Londonfredag

Jag åkte tillsammans med tjugotvå andra till London på inspirationsresa med min församling Fjällstugan. Resan var tänkt för ledare i SMU men det var inte bara ledare som åkte med, utan även vanligt folk som ville bli inspirerade och som ville till finaste London. 
På fredagen besökte vi Holy Trinity Brompton, kyrkan där de startade Alpha som innebär undervisning och diskussioner (ungefär). HTB är en enormt stor och på många sätt framgångsrik kyrka. Spännande att höra hur de jobbar. De har en dag, onsdagar, som bara ägnas åt Alpha och inget annat planeras överhuvudtaget i församlingen då. De har även många andra kurser som Hur du tar dig ur missbruk, en depressionskurs, före äktenskap och efter äktenskapskurser och många fler. Allt för att möta de olika behov som finns. 


Det planerades bröllop senare samma dag där, så vi passade på att viga Frida och Emmie. Vigselförättare vad Daniel, ett litet triangeldrama. Frida mötte alltså upp oss direkt från Tel Aviv. Frida är så fin och gjorde mitt hjärta glatt.
 

Efter HBT åkte vi ut till Notting Hill, där Linneas plånbok blev stulen och den blå dörren var övermålad. Men vi hittade ett mysigt vitt café på en innegård som hette Charlie´s. Ändå. Lite sordi på humöret likväl. Så håll vakt om era väskor. Jag rekommenderar alltid stora djupa påsar som inte tjuvarna kan komma intill i. Det vill säga om de inte har knivar.  


Jag beställde sån här mat:

Önskar att jag hade beställt sån här:

Sen var det dax att åka till Catholic Worker Farm i Rickmansworth, fyrtiofem minuters tåg från centrala London. CWF är en gård där de tar emot flyktingkvinnor som söker asyl i England. De brittiska lagarna rörande asylsökande verkar vara himla knepiga och begränsande.
På gården odlar de sin egen mat. CWF är inte speciellt rika utan lever på de gåvor som den kan få in. Förutom de asylsökande bor även Scott och Maria där med sin familj. Det är rätt fantastiskt att tänka på hur generösa, omtänksamma, modiga och kärleksfulla man måste vara för att kunna leva som de. De lever rätt radikalt. Scott har blivit arresterad ett antal gånger för sina aktiviteter. Det är han som säger att vi måste put our body on the line. Det räcker inte med fina ord när man ser vad som händer i världen. Vi har ett ansvar.
Här berättar volontärerna Herman och Miriam om deras kompostsystem. De vill ju ta hand om Guds skapelse på alla sätt. De hade typ sju olika sorters komposter. De söker volontärer, sök vet ja! Läs mer på deras hemsida.

Det var fantastiskt väder där. Äppelträden blommade, jag var trött. Linnea och Frida var lika trötta och vi skrattade så vi kissade ner oss nästan. Mycket oartigt men det gick inte att stoppa. Allt var så allvarligt och tungt och skratten behövde få komma fram.


CWF bjöd tjugotre personer på kärlek, radikala omskakande tankar och mat.
Vi avslutade med ett lägerbål. Vi sjöng att they need to get in a campmood, om small frogs och om that we are playning instruments. Like midsommer.

Sen åkte vi hem till vårat Astor's hyde park hostel precis vid Hyde Park. Jag dog av magknipp och trötta lungor, mungipor och torra ögon.  

Kommentarer
Postat av: maja

hallå släng upp en länk till http://ljud.wordpress.com/?s=catholic+worker+farm om man vill läsa mer om livet som volontär på cwf. eller om cw över huvudtaget. och inte ens nämna mig, va.

2011-04-20 @ 20:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0