Jag tror det är hopplösa mäns helg, inte pingst

Jag kom precis hem efter en underbar pluggdag i vattenledningsparken med Elin (läs Gabriela Stjärna och fienden -underbaaart söt bok), när mobilen ringde. Det är q. Han säger att de är ett gäng som ska dra till stranden och grilla. Lite solomtumlad säger jag okej, vilket jag ångrar direkt när jag lägger på. Jag kan får ofta onda/goda föraningar väldigt snabbt. Men eftersom jag ändå är inne på spåret att lära känna nya gäng så intalar jag mig att detta kan bli bra ändå. Så de hämtar upp mig och vi åker till en strand. En mycket avlägsen och isolerad strand tillhörande Vättern mellan Jkpg och Hkva. Det enda sättet att ta sig dit och från var med bil. Jag kommer dit efter en skräckfylld bilfärd innehållande massa testestoron. Kommer fram och känner direkt uuuh här vill jag inte vara. Tackar min lyckliga stjärna för att jag har tagit med mig en bok. Ligger och läser den en stor del av kvällen medan varje cell i min kropp funderar på hur jag ska kunna ta mig därifrån snabbast. Till saken hör att grabbgänget jag åkte dit med, i princip bara umgås med sina lyror och pukor. Så Steffi, Nelli och Sven i Öppet hav blir mina enda existerande vänner i några timmar. Något roligt måste väl ändå ha hänt tänker du. Jo, det var en man där som var extremt bra analysmaterial. Han var snygg, äldre, eventuellt tysk, såg lite melankolisk ut och väldigt felplacerad (mer än mig!). Jag hann komma fram till många teorier om hans liv. De sista 20 minutrarna dansade vi lite afrikansk dans, vilket faktiskt var lite roande. Sen åkte vi in till rix-festivalen och det kändes som att komma till paradiset! Det första jag gjorde var att ringa Sara som befann sig på McD med Emma, och jag flydde i närmast panik dit. När jag inte trodde det kunde bli värre, jag har fått andas ut och ösa ur mina hemska kvällsupplevelser, så kommer plötsligt en bunt 25åriga män fram till oss med det otroligt lockande erbjudandet om chips, öl, och tillika dersperata raggningsfraser. Här kan man säga att jag håller på att drabbas av den komiska varianten av dårnippen. Jag, Sara och Emma ikläder oss rollen som upptagna hälsostudenter som anser att det enda som finns att göra mot deras... problem, är kastrering. Aaaah män! Idag hyser jag noll hopp för 48% av europas mänsklighet. Och så länge jag inte blir motbevisad tror jag inte att jag kommer ens prata med pojkar på heeela sommaren. Ja, fy bubblan för er. Idag har jag dock blivit motbevisad av min käre far som är hemkommen tillsammans med mamma från Israel/Palestina. Lätt beskrivet så vill jag dit. NU. Jag vill dit och leva. Jobba. Andas. Typ på svenska kristna institutet. Eller hos bilda. Hur underbart vore inte det? Jag brukar roa mig när sömnen inte anländer med att tänka igenom mina ekonomiska förutsättningar för vårens resa, och tänk, ekonomin kan hålla!! Så det där med att leva och andas Israel/Palestinas luft är inte så långt borta. Tackochlov. 

Stark men ändå svag

Hur kan man känna sig otroligt stark men samtidigt väldigt svag på samma gång? Jag känner mig så fri. Inget och ingen binder mig och jag tycker det är skönt. När man är som friast är man samtidigt som mest öppen för livet. Jag tror folk märker det. Utan genans knyter jag folk till mig för det är roligt att lära känna nya människor och det är roligt att bjuda på sig själv. Samtidgt blir behovet av bekräftelse och de nära ännu större. Bekräftelse fick jag idag genom en underbar och otippad komplimang av bästa pedagogslag av pedagoger idag. De nära? De nära är en välsignelse. Ofta ställer jag mig ändå frågan om finns något som en välsignad när-rokad? Rokad blev det i alla fall för mitt sängtäcke. Vintern är utbytt till sommaren och det känns förträffligt bra.

