Stress och oro

Tänk. Jag bor kanske inte hemma om en vecka. Den tanken börjar rota sig och den gör mig lite lätt skrämd. För jag läste nyss på idas blogg att hon hade handlat ny pyamas! Betyder det att även jag måste inhandla det för att jag ska se anständig ut på morgonen och när jag sover? äh? Mina pyamasar är mysiga och söndriga. Typ. Jag tycker om dem. Mina tankar rör sig väldigt mycket om den lägenheten, för jag vet inte vad jag ska tycka, tänka och känna. Jag målar upp skräckbilder av (framförallt) Cristoffer, men även av Ida och mig själv. Och de där väggarna som ska bli målade gör mig oroad och stressad. (Jag vill ha de äggvita). Sen vill jag träffa erika, jättekopiöstmycket, men vet inte hur helgerna ska räcka. Alla catch up som inte har blivit av med folk. Stress och oro. Scouter? hur blir det med scouter? kan jag verkligen fly immanuel för fjällis? Åååh kan inte allt bara dra igång?? 
Dessutom är jag sjuk, dock inte tillräckligt för att kunna sjukskriva mig från jobbet. Det gör mig ännu mer stressad och oroad.

Välkommen Laura & tack Swidan

Jag har avlat fram ett nytillskott bland mina växter. Haha. Låter läskigt. Laura á la TeoRocko. Tyckte att jag behövde en lite mer jämn könsfördelning, då mina växter heter Hampus, TeoRocko, Habackuck, lille Hans, Eddie Medusa, Knatte, Fnatte och Tjatte. Dvs allena grabbar. Samtliga har en historia bakom sig. Två växter har inga namn, men den ena är en tjej.. vet jag. Rosalinda (snyft) och Betrice är döda (ack). 
Jag vårdar, samtalar med och mitt hjärta slår ömt för mina växter. Därför känns det så väldans svårt att lämna ifrån eller ännu värre döda dem.. Vilket aldrig kommer ske. Vet INTE hur jag ska göra i samband med flytten, sorgligt. Hampus måste iaf tas med, likaså Knatte, Fnatte och Tjatte. 


Bröllopet igår var mysigt & trevligt! Frida & Baha Swidan Gunnarsson.
Trevligt sällskap (jag har grymt bra förutfattade meningar om allt eksjö-folk), scoutrop (jag blev faktiskt taggad), kulturella krockar, positiva vibbar i luften. Nice.  

"Jag ska på bröllop till helgen" används flitigt

Imorn ska jag på bröllop! Jag ser verkligen fram emot det! Hoppas att jag får vara utvilad, så att jag kan glänsa och vara social med alla svenskar och pakistanier. Men jag är faktiskt lite orolig för det sociala, massa folk, eftersom jag inte är "van" vid massa folk nu. Mera one to one. Äh det blir säkert finfint.
Och där, på bröllopet så planerar jag att fortsätta min övertalningskampanj på anna.. jag hoppas SÅ att jag skulle kunna få hit henne. Iofs så är utsikterna för det ganska kassa, tror jag. 

Jag fascineras verkligen av det övernaturliga. Det tråkiga är att många kristna anser det fel och syndigt. Uschusch fyfy. Jag vill verkligen undersöka det. Hur undersöker man det??

När du blir trött, blir du så mycket mer, och du behöver så mycket mer, men har inte tid att formulera vad.

Ibland är det svenska språket fattigt.
Jag är så himla otroligt vansinnigt frustrerad ja-vadå-arg/ledsen?
Jag behöver något. Vad är detta för något??
Kom inte nära, för er säkerhet, håll er på avstånd. Fly. 
Munnen säger en sak, och hjärtat en annan. 
Jag tror att jag behöver en kram. Simpelt.

inte Om men När

Vi behöver handla mat. Jag fryser. Maja påstår att hon är sjuk. Det regnar.  
Om det regnar så vill jag inte cykla och handla mat, trots att kylskåpet är heltomt, för då kommer jag att frysa ännu mera och maja kommer faktiskt bli sjuk på riktigt.

Är det du?

Jag sitter och kollar på min msn-lista och funderar på vem som är lyckligast just nu i denna minut. Vem som är mest tillfreds med sitt liv. Men det är ingen som direkt skriker ut sin lycka. Synd. Är det du?

