nyår

Vad bra och skönt det är att fira nyår med anna, stina, östen, maggan, stig och anchi och familjen. Detta är en samling underhållande människor och det är härligt med sammanhang där man kan umgås över åldrarna utan att det blir... trist. Självklart lekte vi fyra man i soffan, det går ju inte att bryta en tradition. Det finns inga mer fuskbenägna personer än min pappa och maggan, och tillsammans blir de fruktansvärda. De döljer inte att de fuskar utan kör bara på. Otillåtna byten av lappar, fingrar hit och dit, ögonkast mm. De insåg väl att de behövde fuska för att kunna vinna och därför blev slutresultatet 4-1 till de vuxna. Vi "ungdomar" vann första omgången på fem minuter. Östen och mamma är ändå skojiga, två mer förvirrade får man leta länge efter.
Tolvslaget, luciatåg med sex raketer som avfyrades vid rasriskande sandbankar. Tappad mobil (som vanligt). Underbar kvicksilvervy över vättern. Sen blev det lite resevisningar/snack om/från kina, sydafrika och såklart israel/palestina. Taggad och laddad att resa. En seriös, lång sverigeupptäckande cykelsemester från norr till söder planerades. Vill! får inte glömma gelshortsen och bikini då haha (när de nu blir av..). Mycket mat mycket skratt. Stigs uppmuntrande ord.

08:as första insikt: mina föräldrar känner många roliga människor, och speciellt mamma härstammar från en -roligare- skojfrisk knäpp släkt.
08:as första film: slutet av grease.
08:as första musik: the ark.
08:as första sorg: Bastås slutade.
08:as första horoskop: inte mycket kärlek men mer pengar och huvudtemat är nöje, enligt expressen.


För att krydda nyårshögtiden bjuder jag på en sann liten komisk story:
två tanter skulle åka till ullared och shoppa loss. på vägen dit kör de över en katt och inser att de måste hitta ägarna till katten. de befinner sig ute på landet och eftersom de bara ser ett hus i närheten kommer de fram till att där måste ägarna bo. de ringer på men ingen är hemma. tanterna har laddat för ullaredsresan länge så de beslutar sig för att fortsätta resan. de lägger den döda blodiga katten i bagageutrymmet i bilen under tiden. planen är att åka tillbaka till huset påvägen hem och lämna katten då istället.
väl på ullared får tanterna tag på sina varor. nöjda och glada går de med massa påsar till bilen med den döda katten i. när de ska stuva in påsarna i bagageutrymmet kan inte katten ligga kvar, så de tänker "vi lägger katten i en gul gekåspåse under bilen, då blir den ändå skyddad, och så kan vi ta en fika för att kunna tänka klart". de tar en fika och sätter sig så att de har uppsikt över bilen och katten. när de sitter och fikar som bäst, dyker det upp en kvinna och snokar runt bla deras bil. plötsligt får hon syn på den gula plastkassen under tanternas bil och rycker den åt sig. kvinnan går sedan oberörd ner till fiket. tanterna bevakar kvinnan. kvinnan beställer fika och bestämmer sig för att undersöka sin införskaffade påse lite mer ingående. hon öppnar påsen, ett skrik hörs, kvinnan faller ner och huvudet slår i asfalten och hon svimmar av. ambulans tillkallas, och kvinnan rullas iväg på en bår. ambulanspersonalen kollar runt lite på platsen efter vad som kan vara kvinnans saker och ser då den gula kassen. de slänger upp kassen på kvinnans bår. iväg rullas kvinnan och den gula påsen till varbergs sjukhus. allt detta medans tanterna förstummade sitter och kollar på, för vad skulle de säga?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0