Komplimangernas dag?

Min käre lärare Klas säger att Jag har Öga för form och färg.
Mina kära klasskamrater (tillika konkurrenter) säger att mina bilder alltid blir bra. Att de jag gör idag är bra. Att jag är fin i håret. Att jag alltid har så fina klänningar.
Min käre alierade klasskamrat estetemilia blir inspirerad av mig och gör en bild av mig trots att jag inte är henne musa eller pose idag.

Det bästa är att jag tycker själv att mina bilder blir bra. Vi tecknade kroppar. Det svåraste man kan teckna är ansikten och kroppar. Fatta att Jag är Bra.




En helg full av sång

Jag har sjungit gospel konstant i helgen. Det är härligt att sjunga och gunga! Glädje, gemenskap, Gud. Det är också allt jag har att säga. Mår mest illa nu.


färg, form och fason

Nog för att min gospelkör är angenäm på många sätt, men att klä sig i snygga konkreta klädkoder -det kan den inte! Så idag tog jag och Emmie tag i detta och utsedde oss tills klädkodskonsultioner, fr.o.m. måndag, och ingen protesterade! Synd bara att vi har den STORA höstkonserten på lördag. Då ska vi tydligen klä oss i murriga höstfärger, men sen när innebär höst murrfärg?? Höst är färg. Punkt.

Jag stormtrivs i skolan just nu. Jag älskar bilden oftare än jag hatar den. Sånt här gör vi. 
    
   
Visuell bild  

Blå himmel och lyckan är total

Den som anser att helgerna innebär ledig tid skulle jag gärna vilja prata med. Ledig tid, hmf det låter nästan som en skymf i mina öron. Hela helgen har vart fullproppad. Och jag har så mycket på mitt hjärta som jag borde berätta för er, för jag har fått höra och varit med om skrämmande och hoppfulla saker. För det första höll min pastor en fantastisk predikan idag (gå in på fjällstuge-länken jämte och se om den finns upplagd där). Det är smått sensationellt att det blir det som jag nämner först. Att jag nämner den enda lediga stund på min helg först. Speciellt när jag faktiskt borde berätta om den första kursdagen av mitt fredsprojekt som var igår.

För varje timma som gått sen dess inser jag hur intressant projektet är och kommer bli. Det växer inom mig konstant. Jag kan inte sätta ord på det, men några allmänna funderingar har fastnat i mitt huvud, och dessa är tankar om mognad och mobbning. Den stora skillnaden i mognad av att vara 18 år-21 år, jämfört med 24 år-22 år. I en viss ålder är allting väldigt svartvitt, klyschigt, enkelt och självklart. Moralistbarn har jag också vart en gång i tiden. Numera är jag en sådan vuxen som vet bättre och mer, för jag har mer livserfarenhet.. ja jag har blivit en sån som jag aldrig ville bli, tragiskt men sant och faktiskt skönt. Denna tunga erfarenhet gjorde att jag irrriterade mig mycket på vissa av de yngre i diskussioner, men som den vuxna person jag är valde jag mina krig. Se! Typiskt vuxet.. Ett av resonemangen som framfördes av en liten var att mobbning är ett västligt fenomen, och att detta i princip inte finns i andra kulturer. Fel säger jag, men intressant tanke om man utvecklar den vidare. Såpass intressant att jag funderar på om det borde undersökas ytterligare. 
Ack, hela dagen var så intressant; Konflikthanteringen, ickevåld, resolution 1325, och framförallt Palestina/Israel. Man blir trött av sådant, och kvällen avslutades med att jag och framförallt min väska blev nedsprutade i öl av en musikelev på den kristna skolan svf med misstänkt alkoholförbud. Pojken/mannen ifråga skämdes som en hund medans jag och konfliktfrida vred oss i skratt kombinerat av trötthet.
Jag behöver perspektiv på allt. Jag behöver hitta orden inom mig på vad jag har vart med om.
      
Idag har jag hängt med julle, frida, emmy, hanne, sara och karin. I tre omgångar. Plus kyrkan med 2-300 personer..! Så nu är jag trött på folk men rädd för att bli ensam imorn. Jag har så mycket tankar inom mig. Så få ord. Men sådan känsla av tacksamhet. Trots allt. Världen är inte vacker överallt. Men i dunkehalla är det vackert.

 


Äntligen statlig generositet

Första förberedda chocken: 550 spänn för tandläkarbesök på 20 minuter.
Andra chocken: tandläkarbesöket kostar 640 spänn. Långsam panik inom mig.
Tredje chocken: ska du betala med kort? Det blir 40 kronor. Hehe okeej om du säger det så..

Kan ni tänka er! Staten sponsrar oss under 30 år med 600 kronor i tandläkarbidrag per år. Det är ju helt underbart! Fast mycket märkligt. De kan sponsra vårat välbefinnande och, egentliga, i-lands-lyxproblem, då anledningen till att det faktiskt blir problem med tänderna beror på att vår kultur tillåter oss att utsätta dem för dåligtheter som koffein och socker. Men att slänga in några miljarder till skolorna, där det finns faktiska problem, det kan de inte. Skolorna behöver pengar, det är där vi formar framtiden. Läraryrket tillhör de svåraste yrkena man kan ha idag. Tänk på det ni! Kan uppmuntra er redan nu att INTE rösta på fp nästa år. Det finns ingen lärare som tycker om deras skolpolitik. Men inte borde jag sitta här och klaga över staten och statens prioriteringar när de räddat min oktoberbudget.

