Att återvända

Bastås återvände idag och det med bravur! Jag blev återigen kär i honom. Han predikade superbra om att fokusera på rätt saker, för på det man fokuserar på dras man till/blir man som, samt om att våga vinna och att våga förlora. Men i övrigt; Usch för den yngre frikyrkovärlden.
Ibland när jag sitter där i stolen kan jag fundera på om det verkligen är värt att faktiskt vilja tillhöra denna frikyrkofamilj. Å andra sidan är det väl naturligt att vilja höra till gemenskapen. Det är klurigt att vilja tillhöra något men samtidigt inte ha det minsta behov av att tillhöra den gemenskap som isf erbjuds. Men frikyrkovärlden m å s t e ju ha något som lockar mig annars så skulle jag faktiskt inte bli sur på det. Äh ni fattar poängen. Jag kanske bara snedfokuserar och snedtänder.          

Skrämselhicka

Det finns mycket som jag inte fattar och det stör mig.

Politikerna, rent allmänt, är en sådan sak. Med mina tanter och gubbar blir det mycket prat och diskussioner om politik.
Sjukt är det att man rustar ner på både skola och vård, men asfalterar om och lägger nya vägar i centrala jönköping. (Det är inte ens 26/46an till mullsjö, isf hade det faktiskt vart förståligt).
Sjukt är det att studenter och pensionärer tillåts leva på minimum.
Sjukt är det att det ska vara så svårt att engagera sig.
Sjukt är det att man anser det vara en frisk kyrka om man kan lämna sin värdefulla väska i entrén utan tillsyn.
Sjukt läskigt är det hur isolerad man kan känna sig utan internet/telefon.
Sjukt är det att det ska vara så svårt att få mål i munnen.
Sjukt är att jag faktiskt känner mig gammal. Folk gifter sig, förlovar sig, blir gravida och tar examen. Urk.
Men det som stör mig mest är att jag inte fattar människor och speciellt inte mig själv och mina egna reaktioner, eller brist på dem. Eftersom jag "gärna" analyserar så är detta det mest sjuka och mest läskiga utav allt. 

Och när jag tänker på att detta bara är 0,0008% av allt som finns att störa sig på, så får jag skrämselhicka.        

Björngatan calling

Jag är fortfarande mitt uppe i flytten. Jag har sovit på björngatan för första gången och det gick alldeles utmärkt vilket ju är ett gott betyg.
Min lägenhet är hyfsat stor men hur många saker har man som man tror att man inte har när man flyttar? Det lustiga är att jag faktiskt har en hel garderob som man kan gå in i och borde kunna slänga in allt i, men får jag plats med alla mina saker? NEJ. Och jag har alltid envisats med att tro att mina badrumsskåp är halvtomma och jag har inget att fylla dem med men snälla värld, jag har två skåp nu och får inte plats med mina saker. Samma sak i köket som är stort med många släta vita luckor, men det är trångt värre med min ostindiaservis och farmors servis och alla baksaker. Är jag trångbodd då? ve och fasa, det trodde jag aldrig. Trivs jag? åh jaa, mitt linnea-teak-golv är så fint och ger känsla. Fast det är skitigt. Många skor har gått över det, man vill väl visa upp det för så många som möjligt.
Midsommar har vart trevligt, präglat av gamla folk med lite gammal normal känsla faktiskt, fantastisk jordgubbstårta, konstaterat att jag är mer lättfotad än vad alla andra tror och sofia jagar mig hack i häl med kamera då, rebecha, provisoriska köksbord av kartonger, nyhemsmiss och gudstjänstdiss. Känslan jag har nu är att jag MÅSTE till Hönö. 

En liten rolig sak som jag känner mig himla nöjd med är att mina scoutledare har börjat skicka musiktips med våra massmail. (Muhaha en musikrörelse som jag startade och har envisats med i min ensamhet). 

Nu måste jag ta tag i min kväll för imorn är det jobb igen. Ingen ledig stund här inte.   

Från en verklighet till en annan

Hemligheten blev inte som jag hade tänkt mig.


Kolla in edvin till höger, så charmigt ! de andra med såklart (och ja de är
mina jaguargrabbar)  



Nu, ett knappt dygn senare, har jag klarat av min första arbetsdag i hemtjänsten.
Jag ogiillar detta. Blä. Men optimismen ska segra.

Jag är rädd för att jag mitt uppe i skolverket o skolplaner o styrdokument ska tappa mitt konstintresse o tappa min dröm.

Jag och min mor var på ett försök till secondhandrunda innan, men vi var för tidigt ute så strax blir det ett nytt försök. Hur som helst. I bilen samtalade min mor om glädjen över att ha barn, och glädjen över att se sina barns livsresor och hur/när deras livskonturer bli allt tydligare. Min syster har hennes språkkulturplaner. Min bror med sin tändande politiska (f(l)um-låga och juridiktankar -herrejisses. Och återigen så slås jag av tanken på hur förbenat tråkigt mitt lärarval är. Så anonymt så beight. Jag hymlar inte över att jag tycker att läraryrket är ett t r å k i g t val, men åandrasidan så väljer jag att sätta yrket i ett väldigt trist perspektiv. Min värsta farhåga är att jag som blivande fröken skulle bli en anonym och beige lärare, gaaah. Därför lämnar jag lågstadiet åt sitt öde. Mellanstadiet känns mer lockande och dessvärre även högstadiet. Lite mer personlighet.

