Dagens frysbox -kluring

Du har en frysbox. Denna rymmer ungefär 4 stycken glasspaket av storleken 15-piggelin-pack.
Du har fyra glasspaket med piggelin samt en massa kolakakor som alla kan smälta.
Du ska färdas en sträcka på 20 min i bil.  
Hur ska du packa frysboxen?

Min lösning; istället för att bli arg på den bristande logiken i uppgiftens svar så skrattar jag åt dess absurdum. 
Svaret kommer innebära att mina elever kommer få smaksatta glasspinnar. Som ett tack för dessa veckor vill jag ge er en smaksatt träpinne -ni är underbara! Haha(-aaaaah)!

Jag vill bara gå!

Jag vet inte vad jag ska göra åt detta! Är det någon annan som vet en lösning?

Förutom jönköpings brisande kultur ed -utbud (varför bor jag jag inte i stockholm?) finns det en sak som verkligen är en stor besvikelse här, nämligen promenadetiken och promenadmoralen! Den är så låg att den slår i botten. 
Jag som är hyfsat från landet är uppvuxen med moralen/etiken att promenera det är goa saker det! Om någon frågar dig Vill du gå på promenad? så svarar du ja oavsett hur bra du känner personen, oavsett väder. Om du absolut inte vill gå på promenad med personen får du hitta på en vit lögn, men du tackar Absolut Inte Nej bara för att du är lat och tråkig. 
Att jag vill promenera med dig innebär inte att jag ber dig om en dejt eller att jag vill gifta mig och skaffa hundra ungar med dig. Jag vill promenera med intressanta människor och jag vill lära känna nya människor. Jag vill bara gååå! Halllåå. 

Två viktiga fixade

Lite skillnad i pris bara.

Bikini. (Första affären, första provade. Slapp därmed köpa-bikini-ångesten. Randig vit/lavendelblå (samma färg som vanligt..). Så länge den håller mitt badkrav kommer den vara superbra).

Lägenhet. (Den som är sugen på målarfest(er) har något att se framemot haha. Just nu är färgerna hemskt deprimerande i grått och svagt lila. Jag vill ha gult, pistagegrönt och vitt. Jag kommer få spendera varje ledig kväll där innan första juni. Men gärna för det är MIN och bara min lägenhet).  

Tjoho!

Vfu V

Jag skulle vilja kidnappa hem en av mina elever. Han skulle kunna få bli min son, det vore faktiskt hellugnt (just det!). Han är så fruktansvärt kreativ och jag vill vara med och stötta honom på den vägen. Den vägen kan lika gärna bära eller brista. Äh, jag har skrivit om honom tidigare.. 
Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar i min fyra och det betyder fyra dagar innan hjärtat kommer gå i tu. Pratade med min handledare om det och hon är ju, som sagt tusen gånger, väldigt sund. Hon sa att jag måste vända det itudelade hjärtat till något positivt. Det är inget oproffessionellt över att ta folk till sitt hjärta. Och hon frågade om jag hade några särskilda favoriter och jag kom först bara på han som jag nämnt en massa. Sen kom jag på en till. Men sen skulle jag komma på flera för jag kan ju inte bara favoritisera två stycken och då blev det genast svårare. Är inte det läskigt så säg.

Alla era lärare har också haft favoriter oavsett hur mycket de hävdade att så inte var fallet. De har även analyserat er, era föräldrar, syskon och vänner. Att vara omgiven av så mycket skola får en att tänka på ens egen skolgång och vad mina lärare sa om mig. Jag hör samtalen. Jag kan känna igen mig i så många olika elevsituationer. En som har det jobbigt i engelska, en som har jättelätt för läsa och stava, en som har svårt/lätt för matte, en som är kreativ, en som går emot resten av tjejerna och tycker idrott är roligt, en som är ganska barnslig men som inte bryr sig, en som är stark. Det var jag på mellanstadiet. 

Imorn ska jag ha hand om alla lektioner. Fick jag reda på idag. Ojojoj vad det känns bra. 
Jag har haft väldigt mycket engelskalektioner under min vfu. Idag och igår så gjorde vi dolls av toilet-rolls. Vilka fantastiska, färgglada skapelser det blev!! Helt underbara! Idag så skulle de presentera dem och spela upp ett litet drama i grupper inför klassen. De flesta dramorna innehöll väldigt mycket pang-pang-pang, vilket ni kanske också kan tänka er speglar elevernas vardag i form av tv, data, ps etc.
 
