Helg

Nu är fyra vänner sjuka eller håller på att bli. Jag envisas säga att min förkylning håller på att gå över. Haha, det är så Inte sant! Snart är det bio som gäller, och personligen älskar jag när det sitter någon bakom mig som är förkyld, snorar och hostar. Tillfredsställande för alla sinnen. Ska ta med mig honungsvatten och fiskarmänsvänner.

Jag känner mig alltid lite hemma där.. å nu är det slut

Jag förstår att dessa ord kan te sig ledsamma när jag som blivande 23-åring skriver detta. Det är en sorglig dag idag. Det var sista gången jag träffade Eva & co på tandregleringen. Jag tycker verkligen om dem och vi har fått en sorts personlig relation vilket inte är förvånande efter de många år jag har gått hos dem. Typ åtta, egentligen åtta onödiga år för de kunde gott låtit mina mjölktänder vara kvar då, för längesen, men iaf, det gjorde de inte. Varje gång jag är där numera utbrister de sin förtjuuusning över mina tänder, därför är jag också väldigt rädd om dem. Borsta tänderna minst två gånger om dagen barn! Använd tandtråd. Ibland kan jag tänka att de har ett mycket trevligt socialt jobb, men idag avundades jag dem inte. Rota i en förkyld linneas käft kan inte vara trevligt. Inte för att de rotade, de tog bara massa kort, vad sjutton det har med tandläkaryrket att göra.. Där har vi dagens problem. Utbildat folk får fel saker att göra på sitt arbete, rent slöseri med kunskap och rent slöseri med tid. 
För linnea är "förkyld", att kalla henne sjuk vore inte fel, men rent mentalt så vore det negativt att ta de orden i munnen. Jag har bara helskoldagar, fältstudierapport och två bokseminarier framför mig. Plus att jag får besök i helgen. Detta är sannerligen helgjutet! Jag går just nu på den extra energi jag fick av att inte vakna till liv i morse. Det dråpliga är att jag vet många vänner som håller på att bli förkylda så jag undrar ju när alla dessa bakterier hade hoppaochskakalossparty..    

Det är Ni som är grejen

Jag har haft några galna dagar nu. Vet inte var jag ska börja, eller om jag ens ska börja.

Men inflyttningsfest är fina grejer! Det är ett som är säkert. Jag hade roligt och det verkar som om mina gäster hade det också! Det var lagom med folk och det känns som om folket som kom var det perfekta folket för min inflyttningsfest. 
Så jag vill TACKA vännerna som kom; Maja, Sara, Julio, Ida N, Kajsa, Lisa, Lindsey, Pernilla, Jonatan, Rebecha B, Emelie, David, Cecilia, John, Matilda, Sofie, Henrik, Josefin, Elin, Ida N hj, Alex, Ida H, Rebecha A, Filippa, Gustav och Josef -det är Ni som Är Grejen och gjorde Grejen! 

Bilder gör ibland ingen skillnad och kan heller inte beskriva alltid, men däremot ge en hint om känslan. Det var trångt. Och varmt. Och gott.  

Ni som inte var där vågar jag nog påstå missade något. Min mat, mina lekar, mina vänner. Jag känner mig stolt och glad över mina vänner, det är märkligt det där med vänner.   
 
Fick mycket respektive lite utav det mesta då vilket märktes på mig på söndagen. Levande zombie.. Men också dagen då en kompis kom ut vilket innebar intressanta samtal (och lovan om gaybar och pride!), disk i fyra timmar, jag gick runt munksjön i två timmar (vilket tar en timme annars) men fick för mig att gå in på maxi och handla bara tunga saker och sen plåga mig med att gå den långa vägen hem. Börjar även åka på en släng förkylning.
En förkylning som jag inte har tid att slåss mot. Igår var jag uppe på dalvik gånger tre. Dalvik är inte torpa, det är uppför den långa jobbiga backen, vid fjällstugan. Man tar sig inte dit upp tre gånger på en dag frivilligt, eller? Först en fältstudie där jag och cissi skulle fråga ut några elever om hur de tänker när de löser 4+3. Irriterad på denna meningslösa och syfteslösa och "vad sjutton gör jag här?" -uppgift åker jag ner med bussen för mina sista kronor. Lite i min egna värld upptäcker josef mig och hippsomhapp ska jag iväg på middag med några delvis okända... trevligt, men på dalvik. Åker ner så småningom till min lght för att en timme senare åka upp till fjällstugan och scout. Det "bästa" är att gustav och josef har förberett programmet oerhört noggrant och bra, men det dyker bara upp två scouter för att vi inte har skickat ut några inbjudningar.. Så vi börjar på riktigt nästa gång istället och kalasade på mina festrester. Tycker om mina ledarkollegor.
Idag har jag feber, ont i halsen, huvudvärk, är snorig, trött i kroppen och går på alvedon, men som sagt; Jag har inte tid att bli sjuk. Jag är tvungen att gå till skolan.   