Irritation

Jag har gått runt och varit irriterad de senaste dagarna. På folk som inte förtjänar det. Jag är fortfarande irriterad. Jag säger då det, det Är skolan. Den ger stress och är upphov till många desperata och olustiga känslor. Jag får mardrömmar av det. Ja, hela min studiegrupp drömmer knas nu för tiden. Men snart snart snart är det lovledigt. Snart snart snart är det sommar och snart snart snart kan jag påbörja mitt tredje år på skolan. Men först ska på jag på mingelkväll på biblioteket för bokcirkelfrälsta. Jag har ingen bokcirkel än så jag är väl inte heller frälst då, men i värsta fall får väl jag och Hanne låtsas ha en om det är kravet på att få komma in. Jag tänker på en stockholmsresa med min gymnasieklass för jag lyssnar på Ted. Jajjamen vilka minnen man kan få av musik. Musik är botemedlet mot min irritation. Fast då blir jag irriterad på att jag inte har råd att köpa de skivor som jag vill ha.. äh! Upp med humöret.

Tänk om det finns fler faxar än jobb idag

Jag drömde att jag fick ett lärarjobberbjudande via fax i nattas. Det enda kravet var att jag måste läsa en idrottskurs först sen skulle det eftertraktade svensklärarjobbet i Habo bli mitt. Ett jobb som de med säkerhet erbjöd mig eftersom de rekryterade internt, alltså jag är min pappas dotter. Om jag inte ville ha jobbet skulle det erbjudas till Fredrik, som är sin mammas son. Sen vaknade jag i vissheten om att min framtid var säkrad och sen slog det mig att det finns fler faxar än jobb idag.

Skratt i massor, skratt är gratis, skratt är gott

Ett tag i mitt liv hette alla Maja, det var som en konst/kultur-epidemi. Nu är det många som heter Frida, som i en rolig/skratt-epidemi. Skratt är bra och SÅ mycket som jag skrattade igår är det längesen! Folk satt i tre olika rum och jag kan lova att rummet jag satt i var det som lät mest och var varmast. Utan tvekan. När man tillfälligt gick ut för att fylla på glas eller mage hörde man skratten lång väg och så fick man rusa tillbaka för att inte missa vad man missat och så får man en menande blick på sig istället. Det är kul när otippat folk slutar upp att vara så pryda och bara flyter med i stämningen. Eftersom det är equmenia i stan nu, så var det några som hade vart på ett seminarium om (kristen -haha!) sex och samlevnad, så då passade vi på att ha ett eget seminarium om det, såklart! Ungefär samtidigt fick jag en stående inbjudan till Vårgårda för en oskyldig raggrunda (där tydligen de braiga singlarna finns, varför har ingen berättat det tidigare?). Eftersom jag tänker börja dansa jitterbugg till hösten så får jag nog ta den där trippen ganska snart för jag behöver en pojk att dansa med. Elins kalas får ett mycket bra betyg! Rent allmänt brukar kalas kunna få ett bra betyg eftersom kalas är bra grejer. Tänk på det ni som fyller år inom en snar framtid.
 
Kontenta: Kaniner, Lammkött, Tresjua.

Sån där, sån här

Jag skulle börja plugga tidigt imorse men fick för mig att det var roligare att duscha och raka benen i en evighet, pyssla ihop en present som tyvärr inte kan beskrivas ytterligare här, göra några ärenden på stan och köpa en fantastisk magnet med ett linneacitat, kolla på oprah och äta. Nu går jag omkring med filt och täcke och mitt huvud spränger, för det är en såndär åska i luften. Jag är en såndär som känner av sådant. När det är en såndär åska så borde man stänga ner datorn och måste-plugga istället. Funderar på att sova middag. Jag förtjänar att inte plugga.

Håller måttet än

Vi jobbar med lyrik i skolan nu (dvs den tid då vi inte dramatiserar eller dansar till Ika i rutan..), därför väcks minnen från högstadietiden. För tio år sen var min favoritpoet Tina Holmberg, och hennes lyrik är idag lika enkelt genialiskt som då.
 