Hela mitt liv känns som skola just nu. Det är det som får plats. Det är väl inte riktigt sant. Men jag satt och kollade på resten av vårens schema och jag har knappt några lediga dagar alls, det suger, och jag går oftast från åtta till halv fem. Borde inte det vara olagligt på våren?? Så i bussen hem konstaterade jag och Linda att man kanske skulle schemalägga helgen med massa plugg. Kan jag ju lika gärna göra eftersom jag inte ska till Västerås vilket var planen länge. Okej, en ledig helg, jag har inte mycket planerat att göra, någon som bjuder högst?

Jag är dubbelbokad igen. Men om en Månad! Jag fattar noll. Folk behöver inte vara ute i så himla god tid om de ska boka upp samma dag. Så nu vet ni, men ni ser inte det tillhörande minspelet tyvärr.

Vår balkong är en propagandahylla

Vår balkong är värsta bästa placet här i stan om man vill sprida ett budskap. Bättre läge mot rondellen och promenerare kan man inte få. I dagarna har jag satt upp två affischer. På den ena står den "Tack För Guldet HV" och på den andra "SM-guld HV71 2008!". När jag är utanför vår lägenhet så kollar jag på om andra ser vad jag ser på balkongen och om de reagerar. Det gör de. Väldigt roande må du tro.   

guldet är hemma

För den som eventuellt har missat;

HV71 HAR TAGIT HEM SITT SM-GULD!!!!
Lycka. Glädje.
Oh boy.
Imorn firas de ca kl.16 i rådhusparken.


Vfu IV

Den här veckan har gått himla snabbt och varit smärtfri, det tycker jag om! Imorn är det fredag och sen är det en och en halv arbetsvecka kvar tills långa sovmornar och långa frukostar på balkongen är möjliga. Just nu finns det inget som lockar lika mycket som det (förutom en varm utlands-semester). Längtar efter lugnet dvs tills jag får lugnet. Nästa vecka är av nivån gud-bevare-mig-väl hur ska jag sitta ihop efter den?

Nu ska jag rita morgondagens 14 glosor. Jag vet inte hur. Förslag på bild tlll ordet dimma?

Något som jag funderar mycket på under min vfu är hur den pedagogiska verksamheten är upplagd. Den tanken är intressant. Jag har en gosse i klassen, han är så kreativ och smart och snabbtänkande -egentligen, men de himla böckerna kväver honom. Jag vill inte jobba i en sådan skola där bara en intelligens räknas. Jag pratade med min handledare om det idag. Hon är som sagt bra och kväver inte mina tankar bara för att jag kommer med alla möjliga, kritiska, tankar. Ibland har man inget val än att vara med och försöka förändra. Jag vet massa saker jag skulle förändra. Men allt har sin tid. Typ bli lärare, bli rektor, bli kommunhöjdare, bli skolminister. Ett litet steg i taget. Och så drömmarna förstås.       

Jag är expert på att dubbelboka mig.. men samtidigt har jag ingen koll nu så jag vet faktiskt inte om jag dubbelbokar mig eller om bara hjärnan har det.

Krassa fakta

Jag har försovit mig tre utav de fyra senaste arbetsdagarna. Idag vaknade jag när john ringde och sa att han stod utanför och väntade. Har nu skaffat mig en fröken ur som ska ringa mig imorgon.
Jag glömde mobilen i skolan idag vilket innebar att jag fick springa tillbaka, missade tåget och fick åka hem 17.58.
Jag har tappat min majblommekrans som jag köpte idag och därmed kastat 30 kronor (mycket pengar för fattig student) i sjön.
Jag har inte börjat planera morgondagens lektioner (tema sömn/stress/skratt, samling och bilden).
Jag har brytit mot den oskrivna lärarregeln och har tydliga favoritelever i skolan.
Jag hinner inte träna.
Skolmaten är äcklig. Idag strömming alt förtorkad brunaktig korv.

Några som jag håller kära håller inte varandra kära längre, börjar nästan lipa av det, och all tro på kärlek dör. Men mina föräldrars favoritkille är kanske eventuellt inte upptagen längre. "Orlando Blom". Suck då.

Men det roligaste idag var ändå när fredrik slog huvudet i en trafikskylt. Jag fattar inte hur han lyckades haha! Han måste ha vart helt borta. Tydlig trafikskylt kabom.

---------------
Måste läggas till; Jag glömde mina arbetsböcker i skolan som jag behöver för att göra mina lektioner. Ingen fakta=ingen kunskap. 
Katastrofdag.  


tänd ett ljus

Ni vet alla mord som skett på sistonde. Jag har på något sätt haft koppling till tre av dem och jag funderar på hur liten världen egentligen är.. fruktansvärt. Det verkar bara hända fruktansvärda saker på sistonde.