Bröllop nyss. Inflyttningsfest strax. Bra lördag.

Jag är så hungrig att jag håller på att gå åt, problemet är att maten inte vill ner, då har det gått för långt.
Nyss var jag på bröllop, det var fint om vi bortser från det att jag motsäger mig det amerikanska bröllopssättet där fadern överlämnar sin dotter till mannen, och så var det i detta fallet. Men jag tycker om bröllop!
Snart är det inflyttningsfest och jag vet inte vad jag ska tänka eller göra, vilket pernilla kan intyga från igår. Jag höll på att baka in i den sena timmen och saknade 1 dl socker, så jag gick till grannen och skulle fråga om han hade socker, men tack och lov var han inte hemma (en fredagskväll..), istället var jag nästan påväg till affären, men tack och lov hann pernilla peka på bänken och fråga "vad är det?" Hm bara 2kg strösocker som jag hade handlat tidigare på dagen för att jag hade beräknat att mitt socker inte skulle räcka. Se, det funkar inte att vara förutseende. 
Men det ska bli jätteroligt att få hit mina vänner, det ser jag verkligen framemot! Det är inte varje dag som jag har tillfälle att samla mina vänner såhär. I en önskedröm så skulle jag få hit alla vänner från sveriges olika hörn, meeeen det är bra att det bara är typ 25 som kan, eftersom jag, ve och fasa, bara tillfogar över 38 kvadratmeters yta, och från det måste jag räkna bort badrum och garderob, och då blir det nog bara 30 kvar. Haha, jag har verkligen inte tänkt.    

Inom ett strax

Snart ska jag träffa min syster Maja. För första gången sen i maj. Alltså tre månader. Tre månader långt bort på Island är ganska lång tid. Jag har knappt pratat i telefon med henne. Nu när hon har landat på svensk mark har jag pratat i telefon med henne och snart får jag krama henne. Fint va? Jag tänker lägga beslag på henne tills hon drar till örebro.

Högskoletips

12.55-13.15 Fy vad roligt att träffa sara, cissi, hanna, fredrik, john, linda anna, jenny, vevve, malin, natta och listan kan bli lång! Hönsgård på riktigt. Inspirerande att gå i skola igen och Schmidttan har koll på allt, som vanligt. Ja...det är sannerligen roligt att vara tillbaka!
  
13.15-16.00 (med undantag för susanna kallurs lopp som vi fick se på lektionen) Ge mig lov! Är det verkligen ett år kvar tills nästa? Varför ska vi gå i skolan 22 veckor när vi bara får pengar och är registrerade för 20? Varför fick matematikkursen så mycket kritik förra året? Hur har de åtgärdat det?
 
Halvtimmesrasten skulle användas till att lära känna varandra i studiegruppen. Nu kan jag konstatera att a) lever svensson med stabil karl och liten dotter b)hon och hennes pojkvän funderar på att köpa en lägenhet ihop c)ska gifta sig med sin pojkvän i september d)är gift sen i våras och extremt barnasugen. Vad kan jag konstatera utav detta? Jo, att jag är förföljd av par. Jag är liksom en parmagnet. Jag som tänkte köra med filosofin "Om du är osingel -byebye" i höst, bara för att jag verkligen behöver lära känna mer folk som inte är uppbundna och ihoptofflade med varandra. För att jag ska slippa höra om allt som den andra har gjort, eller om vad de båda har gjort från två olika håll eller hur söt någon är (nog för att det är sött att höra, från vissa).