Kanske längtar inte
bara jag
efter beröring
utan också du
som sitter så nära mig, 
men inte vågar flytta dig närmare. 


Dom talar om
hur lång tid det tar 
att skriva ett prov
Jag undrar 
hur lång tid det tar att leva
   

Adjö vår

Ibland är en spark precis vad man behöver för att kunna gå vidare. Samtidigt kan de sparkarna bli en sorg i sig. En spark är alltså bra för att avgöra vad man själv inte kunnat avgöra tidigare. En spark då och då är bara nyttigt. Men just nu skulle jag gärna vara utan i alla fall den sparken, för det blir så fruktansvärt tråkigt när man inser "vem ska sparka mig i magen nu?".  Så hemskt, hemskt, hemskt tråkigt! Tråkigheten uttråkar mig och får mig att vilja rucka på mina principer. Varför ska jag vara så himla principfast??

Vågen

Idag fyller min bror 17 år. Lilla gurran är snart lika gammal som jag. Har en present som ligger här och väntar på honom. Men jag tänker fira honom nästa helg istället. Maja, hör du det? då ställer vi till med ett kalas för honom. Det blir ju värsta ff eftersom föräldrarna flyr Sverige för Israel/Palestina.  
Men nu snart, ikväll, är eurovisionsongcontest. Wei! Jag roar mig att fundera på vilka som skulle vara programledare om Sverige vann medan jag äter min gröt och inväntar klockan.

Den svåra kärleken

Vem förstår sig på kärleken? Har du en timma över? I så fall rekommenderar jag varmt dokumentären Den svåra kärleken. Synnerligen intressant och naket avslöjande. Det är så sant så sant det som sägs där i. Vill inte ge fel vibbar men halleluja för spermiebankar i Danmark..

Vårrus

Jag har precis tackat nej till att sommarjobba en vecka på dagis. Ni som inte förstår denna nyhets värde så är detta ett slags drömjobb för de som utbildar sig inom skolvärlden. Så ni vet. Jag hoppas de återkommer med någon annan vecka! 

Igår - Vårruset.



Mitt lag bestod av massa sjuksyrror som i princip alla hette Anna.. Jag sprang med Annan längst till vänster, och det var fantastiskt bra att springa med henne för vi var på exakt samma nivå. Vi joggade hela tiden runt Rocksjön. Och vi pratade samtidigt, vilket betyder att det kunde gått snabbare. Men pga att jag nu har jag haft en eländig förkylning i över en vecka(sucksucksuck), så var min kropp inte helt fit for fight och den sista kilometern var fruktansvärt jobbig. Men som alltid, de sista 100 metrarna upptäcker man att det finns energi kvar och man springer snabbt och känner fy vad kul det är att springa -snabbt! Jag borde göra det här oftare. Mitt i loppet upptäckte jag två galna tjejer som sprang som klockor där det stod "Counting down to Copenhagen!". Frida och Lisa. De såg ut som två vampar i övrigt haha! Efteråt fick vi alla picknick och medalj, då blev man nöjd och glad. Jag är tom nöjd med tiden, för vi var inte så långt efter de i vårat lag som sprang på riktigt. Träningsvärk i låren idag, som befarat, "missade" stretcha dem..
 
Efter Vårruset cyklade jag ner till Sara och schlagerfreaken kollade på Eurovision songcontest. Nu känner jag mig splittrad inför helgen. Vad väger tyngst - tävlingen eller en kul "hajk"? För inuti mig maler rösten på som säger att det är sjukt att låta tävlingen gå före umgänge med folk, lära känna nytt folk, och umgänge med Gud. Men schlager ÄR schlager. Jag minns när Charlotte Perelli vann för jag såg det inte. Pappa ansåg att jag och min syster skulle sova (eller var vi på tonår??) så han lovade spela in tävlingen, vilket han sen inte gjorde i alla fall. Den upplevelsen smärtar mig fortfarande. Eftersom jag inte alls tror på Malena i årets tävling så skulle jag inte bli förvånad om hon går och vinner hela alltet. Vem vågar riskera det?