Jag kom hem från nybo idag, ett par träskor rikare. Kanske även en cykel rikare men ekonomiskt mycket fattigare. Svårt det där när man ska köpa en cykel, ska man gå efter det estetiska eller ens -från början- egentliga önskemål?
På lördagarna så brukar det vara loppis i ljungby. Klart att man ska gå dit då. Jag fyndade inget speciellt men däremot såg jag en så Fin tavla i ett av de röda gamla husen där. Levande, natur, nära. Synd för er att jag inte tog ett kort på tavlan (6600:-). Något liknande det skulle jag vilja kunna måla. Det vackra inspirerar. Så är det.

Jönköping

Var på stadsvandring igår kväll. Mao så lekte jag turist i staden jag bor i... Intressant. Jag har några önskemål av/om staden jönköping.
1..Tryck på ångerknappen och få tillbaka slottet
2.. och gärna klostret
3.. gör runda "glasfönster" i väggen under bron mot vattnet
4.. ta bort jööönköööping-dialekten
5.. renovera rådhuset, speciellt entrén och den triiiista fasaden 
6.. tillsätt guider till stadsvandringarna som vet vad de pratar om
7.. få folk att fatta konst, uppskatta eller åtminstonde kunna betrakta den utan nedsättande kommentarer. Eller tillsätt kunnigt tillsättarfolk på kommunen som tar konstbesluten. Excuse me, men hela vår omgivning är konst i princip, som bron, vilket innebär vissa krav 
8.. fixa iordning vissa områden, tex bussfilerna och kolgårdsområdet
9.. men bygg inte bort naturen, för den är ganska bra här 
10.. parkeringshuset är inte min favoritbyggnad men jisses det är design och står ut mot resten av jönköpings ganska trista utbud av byggnader (läs Bauer-huset, muha vilket skämt)
11.. ta bort mentaliteten
12.. bygg ett nytt, modernt, snyggt, designat, smålands musik & teater -hus vid munksjön som kan glittra i vattnet
13.. museet äger iaf
14.. fixa bort den överdrivna alkoholfokusen, hur ska man kunna överleva utan spritspritsprit
15.. självklart nämnde guiden sveriges jerusalem.. alla samfund finns representerade Utom synagoga och moské -jaha
16.. och så var hon fd lärare och drog dåliga lärare/jkpg vs huskvarna -skämt och skrämde mig
17.. jönköping är Väldigt stolta över sina (få) kändisar (vadå hur många finns det härifrån? 5? och hur många av dem flydde, kraschade eller drunknade?)
18.. twin city har perfekt läge 
19.. lindarna och bokarna i hamnparken är urgamla, tänk vad de sett, ta Inte ner fler
20.. vi ska visst få ett nytt ladulås-torg, nånstans vid peset, polishuset, rådhusparken
21.. kristina är så mycket finare och intressantare än sofia, tornet i kristina har vart eldtorn
22.. munksjön och vättern har kallats för lill-resp.stor-sjön och de möttes nästan på mitten tidigare, och där på kanalerna åkte barnen skridskor. Skaffa en central isbana! Det vore grymt
23.. det finns många mysiga innegårdar, jag vill också ha
24.. alla beslut tar för lång Tid. bygg en attraktiv stad. Fast jag flyr tids nog igen ändå 


Jönköping har en ganska intressant historia för övrigt. Egentligen är det trist att skriva ett inlägg om jönköping. Jag vill nog bara säga att alla har önskemål. Jag har önskemål, men istället för att skriva om mina innersta önskningar, som kan kännas så svåra (hopplösa) att nå men som jag ändå vill ha uppmuntran till, så skriver jag om jönköping. Baah.  

Tragiskt så in i.

Det är äckligt tragiskt med vuxna pojkar som inte kan städa, tvätta, diska eller laga mat. Fy sjutton!! Och vad som är ännu mer tragiskt är när någon annan ser till att de vuxna pojkarna inte måste ta sig i kragarna och lära sig. Usch. Jag fattar inte hur i hela friden något så pass tragiskt kan få existera. Men det gör det uppenbarligen..!

The gift day

Jag kommer inte ihåg när jag senast fick två presenter på en dag, då jag varken fyller år, det är julafton eller någon annan högtid. Idag, den 17 juli, är dagen som jag kommer att komma ihåg som the gift day á la mina föräldrar. Fick en hammare. Så söt blommig, får man säga så om något såpass manligt som en hammare? Inuti fanns andra nyttiga verktyg. Tänk vad jag ska kunna fixa och trixa med dem..! Sen fick jag ett par mysiga ljusstakar, och det lustiga i detta fallet var att jag stod och höll i ett par exakt likadana på hönö.. men lät bli dem.  