Nåväl. Det är lite märkligt att lågan för demokrati i Burma föll så intensivt och snabbt. Men ikväll klockan 21 kan du tända ett ljus i fönstret för Engla. Det är ju fint. Eller för någon annan som dött.

Scouthimlen

Imorn ska två bra saker kombineras nämligen scout och Bejbs. Dock. Jag är sur på mina ledarekollegor. 
Kommer inte (vad jag vet); Gustav, Josef, Oskar, Emelie, Simon, Henrik. 
Kommer (vad jag vet); Sofie, Andreas.
Kommer kanske; Koffe, Jakob, Albin  
Resultatet; Hälften av ledarna kommer inte. Jag undrar vad de hade gjort ifall Bejbs inte hade kommit imorn. Jag undrar hur de resonerar, även om jag vet en dels resonemang. Har jag anledning att bli besviken?

Menmen. En rolig sak på scouthimlen.
Årets läger "Hemligheten" ska vara på SMU-gården Sundet. Samma Sundet som jag har besökt innan. Samma Sundet som ligger tre mil söder om Värnamo. Samma Sundet som ligger en mil från sommarstugan. En mil från Nybo. Underbart. Den person som inte vill rymma ifrån ett läger för att den får nog på allt och alla åtminstonde en gång existerar inte, vad jag vet. 
Lägret kommer ha mer än 300 deltagare från över tio kårer, varav en är mullsjö och en annan värnamo, men även massa småorter från -tada- runt Nybo som jonseryd, dörarp och vittaryd. Haha!  Det ska bli kul, jag är glad att jag tycker att det ska bli roligt för det är inte självklart att man tycker att det ska bli skoj att åka på läger med sin scoutkår. Dvs om jag inte jobbar.
14-18 Juni är lägret. Nyhem är också då... Men jag hinner iaf med att gå på kvällsmötet fredagen den trettonde. Piensoho ska dit hela veckan. Pingst har snott Piensoho totalt. Jag tycker att han borde söka pastorstjänsten i Fjällstugan, rent drömtänkande, men vi behöver en bra pastor och vi söker en.

Inget vettigt val

Jag är trött på den här vfu:ns konsekvenser. Det räcker med att hjärnan och intelligens och logik lägger av, men när även den sociala kompetensen lägger av och vägrar samarbeta då får det för sjutton vara nog. Nu har jag inväntat energi hela dagen och jag är riktigt sur på att den inte har landat (okej, inte sur för det orkar jag inte men lite småputt iaf). Alla säger att man alltid har ett val. Mitt val blir att Inte gå på mattans 25-årskalasfest, hur dum i huvudet är man inte då?? Om man väljer något så väljer man bort något annat. Alltid. (Det säger min syo). Om man inte ser det som nya möjligheter istället för bortval. Jag är för trött för det tänket idag, och bara gårdagens erfarenheter borde få mig att vilja gå och lägga mig i en säng. Typ nu. Tråkmånsen är jag. Fy sjutton. Idiotförklara mig själv klarar jag så bra tack själv.

Jag höll på att gå sönder emotionellt igår efter catch the flag på klasskul. En grabb grät. Där satte vi ribban för helgen.

Musikansvar

Jag har aldrig tidigare reflekterat över vilket ansvar det är att välja ut musik för att lyssa på i skolan. Jag sitter och lyssnar på musik av det hårdare slaget till bilden som de ska måla till och därmed även påverkas av imorn. Sanctus real är för kristet (ett halleluja för mycket, och kristen propaganda får icke förekomma i skolan). Metal är för hårt och eleverna kommer bli rädda. Iron Maiden ligger på en lagom nivå musikaliskt men jag vill instinktivt skydda elevernas öron från texter. Och hallå såå himla mycket musik av de slaget har jag inte. Jag förstår att lärare mest spelar klassisk musik i skolan. Svårt värre.

Detta är dagen

Imorgon är dagen då jag ska ha hand om klassen helt själv hela dagen. Mycket spännande! Dock mycket att planera och tidsbrist. Samling, engelska, matte, tema samt bild är mina ämnen. Måste handla plåster och ballonger, samt lära mig hur hjärtat funkar rent fysiskt.

Idag är dagen då jag har fått veta vad jag ska göra med mitt liv. Mera studielån, eventuellt pendlande/flyttande, och flera examen är min lösning. (Visste ni förresten att man kan ta flera examen?). Så en yrkesexamen och en generell kandidatexamen med ett huvudämne på 90 poäng är den fantastiska lösningen. Så borde tex de som läser till ingenjörer också göra, det ser mycket bättre ut med två examen på cv:et. 
(ps. syon på högskolan är faktiskt riktigtriktigt bra, dvs Rose, I like her).  

