest av i intervjugallringen, och som de inte tänker släppa taget om.
Men jag har redan ett jobb klart efter en mindre grillande (men mer gillande) intervju i tisdags. Så sommaren löser sig. Men håll alla tummarna för polisen, för även om jag personligen inte alls tror på mina chanser, så kan hållna tummar hjälpa.

Att vara vän med sig själv

Vem sa åt dig att alltid hålla uppe fasaden, vännen?
Vem har sagt att du alltid måste vara trevlig mot allt och alla och uppskatta att människor vill lära känna dig, vännen?
Vem sa att du inte är fin som du är, vännen?
Vem var dum i huvudet och sa att det inte är okej att vara 156 cm och väga 51 kilo, vännen?
Vem gav bort tillåtelsen att bestämma över din kropp?
Vem bestämmer att allting alltid är underbart, vännen?
Vem har sagt att en dag inte kan kombineras av djup glädje och stor ledsamhet, vännen? Skratt, lycka, och dårnippen? Bävan, gråt och ångest?
Vem bestämde att den dag du blir vuxen så kan du inte vilja skrika eller slå hårt på något, vännen? 
Vem bestämmer att du inte kan vara mer än bara tillräckligt bra, vännen?
Vem påstår att längtan inte är gott, vännen?
Vem menar att Gud inte verkar i ditt liv och att du inte är tillräckligt kristen, vännen?
Vem säger att andra inte också är rädda, vännen?
Vem bestämmer att soffan och tvn inte får vara dina bästa vänner i en eller två dagar, vännen? 
Vem spökar i ditt huvud och ropar bu på dig, vännen?
Vem sa åt dig att du måste ta alla chanser i livet för annars kommer du ångra dig när du dör, vännen?
Och VEM har sagt att du måste ha förståelse för allt och alla, vännen? 
 Vem gjorde dig så duktig, vännen? Och när blev det okej att vara duktig jämt? Du behöver inte alltid vara duktig. Det absurda är att vi behöver fly våra hem för att kunna släppa kraven på oss själva. Vi längtar bort. Till grönt gräs. 

Jesus och Jonathan

Mina damer och herrar! Festen som gick av stapeln för knappt en månad sen har nu gett officiellt resultat, vi har ett första par! Och det är det mest otippade paret av alla nämligen pingstkillen och rocktjejen. Och av det lär vi oss vadå? Jo att du kan avfärda en kille länge,länge,länge men om han är ihärdig och intressant att prata med, kan vad som helst hända. Det ska jag komma ihåg ikväll. Då ska jag till kungsporten för deras påskkonferens. Småskrämmande är det faktiskt, men Jonathan Johansson lirar där och han är i princip enda anledningen till att jag vill dit. Att sätta Jonatan framför Jesus, speciellt under påsken, kanske är att svära i kyrkan dock..? Men minns det, mina damer och herrar, Jesus dog faktiskt för mig, och dig. Det är nice. Det har inte Jonathan gjort. 

RSS 2.0