Jobb; Jag har aldrig i hela mitt slitit med en sko som jag har gjort idag...... Om det var skiiitjobbigt så var det desto bästare att vi fick en mycket uppskattad coffan "tillbaks" till jobbet. Äntligen lite maskulinitet. Det var så bokstavligt när jag såg honom, jag kunde andas lättare. Även om ojämvikten egentligen är (och förblir?) ganska orubbad.

Godis gör din själ rutten

Jag hatar uttrycket "det blir vad du gör det till". Jag skulle faktiskt vilja påstå att det beror på fler omständigheter, tex sällskapet. Absolut. Utan tvekan.
Jag har vart på hönö. Snart sätter jag upp kriterier för vad jag behöver för sällskap med mig, om man nu kan göra så, haha. Men mötena var suveräna, förutom viss kyla, regn och denna eviga, förbannade platsbrist! Annat positivt var att jag upptäckte att jag tycker om dannes (hehe) syrra lotta, jag börjar förstå mig på david mer och mer, träffade anna (och åh gode gud kan inte hon plugga till lärare här i jkpg? det vore så Skoj!!) och det som gladde mig än mer var att jätteunderbara julia d och jag-tycker-så-mycket-om anders d var där. På något konstigt vis, jag förstår inte varför, så framkallade mina oerhört positiva omdömen om dessa extremt med skratt. (och då plötsligt så insåg jag vissa likheter mellan mig och än viss man i en av mina favoritromaner. Det var så lustigt haha.). Det blir hönö även nästa år (såklart!), men då.. då ska jag se till att utnyttja uttrycket "det blir vad du gör det till" för det kan nog stämma delvis, trots allt.

Idag lyssnar jag på mika och salemalfakir. Får mig att sväva trots blodsockerbrist, hunger, jobbdamm, och trötthet.  

Livsgenrer

Veckans skräck; min lekiskompis elenor har fått barn (med bild och allt i JP)
Veckans thriller; jag kom in på högskolan på första försöket på det jag ville (jaha och nu då? är jag fast?)
Veckans humor; sminkkurs med mamma
Veckans drama; hönöresa med ida och stina (det känns bra det)
Veckans action; min bror...
Veckans romantik; vadå pride&prejudice? (haha så skoj, ska du inte fråga mig om;)

Tisdag morgon

Yes.

Högskola

Här sitter en och väntar. Tiden går snabbt och vhs/studera är sega. Jag vill veta nu.

Beroendet av s&f forts.

Jag har noll laddade batterier. Inte blev det bättre av att jag och maja kollade på s&f-serien långt in i natten. Okej jag låter gnällig, men jag är en person som behöver lagom med sömn. Annars blir jag osocial och ja, gnällig. 

På kajsas rekommendation så uppsökte jag lectura idag. Tyvärr kom jag precis när ägaren skulle stänga antikvariatet, så jag fick inget tillfälle att ströva runt bland bokhyllorna... Men eftersom jag visste precis vad jag ville ha så plockade han snabbt fram böckerna och jag betalade och kände mig nöjd. Austen och Brontë. Det är så mycket trevligare att köpa begagnade böcker, där man kan känna på bladen att boken är välläst, än nya, stela, hårda och olästa böcker. Tycker jag alltså. 

Igår så hade jag larmet med en "snart kärring" (trist och gnällig..) kvinna. Jag ska lära dig tre saker som kan vara bra att veta ifall du mottar ett larm, (dessvärre hade ingen påpekat detta för mig innan). Ett; fråga vad som har hänt Två;fråga vem som har larmat Tre;fråga var personen bor om du inte vet det själv.

Jag vet en person som ska läsa samma sak som jag i höst. Dvs om jag kommer in. Hon kommer antagligen lätt in. Kan slå vad om att vi kommer leka bästisar de första dagarna. Det brukar ju bli så. 
I övrigt så tror jag att min syster har handlat en bärbar dator (hmf..ska väl jag med..nångång), och jag vet att jag typ inte vet var jag är. Min hjärna befinner sig i ett dilemmadimmlandskap. 

Onsdag va?

Jag tror att det är idag som vhs börjar att sammanställa alla högskoleansökningar inför hösten. Så är det. Jaha.. På måndag och senare så får vi veta resultatet. Mhm.. Känner att jag måste vända mina tankegångar. Det låter sundt. 