Jag ser en vändning i min smshög. Det är tre-fyra år sen sen killarna hade ledningen. Tjejer, vad håller ni på med egentligen? messa mig mer, haha! Sen har jag fått några grabbelever efter mig och de sjunger "tjejer kan ingenting". Fattar inte hur detta har gått till...   

Nu; planera hjärtat. 
Hur säger man "var är du skadad/var har du ont?" på lätt engelska efter repliken "I´m hurt"? 

Vfu III

Jag andas vfu, jag lever vfu, jag tänker vfu, jag pratar vfu, jag drömmer om vfu, jag planerar vfu, jag känner vfu. Vfu:n har därmed intagit linneas kropp och själ totalt. Läskigt. 
Jag trivs på vfu, jag är nervös på vfu, jag är ambitiös på vfu, jag vill göra mitt bästa på vfu, jag säger "okej" till allt på vfu trots att jag inte alltid borde, jag skrattar på vfu, jag älskar att lära ut individuellt på vfu, jag älskar att ha högläsning, jag har skoj på vfu, jag får mycket kärlek på vfu, jag är trött på vfu, jag får dårnippen på vfu, jag vill hem från vfu. 
Jag har förstått att studenter skrattar likadant, de ler likadant, de ser likadana ut. Lärarstudenter är inte egna och jag har iaf a l d r i g fått höra att jag skrattar som någon annan, vilket var ett nederlag eftersom jag trivs med mitt skratt. Studenter är gifta alt syskon eller halvsyskon -studenter och incest känns väldigt aktuellt att sätta i samma mening.

Jag ska gå upp kl.06 imorn och jag är rädd att jag har fått lite baskelusker över mig tex; maginfluensa utan spyan, förkylning, halsont. Jag är t r ö t t och veckan är helt galen. Tillråga på allt förlorade HV första finalen. 

Vfu II

Idag var min vfu underbar. Jag kommer aldrig få en bättre handledare, en aningens deprimerande tanke. Klassen är extremt lugn jämfört med min förra, och idag kände jag för första gången att jag hade hittat min plats där i. Idag kunde jag vara Linnea och det är så skönt att bara vara Linnea. Jag kommer inte hoppa upp ur sängen kl.06 på måndag men det kommer vara lättare att gå upp nu.   
...och jag tycker verkligen att det är fantastiskt roligt med högläsning. Förvånande?
...och jag måste plugga in alla kroppens funktioner och varför vi har hjärta, lungor, tarmar, lever, njurar osv, för på måndag ska vi operera Torzo. Det kommer bli blodigt och grymt skoj hehe.
Utöver att plugga, hålla på med alla andra nödvändiga eller onödvädiga saker i helgen så återstår projektet att vila. Bara ordet vila gör mig stressad.

Veckans Kap

Dessa personer är riktiga KAP. Tyvärr fattar inte alla av dem det. 
Ps. de är även singlar och jag har deras "kontaktuppgifter"! 

Kille 25. Snart utexad byggingenjör. Lyssnar, snäll utan att vara mesig, uppmuntrande, bjuder på sig själv och framförallt hyseriskt rolig. Sportar mycket. Brunhårig och brunögd.    

Tjej 23. Läser till lärare/jobbar. Rolig, omtänksam och tålmodig. Mycket åsikter. Seriöst största kapet på listan. Hur kan jag veta det? Jag bor med henne. Intresserad av form och design. Just nu mörkbrunt hår men annars blond, bruna ögon.

Tjej 22. Läser på folkis i dalarna med sikte på att bli scenograf. Mycket egen, mycket rolig, mycket prat, mycket kärlek. Men samtidigt gärna avskalat.. Rött hår och gröna ögon.   

Kille 21. Läser musik på folkis. Planerar att läsa vidare på musikhögskola (så om det är en musiker du är ute efter -here you have him). Händig och klok. Äkta, naturlig och utan att lägga till sig några (pl)atttyder. V ä l d i g t rolig. Blåögd och ljusbrunhårig.   

Tjej 21. Läser journalist/nordisk kultur på folkis i kungälv. Smart och skärpt tjej som inte är rädd att gå sin egen väg. Kräsen med all rätt. Rätt humor. Island, litteratur och musik är favoritintressen. Just nu brunhårig med blåa vackra ögon.

Kille 20. Läser till lärare. Snäll, glad, omsorgsfull, avslappnad, rolig. En riktig drömprins. Spelar innebandy. Blonda lockar och bruna/blå ögon.  