Men idag är jag -faktiskt- ledig. Nollorna invaderar skolan. Min bror börjar gymnasiet. Och mina tips inför skolstarten är;
¤Var lugn. Stressa inte.
¤Du behöver inte göra allt bara för att alla andra gör allt. Men tacka inte nej till saker bara för att du inte vågar eller känner att det är din grej.
¤Var översocial om du orkar -men dig själv.
¤Sov ordentligt.
¤Sup inte huvudet av dig.
¤Om du kan utmanöverera vissa stressmoment -gör det. Motionera så blir du mindre stressad. Fråga en ny person om den vill gå på promenad med dig. Hör efter om någon bor i samma område som du.
¤De du pratar med först och mest med kommer du antagligen inte umgås med i slutändan. Ja, du kommer antagligen umgås med folk du har förutfattade meingar om till en början. Och alla andra känner inte varandra. Alla är ledsna och ensamma nångång, men börja inte störtlipa inför någon som du inte känner dig säker på (du vill ju inte framstå som en lipsill på engång). Fast gråta ut är bra och rensande.
¤Gå på magkänsla.
¤Bär symboler eller symboliska kläder så finns det ett givet samtalsämne.
¤Kom i tid och försök ha koll på skolsaker.
¤Tänk inte efter för mycket. Du är inte jobbig.
¤Ta en avslappnande fika med nån, eventuellt med någon du känner som kan peppa dig. Och kom ihåg att det sitter fint att lära känna folk på andra ställen än i klassen. 
¤Använd klassiska otvungna spontana repliker som "Jag orkar inte laga mat idag, har du lust att gå ut och käka?", "jag är sjukt sugen på en öl, vad sägs?" eller "kolla vilket fint v ä d e r, jag vill inte gå hem, kan vi inte hitta på något?".    
¤Gå på ny-i-stan-träffar i kyrkor. Det är riktigt bra. 
¤Engagemang är bra för där finns det folk och sammanhang. På tal om engagemang har jag scoutledarträff ikväll. Jag vet inte vad jag ska säga om det, för det är knäppt.

Och om du ändå skulle känna dig efter i början så spelar det faktiskt ingen roll. Allt har sin tid. Vänskap har sin tid liksom högskolan. Det bästa tar tid.

idag lov imorn skola

Idag är min sista lovdag. Imorn börjar skolan. Förutom det faktum att a l l a andra studenter börjar sina program/kurser om en eller två veckor, att tom nollorna börjar efter oss samt jönköpings kommunala gymnasier startar senare -vilket är surt, så känns det redigt skönt att allting börjar igen på riktigt.
Tills nu. Nu fick jag veta min studiegrupp. a)been there -done that b) blablablablabla i 500km/h c)okänd-lycka! d)gammal kompis från en gammal hemort. Hon är föööör snäll. Aja jag får väl försöka vara trevlig och tillmötesgående och det ska nog gå bra. 
Och det är väldigt gött att inte vara nybörjare. Jag ska inspektera nollornas panikslagna nollkontroll ensamma ansikten och njuta av att det inte är jag. Kanske ge dem ett tips i form av "få inte panik på biblioteket". Nästa år får de andas ut.   

Problembarnet

Jag har verkligen problem. Jag vill för mycket. Jag hatar detta. Och om man inte kan skaka av sig viljan och tankarna så kanske det inte är meningen att man ska skaka av sig dem. Jag är dessvärre inte den som struntar i mina drömmar. Hittills. Tänk om jag mossar till mig och får för mig att tryggheten i jönnet är värt mer än drömmarna. Sa jag att jag hatar detta och önskade att jag hade en enkel rak tydlig väg att gå? 


Jag har hört den underbaraste visan; Karlsson och Helga Andersson. Försök få tag på den du, den är värd det.