Problemet är att jag trivs.    

Har fem ord åt er

Ge mig min lägenhet nu..!

Jag pallar inte utan den.

Jag vill handla min mat.

Vill inreda med mina saker.

En lagom familjedos är trevligt.
 
Vissa går mig på nerverna. 

Saknar min säng, bort sovsoffa.

Vill hämta min egna post.

Andas i min takt själv.
 
Njuta av bra, hög musik.

Tystnaden.

Bjuda hem folk utan (snokande) päron.

Stabilt psyke kräver sin lght.    

Ha mitt alldeles egna ställe. 
 
Göra som jag vill bara.


En vänlig grönskas rika dräkt och en blomstertid nu kommer -tiden är här

JAG HAR SOMMARLOV!!!! (kajsa, jag bryr mig inte om fjortisvarningen=).
Tjoho, tjohej, galej!!
 
Men. I min för stunden pessimistiska anda så vet jag inte om sommaren blir skoj eftersom lov innebär jobba, och jobbet innebär ångest. Ångesten överskuggar skoj. Dock, eftersom jag har varit förrutseende nog och lärt mig av mina erfarenheter, speciellt sen förra året då jag typ jobbade ihjäl mig, så jobbar jag bara heltid till slutet av juli, sen är jag friiiiii hela augusti och då har jag planer. Planerna kan inkludera Island eller Ryssland eller Värmen nånstans eller Nybo eller bara vila och läsa bra böcker. Det vill jag. Måste återskaffa mitt bibliotekskort. 

Något som höjer hela sommaren är att det är en Fotbollssommar!! Underbart! Glöm inte det och missa inte det. Vet att det finns ni som faktiskt befinner er i riskområdet för det, och det kan jag inte tillåta.
 
Jag är ledig och som avskedspresent från skolan fick jag vg på två av delmomenten i sista kursen, har inte fått reda på om jag är godkänd i det tredje än.. hoppas. Låt mig få veta så jag kan njuta av mitt loooov.

Lovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlovlov

Väntans tider

Jag går i väntans tider helt klart. Det är som att ha en present rakt framför en, i ens knä,som man bara vill riva upp och njuta av. Ibland så skrapar jag lite på paketets yta eller drar upp ett snöre, för att snart därpå knyta snörerna och banna min egen nyfikenhet på paketet. Jag menar såklart min lägenhet!! Bli klar nångång i år tack! Jag vill ha in mitt teakgolv (tog det drastiska steget att gå från mitt förstahandsval ask till teak, golvet hette linnea..) och golvlister. Idag har jag målat den gula och den gröndjupamedelhavsaktiga väggen men jag behöver maskeringstejp!! 
Efterlyser ett rundt bord alternativt ett slagbord, har letat efter det länge på secondhand nu men mitt bord verkar inte finnas där.. Sen behöver jag en soffa, men det är inte lika viktigt som det perfekta matbordet. Jag vet hur jag vill ha det. 
Åååh jag vill riva upp mitt paket, pallar inte det här längre, det är som julafton.

Nu bor jag aldrig mer sambo innan jag gifter mig om hundra år. Jag ska vara pryd.

Och jag ska inte ha några skrikiga små barn. Kan eventuellt tänka mig någon unge i fem-årsåldern och uppåt, fast inte äldre än fjorton. Vilket kap är jag inte då på äktenskapsmarknaden? Hahah!

Alla flyttar just nu på något vis känns det som.

Jag flyttar, och därmed även ida och crisse (vars mamma ringde mig och var tvärförbannad i fredags, När jag var på inflyttningsfest. En ganska lustig historia egentligen som gick ut på att crisse inte kunde komma och städa ur lägenheten igår för han var skadad (surprise) och han vägrade skicka någon annan som ersättningsstädare men jag stod på mig och tyckte att det inte var okej. Jag var lugn, arg och pissur. Blev kallad oresonabel, omedmänsklig och ogenerös av mamman som även sa att det inte gick att diskutera med mig. Intressant samtal. Har städat hela lägenheten med ida, jag ca 10 timmar och hon femton. I runda slantar kan man säga cirka 10000 kronor med flyttfirma).

Min syster maja har dragit till Island för att aldrig komma tillbaka om det vill sig illa. Nä, men hon ska vara där heeeela sommaren för att jobba. Det gör mig ledsen men hon följer sin dröm. Men sen ska hon till örebro och det ska jonathan med.

Cissi flyttade för några veckor sen. 

Isak flyttade även han för några veckor sen.

Mattan flyttar efter sommaren. Till USA.

Kajsa flyttar till Kanada.

Josef flyttar denna helgen. För att bli sambo, stackaren.

Lisa flyttade i helgen till jönköping. Hon har förmiddagssol och henke har eftermiddagssol. Undra vem man besöker först?=) 

Rebecha flyttar hit den 10 juni! Nice.
 
Pernilla kommer flytta hit i sommar!!  

Sen har vi sommaråtervändarna på gott och ont och de är en bunt. 


Frågan är; Ska man ha en inflyttningsfest eller inte?

RSS 2.0