Och ändå, trots kvinnoproblematiken, så är dagen bra. Denna vecka är strålande jämfört med förra veckan.

Vissa dagar är det ett under att man ens tar sig upp ur sängen. Idag hade jag lika gärna kunnat liggat kvar och vridit mig i plågor. Himla mensskit. Jag hatar mens. Jag fattar inte varför det ska behöva göra ont? Liksom vad är vitsen med det?? Jag brukar tänka att min mens är ganska vänlig jämfört med andras, och ändå var jag paralyserad av smärta i morse. Men inte kan man låta smärtan vinna, så jag fortsatte i samma spår som resten av veckan har varit; leka husmor. Jag har kört tre tvättar idag och fixat massa ärenden. Igår bakade och lagade jag mat, som en vän sedan fick smaka på kvällen. På sätt och vis kan det vara ganska trevligt att leka husmor. Om man är en snygg uppklädd hemmafru som får åka iväg och shoppa upp ens mans pengar. Ja, tänk att få vara någon annans küttersmycke. Ljuvligt. Det kan jag nog tänka mig.. i fyra dar.
 
Igår kväll var jag även på spontankalas, vilket inte var tanken alls. Och allvarligt, jag är inte van vid övertalningsprocesser riktade mot mig eftersom jag oftast brukar vara den med idéer som ska övertala andra att hänga på, men nu kände jag mig plötsligt överväldigad av denna process riktad mot mig. När det dräpande argumentet att min hemliga blinddejt eventuellt skulle vara där, så var jag ju tvungen att gå! Han var inte där. Så var det med det. Men det är otroligt fascinerande med folks humor, typ isaks och antes. Shit alltså.

Något säger mig att jag har tagit för mycket intryck av svenska hollywoodfruar.
Hadú hadú.

Det finns en årstid då jag kikar i bibeln mer: Hösten

Det där med nöjdhet är märkligt. Det där med glädje är märkligt. Det där med alla möjligheter är märkligt. Det där med frihetskänsla är märkligt. Det där med längtan är märkligt. 
Det här med skam är märkligt. Det här med uttråkan är märkligt. Det här med trötthet är märkligt. Det här med ångest är märkligt. Det här med saknad är märkligt.
Då är det bra med solarier, mammor, feel-good-filmer, födelsedagar i november, motion, te, filt, saker att se fram emot, jobb, ljus, vitaminer, apelsiner, och ja blommor. Men allra helst skulle jag vilja försvinna i en kokong och gå i ide, och sova mig igenom hösten varm och lugn. Men det är inte helt fel att bygga sig en filtkoja i soffan och begrava sig framför program som top model, one tree hill, ensam mamma söker, greys anatomy eller hollywoodfruar. Inte fel alls egentligen.  
Och tills vidare hänvisar jag till www.ingetknussel.blogg.se inlägg om två världar och fördomar. Intressant läsning, fast Hanne, jag vet fortfarande inte vad jag tänker och tycker om det. Det är väl så det ska vara.


Flyktväg redan i oktober?

Pussiluss och gulligull. Säkra ämnen och förutsägbara händelser. Nejtack till att fortsätta kvällen med sällskapet och film. För jag har inte tid med att bli trött, eller? Klockan halv tre kom jag hem, efter djupa samtal med en vän med en annan vän sovande jämte. Idag är jag trött och har magknip och träningsvärk i höfterna och är förvirrad. Trött, maknip, träningsvärk, förvirrad! Ausch. Inga rätt här alltså. Kan någon peka ut flyktvägen?

Vilket datum!

Den sjätte november är ett bra datum! Då släpps kent's nya skiva. Hurra för det!
Sen har jag födelsedagsfest! Hurra för det! Festtemat är:
spets spets spets spets
Men en liten fråga -Är det någon som har spice girls skivor..?

Fest i dagarna tre

Hemkommen från bröllop. Jag är helt slut emotionellt. En PERson som jag håller mycket kär har gift sig, och de lyckades med bedriften att vara det vackraste bröllopsparet som jag har sett, hittills. Hon såg ut som prinsessan i John Bauers trollmålningar, och han såg korrekt, stolt och mycket lycklig ut. Hans leende var uppe vid öronen hela kvällen. Jag är glad för dem, för de visar vad kärlek är. Barnsligt, kompromisslöst, naturligt och kompletterande. Vad jag inte är så glad åt är bröllopseftersmällan, onda fötter efter dans i centimeterhöga klackar, och ruinerat bankkonto.

Nästa fest är inte långt borta för om några timmar är det bullfest! Det är ju bullens dag idag!

Och min nästa fest är inte heller långt borta. Jag har ett asagrymt tema på det! Snart kommer inbjudan till det. Dock funderar mitt undermedvetna på att göra revolt mot mig själv, och skippa allt fast fest är..

RSS 2.0