Bröduppror

Jag hade lyckats undanhålla dem mitt nya nummer heeela sommaren, men så jobbade jag extra i den andra hemtjänstgruppen, tanterna där gillar mig verkligen, och dum som jag blir efter rövslickande, fjäskande och komplimangterande så gav jag dem alla mina telefonnummer. Resultat; de ringer mig varje morgon i princip, och när de inte ringer beror det på att jag redan är där..
De rinde idag alltså. Men idag ska jag baka bröd för jag är verkligen trött på brödutbudet i våra affärer. Är det bara jag som reagerar på det enahanda och tråkiga brödet som säljs? Jag vill ha ett nyttigt bröd med frukt i, det är det godaste. Och om/när man väl hittar ett bröd som faller en på läppen så slutas det snart säljas. Det är som en slags linnea&bröd-förbannelse. Man borde göra något slags bröduppror.. Det konstiga är att om man bara åker till tex danmark så finns det plötsligt ett mycket större brödutbud. Detta är ett starkt och viktigt i-lands-problem.

Fest-Est-St-T

Det blir InflyttningsFest!
Tjoho, tjohej, hoppochnejgalej!
Hoppas du har fått min inbjudan, annars -säg till. 
Vill bara säga att jag räknar med att vissa av er tar med er er eventuellt bättre halva=). 

Jag vet vem som vet

Min ekströmskasandahlska släkt träffades igår. Det blir alltid deeptalk. Varför mår så många unga så dåligt idag? En blick på mig och Annie. Jag kollade bort, Annie pratade om olika generationer. Moster trodde hon förstod men det gör hon inte. Mor vill förstå och lyssnar intresserad men sa att hon förstår det inte. Det är lugnt, det gör inte jag heller. Vem förstår? Jag behöver inte förstå, jag måste få leva utan att klura ut det. Och leva är enkelt enligt Andy Warhol.
Det var förvånande väldigt roligt att träffa Annie, mycket positiv energi har den kusinen. Och jag ser den energi i alla Sandahler så någonstans inbillar jag mig att den finns i mig med. Jag vet att den finns.
Slutet av juli och början av augusti innebär en vändning för dig. Du har fått en del nya perspektiv på ditt liv den senaste tiden och känner att du vill förändra vissa saker. Din insikt hjälper dig att sätta upp mål inför hösten. Den här perioden handlar mer om att planera inför framtiden än att göra något konkret just nu. Även om du har insett att du vill förändra vissa bitar i ditt liv är du inte riktigt mogen att agera ännu. Det blir en långsam process från idé till handling. Du växer tillsammans med ditt beslut. Tack och lov för horoskop, de vet ju!   

Det är din fest, du bestämmer

Idag känner jag mig som Micke Bindingsfield (eller vad han heter), den kända festarrangören. Onödig kunskap som jag har.
Hur väljer han ut festfolket? Hur vet man om man vill ha en liten intim tillställning med folk som man känner väldigt väl, eller en stor fest med folk som man känner och/eller skulle vilja känna bättre? Ska festen vara sluten eller är det okej att ta med sig folk som jag borde lära känna? Är det okej att inte bjuda vissa?
Hur seriös ska inbjudan vara? Ska jag skicka ut inbjudningar via facebook, mail eller med brev? (Facebook-kul för gästerna att se vilka mer som är bjudna, men har merparten av mina vänner det -nej, Mail-smidigt och miljövänligt, men har jag allas mailadress? -nej, har alla mina vänner mailadress? -nej, Brev-åhja helt klart underbarast att få, men vilket sjå att göra, dyrast och omiljövänligast). Problemet är väl att nu har jag börjat sprida ut inofficiella festinbjudningar till höger och till vänster, utan att ens ha spikat klart att det skall vara fest. Så djungeltelegrafen kommer väl hinna före migsjälv. Big problem isf.

Ett stort problem är alkoholets vara eller ickevara. Folk svarar mig; Det är din fest, du bestämmer. Om jag säger; Hänsyn till två dryckesläger, så blir det inte så enkelt.
Klädkoden kan jag men måste finna dess syfte.
Sen är det synd att vissa inte kan komma. Måste folk bo på annan ort än min?
Jag brukar inte ha inflyttningsfest, och det är faktiskt märkligt så många gånger som jag har flyttat de senaste åren.  
Och oroa dig (inte), du kommer få en inbjudan Om det blir en fest.  


RSS 2.0