Kan nämna att jag oftast trivs väldigt bra på jobbet. Tycker om lina, hanna, malin, alex och de ordinarie mfl. Trots det ska det bli skönt att bli låångledig i 9 dar(!), vilket jag lyckades genom att byta bort min helg. Anledningen till att jag behövde byta bort min helg, och framförallt lördagen, var för att min syster fyller 20 år, och hon ska ha te-bjudning här.. (eller jag vet inte vad). Men sen nu så har hon ändrat dag till torsdag.. på torsdag jobbar jag tidigt och länge, och på fredag jobbar jag om möjligt ännu längre. Jag kommer vara grinig och jag kommer skrämma slag på amelia(amalia?) igen. hehe. Lyckat. 

Är helt inne i stolthet & fördom -boken. Väldigt annorlunda läsupplevelse jämfört med förra gången, för 2-3 år sen, då jag (efter heléns envisa rekommendationer) började läsa boken och somnade efter sju sidor. Nu är den fantastisk! (Fick även hem den gamla filmserien på dvd idag, ska se den en dag). Jag och maja kommer ha en jane austen -sommar. Vi lånade de flesta på bibblan igår. Nice. Vi lånade även små röda blommor. En kinesiskt, konstnärlig, vacker, små barn, hyss och barnpornografi (om man så vill) film. (Jag blev så glad över att finna den, såg korta sekvenser av den på lousiana. Stod "smått fantastisk" på baksidan). Ikväll ska en långvarig förlovning ses. Men först mer Stolthet & Fördom!   


Gard!

Nu är Emelie & David Gard gifta! De var så vackra och stiliga. Emelies klänning var perfekt på henne. Hon är faktiskt på riktigt väldigt gift. Hon är på ruta 7 typ. Vissa andra är på ruta noll, i princip. Men emelie! gosh. Och musiken var så typisk henne. Psalmen (glad att få leva) som vi sjöng inne i kyrksalen är den låt jag förknippar starkast med henne. Detta var mitt första vänskapsbröllop så det är därför det känns så konstigt och surrealistiskt. Det var ett ganska stort bröllop. Jag tycker om bröllop. Mitt mål är att bräcka pappas rekord på 21 bröllop på ca 3 år. Lite väl svårt kanske. Efter den här sommaren har jag 17 kvar. Kom igen, låt oss giftas på! (haha jag kommer aldrig lyckas slå pappas rekord). 
När jag är på bröllop så blir man sådär extrempåverkad.. vilket lisa märkte senare på natten.. "vem ska du gifta dig med?", "vem ska du ha som tärna?", "var ska du gifta dig?", "vem ska viga dig?", "vem/vilka ska vara värdar?", "hur ska din klänning se ut?", "hur stort ska ditt bröllop vara?", etc. 

Mitt och idas roligas spextal blev till ett tal som krympte för varje minut och tillslut så blev det ett..ja vadå? väldigt hastigt, lustigt och helt förvånande kom det några ord i samband med möhippegängets grej. jaha. Jag kommer vara sur på mig själv ett bra tag för att jag inte höll ett ordentligt tal på emelies bröllop. Så i fortsättningen kommer jag att hålla tal på varenda bröllop framöver, -där jag är bjuden och känner någon i brudparet väl, bara för att inte missa något och känna likadant igen.

Sen kan man fundera på hur stina mfl tänkte med bordsplaceringen, haha. Jag trivdes bra där jag satt, men egentligen så borde man sätta folk med folk de inte känner, sånt är intressantare. Hur som helst hade jag haft vissa önskemål till stina om bordssällskap, hehe, men jag fick sitta mittemot anders h (fast vi tåflörtade ju iofs halva kvällen tills vi lärde oss låta bli..) och jämte frasse (frans) och jimmy, och då kan iaf inte jag se att mina önskemål blev tillgodosedda. Däremot om jag hade fått sitta tex jämte nr 36 då hade jag vart nöjd haha. Eller med ida och david (från hjälmis). Jag blev väldigt glad att se dem! men tyvärr är det så att när man inte har träffats på ett tag så är det lite svårt att veta vad man ska prata om. Ida är vacker i sitt långa hår.

En sak till. Varför har Alla bröllop lax till förrätt? Jag kände mig duktig när jag åt upp räkröran. Jag äter knappt något från vatten. Fantasi.

Ta och gift er! (..eller inte).

RSS 2.0