Min dator håller på att kollapsa nu igen.. 
Och det är den 13 maj idag. Hurrahurrahurra!

Glädje

Igår.

Jag känner mig alltid väldigt lycklig fast tom efter en konsert. Jag kan nog påstå att vårens gospelkonserter har hört till de tillfällen i vår då jag har känt mig som allra lyckligast. Inte illa pinkat. Fast igår mimade jag på alla höga toner och småkraxade på resten. Men jag var med! Det var jag inte idag. Tomheten består nog i att nu är det tre långa månader kvar tills kören börjar igen på riktigt. För det är roligt att sjunga i en gospelkör med äkta gemenskap! Suck. The end.

...och lite rastlös

Gospelkonsert imorn!!
Gospelkonsert imorn..?
(x) Täppt i näsan
(x) Förkylning på stämbanden
(x) Andnöd
(X) Lever på ipren och otrivin och fisherman friends och honungsvatten. Och glass.  
(x) Röst (definationsfråga)
( ) Sångröst
( ) Frisk

Insåg inte det stora OM-et förrens nu, efter en veckas förkylning. Mirakeltillfrisknande igen tack? Jag vill vara med. Fantastiskt kul ju! Det verkar som om min enbart vila på förmiddagarna-praktik inte fungerat speciellt väl..

Jag fick vg på min grammatik och språksociologi-delkurs. Men skamsen är jag.

Scouten Ivar & co är helt fantastiskt roliga.

Personalen på statoil är blonda änglar med stora leenden. Jag är ytterst tacksam för proffsig personal och ser detta som en god anledning att fixa fler ärenden på statoil.

Jag måste skriva en saga. Prestationsångesten hälsar på. Hur skriver man en saga?? Hur förhåller man sig till en saga? Jag vill ju skriva en bestseller på en gång. Därav problemet.

Diskbeeeerg.

Röstlös med rösträtt

Jag börjar bli skeptisk till min förkylningsvår. Har blivit sjuk ovanligt många gånger, iaf minst tre gånger hittills, och så ofta är man väl inte ens sjuk på ett år annars? 
Jag har två sorters olika förkylningar: 
1) Tappa rösten-förkylning 
2) Behöver en karl-förkylning
Nu har jag tappat rösten och det är alltid lika irriterande fast även spännande. Enda sen ens killkompisar kom in i målbrottet, för längelänge sen, så har fascinationen för rösten vart stor. Vilket också kan betyda att även jag har försökt åstadkomma en slags målbrottsröst. När jag är förkyld så har jag chansen. Jag kan gå från den djupaste basröst till den pipigaste varianten, dvs den tid då jag faktiskt har lite röst. Trots att nummer 1-förkylningen är jobbigare rent fysiskt (glömde jag nämna att jag har ett rivjärn i halsen och feber i kroppen?) än nummer 2, så är ettan att föredra. 


Jag har tänkt väldigt mycket på demokratifrågor den sista tiden, vilket kulminerade när jag var och lyssnade på Mona Sahlin förra veckan. Den sjunde juni är det dax att rösta igen i eu-valet. Även om detta val känns tämligen ointressant så har jag som medborgare i en demokrati skyldighet att bilda mig en uppfattning och ha en åsikt om vad jag tycker och vill. Jag måste rösta. För även om jag rent fysiskt är röstlös nu så har jag ändå rösträtt, och det måste jag utnyttja. I natt funderade jag ut de viktigaste politiska frågorna för mig. Inte otippat blev det skola, kultur, miljö och jobb. Inte långt efter kom (äldre)vården och demokrati (där t.ex. jämställdhet och yttrandefrihet ingår). För mig blir det väldigt jobbigt att inte veta vilket parti som sköter mina hjärtefrågor bäst. Jag tänker försöka ta reda på det, även om jag vet att det inte finns ett optimalt parti. Jag gjorde ett parti-test på fb och då blev jag sosse, vilket skrämde livet ur mig. Jag pratade med mamma om skolpolitik med en önskan om kloka enkla svar, men det enda hon kunde göra var att lyfta fram sina tankar (som var halvfel) och uppmuntra mig att söka vidare politiskt. För även hon anser att det är en skyldighet man har som medborgare i en demokrati. Det är en skyldighet, och jag förstår inte de som bara sitter och kollar på när de kan vara med och styra. Det är en schysst skyldighet och därmed rättighet som vi bör ta vara på. 
Men jag vet inte om jag är sosse eller moderat, vänsterpartist eller folkpartist, miljöpartist eller kristendemokrat, junilistian eller centerpartist, pirat eller feministintiativist eller sverigedemokrat? Ack. Det är svårt så Hur ska man tänka om man är trött på att personrösta?