Vfu

Jag är ute på vfu i fem veckor med start i måndags. Mina dagar brukar börja i johns bil med john, cissi och sara. Då har vi peptalk de 20 minuter det tar att åka till habo. "Jag Vill INTE. Alltså jag vill inte aaaaalls. Kan vi inte åka till Hjo istället? John!, stanna bilen, släpp av mig ögooonbliiickliiigen. Det här är inget kul. Jag är så opepp. Jag är trött. Panik. JAG VILL INTE. Fatta. Fem veckor, men det är typ bara fyra veckor kvar nu, är det inte alls, joho! för de sista dagarna är det lov, jamen det är knappt onsdag nu ju. Jag har ont i magen. Jag vill inte". Det är egentligen vfu som vi behöver men det är ingen som tycker det är skoj, för när det väl kommer till kritan så är det inte min klass, jag tar inte besluten och jag måste hela tiden "fråga om lov" för saker. Samt vara trevlig, tillmötesgående, på och nyfiken. Dock. Sen när du sitter i ett grupprum med de jobbigaste och charmigaste gossarna och känner att du gör något bra och de med Då är det så skönt. Då tänker man "det här kanske funkar ändå (i tio år)". Ingen vill bli lärare.

Det finns en fredrik och han är student i samma lärarlag som jag. Idag har jag fått samma fråga massa gånger -Är du och fredrik gifta? -Jaa.. vill du se ringen? Ironi funkar inte med elever. Att sen skoja om det med kollegorna kommer med en följdfråga -Är ni det då? Hallå? Ihop då? kanske kan bli? Tack och lov är jag och sara kärleksbundsförvanter. Tänker inte skriva någon större utläggning om det här men om man idag som 22-årig tjej, studenska och tillika frikyrkomänniska aktivt inte är ute efter kärlek-kärlek och grymt lågprioriterar det då anses man vara "förnekande". Strunt samma. Det råder kärlekshets i vårat samhälle mina damer och herrar.    

Jag har redan fått mer ansvar än vad jag hade på hela min praktik i höstas. Min handledare erbjöd mig att ha alla sista veckans lektioner. Sa jag att jag går andra terminen? jag svarade nu tar vi en sak i taget.
Jag tycker det är grymt intressant med skolpolitik och idag var skolverket på skolan. Jag frågade ut rektorn om vad de hade intervjuat honom om, likaså en av "mina" elever. Skulle hemskt gärna suttit med på det mötet.
Nästa vecka drar tema kroppen igång. Kan man ha ett tråkigare tema? det är no och det suger.

Igår hade jag bejbs. All heder och kärlek till bejbs. Jag mår så mycket bättre efter dem. Min rustning är på (hehe). Ett psykiskt steg. Idag ett fysisk steg med vattengympa. Lite märkligt dock, jag blev mer ansträngd än vanligt och det kändes som om allt gick i slowmotion. Sen gick jag till johans och köpte världens godaste nöt/kola-paj. Nyttigt värre haha!  
Och nä, jag vill inte gå och lägga mig för imorn när jag vaknar kommer jag ändå vara utmattad och då har jag hela dagen framför mig. Dock imorn kan jag vara hemma till fyra. Skönt skulle det vara.

April april

Fick ett mess från min syster nyss. Hon var uttråkad och ville lura någon. Nu ska jag återge en sms-konversation.
När: 15 April 07.
Var: Stockholm C och på tåget till Uppsala.
Vem luras: Maja.
Vem lurar henne: Jag.
Varför: Jag var uttråkad.

(L)Tänk om jag är på fel tåg?? Är jag på tåg 50 verkligen? Jag kommer så hamna i Borlänge. Usch. Folk pratar dalmål. Kul.  

(L)Nu sitter jag på tåget hem från Borlänge. Jag är trött på det här. Är hemma om ca 2h. Har mamma ringt dig? Kom du hem säkert?
 

(M)Va är du i borlänge? Vad gör du där? Haha jobbigt fast komiskt. Mamma har inte ringt, annars är allt bra med mig. Ska sova nu.. Godnatt

(L)Ja det undrar jag med.. Jag hoppade på fel tåg. Konduktörerna sa att det blev bäst att fixa till i Borlänge. Jag antar att du inte kan underhålla mig i natt då.  

(L till Petter: Hej! Kan du meddela min syster imorn att jag inte hoppade på fel tåg till borlänge, utan att jag kom till uppsala å är en ljugpotta,? Det vore nog bra..=) Natti)

Det kanske är elakt men jag satt på ett tåg, var uttråkad och tyckte det var mer roande att måla upp lite drama än fortsätta vara uttråkad. Då är det väl helt okej att luras lite?

RSS 2.0