Försök konkurrera med han!

Snygg

Tyvärr, det går inte.

Besökstid

Jag är så himla trött. Dör snart. Har haft besök sen i torsdags. Sen dess har jag haft de flesta huvudvärker man kan ha, dåliga låtar på hjärnan, levt i ett slöseri, fått för lite sömn, men jag har också haft väldigt, väldigt roligt!!
 
Valborg började med en viss promenadmobbning av två vänner som klickade oväntat snabbt, och avslutades med att jag bestämde mig för att skriva ett brev till fjällstugans styrelse. Nu ska jag ta reda på hur det står till med fyrverkerier på riktigt. Hur mycket gift är det egentligen som de förgiftar vår natur och våra lungor med? Hur kan en församling se fyrverkerier som förenbart med att jobba för/i Guds rike? Vad är det för tradition att smälla upp skit i skyn på valborg?

Första maj började med ät-middag- (tillika frukost) -tills-du-dör, mellanlandade med skönt solbadande på Waynes och avslutades med besök på mittfavoritbåtuteställe, finns det något mysigare på sommaren? No surprise är mjölkdrinkar bara genuint fruktansvärt äckliga. Det är nog så att allt med mjölk som är drickbart -utom vanlig grön mjölk- är läskigt och odrickbart. Passar inte ens till förkrök haha! Ett nytt fult ord till min vokabulär och numera er också.

När man har en sminkexpert på besök är sminkshopping ett måste. Så innan Popadelica tog över med underbara spelningar, som var bra på riktigt, var det stan som gällde men alltså det blev för mycket shopping för min ekonomi, nudlar och gröt resten av maj.. Men jag slår ett slag för Popadelica. Au revoir Simone, I'm from Barcelona och Marcus Krunegård var grymma..! Kände bara igen tre personer där och jag undrar vart allt folk jag känner var. Jag kanske inte känner så många poppare? Kanske känner jag för många kristna och kristna håller sig kanske hellre hemma hos varandra? Eller vad vet jag? Kvällen blev i alla fall väldigt sen, vilket var tur för på kriminella Torpa har någon rispat och skurit sönder däck på hundratals bilar i natt. Om något hade hänt pappas merca hade jag inte vågat lämna tillbaka den till dem sen.

Imorse när det var dags för gudstjänst höll jag i alla fall på att få slag. Gudstjänsten var inte min idé. Men återigen höll Johan en predikan som gjorde förlusten av sömn värt det. Sen blev det lite piren, och nu har min vän lämnat min stad för sin kungliga stad. Jag sitter hemma och njuter av att vara själv igen. Snart ska jag ta igen lite sömn och kanske få komma undan min huvudvärk. Vissa telefonsamtal får vänta. Jag kan inte styra vad jag säger längre. Med för lite sömn blir jag för ärlig, och säger sådant som man bara ska tänka tyst. Hjärncellerna har nog övergett mig. För övrigt tänker jag inte äta wok på de närmsta månaderna, vilket blir svårt eftersom wok tillhör min basmat varje vecka.. men uuh. Nu är en ny vecka och jag tänker vara glad och modig och disciplinerad.


RSS 2.0